Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

RDA Gelişimi - 2006 Joint Steering Committee for Development of RDA (JSC): Aşağıdaki grupların oluşturduğu uluslararası bir grup tarafından geliştirilmiştir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "RDA Gelişimi - 2006 Joint Steering Committee for Development of RDA (JSC): Aşağıdaki grupların oluşturduğu uluslararası bir grup tarafından geliştirilmiştir."— Sunum transkripti:

1 RDA Gelişimi Joint Steering Committee for Development of RDA (JSC): Aşağıdaki grupların oluşturduğu uluslararası bir grup tarafından geliştirilmiştir. American Library Association – (ABD) Australian Committee on Cataloguing – (Avustralya) British Library – (İngiltere) Canadian Committee on Cataloguing - Kanada Library of Congress – (ABD)

2 RDA Resource Description and Access
AACR3’ün yerine yeni kataloglama kuralları Çevrimiçi kullanılabilme özelliği

3 RDA ne değildir? Bir kodlama standardı
Bir görüntüleme standardı değildir.

4 RDA (Kaynak Tanımlama ve Erişim)
Bütün kaynak türlerini tanımlamak Uluslararası alanda daha esnek bir yapı sağlamak Bibliyografik kayıtlarla kütüphane kayıtları arasındaki etkileşimi kolaylaştırmak

5 AACR2 ‘den Farklılıkları
Yapısal olarak AACR2 materyal türlerine göre oluşan sınıfları kapsamaktadır. RDA ise daha geniş boyutta bütün materyal türlerine yönelik uyumluluk sağlamaktadır.


"RDA Gelişimi - 2006 Joint Steering Committee for Development of RDA (JSC): Aşağıdaki grupların oluşturduğu uluslararası bir grup tarafından geliştirilmiştir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları