TANDEM Programı ile dil öğrenme Nadide Yılmaz

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ
Advertisements

Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Fidan BAYRAKTUTAN Öğrenci İletişim Sorumlusu
Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve.
GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Dr Hüdai Kara  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı en yüksek.
Dr Hüdai Kara Temmuz  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı.
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
Yrd. Doç. Dr. M. Emin MUTLU Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
ERASMUS.
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
ODTÜ KİŞİSEL GELİŞİM TOPLULUĞU TANIŞMA TOPLANTISI 7 Ekim 2009.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Topluluk amblemimiz, tarihteki ilk Türkologlardan biri olarak görülen Kaşgarlı Mahmud’un Divan-ı Lügâti’t Türk adlı ölümsüz eserinin son kısımlarında yer.
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
AkçanSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ Ömer ESER. Avrupa Gönüllü Hizmeti yaş arasındaki gençler, bir Avrupa Birliği ülkesinde 2-12 ay arasında hiç ücret ödemeden.
İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı.
ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU ÖĞRENCİ GELİŞİM VE PSİKOLOJİK DANIŞMA MERKEZİ (ÖGPDM)
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
Çiğdem EROL HAYATBOYU ÖĞRENME ERASMUS WEB SİTESİ 13 Mart 2008 Tanışma Toplantısı.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. "Sofra bir kazanç ve öğrenme kuruluşudur." Hüseyin Özer.
Japon Üniversitelerinde İngilizce Eğitim İmkanı
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
B İ N İ C İ L İ K TOPLULU Ğ U HACETTEPE ÜN İ VERS İ TES İ.
Hacettepe Üniversitesi Uzakdoğu Dilleri ve Kültürleri Topluluğu HUDOT
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Yoğun Programlar Intensive Programmes (IP) Doç.Dr. Sevinç Gülseçen Erasmus.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
21. YÜZYIL BECERİLERİ.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Hacettepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Sorunlarını Araştırma Topluluğu Merve SOYSAL HÜTF D5 Öğrencisi.
Projenin adı: Celebrations and Ceremonies Identify and Unify Us Program adı:Hayatboyu Öğrenme Programı(LLP) Alt Program: Comenius Eylem : Çok Taraflı Okul.
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
Erasmus Web Sitesi Araş. Gör. Çiğdem EROL Erasmus Web Sorumlusu
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ. Avrupa Gönüllü Hizmeti YAŞ ARASINDAKİ GENÇLER, BİR AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKESİNDE 2-12 AY ARASINDA HİÇ ÜCRET ÖDEMEDEN GÖNÜLLÜ.
ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ-PROJELER EKİBİ
ETwinning PORTAL.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
TÜRKİYE TEKNİK OPERASYONLAR İNSAN KAYNAKLARI BE THE BEST STAJ PROGRAMI YAZ DÖNEMİ 2016 SANDOZ İLE EN İYİ STAJIN OLSUN, STAJYERİN EN İYİSİ OL!
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI Doç. Dr. İsmail AKTAR 12 Mayıs 2016.
TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS
E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU.
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
Geliştirme Genel Müdürlüğü
TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

TANDEM Programı ile dil öğrenme Nadide Yılmaz nadide_ylmaz@yahoo.com

TANDEM NEDİR? Tandem, Avrupa'da çoğu üniversitede uygulanan bir dil partnerliği - eşlikçiliği programıdır. Tanışma Toplantısı - 13 Mart 2008

Erasmus öğrencisinin gittiği ülkenin dilini ve kültürünü öğrenirken, kendisine eşlik eden ev sahibi öğrencinin de onun dilini ve kültürünü öğrenmesini, geliştirmesini amaçlayan gönüllülük esasına dayanan bir uygulamadır. Tanışma Toplantısı - 13 Mart 2008

Neler sağlıyor? ● Tandem eşlikçiliği, gelen öğrencilerin Türkçe öğrenebilmelerine imkan sunmakta ve aynı zamanda ev sahibi öğrenci için de benzer bir avantajı kendi yaşıtı bir kişiyle oluşturmaktadır. Tanışma Toplantısı - 13 Mart 2008

Öğrenciler, birbirlerinin ana dilini öğrenirken, aynı zamanda kültürlerini de daha yakından tanıyabilmektedir. Tandem arkadaşınızın ülkesine ait müzik, dans ve yemek gibi daha bir çok zenginliği tanımanıza fırsat sağlamaktadır. Tanışma Toplantısı - 13 Mart 2008

Nasıl başvurulur? Erasmus tanışma toplantısında, Tandem eşlikçisi olmak isteyen öğrenciler, hangi dili sunabileceklerini ve Türkçe öğrenmek istediklerini bildiren formları doldurarak başvurularını yapabileceklerdir. Tanışma Toplantısı - 13 Mart 2008

Başvuruyu yapan öğrencilerin sayıları, ilgili fakültelerin Erasmus koordinatörlerine iletilecektir. Üniversitemizin Erasmus birim koordinatörleri aracılığıyla da, fakültelerimizdeki Tandem arkadaşı olmak isteyen Türk öğrenciler seçilecektir. Tanışma Toplantısı - 13 Mart 2008

Kurulumuz, seçilen Türk öğrencileri ile gelen Erasmus öğrencilerini eşleştirerek, öğrencilerin iletişime geçmelerini sağlayacaktır. Tanışma Toplantısı - 13 Mart 2008