Güvenli İnternet Kullanımı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

İnternetin Güvenli Kullanımı İçin Anne-Babalara Öneriler ve Uyarılar
Etüt ve Proje Müdürlüğü
EK 1: BROŞÜR ATM, İnternet ve Telefon Bankacılığı İşlemlerinde
Güvenli İnternet Kullanımı
İNTERNETİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMI
İnternet ve BİT Kullanım Kuralları
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
BİLGİSAYAR VE İNTERNET GÜVENLİĞİ
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
SOSYAL MEDYA VE GÜVENLİĞİ
Alaşehir Eğitim Gönüllüleri Derneği
İNTERNETİN FAYDALARI Hazırlayan: Azime Semra AY.
İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI
COMENIUS REGIO PROJESİ “Güvenli İnternet Ortamları için iyi Uygulamaların Oluşturulması ve Yaygınlaştırılması”
İNTERNET NEDİR Bilgisayarınızın, dünya üzerindeki birbiriyle bağlantılı milyonlarca bilgisayardan herhangi birisiyle veri, ileti ve dosya alış verişi yapmanıza.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER
İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar
İnternetin Güvenli Kullanımı
BİLİŞİM SUÇU NEDİR? BİLGİSAYAR VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANILARAK KANUN TARAFINDAN SUÇ KABUL EDİLEN BİR FİİLİN İŞLENMESİDİR.
Kendimizi Koruma Yolları ve Güvenli Yaşam
Güvenli İnternet Kullanımı
SİBER ZORBALIK. Siber Zorbalık İnternet Etiği İnternet Kullanılırken Dikkat Edilecek Hususlar.
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
Güvenli İnternet Kullanımı
Bilgi Paylaşımı için Araçlar
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
İNTERNETTE ETİK KURALLAR VE GÜVENLİK
BİLGİ VE GÜVENLİK Hakan TÜZER B.T. Öğretmeni.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
Fatih İlkokulu Rehberlik Servisi
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
İnternet ! Dünyamızı değiştiriyor Eşsiz bir bilgi kaynağı, kütüphane Bir tıkla uzakları yakınlaştıran Bazen okul, bazen banka şubesi, bazen alışveriş.
İNTERNET ÇOK GENİŞ BİR ALAN
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
İnternet Okur Yazarlığı
Mesaj Listeleri ve Web Etiği. Mesaj Listeleri Etiği Haberleşme, tartışma vb. mesaj listelerine üye olduğunuzda aşağıdaki etik kurallara uymanız beklenir:
SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
HAYIR DİYEBİLİRİM.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI İÇİN TAVSİYELER.
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ Güvenli e-Posta Kullanımı.
İnternet GÖKHAN BAKIR Bilişim Teknolojileri Öğretmeni.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
HOŞGELDİNİZ .
Çocuklarda ve Gençlerde Güvenli İnternet Kullanımı
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
İnternet ve BİT Kullanım Kuralları
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Volkan pehlIVAN Taner Arslan Özgür Çetın
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
AİLEMİZDEKİ AFACAN : İNTERNET
Bilgisayarımıza bir anti-virüs programı yüklemeliyiz.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bilgi güvenliği elektronik ortamda kaydetmiş olduğumuz bilgilerimizin güvenli olması anlamında önemlidir. Elektronik ortamdaki bilgilerimizin.
İNTERNETİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMI
Zorbalık Nedir? Bir kişinin, kendisinden daha güçlü bir ya da daha fazla kişi tarafından, kasıtlı olarak, sürekli biçimde olumsuz eylemlere maruz bırakılmasıdır.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
ETİK VE GÜVENLİK İnternette ne kadar güvendesin? 1.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
Sunum transkripti:

Güvenli İnternet Kullanımı Ailenizin Yeni Üyesi İnternette Tehlikeler Var mı? Yeri Siz Belirleyin Pencereniz Nereye Açılacağını Siz Belirleyin Zamanı Verimli Kullanın. Kimliğinizi ve Ailenizi Koruyun Önce Düşün Sonra Paylaş Hayır Demeye Hakkınız Var Cüzdanınızı Hırsızlardan Koruyunuz İnternet Hesaplarınızı Hırsızlardan Koruyunuz Bilgisayarınızı Koruyunuz İyi ve Nazik Bir Kullanıcı Olunuz

İnternet Ailemizin Yeni Üyesi İnternet tartışmasız şekilde dünyamızı değiştirdi. Zengin içeriği ile hem eğlenmek hem de öğrenmek için tam bir kaynak.

İnternette Tehlikeler Var Mı İnterneti iyi amaçlar için kullananlar gibi kötü amaçlar için kullananlar olduğunu bilerek ve tedbir alarak korunmamız yeterlidir. • Hoşumuza gitmeyen resim ve videolar • Anlayamadığımız şeyler • Tanımadığımız kişiler • İstenmeyen e-postalar • Bilgisayarımıza zarar verecek yazılım ve durumlar. • Uzun süre bilgisayar karşısında oturmaktan doğabilecek sağlık sorunları gibi konularda bilgi sahibi olursak İnternette güvenli ve özgürce gezebiliriz.

Yeri Siz Belirleyin Ortak yaşam alanı tercih edilmeli. İnternette çıkacağınız seyahatlerde Aileniz ile birlikte seyahat etmekten çekinmeyin. Yolda karşınıza çıkabilecek sıkıntılarda sizin en büyük yardımcınız aileniz ve öğretmenlerinizdir.

Pencereniz Nereye Açılacağını Siz Belirleyin İnternette bulduğunuz bir bilgiyi başka kaynaklardan da sorgulayın ve doğruluğunu araştırın. Unutmayın ki İnternette herkes istediği gibi bilgiler oluşturabilir ve yayınlayabilir. Ayrıca, bir ödev hazırladığınızda, bulduğunuz bilgileri ve kullandığınız resimlerin kaynağını mutlaka belirtmelisiniz.

Zamanı Verimli Kullanın İnternette uzun saatlerinizi harcamak yerine gerçek hayatta spor yapmayı, kitap okumayı, ailenizle vakit geçirmeyi tercih edin. Hobilerinizi geliştirin. Tüm bunlardan alacağınız gerçek zevkleri İnternetteki sanal hayat hiçbir zaman veremez.

Kimliğinizi ve Ailenizi Koruyun Evinizi ve odanızı yabancılarla paylaşmamalıyız. T.C. Kimlik numarası ve buna benzer bilgiyi vermemeliyiz. Tanımadığınız kişilere web kamerası kullanarak konuşmamalıyız. İnternet üzerinde ailenizin ve sizin hakkınızda bilgi verecek resimler, sizi küçük düşürecek görsel ve videoları yayınlamamanız gerekir.

Kimliğinizi ve Ailenizi Koruyun

Önce Düşün Sonra Paylaş. İnternette paylaşacağınız özel bilgiler, video ve resimler daha sonra üzülebileceğiniz, zarar görebileceğiniz paylaşımlar olmamalıdır. Şimdi dikkate almadığınız bir paylaşım ileride hayatınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Sosyal ağlarda gizlilik ayarlarımızı dikkatlice yapmalıyız.

Önce Düşün Sonra Paylaş?!

Hayır Deme Hakkınız Var! İnternette iken sizi rahatsız eden, görüntü , ses ve yazılara rastladığınızda hemen internet kullanımını bırakın. Rahatsız edildiğinizde karşılık vermeyin. Hiç çekinmeden ailenizle haberin verin. Onları yetkililere şikayet ederek cezalandırabilirsiniz. www.ihbarweb.org.tr • 0312 582 82 82 Kısa Mesaj 1199 (tüm operatörler)

Hırsızlardan Koruyunuz Cüzdanınızı Hırsızlardan Koruyunuz Unutmayın! İnternette kredi kartı bilgilerini karşı tarafa vermek, cüzdanınızı tanımadığınız bir kişiye emanet etmek gibidir. Anne babanızdan izin almadan ya da onlar yanınızda olmadan İnternet üzerinden alışveriş yapmayın.

İnternet Hesaplarınızı Hırsızlardan Koruyunuz Şifresi kolay olan elektronik posta adresleri güvenli değildir. Bu nedenle e-posta adresleriniz için güvenli şifreler oluşturun. İstenmeyen e-postaları önlemek ve gereksiz mesaj trafiği oluşturmamak için İnternette güvenmediğiniz sitelere kayıt olmayın. Mecbur kalmadıkça özel ve kişisel bilgilerinizi İnternet üzerinden göndermeyiniz.

Bilgisayarınızı Koruyun Güveneli olmayan ve bilmediğiniz İnternet sitelerine girmeyin. Buralardan dosya, müzik ve oyun veya film indirmeyin. Bilmediğiniz ve istemediğiniz e-postaları kesinlikle açmayın ve hiç okumadan himen silin. Böyle e-postaları arkadaşlarınıza iletmeyin. Unutmayın, bir hastalığın en etkili ilacı o hastalığa yakalanmamak için önceden önlem almaktır.

İyi ve Nazik Bir Kullanıcı Olun İnternette özgürlüğünüzü kullanırken başkalarını rahatsız etmeyin. Size yapılmasını istemediğinizi sizde başkasına yapmayın! Hatalıysanız özür dilemekten çekinmeyin. İyi ve nazik olmaktan hiçbir zarar görmezsiniz.

Teşekkürler