Bismillahirrahmanirrahim

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YUNUS EMRE ANMA GÜNÜNE HEPiNiZ HOŞGELDİNİZ…
Advertisements

Hz. Muhammed’in Sözleri
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Birisi her gece kalkıp Allah‘ı anıyor, O'na dua ediyordu
Beni hatırlamak için
AŞK YARASI SESLİDİR.
CAN AKIN Terör size ulaşmadan anlayamadığınız o acıyı,
Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'den Bismillahirrahmanirrahim
ADINI AŞK KOYDUM SENİN.
BAKARA SÛRESİNDEN SON İKİ AYETİ
Benim biricik Canım Babacığım
SESLİDİR with the hope you to feel the pain before that you have not realized until the teror had reached to you. Terör size ulaşmadan anlayamadığınız.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, bir çok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
İstemek Deniz mavisine çalan gözlerinde Sandal olup içinde gezmek isterdim Nurlu yüzünden akan yaşlarında Damla olup derya ya düşmek isterdim Dilindeki.
HZ. ALİ’DEN GÜZEL ÖĞÜTLER
Kadir Suresi "Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede,
Hz. Muhammed’in Sözleri
RAHMAN'IN HAS KULLARINDAN
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
İSLÂM İNANÇ İLMİHALİ ÜMİT ŞİMŞEK
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
Kıl Beni Ey Namaz !.
Varlığı zorunlu olan ve bütün övgülere layık bulunan zâtın özel ve en kapsamlı adı.
AHİRET İNANCI.
Kuranı Kerim ilk defa bu gecede nazil olmaya başlamıştır.
Ramazan ve Kur’an Vaazı
The Most ( En çok ) The most selfish one letter word... "I" Avoid it. ( En bencil tek harfli kelime ) ( Ben ) ( Ondan sakın )
ZÜBEYR ABİ’DEN MERHAMET
KAZA VE KADERE İMAN.
ÜNİTE 2 TÖVBE VE BAĞIŞLAMA.
KAVRAMLAR SERİYYE: Peygamber Efendimizin (sav) katılmadığı, sahabelerden birisinin başkanlığında gönderilen keşif veya savaşlara denir. GAZVE: Peygamber.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
DUA: Allahım benim, ailemin, yakınlarımın ve sana inanan bütün müslüman kardeşlerimin ve ahiri aleme göçmüş bütün akrabalarımın ve onlar gibi bütün.
Kur’ân Doğru Bilgiye Önem Verir
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi Bismillahirrahmanirrahim
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Beni hatırlamak için
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi
Sevgili Peygamberimiz
Öğretim yılı Ocak Ayı Değerleri
CEYHUN YILDIZ 7/C&955 KONU:VARLIKLAR ALEMİ.
FOTOĞRAF YARIŞMASI 2006 SESLİDİR.
Toplamı 10 yapan sayıya tıklayınız.
Peygamber Efendimiz bu geceyi ibadetle geçirmiş ve Allah’a şöyle dua etmiştir: “ Azabından affına, gazabından rızana sığınır, senden yine sana iltica ederim.
2. İnanca Bağlılığı.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi
Kur'an'da Bilgi Edinme Yolları
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
NİSAN AYI DEĞERLERİMİZ. MİSAFİRPERVERLİK. ŞEFKAT VE MERHAMET
NEFSİNİ BİLEN RABBİNİ BİLİR
Kur'ân-ı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayı'nın yirmi yedinci gecesi. İslâm'da en kutsal ve faziletli gece Kadir gecesidir.
“"Where Is The Love?" ” “ AŞK NEREDE “ SESLİDİR Black Eyed Peas.
İYİLİK YAP DENİZE AT
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
BİR GÜN BENDE GİDECEĞİM CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR…
AKLIN KORUNMASI.
T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Sunu Bakanlığımızca yapılan fotoğraf yarışmasında derece giren 50 tane resimden oluşmaktadır. Resim üzerindeki yazılar.
Balıkesir Parkında ( Hatırla Sevgilim) CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
Ah! Ne Güzeldir Beypazarı
Beklerim Seni Urla’ya Geleceksin Diye
BİR GÜN BEN DE GİDECEĞİM
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
Sunum transkripti:

Bismillahirrahmanirrahim Hz. Mevlana - DUA Bismillahirrahmanirrahim SESLİDİR

Bizim hâlimize bakarak muâmele etme. Yâ Rabbî! Bizim hâlimize bakarak muâmele etme. Kendi ikrâm ve ihsânına göre bize muâmele eyle. Kerem ve lütfunla hidâyet ettiğin kalbi tekrar dalâlete, sapıklığa meylettirme. Belâları bizden sarf eyle, çevir ve değiştir. Ey affı çok olan, günahları örten Rabbim! O günahlar dolayısı ile bizden intikam alma. Bize azâb etme.

Biz nefis ile şeytana köpek gibi tâbi olduksa da sen, Yâ Rabbî! Biz nefis ile şeytana köpek gibi tâbi olduksa da sen, azab arslanını bize saldırtma. Ey Hayy, ebedî diri olan Rabbim! Taleb ve duâ üzerine nasıl olur da kerem etmezsin. Sen kerem sâhibisin. Ey mahlûkâtın, yaratıkların canlıların ihtiyâcını gideren Rabbim! Sen varken hiç bir kimseyi hatırlamak ve ondan bir şey ummak lâyık değildir.

Rûhumda bir ilim katresi var. Yâ Rabbî! Rûhumda bir ilim katresi var. İlâhî onu hevâ rüzgarıyla ten toprağından muhâfaza eyle. Ey ihsânı çok olan Rabbim! Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et. Ey affetmeyi seven Rabbim! Bizi affeyle. İsyân derdimize çâre eyle. Ey yardım isteyenlerin yardımcısı! Bizi hidâyete çıkar.

Duâ ve yakarışlarımızda sana lâyık olmayan sözleri Yâ Rabbî! Duâ ve yakarışlarımızda sana lâyık olmayan sözleri bilmeyerek söyleyip hatâlarda bulunmuş isek, o kelimeleri sen ıslâh et ve duâmızı kabul buyur. Çünkü sözlerin hâkimi ve sultanı ancak sensin. Ey âlemin yaratıcısı! Kasvetli, kararmış, katılaşmış âdetâ taş gibi olmuş olan kalbimizi mum gibi yumuşat, feryâdımızı, âh u vâhımızı, hoş eyle ki rahmetini celbetsin, çeksin. Bizi köle gibi kullanan bu serkeş nefisten bizi satın al. O nefis bıçağı kemiğe dayandı (zulmü canımıza yetti).

Çünkü sen gizli ve açık her şeyi bilirsin." Yâ Rabbî! “Sana ne arz edeyim. Çünkü sen gizli ve açık her şeyi bilirsin." Amin...

Hz. Mevlana

ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI MEVLANA VIDEO TIKLAYINIZ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI Mr_canakin@yahoo.co.uk Mr_canakin@hotmail.com                                     01:39 SANA GELDIM MEVLANA CAN AKIN gönder