Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'den Bismillahirrahmanirrahim

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'den Bismillahirrahmanirrahim"— Sunum transkripti:

1 Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'den Bismillahirrahmanirrahim
DUA Bismillahirrahmanirrahim SESLİDİR

2 Yâ Rabbî. Bizim hâlimize bakarak muâmele etme
Yâ Rabbî! Bizim hâlimize bakarak muâmele etme. Kendi ikrâm ve ihsânına göre bize muâmele eyle. Yâ Rabbî! Kerem ve lütfunla hidâyet ettiğin kalbi tekrar dalâlete, sapıklığa meylettirme. Belâları bizden sarf eyle, çevir ve değiştir. Ey affı çok olan, günahları örten Rabbim! O günahlar dolayısı ile bizden intikam alma. Bize azâb etme.

3 Yâ Rabbî! Biz nefis ile şeytana köpek gibi tâbi olduksa da sen, azab arslanını bize saldırtma.
Ey Hayy, ebedî diri olan Rabbim! Taleb ve duâ üzerine nasıl olur da kerem etmezsin. Sen kerem sâhibisin. Ey mahlûkâtın, yaratıkların canlıların ihtiyâcını gideren Rabbim! Sen varken hiç bir kimseyi hatırlamak ve ondan bir şey ummak lâyık değildir.

4 Ey ihsânı çok olan Rabbim! Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et.
Yâ Rabbî! Rûhumda bir ilim katresi var. İlâhî onu hevâ rüzgarıyla ten toprağından muhâfaza eyle. Ey ihsânı çok olan Rabbim! Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et. Ey affetmeyi seven Rabbim! Bizi affeyle. İsyân derdimize çâre eyle. Ey yardım isteyenlerin yardımcısı! Bizi hidâyete çıkar.

5 Yâ Rabbî! Duâ ve yakarışlarımızda sana lâyık olmayan sözleri bilmeyerek söyleyip hatâlarda bulunmuş isek, o kelimeleri sen ıslâh et ve duâmızı kabul buyur. Çünkü sözlerin hâkimi ve sultanı ancak sensin. Ey âlemin yaratıcısı! Kasvetli, kararmış, katılaşmış âdetâ taş gibi olmuş olan kalbimizi mum gibi yumuşat, feryâdımızı, âh u vâhımızı, hoş eyle ki rahmetini celbetsin, çeksin. Bizi köle gibi kullanan bu serkeş nefisten bizi satın al. O nefis bıçağı kemiğe dayandı (zulmü canımıza yetti).

6 Yâ Rabbî! Sana ne arz edeyim. Çünkü sen gizli ve açık her şeyi bilirsin."
Amin... Hz. Mevlana

7 HZ MEVLANA İLE İLGİLİ 10 SLAYT BUYRUN…. ARKADAŞLARINIZA GÖNDERİN
İNTERNET BAĞLI İKEN TIKLAYINIZ… CAN AKIN DÜSSELDORF

8 www.herice.com fatih5245 Google Grubuna Katılıp
Sizde Hergün Ortalama 5 Mail Alarak Hayatın Güzelliklerini Farkedebilirsiniz.. Gruba Üye Olmak İçin TIKLAYINIZ Web Sitesini ve forum sayfasını Ziyaret Etmek İçin linke tıklayınız


"Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'den Bismillahirrahmanirrahim" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları