Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

RAHMAN'IN HAS KULLARINDAN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "RAHMAN'IN HAS KULLARINDAN"— Sunum transkripti:

1 RAHMAN'IN HAS KULLARINDAN
Değerli Dostlar! RAHMAN'IN HAS KULLARINDAN OLMAK İSTERMİSİNİZ?

2 Eğer cevabınız evet ise lütfen bu slaytı sonuna kadar dikkatlice izleyiniz…

3 Yüce Allah, inanan insanları Kur’an-ı Kerim’de çeşitli surelerde çeşitli ayetlerde anlatmakta ve onların özelliklerini açıklamaktadır. Mü’minlerin özelliklerinin anlatıldığı surelerden biri de Furkan suresidir. Nitekim bu surenin ayetlerinde Yüce Allah mü’minlerin özelliklerini açıklamaktadır. Bu surede mü’minlerden bahsederken Yüce Allah onlara Rahman’ın has kulları demektedir.

4 Yüce Allah şöyle buyuruyor:
“Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler... ” 1. Onlar, tevazu içerisindedirler.

5 Yüce Allah şöyle buyuruyor:
“Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler).” 2. Tatlı dilli güler yüzlüdürler.

6 “Gecelerini Rablerine secde ederek ve kıyam durarak geçirirler.”
Yüce Allah şöyle buyuruyor: “Gecelerini Rablerine secde ederek ve kıyam durarak geçirirler.” 3. Onlar, gece namazı kılarlar.

7 Yüce Allah şöyle buyuruyor:
“Rabbimiz! Cehennem azabını bizden uzaklaştır. Doğrusu onun azabı gelip geçici değil, devamlıdır. ” 4. Allah'ın azabından korkarlar.

8 Yüce Allah şöyle buyuruyor:
“(O kullar), harcadıklarında ne israf ne de cimrilik ederler; ikisi arasında orta bir yol tutarlar.” 5. Harcamalarında itidal içerisindedirler. İsraf ve cimrilik yapmazlar.

9 “Yine onlar ki, Allah ile beraber başka bir tanrıya yalvarmazlar…”
Yüce Allah şöyle buyuruyor: “Yine onlar ki, Allah ile beraber başka bir tanrıya yalvarmazlar…” 6. Asla Allah'a ortak koşmazlar.

10 “Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar … ”
Yüce Allah şöyle buyuruyor: “Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar … ” 7. Allah'ın haram kıldığı cana kıymazlar, kasten adam öldürmezler.

11 “ve onlar, zina etmezler. ”
Yüce Allah şöyle buyuruyor: “ve onlar, zina etmezler. ” 8. Asla zina etmezler.

12 “Bunları yapan, günahı(nın cezasını) bulur
“Bunları yapan, günahı(nın cezasını) bulur. Kıyamet günü azabı kat kat arttırılır ve onda (azapta) alçaltılmış olarak devamlı kalır. Ancak tövbe ve iman edip iyi davranışta bulunanlar başkadır; Allah onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir. Kim tövbe edip iyi davranış gösterirse, şüphesiz o, tövbesi kabul edilmiş olarak Allah'a döner.”

13 Yüce Allah şöyle buyuruyor:
“(O kullar), yalan yere şahitlik etmezler, boş sözlerle karşılaştıklarında vakar ile (oradan) geçip giderler.” 9. Yalancı şahitlik yapmaktan ve yalan konuşmaktan sakınırlar.

14 Yüce Allah şöyle buyuruyor:
“Kendilerine Rablerinin ayetleri hatırlatıldığında, onlara karşı sağırlar ve körler gibi davranmazlar.” 10. Yapılan vaaz ve nasihatleri kabul ederler.

15 Yüce Allah şöyle buyuruyor:
“Ey keremi bol Rabbimiz! Bize gözümüzün, gönlümüzün süruru olan temiz eşler ve nesiller ihsan eyle ve bizi takva sahiplerine önder kıl.” 11. Daima Allah'a tevazu içerisinde dua ederler.

16 Yüce Allah şöyle buyuruyor:
“İşte onlara, sabretmelerine karşılık cennetin en yüksek makamı verilecek, orada hürmet ve selamla karşılanacaklardır. Orada ebedî kalacaklardır. Orası ne güzel bir yerleşme ve ikamet yeridir.”

17 Rabbim bizleri Has Kullarından eylesin.
Değerli Dostlar! Ne mutlu bu özelliklerle muttasıf olup da Rahmanın Has Kulları arasına katılanlara! Rabbim bizleri Has Kullarından eylesin.

18 LÜTFEN Bu slaytı tüm sevdiklerinize gönderin… HAZIRLAYAN PROF. DR.
MEHMET SOYSALDI


"RAHMAN'IN HAS KULLARINDAN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları