Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AHİRET İNANCI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AHİRET İNANCI."— Sunum transkripti:

1 AHİRET İNANCI

2 İNSAN HAYATI DÜNYA HAYATIYLA SINIRLI DEĞİLDİR
Dinimize göre insan bu dünyadan sonra da yaşayacaktır. Ölüm bir son değildir. Ölümden sonra da hayat vardır. Ölüm sadece bir ortam değişikliğidir. Ölüm Allah’ın canlılar üzerinde bir kanunudur. Allah Kur’an’da “Her canlı ölümü tadacaktır.” Buyurmuştur.

3 İNSAN DİĞER VARLIKLAR GİBİ SIRADAN BİR VARLIK DEĞİLDİR
Allah insanı yaratıkların en şereflisi olarak yaratmıştır. Ona kendisinden bir RUH vermiştir. Bu nedenle insan sadece etten,kemikten yaratılmış fiziksel bir varlık değildir. Öyle olsaydı insan da diğer varlıklar gibi yok olur giderdi.

4 İNSANIN RUHU ÖLÜMSÜZDÜR
İnsan öldükten sonra kıyamete kadar ruhen yaşayacaktır. Buna kabir hayatı denir. Rüyayı buna benzetebiliriz. İnsanın fiziksel hayatının bitmesiyle ruhsal hayatı başlayacaktır.

5 PEKİ ÖYLEYSE RUH NEDİR ? Ruh insana hayat veren özelliğini bilmediğimiz enerji kaynağıdır. Ruh konusunda Yüce Allah Kur’an’da şöyle buyurmuştur: “Ey! Muhammed sana ruh hakkında soruyorlar.De ki:Ruh Rabbimin bilgisindedir.”İsra Suresi 85. ayet “Ona şekil verdim ve kendimden ruh verdim.”Hicr Suresi 29. ayet

6 İNSAN HAYATI BEDENSİZ DE DEVAM EDER
Kabir (mezar) sadece bedenimizi gizlemek içindir.Ruhumuz kabirde yaşamaz. Ruh bizim bilemediğimiz başka bir alemde yaşar. Bu hayatta da iyi ve kötü ortamlar söz konusudur. İnsan ruhu dünyada yaptığı iyi veya kötü davranışlarına göre bu ortamlardan birinde kıyamete kadar yaşar.

7 KIYAMET NEDİR ? Bu evrenin zamanı gelince yok olması olayına kıyamet denir. Kıyametin zamanını sadece Allah bilir. Bu konuda Kur’an’da Allah şöyle buyurur: “Ey Muhammed sana kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar. De ki Onun ilmi ancak Rabbimin katındadır.”Araf Suresi 185.ayet

8 KUR’AN’DA KIYAMET “Güneş katlanıp dürüldüğü zaman”
“Yıldızlar döküldüğü zaman” “Dağlar pamuk gibi atıldığı zaman” “Denizler kaynadığı zaman” “Ruhlar bedenlere birleştirildiği zaman” “İnsanoğlu dünyada yaptıklarını ve yapamadıklarını o gün bir bir anlar.” Tekvir ve İnfitar Sureleri

9 YENİ DÜNYA (AHİRET) Ahiret kıyametten sonra yaşayacağımız hayata denir. Ahiret inancı İslam’ın temel iman esaslarındandır. İlahi dinlerin hepsinde de bu inanç vardır. Kıyamet koptuktan sonra insanlar yeniden dirilerek mahşer denilen yerde toplanacaklardır.

10 AHİRET HAYATI CENNET İnsanlara mahşerde dünyada yaptıklarının hesabı sorulacaktır. Hak ettikleri yaşam tarzı onlara verilecektir. Dünya sınavını kazanan iyiler cennet denilen yerde yaşayacaklardır. Dünyada hatalarını bilip,kötülüklerine tevbe edip,bir daha yapmayanlar da cennette yaşayacaklardır.

11 AHİRET HAYATI CEHENNEM
Dünyada kötülükler yapanlar ve kötülüklerine hiç son vermeyenler ise cehennem denilen yerde hayat süreceklerdir. Cehennem kötülerin hak ettiği yerdir. Çünkü onlar bir çok insanın dünya hayatını zehir etmiştir. Kur’an’da :”Onlar ebedi cehennemde kalacaklardır.”buyurmaktadır.

12 KUR’AN’DA AHİRET “(İnanmayan insan)Kendi yaratılışını unutarak bize bir örnek getiriyor ve: şu çürümüş kemikleri kim diriltecek diyor.” “(Ey Muhammed) de ki: Onları ilk defa yoktan yaratan yeniden diriltecek.O her türlü yaratmayı en iyi bilendir.”(Yasin Suresi)

13 KUR’AN’DA AHİRET “Yer şiddetle sarsıldığı zaman”
“Toprak içindekileri dışarı çıkardığı zaman” “İnanmayan insan: Ne oluyor bu yere dediği zaman” “O gün insanlar dünyada yaptıklarını karşılığını almak için darmadağınık halde gelirler” “Kim zerre kadar dünyada iyilik yaptıysa iyilik görecektir” “Kim de zerre kadar kötülük yaptıysa kötülük görecektir” (Zilzal Suresi)

14 AHİRET ÖRNEK MEVSİMLER
Mevsimlerin oluşması ahiret hayatına bir örnektir. Kış mevsimi gelince hayat sanki ölüyor. Bahar ve yaz mevsimlerinde hayat yeniden canlanıyor. Bu hayatın yok olması ve yeni bir hayatın başlaması da aynı bu örneğe benzer.

15 KIŞ Hayat sanki ölmüş Baharı bilmeyen bir insana bu hayatın değişeceğini söyleseniz acaba anlayabilir mi ? Bu hayatın yeniden canlanacağını ne kadar kavrayabilir ki ?

16 İŞTE YENİ HAYAT BAHAR Hiç diğerine benziyor mu ?
Bu bambaşka bir hayat değil mi ? Öyleyse bu iki hayatı da yaratan ALLAH Bu hayatı yok ederek yeni bir hayat daha yaratmaya gücü yetmez mi ? Allah’ın her şeyi yaratmaya gücü yeter.

17 ÖNEMLİ HATIRLATMA Ahiret hayatıyla bu dünya hayatı birbirine benzemez.
Bu dünya hayatını bilmiyorduk burada öğrendik. Ahiretteki hayatın nasıl olduğunu da oraya gidince öğreneceğiz. Ahiret hayatını bu dünya hayatına benzetmemiz yanlış olur. TEŞEKKÜRLER Hazırlayan: Din Kül Ve Ahlak Bil Öğretmeni Dursun AVCI


"AHİRET İNANCI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları