YENİ DOĞAN BEBEĞİN ÖZELLİKLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DOMUZ GRİBİ Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Advertisements

Sağlık ve Hijyen.
BEYAZ KAN HÜCRELERİ.
YENİDOĞAN DÖNEMİNDE ANNELERİN SIK SORDUĞU SORULAR
BEBEĞİN ÇEVRESİ NASIL DÜZENLENMELİDİR
İLKYARDIM NEDİR Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması yada.
KİŞİSEL TEMİZLİK.
ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ
Elazığ İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği
DOMUZ GRİBİ NEDİR Domuz gribi, A (H1N1) tipi virüsten kaynaklanan, insanlarda hastalığa yol açan viral bir hastalıktır. Hastalık ilk kez Meksika ve ABD’de.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Duyu Organlarımız KULAK GÖZ.
ÖZEL ÇAPA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ
Test 1. Kod numarasını kontrol ediniz. Cihaz ekranındaki kod numarası ile strip kutusu üzerindeki kod numarası aynı olmalıdır. 2. Test stribini yerleştiriniz.Cihaz.
Sivil Toplum Kuruluşlarına İlk Yardım Kursu- Afet Yönetim Merkezi
1 Yeni doğanda Bedensel Gelişim. 2 Baş: Baş bedenin dörtte biri kadardır.Baş bedenin dörtte biri kadardır. Baş çevresi 33-37cm dir.Baş çevresi 33-37cm.
Domuz gribi nedir? Domuz gribi, A (H1N1) tipi virüsten kaynaklanan, insanlarda hastalığa yol açan viral bir hastalıktır. Hastalık ilk kez Meksika ve.
Hastalar İçin Genel Bilgiler Kenan Ören Radyasyon Onkolojisi Hemşiresi
HİJYEN
MUTFAK GÜVENLİĞİ ON ADIM GÜNEY MARMARA AŞÇILAR DERNEĞİ ON ADIMADA
GENEL VÜCUT TEMİZLİĞİ.
BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
TOPLUM SAĞLIĞI HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
SAĞLIK İÇİN HİJYEN.
PRETERM BEBEKLERDE TABURCULUK ÖNCESİ
9.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Yenidoğanın Doğum Odasında Bakımı ve Isı Kontrolü
DUYU ORGANLARIMIZIN SAĞLIĞI
HERŞEYİN BAŞI TEMİZLİK HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ.
TUVALET-BANYO VE YATAKHANE TEMİZLİĞİ
İLETİŞİM MERKEZİ. Domuz gribi nedir? Domuz gribi, yeni ortaya çıkmış bir virüsün sebep olduğu bir hastalıktır. Hastalık ilk kez Meksika ve ABD’de görülmüş.
Kadın Hastalıkları Doğum Merkezi
EMİNE KARAAĞAÇ DENİZ TAŞKIN REHBER ÖĞRETMENLER
SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ….
KİŞİSEL HİJYEN SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
Dışarıdan eve gelince, Tuvaleti kullandıktan sonra, Oyundan sonra,
TOPLUM SAĞLIĞI HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
TEMİZLİK ALIŞKANLIĞI REHBER ÖĞRETMEN AYŞE KOLKESEN.
YUMAKLICERİT ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
SINAV KAYGISI Sınavlarda bazen kalbimizin hızlı hızlı çarptığını ve aşırı terlediğimizi hissederiz ancak bu çok nadir görülen, çözümü basit olan duygu.
TEMİZ YAŞAM SAĞLIKLI YAŞAM
KİŞİSEL BAKIM (HİJYEN)
BİLGİSAYAR VE GÜVENLİĞİMİZ
Ceylanpınar Toplum Sağlığı Merkezi 2014
SAMSUN ATAKUM ALTINKUM İLKOKULU
NÜKLEER TEHDİTLER GİRİŞ NÜKLEER OLAYLARIN TARİHÇESİ
HAYATA DA İ R… 23 Hamilelerin Yaz Rehberi Hamileliğinizin İlk ve Son Ayları Yaz Mevsimine Rastladıysa…
ÇOCUKTA UYGULAMAR-II ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Prof.Dr.Nursan ÇINAR
VÜCUT ve GİYSİ TEMİZLİĞİ.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İnfluenza A H1N1 Swine flu-Domuz Gribi Uz. Dr. Ayşegül YEŞİLKAYA 23 Ekim 2009/Batman.
SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ….
YANIKLAR.
KİŞİSEL TEMİZLİK.
YETİŞKİNLERDE TEMEL YAŞAM DESTEĞİ (TYD)
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ BEÜ ZONGULDAK SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ A.D.
Anne ve Yavruya Gösterilecek Özen
GÖRME OLAYI VE GÖZ.
ONAY BUKLET VE OTEL TEKSTİL
KİŞİSEL TEMİZLİK. SAĞLIK Yalnızca hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir.
TEMİZLİK. Kişilerin kendilerinin veya bulundukları ortamın, mikrop ve kirden arındırılmasıdır..
DERS: HALK SAĞLIĞI KONU: HİJYEN HAZIRLAYANLAR: KADRİYE ALTUNKEYİK FATMA EREN SEDANUR GÜRLEYİK ELİF AÇIL.
Kişisel Hijyen Ne Demektir? Bireylerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmek için yaptıkları uygulamalardır!!!
 Yenidoğan bebekler İlk yılda bağışıklık sistemi kuvvetlenirken pek çok hastalıklar karşılaşabilirler. Hastalıklara karşı oldukça korumasız olan bebeklerin.
ÇEVRE.
DUYU ORGANLARININ SAĞLIĞI MUHAMMET HALIL BAYRAKTAR.
KİŞİSEL BAKIM (HİJYEN) Aydın KEMENT Okul Rehber Öğretmeni.
Sunum transkripti:

YENİ DOĞAN BEBEĞİN ÖZELLİKLERİ

Yeni Doğan Bebek Kaç Kilo Olmalıdır? Yeni doğan bebeğin ortalama ağırlığı 35000 mg olarak kabul edilir. Normal bebeklerin &95 i 2500 ile 4250 mg arasında bulunur. 2500 mg ın altındaki bebekler olmaları gereken kilodan düşük ağırlıklı bebekler olarak kabul edilirler.

Bebeğin Boyu ve Baş Çevresi: Zamanında doğan bir bebeğin ortalama boyu 50 cm , Baş çevresi ise 35 cm dir. Bebeklerin & 97 sinin baş çevresi 33-37 cm arasında bulunur.

Bebeğin Boyu ve Baş Çevresi: Baş çevresinin normalin altında olması ; Beyin gelişiminde gerilik, Aşırı büyümesi ise; Beyin boşluklarında normalden fazla beyin omurilik sıvısının toplanmasına işaret eder. Bu nedenle bebeğin baş çevresi ve boy ölçümü özellikle ilk iki ay her ay düzenli olarak yapılmalıdır.

Yeni Doğan Bebek Nasıl Tutulmalıdır ? Boyun kasları henüz yeterince gelişmediği için, bebeğiniz üç aylık olana kadar,kucağınızda sırtını ve başını destekleyecek şekilde tutmalısınız.

Göbek Bakımı: Göbek kordonu ve çevresini günde 2-3 kere alkol ile temizlemelisiniz.Göbeğin temiz ve kuru kalması gerekmektedir.Göbek bağı kullanmayın.Bebek bezinin göbekle temas etmemesine dikkat edin. -Bebeğinizin ateşi yükselirse, -Göbek çevresinde kırmızılık oluşursa, -Göbekte irin gözlenirse doktorunuza başvurun. Göbek 10-21 gün içinde düşer.Bu süre içinde bebeğinizi sünger banyosu ile temizleyebilirsiniz.Göbek düştükten sonra küvet banyosu yaptırabilirsiniz.

Bebeğin Yıkanma Şekli: -İlk önce,ellerinizi iyice yıkayın -Bebeğinizin giysilerini çıkarın ve onu bir havluya sarın. Beklenmedik sürprizlerden kaçınmak için alt bezini hemen çıkarmayın -Yüzünü yumuşak ve nemli bir bezle sadece su kullanarak silin

Bebeğin Yıkanma Şekli: -Her göze ayrı pamuk kullanmak suretiyle,gözleri,burun kenarından göze doğru silip göz kapaklarını temizleyin.Burun ve kulak çevresini ve kulaklarının arkasını temizleyin. Kulak arkalarına ve boyundaki cilt boğumlarına özellikle özen gösterin.Bebeklerin sadece görünen kulak kepçesinin içi temizlenmelidir.Kulak deliğinden içeriye herhangi bir cisim sokmayın

Bebeğin Yıkanma Şekli: -Bebeğinizi içine sardığınız havluyu açmadan,başını ve boynunu destekleyerek,bebek şampuanını gözlerine kaçırmamaya dikkat ederek, bebeğinizin başını yıkayın. Durulamayı saf su ile yapın.Sonra bebeğinizi sırtüstü yatırın ve başını kurulayın. Saçları için kurutma makinası kullanmayın.Yumuşak bebek fırçasıyla hafifçe fırçalayın.Sıcak tutmak için başını kuru bir havlu ile kapatın.

Bebeğin Yıkanma Şekli: -Vücuduna sardığınız havluyu açın.Bir miktar bebek sabunu ile ıslattığınız bez ile göbek bağını ıslatmadan vücudunu silip ayrı bir ıslak bezle durulayın.Ve tüm vücudunu kurulayın.Sonra tekrar havluya sarın

Bebeğin Yıkanma Şekli: -Son olarak,bebeğinizin bezini açıp(kız bebekler için bölgeyi önden arkaya doğru)genital bölgeyi nemli bir pamukla ya da yumuşak bir yıkama beziyle temizleyin.Bebeğin altını yeniden bezlemeden önce pişik kremi sürün.

Bebeğin Cilt Bakımı: Bebeğin cildi kuru ise günde iki kez bebek losyonu sürün. Pudra kullanmaktan kesinlikle kaçının.Giysilerini mutlaka bebeklere özel üretilmiş deterjanlarla yıkayın.

Bebeğin Yatırılması: Bebeğinizi yan veya sırtüstü yatırmalısınız. Bebek uyanıkken ve siz yanındayken yüz üstü yatabilir.Bu şekilde bebeğin omuzlan kuvvetlenir ve baş arkasında sürekli yatmaya bağlı düzleşme olması önlenebilir.Bebeğinizi yatırmak için sert yatakları tercih edin.Yastık,yorgan gibi yumuşak yüzeylere yatırmaktan kaçının. Battaniyenin bebeğin yüzünü kapamasını önlemek için, battaniyeyi göğüs seviyesine kadar getirin ve uçlarını çarşafla birlikte yatağın kenarlarına sıkıştırın.