Hadi bir futbol kulübü kuralım....

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AMPUTE FUTBOLUN KURULUŞU
Advertisements

TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR
TFPL Sistemi TURKCELL FAIR PLAY LİGİ SİSTEMİ. TFPL Sistemi 2008/2009 sezonunu en az puan ile tamamlayan takım “Turkcell Fair Play Ligi” şampiyonluğunu.
BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL
FUTBOL GELİŞTİRME MERKEZİ Coca Cola Akademi Ligleri 2008 – 2009
TÜRK FUTBOLU NASIL "ÜRETKEN" HALE DÖNÜŞÜR ?
Türkiye Futbol Federasyonu AMATÖR İŞLER KURULU BAL DENETÇİ EĞİTİMİ
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Türkiye Futbol Antrenörleri Vakfı
Sivil Toplum ve Yerel Yönetimler
FUTSAL.
Türkiye Futbol Federasyonu AMATÖR İŞLER KURULU BAL DENETÇİ EĞİTİMİ
FUTBOL VE KURALLARI.
ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ
AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
LİGLER OPERASYONU VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR
ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ. UEFA Kulüp Lisans Sistemi UEFA, Kulüp Lisans Sistemine 2003/2004 sezonunda başlamıştır. Bu sistem uyarınca Kulüpler UEFA.
Hacettepe ünİversİtesİ RUGBY ve Touch rugby topluluğu Sunumu
“Ne olacak bu Fener’in hali” diye düşünenler için Fenerbahçe Nasıl Kurtulur Procesi Fenerbeyli Esatbahçe’den Enfes Bir Proce Daha… 2010.
VOLEYBOL.
TEMSİLCİLER KURULU.
TEMSİLCİLER KURULU 1.
TÜFAD BURSA ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ 2011.
Türkiye’de Yerel Kalkınma ve Aktörler Emin Dedeoğlu 22 Ocak 2007, Kütahya.
Mustafa Kemal Atatürk. Mustafa Kemal Atatürk Futsal Nedir ? Futbol Salona Girdi “Futsal” Oldu.
BASKETBalL CHALLENGE CUP
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
GÖZ.TEM.İŞL.MÜDÜRLÜĞÜNÜN YAPILANMASI
TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU
GÖZLEMCİLER VE TEMSİLCİLER KURULU. RAPOR DÜZENLEME KRİTER VE YÖNTEMLERİ GTK.
TÜFAD İZMİR ŞUBESİ SEZONU EĞİTİM SEMİNERLERİ (2) ALMANYA VE DİĞER AVRUPA ÜLKELERİ (BARCELONA-AJAX- V.S.) FUTBOL GENÇLİK AKADEMİLERİNİN ORGANİZASYONU.
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı
TURKCELL SÜPER LİG 18 TAKIM TFF 1.LİG 18 TAKIM TFF 2.LİG 45 TAKIM TFF 3. LİG 54 TAKIM TOPLAM 135 TAKIM 2009 – 2010 SEZONU.
BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
Fair Play – Hakem Antrenör İlişkileri
TÜFAD SERTİFİKA PROGRAMLARI SERİSİ/3 İZMİR 29 Nisan 2013 KULÜP GENÇLİK GELİŞTİRME MERKEZLERİNİN İDEAL YAPILANMASI Sunan Prof. Dr.Mustafa Ferit ACAR.
KULÜPLERDE MAÇ ANALİZİ
EMİNE DİLAVER NİSA GÜRBÜZ.  Pekin aralarından 2008 yaz olimpiyatları ve parlimbik oyunlarında da olduğu pek çok spor etkinliğine ev sahipliği yapmıştır.1990.
Avrupa Birliğinin Kurumları
Teknik Kurulun Görevleri
HAZIRLIYAN NEHİRCAN AKAR 5/G.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK DERNEKLER ve SPOR KLÜPLERİ. Dernekler özel kişilerin bir araya gelerek, ekonomik olmayan, uzun süreli bir amaç için oluşturduğu kuruluşlardır.
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU ( ). AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR AMATÖR TAKIMLARDA YAŞI BÜYÜK FUTBOLCU
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÜNİVERSİTE İÇİ SPOR ŞENLİKLERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ.
1922 SALİHLİ GENÇLİK ve SPOR KULÜBÜ
ETMD LİGİ NEDİR ? Her yıl Mart-Mayıs aylarında İstanbul’da düzenlenen kurumsal şirket çalışanlarının katılımıyla, hizmetleri ve katılımcı kitlesiyle Türkiye'nin.
TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
I. Bölüm FUTBOL OYUN TEKNİKLER * FUTBOL (Toplu) OYUN TEKNİKLERİ:
Türkiye Atlı Cirit Ligi
SEZONU AMATÖR FUTBOL LİGLERİ UYGULAMALARI TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU.
FUTBOL SEZONU AMATÖR LİG UYGULAMALARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Sporun Uluslararası Yapılanması
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU
ETMD LİGİ NEDİR ? NEDEN ETMD LİGİ ?
Futbol Yönetim Sistemi
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Türkiye’de Spor Yönetimi
FIFA OYUNCU STATÜSÜ VE UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM DAİRESİ
TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR.
Volleyboll Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? İbrahim koca 28 İbni sina okulu.
ISPARTA İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? SECEM ATEŞ 9/B606.
SPOR AMAÇLI KURULMUŞ DERNEKLER
Kural – 3 Oyuncular.
Gelişmekte olan sporlar
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
DÜNYADA HENTBOLUN TARİHSEL GELİŞİMİ
Sunum transkripti:

Hadi bir futbol kulübü kuralım.... TFF Türkiye Futbol Yönetişim Sistemi UEFA’nın 53 ülkesindeki gibi olsaydı.. Hadi bir futbol kulübü kuralım.... Kulüp Dernekler Kanuna göre oluşturulurdu . Kulüp İlçe Futbol Birliğine (İÇFB) üye olurdu Tesisler (bedelsiz) İlçe Belediyesinden Hakem ücretlerini kulüp öderdi Gönüllü Organizasyon (hakemler/oyuncular/çalıştırıcılar/idareciler)

TFF İlçe Futbol Birliği (İÇFB) bir dernektir İÇFB yönetimini ilçedeki kulüpler belirler İÇFB ilçe liglerini düzenler İÇFB fikstürü, Disiplin Kurullarını belirler İÇFB İl Futbol Birliğinin (İFB)üyesidir.

TFF İl Futbol Birliği (İFB) de bir dernektir İFB Yönetim Kurulunu İÇFB seçer İFB İl Amatör üst Liglerini düzenler İl Belediyesi Sahaları ücretsiz temin eder. İFB iÇSB’lerinin Spor Hukuku açısından itiraz üst makamıdır İFB TFF Genel Kurulunda belirli bir oyla temsil edilir.

TFF TFF = Dernekler kanuna göre kurulan bir dernektir TFF Genel Kurulu İFB ve/veya İFB’lerinin oluşturduğu Bölgesel Federasyonlar (BF) ve Profesyonel Liglerden oluşur. BF’a örnek: Ankara FB, Kuzey Marmara FB, Doğu Karadeniz FB gibi BF= RA = Regional Association TFF MOK (Milli Olimpiyat Komitesinin) üyesidir.

TFF Profesyonel Kulüpler TFF Genel Kurulunda en fazla (%50) ile temsil edilir. TFF Genel Kurulunda da bazı guruplar da temsil edilebilir. (Antrenörler, Hakemler, Oyuncular, Kadın Futbolu vb...) Kısacası aşağıdan yukarıya demokratik bir yapılanma

TFF Bazı ülkelerde Profesyonel Ligler kulüpler tarafından yönetilir. O zaman TFF yalnızca Milli Takımlar, Amatör Futbol ve Eğitim / Gelişim ile ilgilenir. TFF Yönetim Kurulunda ’da Kulüpler Birliği Bşk’ı da yer alır. Hakem yönetimi genelde Profesyonel’dir.

TFF Spor Hukuku Disiplin, Etik ve Tahkim Kurullarından oluşur. Bazı ülkelerde Uyuşmazlık Çözüm Kurulu da vardır. Savcılık müessesi (çoğu ülkede) işler konumdadır. Genel Sekreterlik çok önemli bir makamdır.

TFF Ya Türkiye’de Durum Ne ? TFF Dernek Değildir. TFF kanun ile kurulmuştur. (Avrupa’da tek) TFF Genel Kurulu % 90+ Profesyonel Lig Temsilcilerinden oluşur. (Avrupa’da en yüksek oran %50 ile Hollanda) Türkiye’de BF’lar yoktur. Amatörler 10 kişi ile temsil edilir.

TFF Ya Türkiye’de Durum Ne ? 5. Spor Hukuku açısından belirgin bir fark yok. 6. Savcılık Kurumu kağıt üstünde vardır Hakem Yönetimi Amatördür. Genel Sekreterlik makamı göstermeliktir.

Türkiye’de Futbol Yapılanmasında Diğer Örgütler TFF Türkiye’de Futbol Yapılanmasında Diğer Örgütler Kulüpler Birliği TASKF Dernekler

TFF Kulüpler Birliği Vakıfdır Kanunda ve statüde yeri yoktur TASKK Sadece futbolu içermez Dernektir / Konfederasyon 78 ildeki ASKF’ler

Dernekler TÜFAD TFHGD PFD FUTBOL-SEN TFF Dernekler TÜFAD TFHGD PFD FUTBOL-SEN

TFF Profesyonel Futbol 128 Profesyonel Takım 4 düzey BAL (ara lig) 4500 kadar lisanslı futbolcu Süper Lig hariç tüm liglerin deplasman masraflarını TFF ödüyor

TFF Profesyonel Futbol Tüm liglerin hakem ücretlerini TFF ödüyor BAL Liginin antrenör ücretlerini TFF ödüyor

TFF Amatör Futbol Lisanslı faal futbolcu sayısı: 273.382 12000 civarında kulüp TFF hakem ve saha ücretlerini ödüyor Birçok oyuncu gerçek amatör değil Tesisler çoğunlukla SGM’nün. Ücreti karşılığı kullandırılıyor. Müsabakalar çok maliyetli Sonuç: Çok az sayıda katılım, gönüllülük düzeyi düşük, merkezi teşkilat (TFF) destekli

TFF Sonuç UEFA’nın diğer 53 ülkesinden çok farklı bir yönetişim modeli Aşağıdan yukarı değil yukarıdan aşağı yapılanma Sivil Toplum Örgütü modeli yerine özel hukuk modeli Tam demokratik olmayan bir yapılanma Mali özerkliği kısmen merkezi idareye endeksli bir model