Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALMANYA‘DA YAŞAMAK DERNEKLER ve SPOR KLÜPLERİ. Dernekler özel kişilerin bir araya gelerek, ekonomik olmayan, uzun süreli bir amaç için oluşturduğu kuruluşlardır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALMANYA‘DA YAŞAMAK DERNEKLER ve SPOR KLÜPLERİ. Dernekler özel kişilerin bir araya gelerek, ekonomik olmayan, uzun süreli bir amaç için oluşturduğu kuruluşlardır."— Sunum transkripti:

1 ALMANYA‘DA YAŞAMAK DERNEKLER ve SPOR KLÜPLERİ

2 Dernekler özel kişilerin bir araya gelerek, ekonomik olmayan, uzun süreli bir amaç için oluşturduğu kuruluşlardır. Dernekler kütüğüne yapılacak kayıt, bu kuruluşlara tüzel kişilik kazandırır. Böyle bir kaydın yapılabilmesi için derneğin en az 7 üyesi, yasalara uygun bir tüzüğü ve en az iki üyeden oluşan bir yönetim kurulu olması gerekir. Bunlar, dernekler kütüğüne kayıtlı olup, adlarına e.V. (kayıtlı) eki alır veya kayıtsız olabilirler.

3 Tüzel kişilik kazanan derneklerin üyeleri, derneğin işlemlerinden sorumlu olmazlar. Yönetim kurulu üyeleri ise yalnızca kasten veya ihmalle yaptıkları hatalardan sorumlu olurlar. Dernekler, kazanç sağlayabilirlerse de, bu kazançlar dernek amacına ulaşmakta kullanılır ve üyelere dağıtılamaz. Dernek kayıtları noterler tarafından yaptırılır.

4 Derneklerin güttüğü amaçlar, maliye yönetimince kamu yararına olarak kabul edilirse, bu dernekler bazı vergilerden muaf olurlar. Ayrıca kamuya yararlı derneklere yapılan bağışlar ve onların üye aidatları, onları ödeyenlerin vergiden düşebilecekleri masraflar oluştururlar. Çeşitli yerlerde, aynı amaç için oluşturulmuş dernekler, birleşerek bir üst kuruluş oluşturabilirler. Bir de bütün ülkeye yayılmış ve federatif düzeylere göre hiyerarşi oluşturmuş dernek kurumları vardır. Bunlar (Wohlfahrtsverbände) Almanya düzeyinde 6 tanedir, devletten yardım alırlar ve devletin sosyal görevlerini yerine getirmekte yardımcı olurlar.

5 Spor kulüpleri de esas itibariyle birer dernektir. Onlar da dernek kütüğüne kayıtlı veya kayıtsız olabilirler. Günümüzün Almanya'sında, bütün dünyada olduğu gibi, spor alanının, özellikle büyük spor klüplerinin dernek şeklinden ayrılıp, sermaye şirketine dönüşmekte olduğu gözlenmektedir.

6 KOLAYLIKLAR DİLER


"ALMANYA‘DA YAŞAMAK DERNEKLER ve SPOR KLÜPLERİ. Dernekler özel kişilerin bir araya gelerek, ekonomik olmayan, uzun süreli bir amaç için oluşturduğu kuruluşlardır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları