EVCİLER İLKÖĞRETİM OKULU BRİFİNG SUNUSU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri
Advertisements

EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
BRİFİNG D O S Y A S I.
İVRİNDİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
Adres Varsa kurum logosu. Ön cepheden çekilmiş bahçeyi de içine alan okul fotoğrafı (2700x1600) bu fotoğrafın yerine konacak.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
T.C. SARUHANLI KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINAVLARA HAZIRLANMA VE BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI.
REHBERLİK DERS II.
12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar
Sunuyu Hazırlayan:Belgin Topal
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
DOĞRUGÖZ NAMIK KEMAL ORTAOKULU
IŞIKLI İLKÖĞRETİM OKULU
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik
Okulun Tarihçesi Okulumuz Uşak merkezde Cumhuriyet Mahallesi´nde kendi adını taşıyan sokak üzerinde bulunmaktadır.Yapımı 1995´te tamamlanmış ve 9 derslikli.
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
TAVAS KÖSE AHMETLER LİSESİ
EĞİL DÜZLÜK İLKOKULU. MEHMET ÖNDER OKUL MÜDÜRÜ OKULUMUZ  DÜZLÜK İLKOKULU  EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI  BRİFİNG DOSYASI  DİYARBAKIR  EĞİL 
Yüksekova 50. Yıl Ortaokulu
HOŞ GELDİNİZ.
1 SÖĞLE İLKOKULU. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek.
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
GENEL BİLGİLER İL: AĞRI İLÇE: PATNOS KÖY: YALÇINKAYA KÖYÜ
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
18 EYLÜL İLKÖĞRETİM OKULU ANA SINIFI
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
AKYURT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Hacı Akif Mahallesi Özdilek Caddesi Beyşehir/KONYA
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
İNCİ ŞENER İLKOKULU BRİFİNG DOSYASI 2013/2014.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AĞAPINAR İLKÖĞRETİM OKULU Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
ISPARTA / YALVAÇ MEHMET NECATİ AKEL
KURUMDA YAPILAN FİZİKİ DEĞİŞİKLİKLER ÖNCEKİSONRAKİ.
OKULUN TARİHÇESİ Okulumuz 1977 yılında mülkiyeti vatandaşa ait olan Kahramanmaraş-Adana yolu üzerinde bir evde Şekeroba Ortaokulu olarak hizmete açılmıştır.
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
ŞEHİT TEĞMEN AHMET ÇITAK İLKOKULU FAALİYET RAPORU.
REŞİT MAZHAR ERTÜZÜN ANAOKULU
E Ğİ T İ M KAL İ TES İ N İ YÜKSELTMEYE YÖNEL İ K EYLEM PLANI.
Adres Varsa okul logosu. Ön cepheden çekilmiş okul fotoğrafı (2700x1600) bu fotoğrafın yerine konacak.
VALİ RIDVAN YENİŞEN İLKOKULU
AKYURT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN AMAÇLARI YAPISI VE SORUNLARI
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
Destek Eğitim Odaları.
ADRES: 17 Eylül Mahallesi Servet Çırpan Caddesi No:74 TELEFON:
AĞAPINAR İLKOKULU /ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
Brifing Dosyası Öğretim Yılı. PERSONEL BİLGİLERİ YÖNETİM OKUL MÜDÜRÜ Avni ŞENGÜL (Hizmet yılı : 14 ) MÜDÜR YARDIMCISI Nurullah YEŞİLMEN (Hizmet.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MÜRÜVVET FAİK UĞUZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
DESTEK EĞİTİM ODASI UYGULAMA KILAVUZU
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
ÖĞRETİM YILI CUMHURİYET İLKOKULU ORTAOKULU
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
BURHANİYE HMFK ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
REHBERLİK DERS II.
OKUL MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Sunum transkripti:

EVCİLER İLKÖĞRETİM OKULU BRİFİNG SUNUSU

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ DURUMUMUZ 2011/2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ DURUMUMUZ 2011 YILI GENEL BİLGİLER DEĞERLER Erkek Kız Toplam Öğrenci Sayısı 58 60 118 Öğretmen Sayısı 7 6 13 Mevcut Derslik Sayısı 10 İhtiyaç Derslik Sayısı YOK Derslik Başına Öğrenci Say. 11,8 Öğretmen Başına Öğrenci Say. 9,07 ADSL bağlantı Durumu VAR BTS Sınıfı Bilgisayar Sayısı 15+1 Okulun Bina alanı (M2) 700 M2 Okulun Bahçe alanı (M2) 1300 M2 Bahçe Oyun Araçları

ZAYIF YÖNLERİMİZ GÜÇLÜ YÖNLERİMİZ 1. Taşıma gelen köy velilerinin istenilen zamanda okula ulaşamaması 2. Okulumuzun taşıma merkezi bir okul olması. 3. Veli ilgisizliği 4. Okulumuzda Sosyal ve kültürel faaliyetlerinin azlığı. 5. Öğrencilerin tamamı köylerden gelmesi 6. Öğrencilerin okuma alışkanlıklarının yetersizliği. 7. Öğrencilere aile desteğinin yetersizliği. 8. Sosyal faaliyetler için uygun çok amaçlı salonun bulunmaması. 9. 2.kademede şube azlığı ve branş öğretmenlerimizin görevlendirme olarak 2. bir okula gitmeleri 10. Bazı derslerimizin Branş öğretmenlerinin olmaması. 11.Okulumuzda Rehber Öğretmen olmaması 1. Okulun binasının bakımlı olması 2. Sınıflardaki öğrenci mevcutlarının uygun olması 3. Eğitim araçlarının-gereçlerinin yeni olması 4. Öğrenci öğretmen ilişkilerinin ve iletişiminin sağlıklı olarak yürümesi ve iletişimin çok iyi olması 5. Dilek ve Öneri kutusunun oluşturulması ve bunun dikkate alınması 6.Okul çevresinin güzelleştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması 7. Muhtarlığın eğitim-öğretimde aktif olarak yer alması 8. Okul güvenliğinin iyi olması 9. Okul idaresinin değişime ve gelişime açık olması 10. Bahçesinin geniş ve havasının temiz olması

FIRSATLARIMIZ TEHDİTLERİMİZ 1. Farklı köylerden öğrencilerin gelmesi 2. Velilerin Sosyo-ekonomik düzeyleri, veli ve toplum desteğinin güçlü olmaması. 3. Velilerimizin gelir seviyesi düşüklüğü. 4.Şiddet içerikli programların medyada fazla yer alması 5.Velilerin, “doğru ana-baba tutumları” konusundaki eğitimlerinin yetersizliği. 6. Okulumuzun il merkezine olan uzaklığı. 7. Öğrenci velilerinin kültür seviyelerinin düşük olması 1. 5 köye hizmet sunması. 2. İlçe merkezine yakın oluşu (12 Km.) 3. Köyümüzde sağlık ocağının bulunması. 4. Mevcut sistemin tıkanıklığının farkındalık ve yeni yaklaşımlara karşı olumlu atmosfer 5.Yönetici kadronun değişime ve gelişime açık olması.

HEDEFLERİMİZ Stratejik Hedef 3: Okulumuzun ilimizde, ülke genelinde sportif faaliyetlere katılması ve iyi dereler alması için çalışmaların yapılması. Hedef 1. Okulumuzdaki sosyal ve sportif faaliyetlere öğrencilerimizin daha fazla katılımının sağlanması Hedef 2. Okulumuzda sosyal ve sportif faaliyetlerin sayısı ve çeşidinin arttırılması Hedef 3. Öğrencilere iyi bir meslek ve başarılı bir toplumsal yaşam için akademik kariyerin tek başına yeterli olmadığını bunun yanında sosyal becerilerin de önemli olduğunun kavratılması Stratejik Hedef 4: Okulumuza 2010 yılına kadar ihtiyaçlara uygun bir ses sisteminin kazandırılması. Hedef 1. Ses sistemi için gereken ekonomik bedelin temin edilme yollarının araştırılması Hedef 2. Okul Aile Birliği ve köy halkı ile gereken irtibatın kurulması Stratejik Hedef 5: 2010-2011 Eğitim-öğretim yılı yarı yıl tatilinde okul binasının iç kısmının yarıya kadar boya işinin tamamlanması Hedef 1. Boya malzemelerinin temin edilmesi Hedef 2. Boya işini gerçekleştirecek ekibin temin edilmesi Stratejik Hedef 6: 2010-2011 Eğitim-öğretim yılı sonunda Bilgisayar sınıfı, müdür odası ve öğretmenler odasının tabanının laminat parke veya marley ile kaplanması Stratejik Hedef 7: 2011-2012 Eğitim-öğretim yılı içerisinde okulumuz kazan dairesine bir jeneratör kazandırılması Stratejik Hedef 8. 2011-2012 Eğitim-öğretim yılı içerisinde okulumuz binasının iç ve dış kısmına güvenlik kameralarının kurulmasının tamamlanması Stratejik Hedef 9.2013 Yılına kadar tüm sınıflarımızda akıllı tahta kullanımına başlanması

SORUN:YEMEKHANENİN YETERSİZ OLMASI ÖNERİ:YEMEKHANE YAPILMASI SORUNLARIMIZ ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ SORUN:YEMEKHANENİN YETERSİZ OLMASI ÖNERİ:YEMEKHANE YAPILMASI

SORUNLARIMIZ ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ SORUN:OKULUMUZDA FUTBOL OYNAMAK İÇİN OKUL SAHASI YOKTUR ÖNERİ:UTBOL SAHASI YAPILMASI