MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etüt ve Proje Daire Başkanlığı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HARİTA İLE YÖN BULMA Yeryüzünün bir parçasının yukardan kuşbakışı görünümünün matematik yöntemlerle küçültülerek ve üzerine özel işaretler koyarak bir.
Advertisements

ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADALE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KAZANIMLAR 1. Farklı ölçeklerde çizilmiş haritalardan yararlanarak ölçek değiştiğinde haritanın değişen özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur.
KONUYA GİRİŞ Yeryüzünün tamamının yada bir bölümünün kuş bakışı görünümünü belli bir oranda küçültülerek düzleme aktarılmasına HARİTA denir.
PUSULA Doğa yürüyüşünde yolları ve patikaları izlemek istemiyorsan bir pusulaya ihtiyacın olacak. Pusula enerji hatlarından 55 metre, telefon hatlarından.
HARİTA.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
JEODEZİK KOORDİNATLAR VE DATUM
MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ CBS Web Uygulaması
3B HARİTA UYGULAMASI.
HARİTA BİLGİSİ.
HARİTA BİLGİSİ.
DERSİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ HARİTA TASARIMI
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Harita Dairesi Başkanlığı
HARİTA BİLGİSİ.
YERŞEKİLLERİ GÖSTERME YÖNTEMLERİ ALAN-UZUNLUK HESAPLAMA
İlk Haritalar Avrupa ortaçağının bilim düşmanlığı döneminde, başka şeyler gibi haritacılığın da Arap kültür çevresi içinde geliştiği görülür. Haritacılık.
DÜNYAMIZI KEŞFEDİYORUZ
KARTOGRAFİK TASARIM ÜRETİM
1: ÖLÇEKLİ KARTOGRAFİK VEKTÖR VERİ KÜTÜPHANESİ PROJESİ
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER YERYÜZÜNDE YAŞAM TEST
Konu: Dünya Kağıt Üzerinde
PUSULA Doğa yürüyüşünde yolları ve patikaları izlemek istemiyorsan bir pusulaya ihtiyacın olacak. Pusula enerji hatlarından 55 metre, telefon hatlarından.
HARİTA.
HARİTA NEDİR? Yeryüzünün tamamının veya bir parçasının kuşbakışı görünümünün, istenilen ölçeğe göre özel işaretler yardımı ile küçültülerek çizilmiş örneğidir.
Olayların Dağılışını gösteren ölçeklendirilmiş çizimlerdir.
HARİTA BİLGİSİ Haritalar Bilgilerin Haritalara Aktarılması
KONU: HARİTA BİLGİSİ.
HAVZA PLANLAMA VE ARAZİ ISLAHI DAİRE BAŞKANLIĞI
YAŞADIĞIMIZ YER HARİTALAR COĞRAFİ BÖLGELER
HARİTA Yeryüzünün tamamını veya bir bölümünün küçültülerek
Kartografya Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz
Coğrafi Bilgi Sistemlerinde
HARİTA VE ÇEŞİTLERİ.
Geomatik Mühendisliği Bölümü
Yrd. Doç. Dr. İlkay BUĞDAYCI
HARİTACILIK TEMEL BİLGİSİ
Kartografya Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz
YERYÜZÜNDE YAŞAM.
Kartografya Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİNE GİRİŞ Orhan Gündüz
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇÖLLEŞME ve EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kartografya Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz
Kartografya Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz
GPS KULLANIMI Prof. Dr. Ahmet ÖZTÜRK.
Kadastro Mülkiyet Dairesi Başkanlığı BİLİŞİM ÇALIŞMALARIMIZ 14 Nisan 2011, OGM E-Dönüşüm İçin Yolculuğumuz Özgür KARATAŞ Harita Müh.
HARİTA OKUMA VE YORUMLAMA Doç. Dr. Halit APAYDIN.
Öğretim Materyalleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
İzdüşüm Bir cismin, herhangi bir düzlem üzerine düşürülen görüntüsüne izdüşüm denir.Görüntünün oluşması için uygulanan metoda da izdüşüm metodu denir.
Arazi Kullanım Planları, Topografik ve Jeolojik Haritalar
EK-2 SUNUM BAŞLIKLARI Temel Jeodezi, TUSAGA-Aktif ve GNSS Eğitim Semineri AFYON 2013 Temel Jeodezi ve GNSS Yüksek Harita Mühendisi Tahsin KARA.
Temel Bilgisayar Bilgileri
KULLANIM AMAÇLARINA GÖRE HARİTALAR 1)SİYASİ(İDARİ) HARİTALAR
Coğrafi Bilgi Sistemleri
ENM 108 Bilgisayar Destekli Teknik Resim
1-HARİTA -ÖLÇEK –EKVATOR-MERİDYEN 2-İKLİMLER –ETKİLEYEN FAKTÖRLER
HARİTA BİLGİSİ.
HAZIRLAYAN:ALP EGE MASARECİ
PROJEKSİYONLAR VE ÖZELLİKLERİ
YÜZEY ve DÜZLEM
YER FOTOGRAMETRİSİ (2014) Doç. Dr. Eminnur Ayhan
KARTOGRAFYA Bu Derste Neler Öğrenebilirim? Haritalar Tarih Öncesi ve İlkçağlarda Kartografya Orta Çağda Kartografya Yeni ve Yakın Çağda Kartografya Dünyanın.
Kartografya Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz
6.1.3.C1 Artık Ben de Belgelerimi Tarıyorum.
Uzay ve Uzay Çalışmaları.
Teknik Malzemeler – Toz ve toz torbaları
Kartografya Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz
HARİTA BİLGİSİ
Sunum transkripti:

MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etüt ve Proje Daire Başkanlığı ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etüt ve Proje Daire Başkanlığı SEL KONTROLÜ UYGULAMA PROJESİ EĞİTİMİ Erkan GÜLER Harita Y. Mühendisi 0312 207 5970 Ocak-2013

Harita Haritalar ; Ölçeklerine göre: -Küçük ölçekli -Orta ölçekli -Büyük ölçekli Kullanım Amaçlarına göre: -Topografik haritalar -Toprak haritaları -Nüfus haritaları -Deniz haritaları …vb Basım/Gösterim şekillerine göre: Kağıda basılı haritalar Plastik-Karbartma haritalar Sayısal haritalar Harita: Harita, yeryüzünün tamamının veya bir parçasının kuşbakışı görünümünün matematiksel yöntemlerle istenilen ölçeğe göre küçültülerek, özel işaretlerle bir düzlem üzerine çizilmiş örneğidir

Harita Elementleri - BAŞLIK - PAFTA İNDEKSİ - KUZEY OKU - ÖLÇEK - ÖZEL İŞARETLER/ LEJANT/GÖSTERİM - HARİTAYI ÜRETEN KİŞİ/KURUM - PAFTA İNDEKSİ

KOORDİNAT SİSTEMLERİ KOORDİNAT SİSTEMİ: Doğru, düzlem ya da uzayda bulunan bir noktanın yerini belirtmek için başlangıç noktası, kutup ekseni, açılar için yönler ve eksenlerden oluşan sistemdir. PROJEKSİYON : Dünya yüzeyinin çeşitli formulasyonlar ile düz bir kağıt üzerine orantılı aktarma işlemidir.

KOORDİNAT SİSTEMLERİ Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü veri projeksiyonu; UTM 6̊ (Universal Transvers Mercator 6̊ ) ED50 (European Datum 1950) 1/25 000 ölçek GPS koordinatsistemi: WGS84

SAYISAL HARİTALAR SAYISAL HARİTA: Bilgisayar ortamında bulunan coğrafi ve sözel veriler ile ilgili elementler bütünüdür. - Bir çizim programı ile görüntülenip, işlem yapılabilir (netcad,Arcgis,Mapinfo..vb) - Güncellenebilir, - Alan, koordinat gibi sorgulamalara imkan tanır - Mekansal analizler yapılabilir -CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi)’ye entegre edilebilir. Tarayıcıda taranmış (koordinatsız ve ölçeksiz) ve bilgisayara atılmış haritalar, sayısal harita DEĞİLDİR! Bu haritalara ‘Sayısal ortamdaki haritalar’ denir.(Resim)

TEŞEKKÜRLER