Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

3B HARİTA UYGULAMASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "3B HARİTA UYGULAMASI."— Sunum transkripti:

1 3B HARİTA UYGULAMASI

2 MapInfo Aşaması 25K Haritayı 4 köşesinden yararlanarak register edin (UTM). Harita Projeksiyon Sistemini datum aynı kalarak Longitude/Latitude yapın. Cosmetic Layer’da pafta köşelerine birer nokta atın, ayrı bir tabaka olarak kaydedin. Pafta köşeleri ile Clip Region tanımlayın. Sadece pafta resim alanını içerecek şekilde ölçekli bir layout oluşturun. Ölçek 1cm=0.25 km

3 Layout’u 300 dpi çözünürlüklü resim olarak kaydedin.
Pafta köşelerine attığınız noktaları ayrı bir map penceresinde görüntüleyin. Bu pencerenin projeksiyon sistemin Latitude/Longitude WGS 84 yapın. Noktaların coğrafi koordinatlarını sorgulayın. Pafta WGS84 datumunda ise bu işleme gerek yoktur.

4 GIMP Gimp ile resmi açıp beyaz bölgelerini kesin.
Bu işlemi başka bir görüntü işleme programı ile yapabilirsiniz.

5 GoogleEarth Resmi açarak (Görüntü Bindirme Ekle) dört köşesinin coğrafi koordinatlarını girin. Pafta WGS84 datumunda ise güney,kuzey,doğu ve batı koordinatlarını girin. Pafta ED50 datumunda ise LatLonQuad biçimine dönüştür butonuna tıklayın. Paftanın dört köşesinin WGS84 datumundaki coğrafi koordinatlarını girin.

6 Noktaların sırası… 4 3 1 2

7 Paftayı KML olarak görüntü dosyasının bulunduğu klasöre kaydedin.
Özellikler penceresinde paftanın şeffaflığını artırın. Bu şekilde zemindeki görüntünün de görülmesini sağlayabilirsiniz. Pafta üzerinde gezin. GE katmanlarından yollar vb katmanları açıp pafta ile uyumlarına bakın. Bu işlemi iki komşu pafta ile yaparak paftaların kenarlaşma durumunu kontrol edin. Paftalar üzerinde uygun bir tur kaydedin.

8


"3B HARİTA UYGULAMASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları