PRATİK TECRÜBELER BUSINESS EXPERIENCES BETWEEN SWEDEN & TURKEY.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DIŞ TİCARETİNİZ BURDA BAŞLAR!
Advertisements

Enterprise Architecture (EA) KURUMSAL MİMARİ
İKTİSAT Girişimcilik - Sıfırdan Başlamak -.
İŞLETMELERİN ÇEVRESİ VE ÇEVRE FAKTÖRLERİ
Bireysel Çalışma Teknikleri
Küçük İşletmeler için Pazarlama Araçları
LEO’ya Hoş geldiniz Potansiyelinizi açığa çıkarın
Mobilite ile Gelen Rekabet Avantajı Sunum Öyküm Dizdar.
Kazanmak isteyenlere Crm9 0
Tek Pazar Çoklu faaliyet rekabeti
Zengin ve fakir ülkeler arasındaki fark ülkelerin yaşı değildir.
FAİZ ORANI DAVRANIŞI.
6. Kaynak Yönetimi 1-İnsan kaynakları (görevlendirme, yeterlilik, eğitim) 2-Enformasyon 3-Alt yapı (işyeri, ekipman, devamlılık, destek hizmetler) 4-Çalışma.
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
TİDE XI. Türkiye İç Denetim Kongresi - 9 Kasım 2007
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
ÖZEL EMEKLİLİK SİSTEMLERİ:
TKY 405 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ CROSBY’ NİN KALİTEYE BAKIŞ AÇISI
Zengin ve fakir ülkeler arasındaki fark ülkelerin yaşı değildir.
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
OTO KAZA SİGORTALARI - HİZMET KALİTE İYİLEŞTİRME
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
5. İşletme Dönemi Finansman Planının Hazırlanması
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
Sivil Toplum ve Özel Sektör ‘Ortaklıkları’. Sivil Toplum Sektörü Kamu SektörüÖzel Sektör Ortaklık Alanları... 3.
İÇERİĞİN HABERCİYE SUNULMASI
ÖRGÜT KÜLTÜRÜ MODELLERİ Prof. Dr. RANA ÖZEN KUTANİS
ISQC 1 Quality Control for Firms that Perform Audits and Reviews of Historical Financial Information, and Other Assurance and Related Services Engagements.
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
SİNERJİTÜRK SAVUNMA 08 İşbirliklerine Yönetim Bilimiyle Bakış
ZAMAN YÖNETİMİ Zaman nedir? Zaman yönetimi nedir?
Öğrenci Adı Soyadı/Numarası
Bölüm 5 Satış Süreci.
İŞ KALİTESİ ve MALİYET İLİŞKİLERİ
Fonksiyonel Bakış Açısıyla Sistemler
E- Ticaret Altyapısı.
KalDer ve Mühendislik Eğitiminden Beklentiler Dr. Aydın Kosova, 20 MAYIS 2004 KalDer : Centrum İş Merkezi, Aydınevler San. Cad. No: 3 Küçükyalı İstanbul.
Tanıtım webinarı: Tanıtım eğitimi anket sonuçları 11 Mart 2015.
Euler Hermes: Facilitating change in trade landscape of Turkey
HAKKIMIZDA Firmamız Seray Uluslararası Taşımacılık şirketi 1998 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne balkan ülkelerine taşımacılık hizmeti sunmaktadır.
AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
Tedarikçi Firma Sunumu
SÜRDÜRÜLEBİLİR KARİYER SUNUMU
Devletin Piyasaya Müdahalesi ve Fiyat Kontrolleri
İşletmelerde Bilişim Sistemleri
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17 E-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Hukuksal Düzenlemeler 1 Çalışma Grubu ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde.
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
Bilişim Ortağınız.
SWAPS İngilizce kökenli bir kelime olup değiş tokuş takas, kaydırma manasına gelmektedir. Genellikle 3 çeşit swap işlemi yapılır., Faiz Para Mal.
ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
Hakkımızda 2000’li Yılların sonunda Şirketlere Muhasebesel, Finansal ve Ticari konularda hizmet sağlamak amacıyla yola çıkmış bir grubuz. İlk sağladığımız.
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
GİRİŞİMSEL KARAR VERME SÜRECİ GİRİŞİMCİLİĞİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
HONDA Ürün : Motorsiklet Model : CBR 600 RR Değişiklik : Frenleri Değiştirdik. Yenilik : ABS fren sistemi getirdik.
Şirketlerimizi Büyütürken Temel Finansman Yönetimi…… Firmaların problemli hale gelme nedenleri aşağıdaki biçimde gruplandırılmıştır: GENEL.
Firmaların Problemli Hale Gelme Nedenleri
İSG Performansının Sürekli İyileştirilmesinde Sistem, Kültür, Kaynaklar ve Dış Faktörlerin Önemi Dr. Hilal KINLI.
Hedeflerinize Bizimle Ulaşın...!
“innovation and future”
Zengin ve fakir ülkeler arasındaki fark ülkelerin yaşı değildir.
Factoring Ve forfaiting.
YER TEMİZLEME MAKİNASI
İÇİNDEKİLER Firmalarda Uzun Vadeli Yatırım Kararları (Sermaye Bütçelemesi) Sermaye Bütçelemesi ve Nakit Akımı Analizleri Projenin Nakit Akımlarının Tahmini.
ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM ALMANCA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SEMİNERİ
Sunum transkripti:

PRATİK TECRÜBELER BUSINESS EXPERIENCES BETWEEN SWEDEN & TURKEY

İSVEÇ AHLAKI ve ÖZELLİKLERİ Oturmuş prensipler Dakiklik ve planlılık Dürüstlük Yapılan her işin yazıya dökülmesi İş vaktinde iş yapılması İşe erken başlamak Satış-dağıtım ve teknik servis harici makam ve iş yeri aracının olmaması Hayatın düzenli ve sistematik olması Spor ve egzersiz İngilizce ortalamasının yüksek olması ve bu sayede global dünyaya açık ve entegre olması Okul eğitimine ek olarak, toplumsal eğitilmişliğin ve kültürün de yüksek olması BUSINESS EXPERIENCES BETWEEN SWEDEN & TURKEY

İSVEÇ’İN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ Yaygın ve oturmuş e-devlet altyapısı (10 yıldan fazladır yaygın kullanılıyor) Yaygın, çalışan ve yüksek hizmet kalitesinde ulaşım ve iletişim altyapısı İş gücü pahalı olduğundan makine ile yapılabilen bir iş için insan gücü kullanılmaz Ericsson ve Nokia sayesinde bölgenin bir global firmalar tarafından bir IT üssü haline getirilmiş olması Bu sayede ilgili kaynak ve uzmanlara hızlı ulaşılması ve fikirlerin daha hızlı hayata geçirilmesi Üniversite – Sektör uyumu sayesinde teknolojik gelişimin sürekli yeni buluşlarla beslenmesi Demir, su ve ağaç haricinde hiçbir doğal kaynağın olmadığı bir ülke. İnsan gücünün kalitesini sürdürülebilir bir başarı için kaçınılmaz hale getiriyor BUSINESS EXPERIENCES BETWEEN SWEDEN & TURKEY

İŞ YAPARKEN Kararlar yavaş ve her seviyedeki ilgili çalışanın görüşü alınarak verilir Bizdeki hiyerarşik yapının tersine, düz bir yapı vardır. Her seviyede çalışan, her seviyedeki çalışanla görüşünü paylaşabilir, amir ve çalışan aynı ortamda oturur ve çalışırlar. Kısa vadeli değil, sürdürülebilir iş ve kazanç önemlidir. Bu anlamda her iş için sizden bir ‘business plan’ istenir. Sonunda iş karlı bile olsa eğer şirketin uzun vadeli hedeflerine uymuyorsa ‘Thanks, but No Thanks’ derler BUSINESS EXPERIENCES BETWEEN SWEDEN & TURKEY

SİZDEN İSTENECEKLER Ürün veya hizmetin detaylı dökümü Yeterlilik sertifikasyonları Ürün veya hizmetin standartlarla uyumu Referanslarınız Hedef kitleniz Hizmet kaliteniz, SLA seviyeleriniz Dokümantasyon (Ürün, destek, kullanım-kurulum rehberleri Eğitim planlaması Düzgün ve çalışan bir CRM Sizinle Çalışacaklarsa, İşe uygunluğunuz (kadro, sertifikasyon, yeterlilik) İşe sahiplenmeniz Piyasa hakimiyetiniz BUSINESS EXPERIENCES BETWEEN SWEDEN & TURKEY

TÜRKİYE’YE BAKIŞ Bilmeyenler tanımıyorlar Bir kısmı Türkiye’nin başkentini Kulu olarak biliyor Türkiye’yi gelişmişlik açısından komşularına bakarak değerlendiriyorlar Yukarıdaki algılar her ne kadar değişmeye başlasa da, toplum hafızasının yenilenmesi zaman alacaktır. Bu nedenlerden dolayı hangi yönde iş yapsak da, bir güven bariyerini aşmamız gerekiyor. BUSINESS EXPERIENCES BETWEEN SWEDEN & TURKEY

İYİ BİR BAŞLANGIÇ İÇİN NELER YAPMALI Partnerınızla iş yapmak için siz kendinizin doğru aday olduğunuzu düşünüyorsunuz. Peki acaba bu ondan nasıl emin olacak? İyi bir adım atılması ve güven köprülerin kurulması 6 ay ile 1 yıl sürebilir Daha önce çalıştığınız referanslarınızla tanıştırın Türkiye’ye getirin, gezdirin. Sizi, iş yapış şeklinizi, müşteri portföyünüzü yerinde görmesini sağlayın. BUSINESS EXPERIENCES BETWEEN SWEDEN & TURKEY

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR İŞ İLİKİŞİ İÇİN Açık olun Sürekli bilgi paylaşımı Karşılıklı ziyaretler Zamanında ödeme Piyasayı tanıyan sizsiniz, risk analizini yapıp, risk kontrolü yapacak da sizsiniz. Bu anlamda risk faktörleri konusunda partnerınızı uyarın ve riske sokmayın. Vadeli ve peşin ödeme şeklinde veya mal transferlerinde kredi kuruluşları ile çalışırlar. Piyasanızın gerçeklerini önceden paylaşın ve ona göre uygun modeli birlikte geliştirin. BUSINESS EXPERIENCES BETWEEN SWEDEN & TURKEY

TEŞEKKÜRLER BUSINESS EXPERIENCES BETWEEN SWEDEN & TURKEY