İSTANBUL İÇİN TİCARİ TAKSİ MODEL TASARIMI PROJE YARIŞMASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PLN.444 Mesleki Uygulama Esasları Sunum :Fadime Ballı
Advertisements

Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
IV. ULUSLAR ARASI MARSYAS KÜLTÜR SANAT VE MÜZİK FESTİVALİ
E-TİCARET SATIŞ SİTELERİ. E-TİCARET “Doğrudan fiziksel bağlantı kurmaya ya da fiziksel değiş tokuş işlemine gerek kalmadan tarafların elektronik olarak.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
GERİ DÖNÜŞÜM FABRİKASI
DERSİN AMACI: - Çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri, öğretim süreçlerindeki yeri ve kullanımı, öğretim teknolojileri yoluyla kendi branşınızla.
Doç.Dr. Kürşat Çağıltay ODTÜ
Yıldız Teknik Üniversitesi
Misyonumuz İstanbul’daki birçok kurum ve kuruluşun AB uyum sürecinde geleceğe yönelik hedef ve stratejilerini kolayca gerçekleştirmeleri için projeler.
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İç Denetim Başkanlığı TAŞINIR İŞLEMLERİNDE SİSTEM DENETİMİ UYGULAMASI Ahmet SANDAL, İç Denetçi (KİDES) Mehmet KURU,
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KATKI SAĞLAYAN TÜM PERSONELİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ…
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
Gölcük Vizyon 2023  Kocaeli Üniversitesi bulunduğu kentle bütünleşmek adına, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi ile bir işbirliği içine girerek,
DANIŞMAN: Yrd. Doç. Dr. Funda YİRMİBEŞOĞLU
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
Sakarya Hava Kalitesi Koruma ve İyileştirme (SAHAKK-İ) Projesi Ağustos 2007 SAKARYA VALİLİĞİ SAHAKK-İ Proje Grubu.
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİNE HOŞGELDİNİZ.
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İNSAN KAYNAKLARI
T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Geri Kazanılmış Atık Suların Kullanımı ve İzmir’de Uygun Stratejiler.
VAKKO’NUN TARİHÇESİ 1934 yılında Vitali Hakko’nun “Şen Şapka” adlı küçük dükkanıyla ortaya çıkmıştır. Vakko'nun tarihi, bir bakıma, Cumhuriyet sonrasındaki.
Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Sanat Müzesi
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
BEÜ-Çaycuma Kampusu Zonguldak
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
KAMU İÇ DENETİMDE SON GELİŞMELER & İÇ DENETİM-SGB İLİŞKİLERİ 02 Mayıs 2010 Ahmet BAŞPINAR Maliye Bakanlığı İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma.
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
 KONU VE AMAÇ: Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının hızlandırılması amacıyla 2012 yılında TR83 Bölgesi İnovasyon.
İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI. 2 M. Tugay ÖZKAN İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Erdoğan BÜYÜKERSOY Şube Müdürü Lütfü YILDIRIM Şube Müdürü İzzet.
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
DEN İ ZL İ İ HRACATÇILAR B İ RL İĞİ GENÇ MUC İ TLER ARANIYOR İ NOVAT İ F F İ K İ RLER YARI Ş MASI inovatiffikirleryarismas iwww.denib.gov.tr.
BÜTÜNLEŞİK KIYI YÖNETİMİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Web Sitesi Projesi 2009.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
2. TÜRK DÜNYASI BİLİM OLİMPİYATI ARALIK ESKİŞEHİR
. TERCİH. Öğrenci & Rehber Öğretmen  Hocam, Ankara mı? İstanbul mu? Aslında Eskişehir’de fena değil…  Çift anadal, yandal ne demek?...  Hocam mimarlık.
2015 UYGULAMASINDA ÖNCE ( ARASI TEŞVİK DEĞERLENDİRME İÇİN) A.GEÇİCİ AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYONU (ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE) B.GEÇİCİ ÖN.
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
Kurulduğu 1993 yılından günümüze kadar, otuz yıllık mesleki birikimin önderliğindeki deneyimli ve dinamik kadrosu, zengin bitki çeşitlerine sahip fidanlığı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
Temel Bilgi Teknolojileri
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
Özel Gereksinimli Bireyler için Haklar ve Hizmetler
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Türkiye Belediyeler Birliği Online Uzaktan Eğitim DUYURUSU.
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
Sunum transkripti:

İSTANBUL İÇİN TİCARİ TAKSİ MODEL TASARIMI PROJE YARIŞMASI Ü D G İstanbul için taksi sistemi tasarımı fikir projesi yarışması İki aşamalı ulusal yarışma: 4 tasarım konusu 3 yarışmacı kategorisi YARIŞMANIN AMACI: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, “İstanbul İçin Taksi Sistemi Tasarımı Fikir Projesi Yarışması” adı altında, İstanbul’un ulaşımında önemli rolü olan çeşitli taksi araçları ile taksi durağı ve iletişim sistemlerinin; İstanbul’un çağdaş bir kent olma yolundaki gelişmesine paralel olarak, halka daha konforlu bir hizmet verebilecek, engellilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek, ergonomik, teknolojik gelişmelere uygun aksesuarlarla donanımlı, yüksek güvenlik ve emniyet tedbirlerine sahip İstanbul kimliğiyle özdeşleşen taksi araçları, taksi durağı ve iletişim sistemlerinin, konseptlerinin ve ilkelerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. YARIŞMANIN TÜRÜ ve ŞEKLİ Bu yarışma; sorun çözmeye yönelik yenilikçi buluşlar, yöntemler, yeni araştırma, planlama ve tasarım yaklaşımlarını özendirmek amacı ile daha sonraki plan ve proje kademelerine temel olacak fikir, kavram ve yaklaşımların ortaya konulması, temel veri ve programların belirlenmesini amaçlayan bir “Fikir Yarışması”dır. Yarışma; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23. maddesi ve 13/08/2004 tarih ve 25552 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan MİMARLIK, PEYZAJ MİMARLIĞI, MÜHENDİSLİK, KENTSEL TASARIM PROJELERİ, ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA VE GÜZEL SANAT ESERLERİ YARIŞMALARI YÖNETMELİĞİ uyarınca, YARIŞMADA FARKLI PROFİLLERDEN TASARIMCILARIN TANIMLANMASI VE DAHİL EDİLMESİ İLKESİNDEN YOLA ÇIKARAK YARIŞMADA FARKLI PROFİLLERDEN TASARIMCILARIN TANIMLANMASI VE DAHİL EDİLMESİ YARIŞMANIN ÖNEMLİ YANLARINDAN BİRİDİR. 1

İSTANBUL İÇİN TİCARİ TAKSİ MODEL TASARIMI PROJE YARIŞMASI JÜRİ DANIŞMAN JÜRİ ÜYELERİ Dr. Kadir TOPBAŞ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Adem BAŞTÜRK İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mevlüt VURAL İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Muzaffer HACIMUSTAFAOĞLU İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. M.Kaan DERİCİOĞLU Fikri Haklar Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İdil IŞIK Psikolog M.Çetin ALP Emekli Emniyet Müdürü Y.Yahya UĞUR (Uzman Üye) İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı ASLİ JÜRİ ÜYELERİ Prof. Dr. Önder KÜÇÜKERMAN Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Tülin ERSÖZ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Feyzullah ÖZCAN İstanbul Vali Yardımcısı Cafer BOZKURT Yük. Müh. Mimar Hasan YURDAKUL Otomobil Tasarım ve İmalatçısı Cem SERT İstanbul Şoförler Esnaf Odası Başkanı Murat ARMAĞAN Endüstri Ürünleri Tasarımcısı ÖDÜLLER: K E N T S L A R I M Ü D G YARIŞMANIN 4 TASARIM KONUSU Yarışmada çözümlenmesi beklenen tasarım konuları a)Genel amaçlı taksi, b)Denetimli ve sınırlı bölgeler (Özel koruma alanları, dünya miras alanları, tarihi bölgeler, büyük parklar, araç trafiğine sınırlı ve kontrollü açık bölgeler, vb…) için “Eko-Araç”, c)Taksi durağı (Hizmet noktası) türleri, d)Taksi iletişim sistemleri. Olarak belirlenmiştir. http://taksitasarim.ibb.gov.tr Yarışma ile ilgili duyurular, yarışmaya online başvurular ve projelerin teslimleri internet ortamında yarışma web sitesi üzerinden yürütülmüştür. Bu anlamda yarışma kamu kurumları tarafından açılan yarışmalara örnek olmuştur. YARIŞMANIN WEB SİTESİ İLE İLGİLİ OLARAK, HALKOYLAMASINDA: Toplam Oy Sayısı : 340.597 Toplam Ziyaretçi Sayısı : 310.624 Toplam Sayfa Görüntülenme Sayısı : 1.411.269 Ziyaretçi Başına Ortalama Sayfa Gezinme Sayısı : 4,54 Ziyaretçi Başına Ortalama Sitede Kalma Süresi :2:59 dk Şartname İndirme Sayısı : 30.357 Ziyaret Eden Ülke Sayısı:129 Günlük Olarak Göze Çarpan Ziyaretçi Sayıları ve Sayfa Görüntüleme Sayıları Tarih/Ziyaretçi Sayfa Görüntüleme 15 Haziran:122.727 554,012 kişi 16 Haziran:64.650 301,408 kişi ÖDÜLLER 1

İSTANBUL İÇİN TİCARİ TAKSİ MODEL TASARIMI PROJE YARIŞMASI YEDEK JÜRİ ÜYELERİ Cengiz ARSAY Sanayici-Klasik Otomobil Müzesi Sahibi Dr. Hasan İNSEL Klasik Otomobil Kulübü As Başkanı Bensiyon PİNTO Yazar Vildan KARAHÜSEYİN Taksici ) RAKAMLARLA YARIŞMAYA GİREN PROJELER: BİRİNCİ AŞAMADA TOPLAM 139 PROJE Orta Öğretim Öğrencilerini Yaratıcı Çözümlere Teşvik Kategorisi: Toplam 23 Proje yarışmaya girmiştir. • 13 Genel Amaçlı Taksi • 2 Eko-araç • 6 Durak/Hizmet Noktası • 1 İletişim sistemleri Profesyoneller ve Uygulayıcılar Kategorisi: Toplam 73 Proje yarışmaya girmiştir. • 31 Genel Amaçlı Taksi • 16 Eko-araç • 16 Durak/Hizmet Noktası • 10 İletişim sistemleri • Lisans Öğrencileri ve Üniversite Takımları Kategorisi: Toplam 43 Proje yarışmaya girmiştir. • 13 Genel amaçlı Taksi • 6 Eko-araç • 16 durak/Hizmet Noktası • 8 iletişim sistemleri KAZANANLAR PROFESYONELLER VE UYGULAYICILAR KATEGORİSİ GENEL AMAÇLI TAKSİ YAVUZ AKYILDIZ SERKAN USLU TAKSİ DURAĞI / HİZMET NOKTASI BERKE DEBENSASON HAKAN GÜRSU (TEŞVİK ÖDÜLÜ) EKO ARAÇ EMRE YURDAKUL UTKAN KIZILTUĞ(ORİJİNAL FİKİR TEŞVİK ÖDÜLÜ) İLETİŞİM SİSTEMİ GÜRKAN ÖZENEN ÜNİVERSİTE TAKIMLARI VE LİSANS ÖĞRENCİSİ KATEGORİSİ GENEL AMAÇLI TAKSİ BARIŞ CENGİZ(EŞDEĞER ÖDÜL) MUAMMER EREL(EŞDEĞER ÖDÜL) EKO ARAÇ ELİF ÇAKAN İLETİŞİM SİSTEMİ GÖKHAN ERTÜRK ORTA ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİ YARATICI ÇÖZÜMLERE TEŞVİK KATEGORİSİ GENEL AMAÇLI TAKSİ TUNAHAN AY (EŞDEĞER ÖDÜL) MUAMMER ALTAY(EŞDEĞER ÖDÜL) ONUR TAŞKIN (EŞDEĞER ÖDÜL) İLETİŞİM SİSTEMİ FURKAN BARUT K E N T S L A R I M Ü D G 1

İSTANBUL İÇİN TİCARİ TAKSİ MODEL TASARIMI PROJE YARIŞMASI “GENEL TAKSİ BİRİNCİ PROJE” K E N T S L A R I M Ü D G 1

İSTANBUL İÇİN TİCARİ TAKSİ MODEL TASARIMI PROJE YARIŞMASI “UYGULAYICILAR VE PROFESYONELLER KATEGORİSİ” KAZANANLARI K E N T S L A R I M Ü D G 1

İSTANBUL İÇİN TİCARİ TAKSİ MODEL TASARIMI PROJE YARIŞMASI “ÜNİVERSİTE TAKIMLARI VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ KATEGORİSİ” KAZANANLARI K E N T S L A R I M Ü D G 1