İMMİB YARDIM MASASI FAALİYETLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE’DE KİMYASALLAR ALANINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALAR
Advertisements

AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH kapsamında tarafların görev ve sorumlulukları Nisan 2010, Türkiye.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH yaptırımları Nisan 2010, Türkiye.
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
ELEKTRİK ENERJİSİ SATIŞ EĞİTİMİ
İçerik Yönetimi Eğitimi Güz Dönemi Gökçen Fidan ODTÜ SAT-595.
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İstanbul 26 Mart 2010 CARACAL 4.Yetkili Merciler Toplantısı 2-4 Şubat 2010 Brüksel Haydar HAZER.
Misyonumuz İstanbul’daki birçok kurum ve kuruluşun AB uyum sürecinde geleceğe yönelik hedef ve stratejilerini kolayca gerçekleştirmeleri için projeler.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
KnowTech3D 3 Nisan 2014.
1 TEDARİKÇİLER İÇİN AB REACH TÜZÜĞÜ BİLGİLENDİRMESİ Mart 2008.
ULUSAL İSG AĞI TOPLANTISI AJANS’IN 2007 YILI ETKİNLİKLERİ SAKİNE OVACILLI 17 NİSAN 2007 ANKARA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH Kimyasal Risk ve Güvenlik değerlendirme rehberi Nisan 2010, Türkiye.
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
SINO 314 Topluma Hizmet Uygulamaları
REACH AB Yeni Kimyasallar Politikası İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği REACH AB Yeni Kimyasallar Politikası Registration, Evaluation,
Volkan Orhan TEKİN Kimya Yüksek Mühendisi
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
KalDer - Üye Memnuniyeti Araştırması TMME Araştırma, KalDer’in 2005 yılından bu yana KA Araştırma tarafından yürütülen TMME modelinin KalDer müşterileri.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
“Dünyada ve Türkiye’de Pamuk Piyasaları ile İlgili Gelişmeler”
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 18 Temmuz 2013.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
GEÇ ÖN-KAYIT REACH SEMİNERİ – Ankara, 11 Kasım 2009 PEDRO GUERRA.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Ocak Pazar Durumu– 19 Ocak AB Üretimleri AB-27 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Ekim 2011 ile Ocak-Ekim 2010 kıyaslaması.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
R E A C H emicals R egistration (Kayıt) E valuation (Değerlendirme)
REACH ve KAYIT Aralık 2006 Tarihinde kabul edilmiş AB Mevzuatı 1 Haziran 2007 Tarihinde Yürürlülüğe girdi İlk fiili Uygulaması 1 Haziran 2008 tarihinde.
ENDÜSTRİYEL İLAÇ ÜRETİMİ
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Bursev DOĞAN ARTUKOĞLU 10 Aralık 2010 Ankara. Gündem CARACAL için Çalışma Planı Kısıtlamalar Stoktaki Maddeler Eşya içindeki kimyasallara ilişkin rehber.
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
TTB-UDEK ÇALIŞMALARI Kasım 2010, Ankara
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
ODTÜ TEKNOKENT Gerçekleştirilen Etkinliklerimizden Örnekler.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Ön-Kayıt Nasıl yapılacak? (REACH-IT, IUCLID 5) SIEF/Konsorsiyum
TTB-UDEK DÖNEMİ ÇALIŞMALARI ÖZET SUNUM TTB-UDEK Olağan (Seçimsiz) Genel Kurul Toplantısı 8 Aralık 2012, Ankara Saat: TTB Merkez Konsey.
TTB-UDEK ÇALIŞMALARI 9 Ekim 2010, Ankara
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
(Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşım Sistemi)
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanlığı 1 ANKARA 6 Ocak 2011 (26 ARALIK 2008 Mükerrer R.G. Sayı:27092)
Meslek Odaları ve örgütlerine AB Platform, Meslek Odaları ve örgütlerine alternatif olarak kurulmamıştır alternatif olarak kurulmamıştır. Aksine.
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARI ( )
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI İMMİB REACH&CLP YARDIM MASASI REACH-Tedarik Zinciri REACH-Tedarik Zinciri TAIEX ÇALIŞTAYI Nisan 2012.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi İktisadi İşletmesi Seminerleri
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları
Sunum transkripti:

İMMİB YARDIM MASASI FAALİYETLERİ 26.03.2010

REACH & CLP Yardım Masası Faaliyetleri SIEF Veri/maliyet SIEF Anlaşmaları Konsorsiyumlar kurallar KAYIT TEKNİK KAYIT DOSYASI KİMYASAL GÜVENLİK RAPORU (CSR) CSA ES BİLDİRİM KISITLAMALARA UYUM TEDARİK ZİNCİRİ (SVHCs) Madde 31 E-SDS Güvenli Kullanım Bilgisi Madde 33 (ANNEX V RAPORLARI) ALTERNATİF MADDELER CLP

REACH & CLP Yardım Masası Faaliyetleri ECHA Web sitesinin takibi Endüstriye yönelik haberler, üyelere/derneklere/birliklere duyurulmakta Web sitesi güncellendirme çalışmaları Aylık Bültenlerimiz ECHA Duyuruları CHEMICAL Watch Dergisi (üyelik) REACH Ready (üyelik) AB’deki sektörel derneklerin (EUROMINES, CEFIC, CONCAW..) haberleri Katılım sağlanan eğitim ve toplantılardan edinilen güncel bilgiler (YURTDIŞI EĞİTİMLER, STAKE HOLDER, HELPNET) derlenerek; sektörel derneklere, ihracatçı birliklerine ve üyelerimize elektronik ortamda ve Chemist Dergisi eki olarak gönderilmektedir.

REACH & CLP Yardım Masası Faaliyetleri Chemist Dergisi (İKMİB tarafından üyeler aylık olarak hazırlanan) REACH ile ilgili bilgiler içeren makaleler hazırlanmakta REACH & CLP Yardım Masaları Ağı (HELPNET) ilk Yönetim Grubu Toplantısına katılım sağlandı (9-10 Şubat 2010), Toplantı öncesi İMMİB REACH&CLP Yardım Masasının faaliyet raporu hazırlanarak ECHA’ya iletildi. REACH ve CLP Tüzükleri kapsamında ECHA tarafından yayınlanan/ güncellenen rehberlerin/özet rehberin/ sıkça sorulan soru ve cevapların çevirisi yapılmakta ve web sitesinden yayınlanmakta,

REACH&CLP Yardım Masası Faaliyetleri AKA tarafından yayınlanan çevirisi yapılan rehberler (REACH) Kayıt için Teknik Rehber  Veri Paylaşımı için Teknik Rehber  Eşya içindeki Madde Tanımlamasına Yönelik Teknik Rehber       Madde Tanımlaması ve İsimlendirilmesine Yönelik Teknik Rehber Monomer ve Polimerler için Teknik Rehber    Alt Kullanıcılar için Teknik Rehber  AKA tarafından yayınlanan çevirisi yapılan özet rehberler (REACH) Eşya İçindeki Maddelere Dair Yükümlülüklere dair Özet Rehber Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesi için Özet Rehber   AKA’ya Sıkça Sorulan Soru & Cevaplar (VER. 3.01) FAQ

REACH&CLP Yardım Masası Faaliyetleri CEFIC tarafından yayınlanan çevirisi yapılan rehberler(REACH) REACH ve Telif Hakları AB’ye hammadde ve ürün ithalatı- tedarik zinciri modelleri Eşya İhracatçıları için Hazırlanan Mektup/Broşür Örnkleri (REACH) SVHC ve diğer REACH yükümlülükleri hakkında soru soran müşteriye yanıt mektubu SVHC ve diğer REACH yükümlülükleri hakkında tedarikçilere sorgu mektubu  Eşya ihracatçılarının yükümlülüklerini anlatan el broşürü  

REACH & CLP Yardım Masası Faaliyetleri REACH YM 8 Haziran 2009 tarihinde REACH&CLP YM olarak yapılandı. CLP Web sitesi http://clp.immib.org.tr/web/ (Ağustos 2009) AKA tarafından yayınlanıp çevirisi yapılan dökümanlar: CLP Tüzüğü Temel Rehber CLP Tüzüğü hakkındaki Soru ve Cevaplar CLP hakkında Sıkça Sorulan Sorular

REACH&CLP Yardım Masası Faaliyetleri REACH Broşürü (2 farklı; > 10.000 adet) REACH Soru Kitapçığı (1) REACH Sempozyum notları (2 farklı) El broşürü (eşya ihracatı yapan firmalara yönelik) 4000 adet CLP broşürü Euromines &ICMM işbirliği ile hazırlanan AB Tehlike Sınıflandırmasına Endüstriyel Yaklaşım Rehberi “Maden cevheri, konsantrelerinin alaşımların sınıflandırılması (basım aşamasında)

REACH&CLP Yardım Masası Faaliyetleri YIL SEMİNER SAYISI KATILIMCI SAYISI 2007 6 350 2008 86 3639 2009 31 950 TOPLAM 142 4939 2010 (devam ediyor) 19 566

İMMİB YM tarafından verilen seminerler-2010 2010/Ocak-Şubat-Mart REACH SEMİNERLERİ Yer 05.01.2010 REACH& CLP İTO 15.01.2010 REACH ve Kayıt İMMİB 29.01.2010 REACH ve Eşya 05.02.2010 Gebze Ticaret Odası 24.02.2010 REACH ve CLP Sakarya Üniversitesi 12.02.2010 10.03.2010 Ege Üniversitesi 19.03.2010 REACH ve Kayıt 8 REACH SEMİNER 397 KATILIMCI

İMMİB YM tarafından verilen seminerler- 2010 Tarih CLP SEMİNERLERİ Yer 05.01.2010 REACH&CLP İTO 22.01.2010 CLP İMMİB 19.02.2010 Gebze Ticaret Odası 24.02.2010 REACH & CLP Sakarya Üniversitesi 26.02.2010 12.03.2010 17.03.2010 Ege Üniversitesi 18.03.2010 EBSO 22.03.2010 BOSAD 8 CLP KONULU SEMİNER KATILIMCI 471

REACH web sitesi ziyaretçi sayısı (2009-2010)

CLP web sitesi ziyaretçi sayısı

Yardım Masasına gelen REACH ile ilgili sorular 2009 (SON 6 AY)+ 2010 (Ocak ve Şubat)= 167

REACH&CLP Yardım Masası Faaliyetleri Ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği fırsatlarının araştırılması ve sürdürülebilir işbirliği için AB proje çalışmaları: MATRA (başlangıç aşaması) Yenilik transferi (hazırlık aşamasında) PLM Projesi (hazırlık aşamasında) İstanbul içi ve dışında seminer organizasyonları, ODTÜ İTÜ

REACH&CLP YM tarafından planlanan faaliyetler AB’ye ihracat yapan üretici/ihracatçı firmaların tüzük kapsamındaki yükümlülükleri konusunda her türlü güncel bilgi ve beklentilerinin karşılanması,(broşür ,kitapçık, duyuru, anket,mail, telefon ile bilgilendirme) 30 Kasım 2010 tarihinde kayıt dosyalarını teslim edecek firmalara yükümlülüklerini yerine getirmeleri konusunda yardımcı olmak üzere seminerler/eğitimler verilmesi, 3. REACH&CLP Tüzükleri kapsamında üniversitelerde seçmeli ders olarak müfredat oluşturulmasına yönelik seminer organizasyonları, REACH&CLP konulu 2 tez hazırlanmakta(İTÜ), Üniversitelerde (ODTÜ, İTÜ, Marmara vb) REACH ve CLP konulu seminerler verilmesi planlanmıştır. REACH ve CLP dışında ihracatçı firmalarımızı ilgilendiren diğer AB mevzuatları hakkında TKSD ile ön çalışma başlatılması planlanmakta.

ECHA tarafından koordine edilen Ulusal Yardım Masaları Ağı “HelpNet”

REACH&CLP Yardım Masası İMMİB Yardım Masası, AB Ulusal REACH&CLP Yardım Masaları Ağı’nın (HelpNet) gözlemci üyesidir. Firma problemlerine çözüm üretilmesi için ECHA tarafından yardım masalarına tavsiye edilen model. GÜMRÜK OTORİTELERİ Gümrüklerdeki/firmalar arası anlaşmazlıklarla ilgili sorular Komplike sorular 27 AB+ 2 (EFTA-AEA) REACH &CLP Yardım Masaları İMMİB REACH&CLP Yardım Masası cevap AB FİRMASI TÜRK FİRMA

I. HelpNet Steering Toplantısı öncesi İMMİB Yardım Masasının faaliyet raporu AKA’ya iletildi.

I. HelpNet Steering Group Toplantısı ECHA, diğer yardım masalarının raporlarından: 57 soru/ay iletildiği, 2-375/ay (max soru: UK,DE, FR) Firmalar tarafından iletilen sorular: SDS, Kapsam ve Muafiyetler, Cezalar, SIEF Yönetimi (%10),Ön-kayıt Verilerinin Değiştirilmesi, Kayıt Prosesi Gündem konuları: SDS, muafiyetler, SIEF,geç ön-kayıt, SVHC, yürütme, IT tool AKA web sitesinde eksik bulunan bilgiler: REACH IT 2.0, rehberlerin güncellenmesi halinde kayıt dosyalarının güncellenme ihtiyacı, KOBI’lere IUCLID 5 kullanımı için tavsiyeler, SIEF’de ayrılma ve birleşmeler, CEFIC: AKA web sitesinden endüstri, LR listesi ve mevcut konsorsiyum bilgilerine link verilmesi.

I. HelpNet Steering Group Toplantısı Annex XVII’de 3 yeni kısıtlama değişikliği –Mart 2010 Boya çıkarıcılar içindeki dichloromethane Kandil yağları Kalay ve hidrokarbon ihtiva eden (organotin) kimyasallar Mevcut kısıtlamalar gözden geçirilmekte Kısa zincirli klorlu parafinler (SCCP) Halka satılan madde/karışımlar içindeki yeni sınıflandırılan CMR’lar, Lehimleme malzemeleri,mücevher ve PVC’de bulunan cadmium, Ftalatlar, ölçüm aletlerindeki civa (Haziran 2010,AKA’dan görüş bekliyor) LR (Kayıt Liderleri) için planlanan webinerler: C&L Bildirimi (9 Nisan) Veri Paylaşımı (Nisan sonu)

I. HelpNet Steering Group Toplantısı Önemli noktalar: LR’nın en geç 30 Eylüle kadar dosyasını teslim etmesi gerektiği PPPs’lerde kullanılan maddelerin kayıttan muaf olma koşulu: Aktif madde ya da co-formulant olarak kullanılmalı ve Direktif 91/414-Annex I’nde ya da REACH Tüzüğü Madde 15’de belirtilen Tüzüklerde yer almalı SEIF üyelerinin, LR tarafından sunulan ortak kayıt dosyasındaki bilgilerin bir kopyasını elde etme hakkının LR ile SIEF üyeleri arasında yapılan anlaşmaya bağlı olduğu, Güvenilirlilik faktörü Klimish 1-2 olan çalışmaların “key study” olarak değerlendirildiği

I. HelpNet Steering Group Toplantısı SIEF’lere verilen tavsiyeler: Konsorsiyum üyelerinin, SIEF’deki diğer üyelerle işbirliği ve veri paylaşımı yükümlülüklerine sahip olduğu belirtildi, SME’lere bir an evvel konsorsiyuma katılmaları tavsiye edildi, Yayınlanmış bilgilerin kayıt amacıyla ücretsiz kullanımının mümkün olmayabileceği, Kayıt dosyasında verilecek std bilgilerin (Annex VII- XI) tam çalışma raporunun yasal mülkiyetine sahip olunması nı ya da bu rapora atıfta bulunma iznine sahip olmasını gerektirdiği (Madde 10(a)), Std bilgi haricindeki diğer bilgilerin, yasal mülkiyet ya da tam çalışma raporuna atıfta bulunma hakkına sahip olunmasını gerektirmediği ancak telif hakkına riayet edilmesini gerektirdiği

I. HelpNet Steering Group Toplantısı Tek temsilci ”OR” İle ilgili konular Madde 8(3)’e açıklık getirildi: Tek temsilcinin, AB’ye ithal edilen ve müşterilere gönderilen miktara ilişkin bilgileri hazır bulundurması ve güncel tutması gerektiği; ancak OR’ın yeni müşterilere ilişkin bilgiler için kayıt dosyasını güncelleştirme yükümlülüğü bulunmadığı ancak tavsiye edildiği belirtildi. CLP Tüzüğünde “OR” konusuna yer verilmediği belirtildi.

I. HelpNet Steering Toplantısı Güncellenmekte olan Rehberler Yayımlama Tarihleri Annex V Şubat 2010 ? Tanımlama Kodu Sistemi (R12) Nisan 2010 Maruziyet Senaryosu Formatı Temmuz 2010 SDS Rehberi (ECHA&CEFIC) Maruziyet Değerlendirmesi (Atık aşaması için) İnsan verilerinden DNEL /DMEL çıkarılması rehberi 2010 Yaz dönemi İzin Rehberi - AB Komisyonunun onayını beklemekte.

AKA’YA TESLİM EDİLEN KAYIT DOSYALARI Kayıt dosyası 2009-2010 Kabul edilen dosya TCC geçen Tamamlanmış 1000 TON ÜZERİ 125 104 90 100-1000 42 29 26 10-100 66 45 38 1-10 256 151 139 TOPLAM 489 329 293

I. HelpNet Steering Group Toplantısı Diğer konular: Directors’ Contact Group: AB Komisyonu+ECHA+6 Endüstri Birliği (CEFIC, Eurométaux, REACH Alliance, Concawe, FECC, UEAPME) Uluslararası işbirliği aktiviteleri çerçevesinde  ECHA ve AB Komisyonu arasında, IPA fonlu AB Katkı Anlaşması “Aday ülkelerin ve potansiyel adayların katılımı ve AKA( Europian Chemical Agency) ile işbirliği üzerine alınacak hazırlık önlemleri” üzerinde   karara varıldığı açıklandı. AB Komisyonu ve ECHA tarafından REACH&CLP Broşürü hazırlandığı belirtildi.

http://reach.immib.org.tr/web/ http://clp.immib.org.tr/web/ Teşekkürler… Tel: 0-212-454-09-19 Fax: 0-212-454-00-36