Yıldız Teknik Üniversitesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
UZAKTAN EĞİTİM.
Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2012 – 2013 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı Temmuz 2013.
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
Konu Başlıkları Müfredat Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Çalışmalardaki Olumsuz Örnekler ve İstatistiksel Bilgiler Anket Çalışmaları Teknik.
DERSİN AMACI: - Çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri, öğretim süreçlerindeki yeri ve kullanımı, öğretim teknolojileri yoluyla kendi branşınızla.
Doç.Dr. Kürşat Çağıltay ODTÜ
Bilgi Paketi Çalışmaları
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
İNTERNET ADRESLERİ.
KnowTech3D 3 Nisan 2014.
Öğr.Gör.Dr. S. Sadi SEFEROĞLU & Arş. Gör. Fatih GÜRSUL
INTERNET TABANLI HASTA KAYDI PAYLAŞIMI VE TELEKONSÜLTASYON PLATFORMU
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
4 Kare Problemi 4 Kare Problemi Hazır mısın? B A Bu şekle iyi bak
UZAKTAN EĞİTİME GİRİŞ VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
A.Ekrem ÖZKUL Kürşat ÇAĞILTAY
R. Orçun Madran.
Muhammed ALTINTAŞ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni 2012
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ VE GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
“Akademik Bilişim ’02” 6-8 Şubat 2002, Konya Y.T. Türkçe Arama Motorlarında Performans Değerlendirme Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi
BÖTE BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARININ WEB SİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
Uzaktan Eğitimde Öğretmen ve Öğrenci Rolleri
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Yüz yüze Akademik Danışmanlık Hizmetleri Öğrenme-öğretme süreçlerinin ve uygulamalarının öğretmen ve öğrencilerle bir arada yürütülmesi.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Türkiye’den Program Örnekleri. Tıp Bilişimi Eğiticisi Kim Olacak?
DİPLOMA EKİ.
INF 101 Basic Information Technologies
TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
Türkiye’deki Üniversitelerde İnternet Tabanlı Akademik Kayıt ve Not Takip Sistemleri (IANTS) Y.Doç.Dr.Ender Özcan Yeditepe Üniversitesi.
Bünyamin AĞGÜRBÜZ Mustafa AY Muhammed ALTINTAŞ Ahmet ZENCİRLİ
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
E-ÖĞRENME SİSTEMİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMDE KULLANILMASI VE E-ÖĞRENME SİTELERİNİN KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ Yasemin BOY Yaşar ARSLAN Doç. Dr.
TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM
KOBİ’LERE YÖNELİK TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ İÇİN
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
İnternet Nedir? Hazırlayan: Fatih ARIKAN Bilişim Teknolojileri Öğrt.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler SİNAN BERTAŞ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Uzaktan ve Karma Eğitim
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Öğretim Yönetim Sistemleri ve Moodle
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
EĞİTİM SİTELERİNİN YÖNETİMİ
Uzm. Rıdvan YAYLA – Bilecik Üniversitesi Müh. Fak. Bilg. Müh. Bölümü
Öğretim Yönetim Sistemleri ve Moodle
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
Sunum transkripti:

Yıldız Teknik Üniversitesi UZAKTAN EĞİTİM Yıldız Teknik Üniversitesi Doğu Akdeniz Üniversitesi AHMET KONUŞ 20081362

Yıldız Teknik Üniversitesi ÜNİVERSİTENİN TARİHÇESİ Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul’da bulunan yedi devlet üniversitesinden biridir ve ayrıca 1911’e uzanan tarihi ile Türkiye’nin en eski 2. teknik üniversitesidir. Türkiye’nin en iyi ve en köklü üniversitelerinden biri olarak kabul edilir.

Yıldız Teknik Üniversitesi ÜNİVERSİTENİN TARİHÇESİ Yıldız Teknik Üniversitesi, uzaktan eğitim çalışmalarına 2002 yılında başlamış ve Enformatik Bölümü çatısı altında karma (blended) olarak devam etmektedir. Bu çalışmalar ile uzaktan eğitim tabanlı önlisans, lisansüstü ve sertifika programları açma hazırlıkları hızlı bir şekilde sürdürülmektedir.

Yıldız Teknik Üniversitesi ÜNİVERSİTENİN EĞİTİM KADEMELERİ Enformatik Bölümü

Yıldız Teknik Üniversitesi EĞİTİM MODELİ / KURAMI NEDİR? Eğitim modeli e-öğrenme (e-learning) olarak bilinen internet tabanlı öğretimdir. E-öğrenme, “yeni çoklu ortam teknolojilerinin ve internetin öğrenme kalitesini arttırmak için kullanımı” ya da “iletişim ağı teknolojilerini, öğretim sürecinde her zaman ve her yerde oluşturmak, teşvik etmek ve kolaylaştırmak için kullanmak” olarak da tanımlanır.

Yıldız Teknik Üniversitesi EĞİTİM MODELİ / KURAMI NEDİR? Maliyet, zaman ve esneklikten dolayı, e-öğretim birçok öğrenci tarafından alternatif bir eğitim modeli olarak benimsenmektedir. E-öğrenme, “nerede, ne zaman ve ne istersen öğren” yaklaşımıyla, öğrenme kavramına yenilik getirmiştir. İnternetin gelişimiyle internet tabanlı bilgisayar öğretimi birçok eğitim kurumunca uygulanmaktadır.

Yıldız Teknik Üniversitesi KULLANILAN LMS (LEARNING MANAGEMENT SYSTEM) NEDİR? Yıldız Teknik Üniversitesinde LMS olarak kullanılmaktadır.

Yıldız Teknik Üniversitesi AKREDİTASYON DURUMU Yıldız Teknik Üniversitesi, YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) tarafından tanınmakta olup bazı Lisans ve Önlisans bölümleri için akreditasyonu bulunmaktadır fakat Uzaktan Eğitim merkezi henüz gelişme aşamasında olduğu için akreditasyonu bulunmamaktadır.

Yıldız Teknik Üniversitesi ÖĞRENCİ DURUMU Yıldız Teknik Üniversitesi Uzaktan Eğitim Programları öğrenci durumu ve kapasitesi hakkında herhangi bir bilgi Üniversite yönetimi tarafından gizli tutulduğundan verilmemektedir.

Yıldız Teknik Üniversitesi BÜNYESİNDE ÇALIŞANLAR > Bölüm Başkanı > Bölüm Başkan Yardımcısı > İçerik Yöneticisi > Görsel Yönetmen > 3 İçerik Tasarımcısı > 3 Yazılım Uzmanı

Yıldız Teknik Üniversitesi WEB SİTESİ HAKKINDAKİ YORUMLARIM Yıldız Teknik Üniversitesi, uzaktan eğitim web sitesi tasarım olarak güzel ancak içerik olarak yetersiz kalmış. Sitenin İngilizce dil desteği var gözüküyor ancak çalışmıyor. İletişim kısmında da yazılı olan telefon numarası ve mail adresinden yetkililere ulaşmak imkansız. Üniversiteyi aramak gerekiyor. Bunun yerine bir iletişim formu eklenebilirdi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi ÜNİVERSİTENİN TARİHÇESİ Doğu Akdeniz Üniversitesi, dönemin Eğitim Bakanlığının çalışmaları çerçevesinde ileri teknoloji Enstitüsü olarak 1979 yılında kurulmuştur. Daha sonra Mühendislik, Mimarlık, Hukuk, Eğitim fakültelerinin yanı sıra Doğu Akdeniz Koleji ile gelişimini sürdürmüştür.

Doğu Akdeniz Üniversitesi ÜNİVERSİTENİN TARİHÇESİ Bilişim sektörünün yetişmiş ara eleman sıkıntısını gidermeye katkıda bulunmak amacıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi, uzaktan eğitim çalışmalarına 2001 yılında K.K.T.C. hükümetinin resmen onayı ile başlamıştır. DAÜ İnternet üzerinden yerleşke dışına açık ilk yükseköğretim programıdır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi ÜNİVERSİTENİN EĞİTİM KADEMELERİ Bankacılık ve Finans Turizm İşletmeciliği

Doğu Akdeniz Üniversitesi EĞİTİM MODELİ / KURAMI NEDİR? Eğitim modeli e-öğrenme (e-learning) olarak bilinen internet tabanlı öğretimdir. Eğitimler uzaktan eğitim programları için tamamen online (çevrimiçi) olarak verilmektedir. Bazı lisans dersleri için ise zaman bakımından blended (karma) olarak verilmektedir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi KULLANILAN LMS (LEARNING MANAGEMENT SYSTEM) NEDİR? Uzaktan Eğitim programları için Doğu Akdeniz Üniversitesinde kullanılmaktadır. Zaman bakımından blended (karma) olarak verilen bazı lisans eğitimlerinde Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin kendisinin geliştirmiş olduğu EMU_LMS programı kullanılmaktadır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi AKREDİTASYON DURUMU Doğu Akdeniz Üniversitesi yetkilisi Doç. Dr. Işık AYBAY akreditasyonlarının var olduğunu ve bunu Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu’ (YÖK) nun sağladığını belirtmiştir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi ÖĞRENCİ DURUMU Doğu Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Programları öğrenci durumu ve kapasitesi hakkında herhangi bir bilgi Üniversite yönetimi tarafından gizli tutulduğundan verilmemektedir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi BÜNYESİNDE ÇALIŞANLAR > Müdür > Müdür Yardımcısı > Sekreter > Görsel Yönetmen > 2 Asistan > 2 Yazılım Uzmanı

Doğu Akdeniz Üniversitesi WEB SİTESİ HAKKINDAKİ YORUMLARIM Doğu Akdeniz Üniversitesi, uzaktan eğitim web sitesi diğer uzaktan eğitim veren sitelerin tasarım ve içerikleriyle karşılaştırıldığında oldukça yetersiz kalmış. Ancak sitenin ingilizce dil desteği olması, derslerin içeriklerinin bulunması ve yetkililere ulaşabileceğimiz ayrı bir linkin olması site için bir artı sağlıyor.

K A Y N A K Ç A http://www.yildiz.edu.tr/ (16 Aralık 2010)

T E Ş E K K Ü R Çalışmalarım boyunca değerli yardım ve katkılarıyla beni yönlendiren Hocam Uzm. Nazime Tuncay’a, yine beni bilgilendirdiği için Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi’ne, ayrıca verdiği bilgiler ve gösterdiği ilgi için Doğu Akdeniz Üniversitesi Doç. Dr. Işık AYBAY’a ve beni dinlediğiniz için siz değerli öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ederim.