Web Sitesi Yapılış ve Yayınlanma Aşamaları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
WEB SUNUCU AYARLARI.
Advertisements

Opencart VİZYONER EĞİTİM DANIŞMANLIK [Açık kaynak Kodlu
İNTERNET.
WEB SİTESİ ÜYELİK GİRİŞİNİZ İÇİN ANA HABER EKRANI ÜZERİNDE YER ALAN E- POSTA ADRESİNİZ VE ŞİFRENİZİ MAİL ADRESİNİZE GÖNDERİLEN ÜYELİK BİLGİLERİ İLE YAPINIZ.
IIS 6.0. Giriş  Geçtiğimiz yıllarda, Microsoft güvenlik açıkları nedeniyle IIS 4/5 üstünden bir çok saldırıya uğradı.  Bu sebepten Microsoft’un geliştirdiği.
/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
WEB SAYFASI NASIL HAZIRLANIR?
İçerik Yönetim Sistemi (CMS)
WEB Tasarımı & .NET Bolum 1
OKUL WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİne kayit işlemi
YZM Yazılım Doğrulama ve Geçerlileme
İnternet Siteleri Yönetimi
E-TİCARET.
Web Tasarım Maliyeti Bir web sitesine sahip olmak için üç tür ödeme yapılır. 1. Web sitesinin ismi (domain name) için yapılan ödeme. 2. Web sitesinin barındırılması.
HTTP’yi (istemci tarafı) kendi kendinize deneyin
Örnek Web Sitesi Tasarım Dökümanı
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli
Web Host Manager (WHM) Nedir Ne İşe Yarar ?
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
İNTERNET VE İLETİŞİM.
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Hostİng (bulundurma-yer sağlama) HİZMETİ
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Web Sayfası Bilgilendirme Toplantısı
Site Türleri ve Yapıları
TEMEL İNTERNET KAVRAMLARI
EDM Araç Kiralama Paketi. EDM Web Paketi EDM Web Paketini satın alan müşterilerimiz kendi web sitelerini hem de en gelişmiş dizayn özellikleri ve en zengin.
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
İNTERNET ADRESLERİ Ahmet SOYARSLAN biltek.info.
CONTENT MANAGEMENT SYSTEM (İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ)
Web Sitesi Hazırlama.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DERSİ Dilan BOZFIRAT
KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR.
E-posta hİzmetİ.
SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ ERİŞİM SAĞLANAN WEB SİTESİNDEN KULLANICI ADI VE ŞİFRESİ İLE SİSTEME GİRİŞ YAPABİLİRSİNİZ. KULLANICI ADINIZ.
İNTERNET VE İLETİŞİM.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ
E- Ticaret Altyapısı.
Genel Bakış IEU Web Sitesi Genel Yapısı İDARİ YAPI VE AKADEMİK YAPI İÇİN YAKLAŞIMLAR... YÖNETİM SİSTEMİ ORGANİZASYON EK: SPAW EDİTÖR.
İNTERNET ADRESLERİ.
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
LAN (Yerel Alan Ağı) Nedir?
ÜCRETSİZ WEB SİTESİ YAYINLAMA ONUR AĞIRMAN
Web Sitesi Yrd.Doç.Dr.Emin BORANDAĞ
Büyük Bir Fikrimiz Var.
Web Tasarım Nedir? Web tasarımı, bir ürünü ya da hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak üzere veyahutsa toplumu eğitici ve öğretici çalışmalarla.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.
  Satış sonrası hizmetler bir ürün satıldıktan sonraki süreçte müşteriye sunulan teknik destekler olarak değerlendirilebilir. Bu hizmetler arasında garanti,
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
3 Haziran 2008 İçerik Yönetim Sistemleri (İYS) Umut TEKGÜÇ QuickWASP Limited (
Web Teknolojileri Hafta İçerik  Hosting (Barındırma)  Domain (Alan Adı)  Ücretli Hosting ve Domain Siteleri  Ücretsiz Hosting ve Domain Siteleri.
Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Web Site Yönetim Paneli Kullanım Kılavuzu.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
Metadata, z39.50, FRBR, ve RDA. Ders içeriği Web kaynakları ve web kaynaklarında kimlikleme Derin web – Yüzeysel web Arama Motorları Metadata Kopya Kataloglama.
Bilgi İşlem Organizasyonu Güz Dönemi Server Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar – Burak Eray KAYIŞ.
FTP Nedir ? Deniz Kaya FTP NEDİR ? Ftp (File Transfer Protocol), dosya gönderme protokolü manası gelir. Bir bilgisayardan bir başka bilgisayar.
DNS SERVER (DOMAİN NAME SYSTEM) HAZIRLAYAN:KÜBRA SİNEM ALBAY
İNTERNET ADRESLERİ.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
SERVER ÇEŞİTLERİ VE ARASINDAKİ FARKLAR
DOMAIN SERVER DOMAIN NEDIR ?
İNTERNET ADRESLERİ.
Excel Örnekleri TOPLA Fonksiyonu.
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
Uzm. Rıdvan YAYLA – Bilecik Üniversitesi Müh. Fak. Bilg. Müh. Bölümü
İNTERNET ADRESLERİ. İNTERNET NEDİR? İnternet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir iletişim.
Web Teknolojileri Hafta 12.
Sunum transkripti:

Web Sitesi Yapılış ve Yayınlanma Aşamaları

Web Sitesi İhtiyaç Analizi Web sitesinin yapısı ve tasarlanması Domain ve Host Alma işlemleri Yayınlanma Aşaması

1-Web Sitesi İhtiyaç Analizi Web sitesinde yapılması gerekenler sorgulanır. Web sitesi hangi içeriğe sahip olacak Kurumsal Yapıda mı, kişisel yapıda mı? Sık sık güncellenecek mi? İçeriği etkileşimlimi olacak?

2.Web Sitesinin tasarlanması İhtiyaç Analizine göre web sitesinin yapısı belirlenir.2 türlü web sitesi vardır. Pasif (Statik Siteler) Dinamik Siteler

Statik Siteler Statik siteler pasif bir yapıya sahiptir. Site tasarlandıktan sonra içerikte değişiklik yapılmaz. Değişiklik yapılması gerekiyorsa sayfa tasarlayan kişi tarafından tekrar tasarlanır. Html ve js ile tasarlanır.

Dinamik Siteler Bir kontrol paneli yapısına sahiptir Web sitesinin içeriği web sitesinin içeriği son kullanıcı tarafından değiştirilebilir. İnteraktif bir yapıya sahiptir. Kullanıcı Merkezlidir.

Sitenin Programlama Yapısı Asp Asp.net Php Veritabanları Mysql Ms Sql Access

3- Domain ve Host Alma İşlemleri Host Alırken Dikkat Edilecek Hususlar 1- Şirket Güvenli 2- Aldığımız Hostun sitemizin yapısına uygun olması 3-Host , alan, trafik(bant genişliği) bilgilerinin sitemize uygun olması. 4-Satış sonrası teknik destek

3. Web Sitesi Hosting Hazırladığınız sitenizin için belirli bir server'de hafıza kiralamanız gerekir, buna web sitesi hosting (bulundurma) denmektedir. Size hosting hizmeti veren firmanın serverlerinin modern, süratli ve güvenilir (ilave enerji ve jeneratör destekli) olmasına dikkat edilmeli.  Hosting Ödemeleri 3 ayda bir veya 1 yıllık peşin olarak yapılmaktadır.

Domain Alırken Dikkat Edilecek Hususlar Şirket Güvenli mi? Sitemizin uzantısına göre işlemleri yapmak Teknik Destek

Web Tasarım Maliyeti Bir web sitesine sahip olmak için üç tür ödeme yapılır. 1. Web sitesinin ismi (domain name) için yapılan ödeme. 2. Web sitesinin barındırılması ve yayınlanması (hosting) için yapılan ödeme. 3. Web sitesinin tasarım maliyeti için yapılan ödeme.

1.Domain isim kaydı (web sitesi alan ismi) Öncelikle kendinize ait bir web sitesi ismi (domain ismi) almanız gerekir. Örneğin www.deneme.com Sonu ".tr" ile biten alan adları www.nic.tr adresine, sonu ".tr" dışında olan alan adları Internic'e kaydettirilmektedir.

Uzantısı .tr olan domainlerin tescil işlemleri en geç bir hafta içerisinde tamamlanmakta ve belge gerektirmektedir. Diğer domainlerin tescil işlemleri aynı gün bitmekte ve herhangi bir belge istenmemektedir.

4-Web Sitesinin Yayınlanması Domain ve host alındıktan sonra ftp: şifre ve kullanıcı adı ve panel şifresi C-panel , Plesk Admin Panel Tarayıcılarla yada, Ftp programları ile bağlanılır. Cuteftp, Filezilla, FileFtp v.s. Pasif site ise doğrudan dosyalar sunucuya atılır.