Kıbrıs Türk Kesimindeki El Sanatlarını Araştırma, Geliştirme ve Üretime Dönüştürme Projesi The Project of Research, Development and Production of handicrafts.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
Advertisements

TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
SİZLERE MEKTUP VAR:).
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
Akademik Ödül Töreni’ne
Prof. Dr. Aysel Aziz İstanbul Arel Üniversitesi
Öğretim Tasarımı (Instructional Design)
Misyonumuz İstanbul’daki birçok kurum ve kuruluşun AB uyum sürecinde geleceğe yönelik hedef ve stratejilerini kolayca gerçekleştirmeleri için projeler.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Doç. Dr. M. Erkan KOZANOĞLU
Onkoloji Hemşireliği Derneği Araştırma Teşvik Ödülü
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ Sevgili Öğrencim Elif ÇETİN
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ BAŞKANI SAYIN PROF. DR. FÜSUN ÖZTÜRK KUTER.
02 HAZİRAN 2007 KEÇİÖREN ÇEVRE SAĞLIK MESLEK LİSESİ MEZUNLARI TOPLANTISI MERHABA MERHABAMERHABA.
Öğretimde Kullanılan Yaklaşımlar (Stratejiler)
2012 YILI HASTA HAKLARI BRİFİNG DOSYASI RİZE DEVLET HASTANESİ
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
19-22 Aralık’ta Antalya’da yapıldı Yılı Ulusal Konferansı.
TTB-UDEK STE-SMG Çalışma Grubu Toplantısı TTB-UDEK Çalışma Grupları Genel Kurulu 04 Aralık 2009, İzmir.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENL İ K BAKANLI Ğ I–AVRUPA B İ RL İĞİ KOORD İ NASYON DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I TÜRK İ YE’DE MESLEK İ VE TEKN İ K E Ğİ T İ M İ N KAL.
KOSEKTAS.NET KÜTÜKLER Kızılhalilli Aile Grubu Soy Kütüğü Hazırlayanlar Sinan Uçar & Celalettin Ölgün 1 Kel Mahmut 2 Halil Uçar (Hallav) 3 Mehmet 4 Osman.
Emine YAZICI (Temizlik Pers.) (9)
Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi. AMAÇ 1.Kadınların mesleki açık öğretim ortaokul ve liselerine kayıt yapmalarını sağlamak. 2.Kadınları kayıt.
ÖZET TÜBİTAK EVRENA projesinin temel amacı eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğretmen adaylarına sürekli, sistemli ve yapıcı.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
YARIŞMALARDA OKULUMUZU TEMSİL EDEN
1975 Feray CAN.
5A SINIF YILDIZLARI MERT KUTLU HATİCE ŞEYMA AYDIN ÖZGE AKKAYA
Onkoloji Hemşireliği Derneği Araştırma Teşvik Ödülü
ÖZET Sınıf Öğretmenliği Anabilim dalındaki öğretmen adaylarına Öğretmenlik Uygulaması I ve II dersleri kapsamında anlattıkları derslere sistemli ve çok.
GAZİOSMANPAŞA ORTAOKULU
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
Hazırlayan: Selime KALAYCI
DEĞERLER EĞİTİMİ.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BESLENME DOSTU OKUL OLMAK İÇİN
OKUL ÖNCESİ 2. ÖĞRETİM 3. SINIF
MALATYA VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ MALATYA ŞUBESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE OLAN BU PROJE KALKINMA BAKANLIĞI TARAFINDAN SODES KAPSAMINDA.
Nedir?. Eğitime %100 Destek Projesi 193 Sayılı Gelir ve 5422 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunlarında değişiklik yapan 24/04/2003 tarih ve sayılı Resmi.
FARKINDALIK YARATANLAR OCAK
VİNCENT VAN GOGH YILDIZLI GECE
BEŞ PARMAK RESİM SERGİSİ
PROJE GELİŞTİRME VE YÖNTEMİ II
Aile Atölyeleri Projesi
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
ÇEKMEKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitim Sürecine Uyumu Kursu Çiğdem ÇAMUR Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet KAHRAMAN.
Destek Eğitim Odaları.
Biz, Sosyal Bilimler Öğrencisiyiz.
HACI ALİ BİLAL CUMHURİYET
RASATHANE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ ÖĞR.GÖR.İBRAHİM GÜLTEKİN 2016.
İNSANİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ.
Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır.
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
Bizim Hikaye.
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
AKADEMİK GENEL KURUL EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğretim Yılı
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
Sunum transkripti:

Kıbrıs Türk Kesimindeki El Sanatlarını Araştırma, Geliştirme ve Üretime Dönüştürme Projesi The Project of Research, Development and Production of handicrafts in Northern Cyprus.

PROJE HEDEFLERİMİZ Desenlerin araştırılması ve düzenlenip güncellenemesi Desenlerin el sanatları ürünlerine dönüştürülmesi Çalışmaların öğretim programlarına yansıtılması Atölyelerin güncellenmesi Öğretmen ve öğrencilerin proje kapsamında eğitimlerinin sağlanması Yapılan çalışmaların yer alacağı kataloğun hazırlanması Ürünlerin sergilenmesi Projede yapılanların ilgili kişi ve kurumlara tanıtılması

ANA AKTİVİTLER Desen Araştırma, Çizme, Bilgisayar Ortamına Aktarma Belirlenen desenlerin grafik, giyim, seramik, el sanatları alanlarına ürün oalrak yansıtılması Desen Atölyesinin kurulması ve el sanatları, seramik ve grafik atölyelerinin alt yapı ve araç gereç yönünden desteklenmesi Yapılan çalışmaların katalog, broşür ve web sayfası ile tanıtımı ve yaygınlaştırılması Seminer, kokteyl, yurt içi ve dışı sergi ve resepsiyon ile kamu oyu oluşturma Mevcut öğretim prgramlarına çalışmaların yansıtılması

ÇALIŞMA YÖNTEMİ DÖKÜMANTASYON HAZIRLIĞI ZÜMRE TOPLANTILARI ( Şartname, Ödeme fişi) ZÜMRE TOPLANTILARI (Desen belirleme, alım nedenleri,ürün oluşturma kriterleri, sergi ürünleri belirleme vb) GENEL TOPLANTILAR (Bütçe koşulları, genel değerlendirme ve bilgilendirme, sorunlar vb) AB ETKİNLİKLERİNE KATILIM (Gelişmeler, bilgilendirme toplantıları, proje paylaşımları)

PROJE KAZANIMLARI ALT-YAPI DONANIM (Desen atölyesi, bilgisayarlı nakış makinesi, dikiş makinesi, stand vb) MALZEMELER (Çamur, nakış, dikiş boya vb malzemeler) PROGRAM GELİŞTİRME (Güncelenme) FARKINDALIK BOYUTU (Öğretmen, öğrenci ve aileleri, ilgili kurum ve kuruluşlar, dernekler, toplum geneli)

KATKI KOYANLAR EL SANATLARI GÜLİZ KARA RAHŞAN BÜRGE BANU BALER CEMALİYE KURTDERELİ EVRİM DEMİRYABAN SERGÜL KANATLI AMBER UNUS OYA BALCI MÜNİBE SAKARYA ADİLE HANSEL EMİNE ÇAĞIN GÖNÜL ŞAH AYŞE BALER ZAHİYE HANÇERLİ AHMET UÇAR MEHMET MAHMUT HALİL UÇAR KEZBAN ÇULLUOĞLU AYŞE ALPAGUT ZEHRA BULUŞ ELMAZİYE DİMİLİLER LETİFE ÇAĞA ZEYNEP AKMAN ÇİLEM ERDOĞDU SUAT CAN SURAT MURAT BOZLAR BUSE BEHRA AYÇA NECİPOĞULLARI HAVVA KARAKIŞ İLTER TAŞPINAR SEVİLAY BEYİT LADEN DEMİRAĞ

SERAMİK SEMRAL ÖZTAN ADİLE HANSEL SİNEM SAYDAM AYŞEN KARPAZLI HAYAL DİMİLİLER ÖZGE KUTSAY NERGÜL GEZER HASAN IŞIK KEZBAN DOLMACI ZEHRA BAĞKUR YILDAN GÜLAKDENİZ SEVAL KAHVECİ CEMALİYE ÇANDAR ADİLE HANSEL AYŞEN KARPAZLI FERAY KARAHÜSEYİN AYŞE HANÇER AYŞE KILGIN FİGEN PAŞA FİKRİYE GÜRTUNA NURCAN KORKMAZ HERAN İLKSOY ÖZLEM ÇETİNSOY

GİYİM TEKNOLOJİSİ SEVGİ KOÇ NİLÜFER ÖZEMRE UMAY AKANSEL SELEN ESENEL GÜLAY ŞAŞ DİLŞAH DOĞAN YUSUF YONTAR NAZIM ÖKTEM EMRAH ÖZDEMİR

GRAFİK-RESİM-FOTOĞRAF-MATBAA FİLİZ ANKAÇ TÜRKAN MENGİ ZÜBEYDE TUĞSAL TOMRİS SITKIOĞLU HATİCE FİKRETLER HURİYE ALAGÖZ REZZAN BAYBARA MERAL BÜGE FERAH KAYA BAHİRE KOROL ŞENAY PAŞA MELEK RUSO SULTAN ÖZDOĞANÇAY GÜLŞEN ÖKSÜZ ZELİŞ UÇANKAYA GÜZİN AŞIK ELİF KAYRA FATMA BUZCUOĞLU

GENEL Ayşe Hansel İsmet Bayraktar Bilal Akbayır Mehmet Aşık Asya Aktuna Naciye Uçaner

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Program Geliştirme Katalog Web sayfası

TEŞEKKÜR EDERİZ.....