Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bozok Üniversitesi Bologna Süreci Uyum Çalışmaları
Advertisements

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ
Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
AİLE İRŞAD VE REHBERLİK BÜROSU
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLERİNİN VİZYONER LİDERLİK ÖZELLİKLERİNE SAHİP OLMALARI İLE ÖĞRETMENLERİN ÖRGÜTSEL ADANMALARI ARASINDAKİ İLİŞKİ Fatma BABİL Eskişehir.
HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ
* SİHAGÜVDER * HAVALİMANLARI GÜVENLİK MEMURLARI DERNEĞİ STRATEJİ GELİŞTİRME KURULU
Kızamık Eliminasyon Programı
Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırmaları Merkezi’nin amacı disiplinlerarası araştırmalar ve kadın ve toplumsal cinsiyet.
ÖMER DERİNDERE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ Osmancık/ÇORUM
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
I.DÜZEYII.DÜZEY III.DÜZEYIV.DÜZEY I.DÜZEYII.DÜZEY III.DÜZEYIV.DÜZEY 38YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI38YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI 61NAMIK KEMAL.
ORYANTASYON 2002 TANITIM PROGRAMI. Amaç ve Faaliyetler SPIEOSA Öğrencilerin bilime olan ilgilerini arttırmak ve teknolojideki yeni gelişmeleri SPIE ve.
HÜKAM Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Merkezin Kuruluş Tarihi: Mart 2010 Danışma Kurulu: 44 ESOGU öğretim üyesi ve 2 kişi üniversite dışından (Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Belediye)
BASIN VE TANITIM TOPLANTISI
Mesleki Eğitim Girişimleri Programı
Sabancı Vakfı Hibe Programı
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
Kadın Çalışmaları (Sorunları) Araştırma ve Uygulama Merkezleri (KAUM)
Merkezimiz tarihli resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle kurulmuş ve yaklaşık 2 yıldır faaliyet göstermektedir. Kısa adı NAKSAM’dır. NAKSAM’IN.
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
HAB İ TAT KALKINMA VE YÖNET İŞİ M DERNE Ğİ Öztopuz Cad. Okul Yolu Sok. No:13 Ulus Mah. Ortaköy Be ş ikta ş İ stanbul Tel: / 15
Kuruluşu Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜKSAM) tarihinde kurulmuştur.
Engellilik Tanımı ve Savunusu Yuvarlak Masa Toplantısı 4 Aralık 2012 Ankara.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
ODTÜ REKTÖRLÜK SUNUMU 9 MAYIS 2014
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
31. IFUW (Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu) Kongre ve Konferansı 16 – 21 Ağustos 2013.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJELERİ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
– Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler.
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
Diyalog için Halk Bilimi Folklore as a Mean of Dialogue.
Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 29 Aralık Şubat 2012 Prof. Dr. A. Haydar Demirel.
Yabancı dil öğrenirken o dilin konuşulduğu ülkenin kültürünü tanımak, Farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin de yabancı dil derslerinde ve ders.
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
HÜTKOM Hacettepe Üniversitesi Tütün Kontrol, Eğitim, Vergilendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, 20 Haziran 2012 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de.
EDDY AKIM AYRIŞTIRICISI. MİSYONUMUZ, VİZYONUMUZ, TEMEL İLKE VE DEĞERLERİMİZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde; sanayici, veli, esnaf ve sanatkârlarıyla.
 10 Aralık 2014 (Dünya İnsan Hakları Günü)  KONFERANS: «1948’den 2014’e İnsan Hakları Mücadelesi: Nerede Hata Yaptık?» Prof. Dr. Harun Tepe YER: TODAİE.
– 2012 DEĞERLENDİRME ÖĞRENCİ SAYILARI YıllarYeni Kayıt Toplam Öğrenci.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİŞMELER VE FAALİYETLER ( SONRASI) Prof Dr Halit Tanju Besler ( ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Hacettepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Sorunlarını Araştırma Topluluğu Merve SOYSAL HÜTF D5 Öğrencisi.
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU
GENEL ÖNERİLER. ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE NE TÜR PROGRAMLAR/ MÜDAHALELER ETKİLİ? BİREYSEL DÜZEYDE MÜDAHALELER: Bu kategorideki programlardan/müdahalelerden.
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ
CEDAW Her iki cinsten birinin aşağılığı veya üstünlüğü fikrine veya kadın ile erkeğin kalıplaşmış rollerine dayalı ön yargıların, geleneksel ve diğer.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DİRENİYORUM O HALDE VARIM!
Doç. Dr. Gözde YİRMİBEŞOĞLU
Sunum transkripti:

Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kuruluş: • 13 Ağustos 2010 tarihinde • Sayılı Resmi Gazete’de yönetmeliği yayınlanarak kuruluşu onaylandı. • 14 Aralık 2010 tarihinde kampüsteki Medya Merkezi Fuayede resmi açılışı yapıldı

Kuruluş Amacı: • Yurt içinde ve yurt dışında kadın sorunları ile ilgili her alanda araştırma yapmak ve öznesi kadın olan bilgi üretimine katkı sağlamak, • Kadının değerinin ve durumunun geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapan birimlerle işbirliği içinde bulunmak, • Kongre, sempozyum, panel, atölye çalışmaları veya kurslar düzenlemek • Yüksek öğretim süreçlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğini vurgulamak. • Yüksek öğretim kurumlarında her çeşit taciz, cinsel saldırı ve ayrımcılıkla mücadele etmek.

Faaliyetlerimiz: • Araştırma yapma ve proje yürütme • Konferans, panel ve atölye çalışmaları • Fotoğraf sergisi, film gösterimi vb. • Cinsel taciz ve saldırı ile mücadele • Toplumsal cinsiyet eşitliği için her alanda mücadele; Eskişehir ilinde kadın sivil toplum örgütleri ile dayanışma içerisinde çalışmalar yapmaktayız.

One Billion Rising Eskişehir

Broşürlerimiz:

Cinsel Taciz Yönergeleri • Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği Uygulama Yönergesi • Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği Uygulama Yönergesi • Yönergeler Senato’nun tarihli toplantısında kabul edilmiştir.

CTS Toplantıları

CTS Akran Eğitimleri ile Sürüyor

Proje I “Geleceğin Gazetecileri İçin Cinsiyetçi Şiddeti Görünür Kılma: Bireysel Farkındalıktan Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Muhabirlere” U.S. Secretary of State’s Office of Global Women’s Issues (S/GWI)The Avon Award for the Elimination of Gender Based Violence- Proje No: 2011ABH Ay süreli

Proje I

Proje II «Anadolu Üniversitesi’nde Yönetici Kadınlar ve Kadın Çalışanların ‘Kadın ve Yöneticilik’ Konusunda Görüşleri» (Anadolu Üniversitesi BAP 1107E124) – Anket – Derinlemesine görüş alma teknikleri kullanıldı • Süre:

Proje III «Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Uygulamalı Eğitim Projesi» Proje Sahibi: Eskişehir Soroptomist Kulüp Proje Ortakları: AKAUM-ESKAM-EBB BM İnsan Haklarını Geliştirme Ortak Programı Sabancı Vakfı Hibe Programı Süre: 7 Ay (Eylül 2013-Nisan 2014)

Merkez İletişim Bilgileri Anadolu Üniversitesi Merkezler ve Birimler Binası Yunus Emre Kampüsü ESKİŞEHİR Tel: /5864 e.mail: