İHLAS HABER AJANSI FOTOĞRAF EĞİTİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dünya Güneş Ay.
Advertisements

ENERJİ: Bir cismin iş yapabilme yeteneğine enerji denir
POZLAMA Pozlama; kullandığınız film üzerinde istediğiniz görüntüyü elde edebilmek için ışığın hangi miktarda geçeceğini(diyafram açıklığı) ve hangi süre.
Dünya Güneş Ay.
FOTOĞRAFÇILIĞIN TARİHİ
FOTOĞRAF Gözde Özendi.
Işığa duyarlı malzemenin, ışığa karşı gösterdiği tepkimeye veya herhangi bir yöntemle görüntü oluşmasına pozlama denir.
Diyafram. Diyafram Diyafram nedir Objektifin içinden geçen ışığın miktarını ayarlayan kontrol mekanizmasına diyafram diyoruz.
KAMERALAR.
Panaromik Fotoğraf.
FOTOĞRAF ÇEKMEYİ SEVİYORUM
ZONE SISTEM Ansel Adams Dr. Şükrücan Baytan
MAVİ BAYRAK AYRICALIKLI BELDE BİTEZ
Pozlandırma ve Değişkenler
DEĞİŞKENLER ARASI İLİŞKİ
TEMEL FOTOĞRAF EĞİTİMİ
FOTOĞRAFİK SİSTEMLER Cisimlerin optik olarak resim düzlemine izdüşürülen görüntüleri fotoğraj filmi üzerine kaydedilir. Görüntünün kaydedildiği fotoğraf.
DÖŞEME KESİTİNİN ÇİZİMİ
Görüntü Kayıt Formatları:
BDEM 105.
BASİT MAKİNELER (Konu Anlatımı).
ENERJİ: Bir cismin iş yapabilme yeteneğine enerji denir
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 4. SINIFLAR 2. ÜNİTE TANITIMI
Obtüratör (Enstantane)
GÖZ (Organum visus) Göz ışığı algılayabilecek şekilde özelleşmiş foto reseptörlere sahip bir organdır. Koruyucu yapılar ile algılamada görevli yapılardan.
GÖRME OLAYI VE IŞIK HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Takvim VE SAAT ÇEŞİTLERİ
Gözün yapsı Göz, göz çukurunda bulunan, iri bir bilye büyüklüğünde, görmeyi sağlayan küremsi bir organdır. Göz, ışığı geçirmeye ve kırmaya elverişli üç tabakanın birleşmesinden.
TARAYICI (SCANNER).
Fotoğraf Stüdyosu Temel Ekipmanları
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
TEMEL FOTOĞRAFÇILIK Objektifler.
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMELİĞİ
4. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
Mustafa ÇELİK. Işığın karşılaştığı madde, ışığı geçirebilir, geçiremeyebilir ya da yansıtabilir. Ay, bir ışık kaynağı değildir fakat geceleri Güneş’ten.
Neden Fotoğraf Çekeriz ???
FOTOĞRAFÇILIK M. Kemal GÜLLÜ.
Işık Maddenin fiziksel yapısındaki atomik etkileşim sonucu oluşan elektromanyetik saçılımdır. Herhangi bir dalganın iki temel özelliği dalga boyu ve frekansıdır.
Orijinallik. Orijinallik; ilk defa ortaya konma, özgün olma anlamlarına gelmektedir. Orijinal olanı düşünebilme, yaratıcı düşünmenin temel bileşenlerinden.
BS Büyük Salıncak Işıklı Lulaby Lamb Bebeğinizi rahatlatmak için bütün muhteşem özelliklerle donatılmış lüks salıncak. ÜRÜN ÖZELLİKLERİ 01Özelleştirebilir.
GEOMETRİK OPTİK GÖZ VE OPTİK AYGITLAR.
Makinelerin Başlıca Öğeleri
Fotoğraf Makinesi Çeşitleri
Diyafram Işığın yoğunluğunu ve kontrol edilmesini sağlayan büyüytülebilen ya da küçültülübilen bir delikten ibarettir. Işık yoğunluğunu ve net alan derinliğini.
Temel Fotoraf Bilgileri, Siyah Beyaz Karanlık Oda ve İleri Fotoraf Teorileri ders notları Filtreler Ders notları Tülin Çoruhlu.
FOTOĞRAF MAKİNESİ AYARLARI
Giriş ve Çıkış Birimleri
TEK OBJEKTİFLİ REFLEKS MAKİNALAR (SLR - Single Lens Reflex)
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
ÖRTÜCÜ HIZI (OBTÜRATÖR, ENSTANTANE) NEDİR?
Bilimsel İçerik Bilimsel içerik, bilimsel bilgiyi oluşturmaktadır. Erken çocukluk döneminde fen eğitimi de, çocukların yaşadığı çevre hakkında gerekli.
FOTOĞRAFTA ALAN DERİNLİĞİ
Fotoğraf Terimleri- Enstantane
Fotoğraf Terimleri- ISO
FOTOGRAMETRİ - I Sunu 3-1 Doç.Dr Eminnur Ayhan GÜZ dönemi
GÖRME OLAYI VE GÖZ.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Temel fotoğraf teknİklerİ
FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
OKUL ÖNCESİNDE -FEN EĞİTİMİ-
Fotoğraf Terimleri- Diyafram
TEMEL FOTOĞRAF EĞİTİMİ
Objektif Çekilecek nesneden gelen ışıkları toplayarak film ya da sensör üzerine net düşmelerini sağlayan mercekler topluluğudur. Objektif seçerken şunlara.
Temel Bilgiler Pixel Sayısal görüntülerin en küçük birimi Picture element –Resim parçası Kendine ait renk bilgisine sahiptir İki boyutlu yapı Her.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Günlük hayatta işimizi kolaylaştıran aletlere basit makineler denir. Bu basit makineler kuvvetin doğrultusunu, yönünü ve değerini değiştirerek günlük.
I. MİKROSKOP Minerallerin büyütülerek incelenmesinde mikroskop kullanılır. Bu yöntemde incelenecek örnek üzerine foton (ışık) demeti göndermek suretiyle.
FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ ESMA ERDOĞANLI 11/G
Sunum transkripti:

İHLAS HABER AJANSI FOTOĞRAF EĞİTİMİ FOTOĞRAF TEKNİĞİ

FOTOĞRAFÇI, HERKESİN BAKTIĞINI DAHA FARKLI GÖREBİLEN KİŞİDİR

HERKES FOTOĞRAF ÇEKEBİLİR … AMA HERKESİN FOTOĞRAFI , BİLENLERKİ KADAR İYİ OLAMAZ… ÇÜNKÜ BİLENLER, BİLGİLERİNİ KULLANARAK FOTOĞRAF ÇEKERLER… HERKES FOTOĞRAF ÇEKEBİLİR … AMA HERKESİN FOTOĞRAFI , BİLENLERKİ KADAR İYİ OLAMAZ… ÇÜNKÜ BİLENLER, BİLGİLERİNİ KULLANARAK FOTOĞRAF ÇEKERLER…

FOTOĞRAF MAKİNESİ Fotoğraf makinesi, ışık ile resim çizmeye yarayan alete denir. Her fotoğraf makinesi çeşitli ayar ve düzenekleri çıkarıldığında temel olarak ışık geçirmez bir kutudur.

Fotoğraf makinesinin ön kısmında, resmi çekilen konudan yansıyan ışığın içeri girmesine imkan veren ve genellikle açıklığı değişebilir bir objektif bulunur. Objektifin içerisindeki diyafram, makinenin içindeki perde (enstantane) ve İSO sayesinde iyi fotoğraflar çekilebilir.

OBJEKTİF - Her fotoğraf makinesi fotoğraf çekebilmek için bir objektife ihtiyaç duyar. - Objektif, ışığın ya da fotoğrafını çekeceğimiz nesnenin, fotoğraf makinesine ulaşmasını sağlayan mercekler topluluğudur.

DİYAFRAM İçeri giren ışığın Objektiften geçerek makineye ulaşmasını sağlayan mekanizmadır. Objektifin içerisindeki bir delik olarak düşünün!

Diyafram Fotoğraf Endüstrisinde “f” ile simgelenir Diyaframın açıklığını rakamlar belirler. Bu rakamları değiştirerek diyafram deliğini büyültebilir, ya da küçültebiliriz.

DİYAFRAM DEĞERİ KÜÇÜLDÜĞÜNDE FOTOĞRAFTA ALANDERİNLİĞİ ARTAR, YANİ ÖNDEKİ OBJE DAHA ÇOK IŞIK GÖRDÜĞÜ İÇİN NETLEŞİNCE ARKA TARAFDA BULANIR…

FOTOĞRAF ÇEKEBİLMEK İÇİN MÜCADELE ETMELİSİNİZ

ENSTANTANE Bugün kullandığımız dijital fotoğraf makinelerinde elektronik olarak kontrol edilen bir perdedir.

Enstantane de tıpkı diyafram gibi rakamlarla yönlendirilir Enstantane de tıpkı diyafram gibi rakamlarla yönlendirilir. Enstantane için verilen değerler, perdenin açılıp kapanma hızını belirler. Değer büyüdükçe perde hızlı açılıp kapanır. Değer küçüldükçe de, perde hızı yavaşlar.

Peki perdenin hızlanması ya da yavaşlaması fotoğrafta neyi belirler?

HIZLI PERDE NESNELERİ DONDURUR VE O ANI FOTOĞRAFLAR

YAVAŞ PERDE NESNELERİ HAREKETLİ ÇIKARTIR

İSO-ASA - ISO’nun kullanımı enstantane ve diyaframa destek olacak şekilde olmalıdır. - İSO, sensörün ışığa olan duyarlılığıdır. - Dijital fotoğraf makinelerinde makinenin üzerinden İSO değeri ayarlanabilir. - Yüksek İSO'da sensör ışığa daha duyarlı, düşük İSO'da ise daha az duyarlıdır.

YÜKSEK İSO DÜŞÜK İSO