Çocuğunuza Dair Hayallerinize Değecek Bir Okul

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEOG CONKBAYIRI.
Advertisements

Her Grup için Hedefler Belirlenir
ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
NAMIK KEMAL ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
VIP ETÜT MERKEZİ ZOR BİZİMLE KOLAYDIR.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
Ders geçme sistemi bilgilendirme
SEVİYE BELİRLEME SINAVI(SBS) NEDİR
SBS VEDAT METİN ÇEŞMEKOLU PEDAGOG – PSİKOLOJİK DANIŞMAN BİL DERSHANELERİ REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
FESKOM AKADEMİ CANLI ONLINE EĞİTİM
BÜLENT ALTOP İLKÖĞRETİM OKULU
HOŞGELDİNİZ GÜNYÜZÜ ORTAOKULU.
SİZİN ÇOCUKLARINIZ! BİZİM ÖĞRENCİLERİMİZ! ÖĞRETMEN PDR PGB ÖDB.
ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
3D DEFTER VE SES.
Yeni SBS Neler Getiriyor? 10 Soruda Yeni Sınav Sistemi...
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli ve Bilgisayar Destekli Eğitim
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
ÖZEL BÜYÜKKOYUNCU LİSELERİ. ÖSS ÇALIŞMA KURULUMUZ HANGİ BIRIM LERDEN OLUŞUYOR? EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÖSS KOORDİNATÖRLÜĞÜ SINIF-BRANŞ ÖĞRETMENLERİ PDR.
ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
KARİYER SAYFASI 12. SINIF-MEZUN PROGRAMLARI 11. SINIF PROGRAMLARI 10. SINIF PROGRAMLARI 9. SINIF PROGRAMLARI.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SBS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-A SINIFI VELİ TOPLANTISINA.
4+4+4 Kesintili Eğitim Yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte , Eğitim ve Öğretim yılından itibaren, ilköğretim kurumlarında okutulacak haftalık.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ORGANİZASYON ŞEMASI
YANLIŞLARIN BAŞARIYA OLUMSUZ ETKİSİ. Okul Zümre Öğretmenleri ve Yöneticileri ile yapılan tüm toplantılarda Yanlış işaretlenen her sorunun başarıyı nasıl.
2013 SBS SİSTEMİ SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ. SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TARİHİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTE YAYIM TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV.
IŞIKLI İLKÖĞRETİM OKULU
SINIF GEÇME.
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) 2013
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
NAZ İ LL İ ZAFER ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ E Ğİ T İ M Ö Ğ RET İ M YILI SEVIYE BEL İ RLEME SINAVI SUNUSU.
ÇAPA ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER.
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
MODELİN AMAÇLARI ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN VE OKUL İLİŞKİSİNİ GÜÇLENDİRMEK.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ÖĞRENCİ TAKİP SİSTEMİ BTS HAZIRLAYAN ABDURRAHMAN ÇİÇEK 75
TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİN ANA UNSURLARI: SBS (Seviye Belirleme Sınavı) YBP (Yılsonu Başarı Puanı)
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
ÖLÇME DEĞERLENDİRME Yard. Doç.Dr. Deniz Özcan.
ORTAK SINAVLAR (YAZILILAR) TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş
Bilimsel düşünme becerileri
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ NİLGÜN OĞUZHAN TEOG SINAVINA KADAR YAPILAN UYGULAMALAR.
SBS. FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ANADOLU OTELCİLİK.
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
OTMG KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLER GELİŞİM ALANLARI EYLÜLEKİMKASIMARALIKOCAKŞUBATMARTNİSAN MESLEKİ GELİŞİM KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞM Öğrencilerin.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
ATA ANADOLU LİSESİ. TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞINA 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF KAZANIMLARI SORULAR ANLAMA VE YORUMLAMAYA.
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sunum transkripti:

Çocuğunuza Dair Hayallerinize Değecek Bir Okul

ÇOK YÖNLÜ VE KATILIMCI BİR ÖĞRETİM “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI BAŞARI ÇOK YÖNLÜ VE KATILIMCI BİR ÖĞRETİM TELAFİ EĞİTİMİ DANIŞMAN ÖĞRETMEN BRANŞ ÖĞRETMENLERİ PDR ÖLÇME DEĞERLENDİRME

ÇOK YÖNLÜ VE KATILIMCI BİR ÖĞRETİM “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI ZENGİN DOKÜMAN DESTEĞİ KİTAP OKUMA DERS SAATLERİNDE ZENGİNLEŞTİRME ÇOK YÖNLÜ VE KATILIMCI BİR ÖĞRETİM TEKNOLOJİNİN KULLANIMI DENEY ,GEZİ GÖZLEM VE İNCELEMELER PROJE ÇALIŞMALARI VE PERFORMANS GÖREVLERİ

ZENGİN DOKÜMAN DESTEĞİ “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI ZENGİN DOKÜMAN DESTEĞİ Okulumuzda 4. Sınıftan itibaren öğrencilerimize iki farklı yayın evine ait konu ve etüt testleri verilmektedir. Bu testlerin bir kısmı ders saatlerinde değerlendirilmekte, bir kısmı ise performans görevi şeklinde öğrencilerin evlerinde çözmeleri istenmektedir.

“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI KİTAP OKUMA “Kitap Okuma Alışkanlığı”nın Kazandırılması amacıyla; HERGÜN 20 DAKİKA… “KİTAP DOSTLARI DÜNYA İLE YARIŞIYOR” KİTAP OKUMA YARIŞMASI… KİTAP OKUMA TAKİP SİSTEMİ VE KİTAP OKUMA PERFORMANS KARNESİ BİR YILDA 15 BİN 527 KİTAP…

DENEY GEZİ GÖZLEM VE İNCELEMELER “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI DENEY GEZİ GÖZLEM VE İNCELEMELER “Aktif öğrenme” yaklaşımıyla, öğrencilerimizin öğrenme sürecinde (ders ortamında) aktif olarak rol almaları hedeflenir.

PROJE ÇALIŞMALARI VE PERFORMANS GÖREVLERİ “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI PROJE ÇALIŞMALARI VE PERFORMANS GÖREVLERİ Proje çalışmalarının çok önemli bir yer tuttuğu eğitim sürecimizde; öğrencilerimizin her sınıf seviyesinde, gelişim özellikleri ve öğretim programları doğrultusunda, proje çalışmalarıyla, araştırma, ekiple çalışma gibi pek çok becerisinin gelişimi hedeflenmektedir.

TEKNOLOJİNİN KULLANIMI “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI TEKNOLOJİNİN KULLANIMI SİNEVİZYON VE MULTİ MEDYA DESTEĞİ AKILLI TAHTA KULLANIMI VİTAMİN OKUL DESTEĞİ SESLİ DENEME UYGULAMASI

DERS SAATLERİNDE ZENGİNLEŞTİRME “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI DERS SAATLERİNDE ZENGİNLEŞTİRME Okulumuzda SBS dersleri etüt dersleri ile takviye edilmektedir. Okulumuzda 6., 7. ve 8. Sınıflarda Türkçe 5 saat,Matematik 5 saat, Fen ve Teknoloji 5 saat, Sosyal Bilgiler 4 saat , İngilizce 8 saat okutulmaktadır.

ÖLÇME -DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI ÖLÇME -DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI Ölçme ve değerlendirme sistemimiz, öğrenci ve öğretmenlerimizin bilimsel ölçme değerlendirme yöntemlerinden yararlanabilmeleri açısından eğitim ve öğretim tekniklerimiz içerisinde önemli bir yer tutar.

“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI ÖLÇME ARAÇLARI YAZILI SINAVLAR PERFORMANS GÖREVLERİ PROJE ÖĞRETMEN ÖLÇ-BİRİMİ KONU TARAMA SINAVI SBS DENEME SINAVI BRANŞ CHECK-UP SINAVI OBP OKUL BAŞARI PUANI

“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI KONU TARAMA SINAVI ONBEŞ GÜNDE BİR UYGULANIR. İKİ HAFTALIK SÜREÇTE ANLATILAN KONULARIN KAVRANMA DÜZEYİNİ BELİRLEMEYE YÖNELİK YAPILIR 30 SORUDAN OLUŞUR VE BİR DERS SAATİNDE UYGULANIR.

“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI SBS DENEME SINAVI AYDA BİR UYGULANIR. ÖĞRENCİNİN AYLIK SBS HAZIRLIK PERFORMANSINI VE BRANŞ BAŞARI DURUMLARINI BELİRLEMEYE YÖNELİK YAPILIR 80-90-100 SORUDAN OLUŞUR VE İKİ DERS SAATİNDE UYGULANIR.

“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI BRANŞ CHECK-UP SINAVI 1.DÖNEM SONUNDA VE YIL SONUNDA SORULARIN TAMAMI TEK BİR BRANŞTAN OLUŞAN DENEME SINAVI ŞEKLİNDE UYGULANIR. BİREYSEL VE SINIF DÜZEYİNDE BRANŞ BAŞARI DURUMLARINI VE KONU-KAVRAMA EKSİKLERİNİ BELİRLEMEYE YÖNELİK YAPILIR 50 SORUDAN OLUŞUR VE ETÜT SAATLERİNDE UYGULANIR.

“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI Özel Yüksel Sarıkaya İlköğretim Okulunda uygulanan sınavlardan alınan sonuçların analizleri, ölçme ve değerlendirme servisinde, bilgisayar programı aracılığıyla gerçekleştirilir. Değerlendirme sonuçları bireysel öğrenci ve sınıf değerlendirme analizleri halinde sunulur. Böylece tüm öğrencilerimizin gelişimlerinin gözlemlenip değerlendirilmesi sonucunda yapılması gereken TELAFİ EĞİTİMİ çalışmaları süratle belirlenir

“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI YIL SONU KARNESİ M.E.B. VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ YARIYIL KARNESİ DEĞERLENDİRME SINAV SONUÇ KARNESİ ÖĞRENCİ GELİŞİMKARNESİ BRANŞ KONU ANALİZ KARNESİ KTS ANALİZ KARNESİ

“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI KTS SONUÇ KARNESİ ÖĞRENCİNİN BRANŞLARA AİT DOĞRU-YANLIŞ-BOŞ VE NET DURUMUNU GÖSTERİR KTS NET GELİŞİM ANALİZLERİNE YER VERİLİR.

“SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI SINAV SONUÇ KARNESİ ÖĞRENCİNİN BRANŞLARA AİT DOĞRU-YANLIŞ-BOŞ VE NET DURUMUNU GÖSTERİR ÖĞRENCİNİN OKUL ORTALAMASINA GÖRE BRANŞ BAŞARI DURUMU KARŞILAŞTIRILIR. ÖĞRENCİNİN GEÇMİŞ DENEME SINAVLARINA AİT SBS PERFORMANS GELİŞİM GRAFİĞİ YER ALIR.

BRANŞ KONU ANALİZ KARNESİ “SBS HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI BRANŞ KONU ANALİZ KARNESİ ÖĞRENCİNİN BRANŞLARA AİT KONULARI KAVRAMA YÜZDELERİ YER ALIR. YIL İÇERİSİNDE BİR KONUDAN NEKADAR SORU SORULMUŞ, ÖĞRENCİ BUNLARIN NE KADARINI DOĞRU,NE KADARINI BOŞ, NE KADARINI YANLIŞ CEVAPLAMIŞ BU BİLGİLER YER ALIR. BRANŞ NET GELİŞİMLERİ YER ALIR.