YDD Yol Haritamız. YDD Yol Haritamız.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
Advertisements

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İstanbul /Tüyap Kongre Merkezi
KalDer Türkiye Kalite Derneği
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
1 Stratejik Yönetim Sistemi Projesi Çerçevesinde Stratejik Planlama Adımları MURAT KAYMAK 25 Ağustos 2006 Ankara.
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR

AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
Türkiye / Bölüm II Her alışverişte para kazanın..
HOŞGELDİNİZ. ZAFER KALKINMA AJANSI Vizyonu: Bölgenin Kalkınması İçin, Dinamik Bir Takım Ruhuna Sahip, Kaliteli Hizmet Sunan, Öğrenen Ve Öğreten, Başlattığı.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
TÜBİTAK 1507 – KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
YDD Yol Haritamız. YDD Yol Haritamız.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Üye Paylaşım Toplantısı 11 Kasım Misyon Bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon sektörlerini ülkemizin büyümesinin temel bileşeni olarak konumlandırırken,
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
– Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler.
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYALARI SEKTÖRÜ İÇİN PİLOT AKTİVİTELER 5 Haziran 2013 Ankara.
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
YERELDE AB SÜRECİ.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
IPA II Dönemi Hazırlıkları
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
13 Mart 2012, Rektörlük Konferans Salonu, Boğaziçi Üniversitesi “Türkiye Üniversitelerinde Sınai Mülkiyet Hakları (SMH) Bilgisinin Yaygınlaştırılması”
Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Ekonomik Güç AB’nin Hedefi:  İlki 1984 yılında başlamıştır.  Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU Mart 2015
NANOMAM® a.ş MUSTAFA ÖZMETE.
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
TKY PROGRAMINI UYGULAMA TKY FELSEFESİ TKY UYGULAMASINDAKİ TEMEL İLKELER TKY.
TÜBİTAK. TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU(TÜBİTAK) Üniversite, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarınca yürütülen ar-ge faaliyetlerine destek.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
TBMM’YE BİREYSEL BAŞVURU YOLLARININ TANITILMASI VE DESTEKLENMESİ PROJESİ 1 Mayıs Mayıs 2016.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ III.OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU
Strateji ve Öncelikler
AKADEMİDE ETİK DERNEĞİ
Sunum transkripti:

YDD 2012 - 2014 Yol Haritamız

2012-2014 Strateji Haritası

STRATEJİK SÖYLEMLER Vizyon Misyon Yönetim danışmanlığının, uluslararası iş dünyasında kabul gören standartlar ve etik davranış kuralları ile yürütülen bir meslek olarak tanımlanması, tanınması, belgelendirilmesi, iyileştirilmesi konusunda saygın, belirleyici ve güven sağlayıcı mesleki kuruluş olmak. Türkiye'de yönetim danışmanlığı yapan kişi ve kuruluşlar arasında; Güç birliği oluşturup mesleki etkinliği arttırmak. Mesleki tanım, ilke ve standartları saptamak, yerleştirmek, geliştirmek ve gözetmek. Üyelerinin mesleki konu, çıkar ve sorunlarını üçüncü şahıslar ve yasalar karşısında temsil etmek ve savunmak. Bilgi alışverişi ve mesleki koordinasyonu sağlamak. Yönetim danışmanlığı hizmeti alabilecek potansiyel danışanlar  için sabit bir referans ve güvence noktası oluşturmak. Üyeler adına iş potansiyelini geliştirmek. Tek bir üyenin iş kapasitesine sığamayacak boyutta projelere birden çok üyenin oluşturduğu ortak kapasite ile girilebilmesini sağlamak. Toplam Kalite Yönetimi anlayışının tüm kuruluşlarda yönetim politika ve anlayışı olarak benimsenmesini ve uygulanmasını sağlamak.
 Yönetim danışmanlığı mesleğine yeni katılımları özendirmek.

2012-2014 HEDEFLERİMİZ

2012-2014 Hedefler Mesleki Formasyonu Geliştirmek Meslek Mensupları İçin Çatı Olmak 2012-2014 Hedefler 17024 akreditasyonunu sağlamak. Yönetim danışmanlığı mesleğini yapan kişilerin eğitimine ve sertifikasyonuna yönelik faaliyetleri ulusal ve bölgesel olarak yaygınlaştırmak. Bireysel ve tüzel üye sayısını artırmak. Üyelerin networking yapabilecekleri ortamı geliştirmek ve networking etkinliklerini sıklaştırmak. Tanınırlığı ve Tercih Edilirliği Artırmak Üye Memnuniyeti ve Bağlılığını Artırmak Dernek faaliyetlerinin basılı ve görsel medyada görünürlüğünü artırmak. Süreli ve sürekli yayınlar çıkarmak, araştırmalar yapmak. Kamuya yönelik en az iki konferans düzenlemek. Bir ulusal zirve düzenlemek. İyi Yönetişim ve En Başarılı Danışmanlık Projesi Ödülü sürecini başlatmak. Üyelere yönelik sosyal faaliyetler yapmak. Üyelerin entellektüel birikimini dernek faaliyetlerine aktaracak proje ve faaliyetler gerçekleştirmek. Üyelerin Dernek etkinliklerinde daha aktif rol almalarını sağlamak. Üye memnuniyetini ölçümlemek ve beklentilerini karşılamak.

Üye Sayısını Artırmak 2012-2014 Hedefler Mart 2012 213 Bireysel Üye, 4 Tüzel Üye Mart 2014 320 Bireysel Üye 10 Tüzel Üye

Kamu İle İlişkileri Geliştirmek ve Kamu Yönetimini Danışmanlık Hizmetleri Konusunda Aydınlatmak 2012-2014 Hedefler KOSGEB DPT Kalkınma Ajansları Yatırım Ajansı Turquality İşbirliği ve ortak proje sayısını artırmak. Danışmanlık havuzu oluşturmalarına destek vermek. Her yıl Ankara’da kamu yönetimine yönelik yarım günlük seminer düzenlemek ve kamu yönetimlerinin danışmanlık hizmet alım süreçlerindeki yetkinliği geliştirmek.

Ödül Sürecini Başlatmak ve YDD’nin İtibarını Artırmak Dönem Sonuna Kadar Bir Zirve Düzenlemek ve Gelenekselleşmesini Sağlamak 2012-2014 Hedefler Nisan 2013 Zirve Organizasyonu Konu ve konuşmacılar komite tarafından çalışılacak Ödül Sürecini Başlatmak ve YDD’nin İtibarını Artırmak Kasım 2012 İyi Yönetişim Ödülü En Başarılı Danışmanlık Projesi Ödülü /Benchmark oluşturmak. Süreç komite tarafından çalışılacak. İlk Uygulama Kasım 2012 olarak hedeflenmekte.

MYK ve Akreditasyon Sürecini Tamamlamak ve Uygulamayı Başlatmak 2012-2014 Hedefler MYK ve Akreditasyon Sürecini Tamamlamak ve Uygulamayı Başlatmak Eylül 2012 Akreditasyon sürecini başlatmış, başvuruyu yapmış ve kabule esas eğitimleri tamamlamış olmak Meslek Standartlarının yayınlanması Bölgelerde mesleki sertifikasyon eğitimleri başlatılacak ve süreç komite tarafından yönetilecek Proje Yazma ve Alma Yetkinliğini Artırmak ve Proje Gelirlerini Artırmak Nisan 2012 2012 yılı içinde Kalkınma Ajanslarından en az bir proje almak Komite çalışması ile ilk başvurunun Nisan 2012 sonuna kadar yapılması

Vizyon Yaratıcı Araştırma ve Yayınlara İmza Atmak, Danışanlar Tarafından En Fazla İzlenen Yayınlara ve Araştırmalara Sahip Olmak 2012-2014 Hedefler Kasım 2012 Uluslararası danışmanlık şirketlerinin de katılımı ile workshoplar yapmak Anket uygulamaları başlatmak ve seçilen konularda 2012 yılında en az iki konuyu çalışmış ve 2012 Kasım sonuna kadar yayınlamış olmak Seçilen konular için ayrı komiteler oluşturmak Komite Çalışması ile sayı ve konu belirlenecektir

2012-2014 Hedefler Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Yapmak Haziran 2013 YDD misyonu ile uyumlu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’ni başlatmak Ofis ve Çalışma Ortamının Modernleştirilmesi Eylül 2012 YDD misyonu ile uyumlu, modern bir ofis ve komiteler için rahat çalışma ortamı oluşturmak YDD eğitimleri için daha uygun eğitim ortamı yaratmak

2012-2014 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU VE KURULLAR

YÖNETİM KURULU ve DİĞER KURULLAR Yönetim Kurulu Üyeleri Meslek Kurulu YÖNETİM KURULU ve DİĞER KURULLAR B. Tülin Seçen -BAŞKAN Murat Yalnızoğlu -SAYMAN Ahmet Emin Müderrisoğlu –ANKARA BAŞKAN YRD. Zeynep Tura Pınar Ilgaz Şengül Külahlı - SEKRETER Serdar Yurdakul Yedek Üyeler Kadri Demir Ozan Cığızoğlu Celal Seçkin Metin Atıf Kansu Kudret Süzer Didem Esen Murat Bakım Fahrettin Otluoğlu-BAŞKAN Sıdıka Akbulut Meral Toprak Yedek Üyeler 1. Aysun Gürpınar 2. Yener Tugay 3.Hakan Zobu Denetim Kurulu Humral Tan-BAŞKAN? Cengiz Gürleyik Mehmet Şahan Yedek Üyeler 1. Dr. Saygun Gürpınar 2.Prof. Dr. Mustafa Aksu 3.Seyfullah Atçı Orhan Cem: Bu dönem komitelerde görev alacaklar ve derneği destekleyecekler, sinerji olur ise sonraki dönem yönetimde görev alacaklar

KOMİTELER VE YER ALMAK İSTEYEN ÜYELERİMİZ

Standartlar ve Akreditasyon Komitesi KURULLAR ve KOMİTELER Ödül Komitesi Standartlar ve Akreditasyon Komitesi KURULLAR ve KOMİTELER Pınar Ilgaz - BAŞKAN 4 Büyük Şirketten bir üye Murat Yalnızoğlu ..? Sıdıka Akbulut- BAŞKAN Aysun Gürpınar Fahrettin Otluoğlu Zeynep Tura B.Tülin Seçen Ahmet Müderrisoğlu Meral Toprak Celal Seçkin Hakan Zobu Damla Tüzüner Proje Geliştirme Komitesi Yayın ve Araştırmalar Komitesi Sıdıka Akbulut -BAŞKAN Şengül Külahlı Ayfer Yoran Angela Teresi İsa Ateş Murat Yalnızoğlu - BAŞKAN Arzu Pişkinoğlu 4 büyükten üyeler Zeynep Tura Tülin Seçen Şengül Külahlı Orhan Cem: Bu dönem komitelerde görev alacaklar ve derneği destekleyecekler, sinerji olur ise sonraki dönem yönetimde görev alacaklar

KOMİTELER Uluslararası İlişkiler Komitesi Kamu İlişkileri Komitesi Murat Yalnızoğlu - BAŞKAN Fahrettin Otluoğlu M. Hakan Zobu Aysun Gürpınar Bahar Şen Yener Tugay 4 büyük şirketten bir üye Ahmet Müderrisoğlu-BAŞKAN Tülin Seçen Mustafa Hilmi Çolakoğlu Damla Tüzüner Meral Toprak Anıl Yılmaz Ulusal Yaygınlaşma Komitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Komitesi Zeynep Tura - BAŞKAN Gaziantep Bursa Ege Ankara Tülin Seçen - BAŞKAN Sevim Çavdarlı Gül Akçasoy Kadri Demir

TASLAK BÜTÇE

TAHMİNİ BÜTÇE AÇIKLAMA 1. yıl 2. yıl Gelirler 295.750 TL 325.325 TL Bireysel üye girişi gelirleri 15.000 TL 16.500 TL Tüzel üye girişi gelirleri 4.000 TL 4.400 TL Bireysel üye aidat gelirleri 38.750 TL 42.625 TL Tüzel üye aidat gelirleri 5.000 TL 5.500 TL Proje Finansman Gelirleri 150.000 TL 165.000 TL Yayıncılık Gelirleri 25.000 TL 27.500 TL Seminer Gelirleri CMC Gelirleri İnternet kurumsal reklam gelirleri 6.000 TL 6.600 TL Diğer faaliyet gelirleri 2.000 TL 2.200 TL Giderler 280.400 TL 308.440 TL Satılan Malın maliyet, 180.000 TL 198.000 TL ICMCI aidatı 7.000 TL 7.700 TL Personel Giderleri 36.000 TL 39.600 TL Kira Giderleri 32.400 TL 35.640 TL Faaliyet Giderleri Bütçe Dengesi 15.350 TL 16.885 TL TAHMİNİ BÜTÇE

YDD YILDIZ HARİTASI

Daha Etkin, Tanınan ve Saygın Bir YDD İçin Hep Birlikte… Teşekkür Ederiz.