HOŞ GELDİNİZ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2009 Sunum, Ankara 22 Temmuz ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
Advertisements

TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
OGES.
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
Okan Üniversitesi – İstanbul, 20 Şubat 2009 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
TÜBİTAK BİLİM PROJELERİ
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
2010 YENİ ÜNİVERSİTE GİRİŞ SİSTEMİ (YGS ve LYS).  Yeni sistem 2010 yılından itibaren uygulanacaktır,  2010 üniversite giriş sınavı 2 aşamalı bir sistem.
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SBS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ
Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri gibi ders grupları başarısı yerine Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya,..gibi.
ÖSS Portalınız - # Gelecek Rehberiniz, 20 Şubat 2009 Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri.
YGS-LYS 2012 SONUÇLARI HAZIRLAYAN:MUHAMMET YILMAZ.
45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2014
MEHMET AKİF ERSOY SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
Sait Gürsoy’la Başarıya Doğru. Bakış Açısı 1950’li yıllar: “Ne bulursam onu alırım.” 1970’li yıllar: “Neyi alabilirsem onu alayım.” 2010’lu yıllar: “Ne.
Üniversite Seçerken... Akademik/ Profesyonel Kadro Burslar (OSYM/ Başarı Bursları) Kent/ Kampüs Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Akademik Olanaklar o Bölüm.
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
HOŞGELDİNİZ… ALEV GÜVEN OKUL REHBER ÖĞRETMENİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
TERCİH DANIŞMANLIĞINDA
Hangi Liselere Gidebilirim?
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
KDZ. EREĞLİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
ÇAPA İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ. 8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
FINDIKLI MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEMİN TANITIMI HOŞGELDİNİZ.
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
Üniversite Yolunda N asıl Üniversiteli Olurum. LYS.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Ortak s ı navlar Neslihan HEPATEŞKAN Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen.
47. TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİ
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor? TOK İ MEHMET AK İ F ERSOY OKULU.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
Her Noktada Maviokul.com YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
Her Noktada Gölge Okul… Birikim Dersaneleri YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
PROJE GELİŞTİRME VE DEĞERLENDİRME
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
Sınav Tarihi: Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Soru Sayları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru Sosyal Bilimler Testi : 40 Soru.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK MADDE 1) İLE YATAY GEÇİŞ
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİNİN TANITIMI
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
Sunum transkripti:

HOŞ GELDİNİZ

I. BÖLÜM : BİLİM OLİMPİYATLARI

BİLİM OLİMPİYATLARI ve KONURALP OLİMPİYATIN AMACI Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek Genç yeteneklerimizi belirlenmesi ve teşvik etmek Temel Bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek Disiplinli ders çalışma alışkanlığı kazandırmak ÖSS çalışmalarına katkı sağlamak

ULUSAL VE ULUSLARARASI OLİMPİYATLAR Her yıl ülke genelinde MATEMATİK, FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ ve BİLGİSAYAR dallarında Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenlenmektedir. Geçen yıl yapılan ilk aşama sınavlarına 76 il ve 688 ortaöğretim okulundan toplam 7633 öğrencimiz katılmıştır.

Birinci Aşama Sınavlarında üstün başarı gösteren öğrencilerimiz yaz hazırlık kurslarında eğitilmekte, ayrıca her daldan yaklaşık 40-50 kişilik başarılı bir grup Aralık ayında yapılacak olan İkinci Aşama Sınavına davet edilmektedir. İkinci Aşama Sınavlarında dereceye girenlere madalya ve para ödülü verilmektedir. Bu öğrenciler, Uluslararası Bilim Olimpiyatları için eğitilmek üzere kış hazırlık kurslarına çağrılmaktadır.

Türkiye genelinde dereceye giren öğrenciler, katıldıkları ilk Üniversite Giriş Sınavı’nda bir kereye özgü olmak üzere, aldıkları derece oranında ek katsayı uygulamasından yararlanmaktadır. Bu sınavlara lise öğreniminin son sınıfında katılarak derece alan ve lise öğrenimini bitirdiği yılın ÖSS sonucunda üniversitelerimizin temel bilim bölümlerinden birini kazanarak kayıt yaptıran öğrenciler, Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından Yurt içi Lisans Burs Programı çerçevesinde desteklenmektedir. Ulusal Bilim Olimpiyatlarının bu yıl 18.’sı yapılacaktır.

ULUSLARARASI OLİMPİYATLAR Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında Ülkemizi temsil edecek takımlar Ulusal Bilim Olimpiyatlarına katılmış ve kamplarda başarılı olmuş öğrencilerin, çeşitli sınavlar sonucunda seçilmeleriyle oluşmaktadır.

Uluslararası Olimpiyatlarda derece alan öğrencilere plaket, para ödülü verilmekte, ayrıca olimpiyat takımlarında yer alarak üniversitelerimizin temel fen, uygulamalı fen ve sağlık bilimlerinden birine kayıt olan öğrenciler, TÜBİTAK’ın üniversite lisans bursiyeri olmaya hak kazanmaktadırlar.

Olimpiyat takımlarına seçilen öğrenciler ÖSS’ye girdikleri yıl, bir defaya mahsus olmak üzere uluslararası yarışmada aldıkları derecelerle orantılı ek katsayı uygulamasından, bu olimpiyatlarda altın, gümüş ve bronz madalya kazananlarsa üniversitelere sınavsız yerleştirme olanaklarından yararlanabileceklerdir.

KONURALP’TE OLİMPİYAT ÇALIŞMALARI Okulumuzda olimpiyat çalışmaları Fen ve Anadolu Lisesinde 1. Sınıfta başlamakta, İlköğretim okulumuzda 6.sınıf da Matematik olimpiyatı başlamaktadır. Öğrenci seçimi yapılırken bir hafta boyunca öğrencilere tanıtıcı dersler verilerek seçme sınavları düzenlenir.

Öğrencinin de tercihi göz önünde bulundurularak çalışma grupları belirlenir. Okulumuz KİMYA, MATEMATİK ve FİZİK alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.

ÇALIŞMA SAATLERİ Pazartesi saat 18:00 a kadar Çarşamba saat 16:20 ye kadar Cumartesi 09:15 - 15:40 a kadar çalışmalarımız devam etmektedir.

OLİMPİYATIN GELECEĞE BAKAN YÖNÜ Bilim olimpiyatları öğrenciye çalışma sistemi ve ilgili olduğu alanda üniversite seviyesinde bilgi kazandırmaktadır. Ulusal Olimpiyatlarda derece alan öğrenciler ÖSS sınavında ek puan, Uluslararası yarışmalarda derece alan öğrenciler ise direk üniversiteye giriş hakkı kazanmaktadır

Yurtdışında eğitim imkanları. Burs ve özel sınıflar. Mantıksal düşünme ve yüksek bir teknoloji görgüsü kazanmaktadırlar.

ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMALARI II. BÖLÜM : ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMALARI

ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI AMACI Ortaöğretim öğrencilerinin yapıcı ve buluşsal yönlerinin ortaya çıkabilmesini sağlamak Bilimsel araştırmaya teşvik etmek.

PROJE KAPSAMINDA OKULUMUZUN KATILACAĞI DALLAR FİZİK KİMYA BİYOLOJİ MATEMATİK SOSYAL BİLİMLER

PROJE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ Özgünlük ve Yaratıcılık Kullanılan Bilimsel Yöntem Tutarlılık Özümseme,Gösterilen Özen ve Hakimiyet Yararlılık (Ekonomik,Sosyal,…) Uygulanabilirlik Kaynak Taraması Sonuç ve Açıklık

ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN GİRDİĞİ PROJE YARIŞMALARI TÜBİTAK * INEPO MEF EBİKO BUSEF Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir projeyle katılabilir ve her proje en çok iki öğrenci tarafından hazırlanabilir. * TÜBİTAK: Prestij ve ve ödül yönüyle diğerlerinden avantajlıdır.

ÖDÜLLER TÜBİTAK Proje yarışmasında; Bölge yarışmasında derece alanlar ve danışmanları para ödülü, Final yarışmasında derece alanlar para ödülünün yanı sıra ÖSYS ye ilk girdikleri yıl bir kereye mahsus yarışmada aldıkları dereceyle orantılı olmak üzere ek katsayıdan faydalanabilirler.

Finalde sergilenen projeler arasından uygun bulunanlar ülkemizi temsil etmek üzere yurtdışında düzenlenen yarışmalara gönderilecektir ve orada derece alırlarsa ek olarak TÜBİTAK Lisans Burs Programı’ndan yararlanabileceklerdir.

HEPİNİZE GELDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ…

İRTİBAT Ali KOCAAĞA 05054941449 Kimya AD SOYAD CEP TEL BRANŞI Ali KOCAAĞA 05054941449 Kimya ÖZKAN GÜNER 05056783663 Matematik ADEM ŞEN 05056382413 Fizik Yunus SELBES 05056421453 Biyoloji Cumhur CENGİZ 05059267253 Geometri