BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZONGULDAK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR BİRİMİ (KABİ)
ADÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Stratejik Planı,
AKTS & DE Etiketi 1 Mart 2013 İstanbul Teknik Üniversitesi İlyas ÜLGÜR Erasmus Program Koordinatörü AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
Uluslararası Ticaret ve Finansman 25 Eylül 2014
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
3. Teknoloji Fakültelerinde Mühendislik Eğitimi Çalıştayı
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
PROTOKOL.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği MF-4 Edirne Koleji Rehberlik Servisi.
Prof. Dr. Mustafa Dülger Hocamız.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2008–2012 STRATEJİK PLANI Şubat 2008.
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Stratejik Plan Taslağı.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
İÇERİK GİRİŞ DURUM ANALİZİ Tarihsel Gelişim
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DEU-ADEK Yürütme Kurulu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
MÜDEK Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 11 Mayıs 2012, İzmir Dr. M. Yavuz Erçil Genel Sekreter.
TM (EA) PUAN TÜRLERİ YGS – LYS Bİ LGİ
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI MESLEK LİSELİLER İSTEDİĞİ ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLECEK!!!!
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
SUŞEHRİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ÜNİVERSİTE İMTİHANI BAŞARISI
SINAV SİSTEMİ & BÖLÜMLER.
KURULUŞ Karabük Üniversitesinin 2007 yılında kurulmasıyla, Fen Bilimleri Enstitüsü 3 Yüksek Lisans Programı ile eğitime başlamıştır. Kurulduğu günden.
Makine Mühendisliğine Giriş
YGS – LYS SINAVLARI VE M.T.O.K.. Mezunlar: 1. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, eğitim-öğretim yılında 41 öğrenciyle eğitime başlamıştır. Türk Dili ve Edebiyatı; kültürel mirasımızın geleceğe.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
Mühendislik Laboratuvarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü
YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
TÜRK DİLİ VE EdebİyatI bölümü
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
İnşaat Mühendisliği Bölümü
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE GERİ ÖDEME
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Sunum transkripti:

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZONGULDAK

ÜLKEMİZDE JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ Afyon Kocatepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi Aksaray Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Batman Üniversitesi Balıkesir Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi Cumhuriyet Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi Dokuz Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Osmangazi Üniversitesi Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi Tunceli Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi,

JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ TANIMI Geo (yer) ve logos (bilim) sözcüklerinden türeyen jeoloji, yerbilimi anlamındadır. Jeoloji, dünyanın içinde ve üzerinde gerçekleşen tüm olguları gözlemleme ve yorumlama işini uğraş edinen bilim dalıdır. Jeoloji Mühendisi; jeoloji biliminin veri, teknik ve ilkelerini her türlü mühendislik kullanıma sunmak üzere eğitim almış, proje alanının 4 boyutlu (x-y-z-t) jeolojik modelini hazırlayan, eğitimi ve pratik bilgi ve deneyimi ile yerkabuğunu oluşturan malzemeyi tanımlamak, sorunları önceden belirlemek ve sorunlara karşı mühendislik çözümlerini geliştirmek konusunda yetki ve sorumluluk sahibi kişidir.

ÇALIŞMA ALANI Jeoloji Mühendisleri gerek MTA, TPAO, DSİ, TKİ, ETİ HOLDİNG, BOTAŞ,TTK, Karayolları, Afet İşleri, Yapı İşleri, İller Bankası, Elektrik İşleri Etüt İdaresi gibi Genel Müdürlükler ile Yerel Yönetimler (Belediyeler ve İl Özel İdareleri) gibi kamu, gerekse de özel sektör kurum ve kuruluşlarında ya da “Serbest Meslek Uygulaması Yapan Büroların Tanımı ve Tescil Yönetmeliği” kapsamında faaliyet gösteren “Serbest Jeoloji Mühendisliği” kuruluşlarında çalışmaktadır.

ZKÜ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TARİHÇE Jeoloji Mühendisliği Bölümü, 1992 yılında 3837 sayılı yasa ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ-2012) Mühendislik Fakültesi’nin 8 bölümünden biri olarak kurulmuştur. Bölümümüz 25.01.1994 tarihli Fen Bilimleri Enstitüsü Kurulu ve 26.01.1994 tarihli Üniversite Senatosu kararı ile yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Lisans düzeyinde eğitime 2011 yılında yeni başlamış olan bölümümüz, Mühendislik Fakültemiz İnşaat, Maden, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümlerine ve Zonguldak Meslek Yüksek Okulu Maden Programına jeoloji bilimiyle ilgili servis dersleri vermektedir.

VİZYONUMUZ Jeoloji Mühendisliği alanında ulusal ve uluslar arası düzeyde tanınan ve tercih edilen bir bölüm olmak, Yer bilimi ile ilgili mühendislik sorunlarına çözüm bulmak, yer altı ve yer üstü kaynaklarını değerlendirmek, Proje ve ekip çalışmalarında görev alabilmek, Yer bilimi ile ilgili güncel bilgileri öğrencilere aktararak, endüstride bilinçli rol alabilecek mühendisleri yetiştirmektir.

TEMEL DEĞERLERİMİZ Bilimsellik, çağdaşlık ve evrensellik Toplum yararını gözetmek Bilimsel ve akademik etik ilkelere bağlılık Katılımcı olmak ve paylaşımcılık Araştırma ve yenilikleri önemseme

MİSYONUMUZ Eğitim-öğretim ve jeoloji bilimi ile ilgili olan konularda teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen, Teknik alanda iyi eğitim alarak sorun çözen, Alternatif geliştirme ve merak duygusuna sahip, Ekip çalışmasına uygun, Rekabetçi, Doğruya duyarlı mühendisler yetiştirmekdir.

BÖLÜMÜMÜZ PERSONELİ Mineraloji-Petrografi Anabilim Dalı Jeoloji Mühendisliği Bölümü kendi içinde 3 anabilim dalından oluşmaktadır. Her anabilim dalının bir anabilim dalı başkanı bulunmaktadır. Bu anabilim dalları ve bu anabilim dallarında çalışan öğretim üye ve elemanları aşağıdaki çizelgede verilmiştir. Bölümümüzde idari personeli olarak; 1 adet bölüm sekreteri görev yapmaktadır. Mineraloji-Petrografi Anabilim Dalı Yrd.Doç.Dr. Gürkan BACAK Arş.Gör. Recep Melih AKMAZ Maden Yatakları-Jeokimya Anabilim Dalı Yrd.Doç.Dr. İbrahim BUZKAN Uygulamalı Jeoloji Anabilm Dalı Yrd.Doç.Dr. Hülya KESKİN ÇITIROĞLU Aydın POLAT

Bölümümüze emeği geçenler; Prof. Dr. Selehattin PELİN Arş. Gör. Şenol YÜCEL Arş. Gör. Okan PULAT Arş. Gör. Meftun PEHLİVAN Arş. Gör. İmran BİLİR Arş. Gör. Ayhan BAYRAK www.themegallery.com

MİNERALOJİ-PETROGRAFİ ANABİLİM DALI

MADEN YATAKLARI-JEOKİMYA ANABİLİM DALI

UYGULAMALI JEOLOJİ ANABİLİM DALI

GENEL JEOLOJİ ANABİLİM DALI www.themegallery.com

Mineraloji-Petrografi Laboratuvarı LABORATUVARLAR Mineraloji-Petrografi Laboratuvarı

LABORATUVARLAR Jeokimya Laboratuvarı

Koridor Müze

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TEŞEKKÜRLER