YOĞUN BAKIM HİZMETLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1EĞİTİM BİRİMİ DİYARBAKIR KHB 90 GÜN ÇALIŞMASI  ‘’Hedeflerle Yönetim İlkesine’’ dayanan bir proje çalışmasıdır.  Çalışma kapsamında 90 gün.
Advertisements

TRABZON FATİH DEVLET HASTANESİ
TURGUTLU DEVLET HASTANESİ
Dr Recep ÖZTÜRK İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
90 Gün Kampanyası «HEDEFLERLE YÖNETİM İLKESİNE» dayanan bir yönetim kampanyasıdır. Kampanya kapsamında 90 gün gibi bir sürede İl Genel Sekreterliklerinin.
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
DOĞUMHANE HİZMETLERİ HOŞGELDİNİZ.
ÇOCUK YOĞUN BAKIM Yrd Doç Dr Yasin BULUT
BİLDİRDİKLERİ BİLGİLER İLE OTOMASYON BİLGİLERİNİN KARŞILAŞTIRMASI
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi
Geri bildirim: Sürveyansın en önemli bileşenlerinden biri 2.
 Hastane Yönetimi.  İzdihamın önlenmesi ve sağlık personelinin emniyeti için gerekli güvenlik tedbirleri alınır,  Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Teşkilatı.
Kemik İliği Nakil Merkezi Açılış 21 Ekim 2014 Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan
Tuzla Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri İlerleme ve Değerlendirme
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
CBÜ HAFSA SULTAN HASTANESİ ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ
BİR DEVLET HASTANESİNDE HASTA BAĞIMLILIK DÜZEYLERİNE GÖRE YAPILAN HEMŞİRE İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI UYGULAMASI   Özcan Selma, Tanrıöver Funda , Akın Bihter.
ÇİD MİKROORGANİZMALAR
Hastane Enfeksiyonları Kontrolünde ÇAMAŞIRHANE
ÇALIŞAN SA Ğ LI Ğ I B İ R İ M İ Akdeniz Üniversitesi Hastanesi.
Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ
Doç. Dr. Emel Yılmaz Enf Hast ve Kl Mikrobiol AD
İL GENELİ YEŞİL KART HİZMETLERİ YILLARA GÖRE YEŞİL KART HARCAMALARI
Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Fazlı ASLAN 2014
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ ve ECZACININ ROLÜ
Acil Servis Temizliği.
ŞANLIURFA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
KOMİTELER VE TOPLANTI KAYITLARI
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ NÖROLOJİ ANABİLİM DALI HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON AD HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL CERRAHİ ANABİLİM DALI HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GÖZ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
250 yatakli kirklareli devlet hastanesi
YOĞUN BAKIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI
1. KUVÖZ CİHAZLARINI SEÇMEK
GÖĞÜS CERRAHİSİ YOĞUN BAKIM İLKELERİ
Hastane Odası Tefrişi
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
BASINÇ YARASI PREVALANSI
TOBB ETÜ HASTANESİ.
HASTANE ENFEKSİYONLARININ GENEL ÖZELLİKLERİ
HASTANE ENFEKSİYONLARI
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ Anabilim Dalı ismi eklenecektir.
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
Enfeksiyon Hastalıkları Hastane Enfeksiyonları Adı:
Hastane Enfeksiyonları Kontrolünde ÇAMAŞIRHANE Nilgün Deniz KÜÇÜKLER Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Dr. Güven ÇELEBİ.
YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNİN
YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNİN
Dünyada ve Türkiye’de Çocuk Yoğun Bakıma Bakış
KAMU SEKTÖRÜ SAĞLIK YÖNETİCİSİ GÖZÜYLE BASIN
ÇOCUK YOĞUN BAKIMIN YAPILANDIRILMASI
olmadığında uygun koşullar sağlanarak
Öz Değerlendirme (İç Tetkik) ve Bina Turu Eğitimi
BASINÇ YARASI PREVALANSI. Basınç yarası, kemik çıkıntılarının dış yüzeylerindeki deri ve subkütan dokunun uzun süreli basınca maruz kalması ve sürtünmenin.
Acil Servis Temizliği. ACİL SERVİS BİRİMLERİ a) Alçı Odası b) Acil Müdahale Odası c) Acil Gözlem Odası d) Nöbetçi Doktor Odası.
1. Hasta kimlik bilgilerinin tanımlanması ve doğrulanması 2. Hastanın rızasının alınması 3. İletişim güvenliğinin sağlanması 4. İlaç güvenliğinin sağlanması.
HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ
HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
Sunum transkripti:

YOĞUN BAKIM HİZMETLERİ HOŞGELDİNİZ…

YOĞUN BAKIM Hasta bakımı açısından özellik taşıyan ileri teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış, yaşamsal göstergelerin izlendiği hasta takip ve tedavisinin 24 saat esasına dayalı olarak kesintisiz sağlandığı birimlerdir.

YBÜ FİZİKİ ÖZELLİKLERİ Hastane içinde, Tercihen servisin yakınında 14 m²’den az olmamak üzere, Hasta yakınları için bilgilendirme, görüşme ve bekleme amacıyla uygun bir alan düzenlenir. Her yatağın başında tıbbi gaz sistemine bağlı hasta başı paneli bulunmalıdır.

YBÜ FİZİKİ ÖZELLİKLERİ Her ventilatörlü yatak başında bir adet balon-valf-maske sistemi bulunmalıdır. Lavabo bulunmalıdır. Hasta yataklarının bulunduğu alan içerisinde tuvalet bulunmaz. Zemin kaymaz, kolay temizlenebilir olmalıdır. Pencereleri açılmaz nitelikte olması gerekmektedir.

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ 3 BAŞLIKTA İNCELENİR Yenidoğan Yoğun Bakımı Çocuk Yoğun Bakımı Erişkin Yoğun Bakımı

YENİDOĞAN YOĞUN BAKIMI Doğum sonrası 0-28 günlük dönemdeki bebekler ile erken doğanlar için düzeltilmiş yaşı 52 hafta olan bebekleri kapsar.

ÇOCUK YOĞUN BAKIMI Başvuru tarihindeki yaşı esas alınmak kaydıyla 28 günden büyük 18 yaşını doldurmamış bireyleri kapsar.

ERİŞKİN YOĞUN BAKIMI Yenidoğan ve Çocuk Yoğun Bakımları dışanda kalan hastaların, yaşamsal göstergelerin izlendiği ünitelerdir.

YOĞUN BAKIMLARIN SEVİYENLENDİRİLMESİ Erişkin YB (I.II. ve III. Bas.) Yenidoğan YB (I.II. ve III.Bas.) Çocuk YB ( II. ve III. Bas.)

YB ÜNİTESİ OLAN HASTANELER Ordu Devlet Hastanesi SB- Ordu Ünv. EAH Fatsa Devlet Hastanesi Ünye Devlet Hastanesi

ORDU DEVLET HASTANESİ Koroner YB (I. Basamak - 9 Yataklı) Nöroloji YB ( II. Basamak - 6 Yataklı) Dahili YB (II. Basamak - 7 Yataklı) Cerrahi YB ( III.Basamak - 8 Yataklı) KVC YB (III. Basamak - 6 Yataklı) Reanimasyon YB (III.Basamak – 10 Yat.)

SB- ORDU ÜNİVERSİTESİ EAH Erişkin YB ( II. Basamak - 13 Yatak) Çocuk YB (II.Basamak - 6 Yatak) Yenidoğan YB (I. Basamak - 4 Küvöz) Yenidoğan YB (II.Basamak - 10 Küvöz) Yenidoğan YB (III. Basamak – 6 Küvöz)

FATSA DEVLET HASTANESİ Koroner YB (I. Basamak - 8 Yatak) Dahiliye YB (II. Basamak - 6 Yatak) Cerrahi YB (I. Basamak - 4 Yatak)

Genel YB (II. Basamak - 5 Yatak) Koroner YB ( I. Basamak - 5 Yatak) ÜNYE DEVLET HASTANESİ Genel YB (II. Basamak - 5 Yatak) Koroner YB ( I. Basamak - 5 Yatak) Yenidoğan YB (I.Basamak - 3 Küvöz)

YBÜ YATAK DAĞILIMI Ordu Devlet Hast. : 46 SB-Ordu Ünv.EAH : 39 Fatsa Devlet Hast. : 18 Ünye Devlet Hast. : 13 TOPLAM : 116

YBÜ ENFEKSİYON YBÜ hastane enfeksiyonları yönünden riskli birimlerdir. Bu birimde görev alan tüm personel, yoğun bakım konusunda bilgili, deneyimli olmalıdır. Ünitede yeni çalışmaya başlayan personele oryantasyon eğitimi verilmelidir. Enfeksiyonların önlenmesi ve kontrolü konusunda Enfeksiyon Kontrol Komitesi talimatlarına uyulmalıdır.

YBÜ´nde en önemli ve en sık bulaş temas yolu ile olur (Sağlık çalışanlarının elleri ya da tıbbi malzemeler). El yıkama önerilerine uyum en etkili koruyucu önlemdir.

YOĞUN BAKIMDA HEDEFLERİMİZ Gölköy Devlet Hastanesine 5 Yataklı I. Basamak Erişkin Yoğun Bakımı açmak. Çalışmalarımız devam etmektedir.

SAĞLIKLI GÜNLER TEŞEKKÜRLER…