Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kemik İliği Nakil Merkezi Açılış 21 Ekim 2014 Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kemik İliği Nakil Merkezi Açılış 21 Ekim 2014 Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan"— Sunum transkripti:

1 Kemik İliği Nakil Merkezi Açılış 21 Ekim 2014 Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan http://tip.kocaeli.edu.tr/

2

3 Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi/Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Tıp eğitimimiz akredite, bu yıl 14. mezunlarımızı verdik. Şimdiye kadar 1130 hekim yetiştirdik. 1480 öğrenci, 243 öğretim üyesi,330 araştırma görevlisi 709 yataklı hastanemizde tıbbın bütün ana ve yan dallarında yılda 600.000 hasta bakılmakta, 35.000 hastaya yatarak hizmet verilmekte İlimizdeki sağlık kurumları ve yetkilileri ile yakın bir iletişim ve işbirliği içindeyiz

4 Bölgesel Üçüncü Basamak Sağlık Kurumu Olarak: Anne ölümlerinin önlenmesi programı ve yeni doğan tarama programlarının güçlendirilmesi Akut kalp krizinde 24 saat acil balonla müdahale ve stent uygulaması (yılda 250 hasta) Hipofiz cerrahisi ve aritmi tedavisinde uluslararası hasta kabulü ve ülke çapında referans merkezi Böbrek Transplantasyonu (18 nakil yapıldı)

5 Bölgesel Üçüncü Basamak Sağlık Kurumu Olarak: Pediatrik Girişimsel Kardiyoloji, Yenidoğan ve Çocuk Yoğun Bakım hizmetleri Sigara, şişmanlık ve diyabetle ilgili ülke programlarına aktif katkı Ülkemizin ilk ayak bakım teknikerliği (Podoloji) programının açıldı ve uluslarası standartlarda “Diyabetik Ayak Ünitesi” kuruldu.

6 2014-15 planlar ve gerçekleşenler Çocuk Kalp Cerrahisi (Şubat 2014)- Başladık Erişkin ve Çocuk Kemik İliği Nakli Ünitesi-Bugün açıyoruz. Karaciğer Transplantasyonu ( Ruhsat aşamasında) AMATEM ( Kamu Hastaneleri Birliği ile)

7

8 Karında şişlik, kabızlık, ayaklarını basamama 10 aylık kız hasta Prognostik özellikleri göz önüne alındığında Kemik İliği Nakli ile remisyon sağlanıp Çocuk Hematoloji Bilim Dalı’na otolog nakil için yönlendirilecek (ilk hasta olabilir!!!!)

9 Emeği geçenlere çok teşekkürler. Saatimi güneşe kuruyorum. Çocuklara kuruyorum saatimi Yaşamaya kuruyorum saatimi Çın çın etsin çocukların sevinci Ceyhun Atuf Kansu Saatlerimizi çocuklara kurma zamanı


"Kemik İliği Nakil Merkezi Açılış 21 Ekim 2014 Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları