Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması http://kutuphane.mehmetakif.edu.tr.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
. Çankırı Karatekin Üniversitesi
Advertisements

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
tarihi itibariyle Kütüphanemiz "Yordam 2001" Kütüphane Otomasyon Programı ile çalışmaktadır. Web sayfamızda ( yerleştirilen.
ÖĞRETİM ÜYESİ BİLGİLENDİRME SUNUMU
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
Elektronik Kataloğumuzun adresi:
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaz Dönemi Misafir Öğrenci Kayıt Kılavuzu.
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA, BİLGİ SİSTEMLERİ, SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
Kütüphanemizin elektronik veritabanlarına üyelik süresi 2012 yılı için de devam edecektir. Bu veritabanlara ulaşabilmek için kütüphanemizin internet sayfasına.
Tarayıcınızı açıp, web sayfası adresinizi giriniz. (1) Sayfa düzenleyebilmeniz için “Giriş” bağlantısına tıklayınız. Giriş yaptıktan sonra sayfaların içeriğini.
KÜTÜPHANE BİLGİ VE BELGE OTOMASYONU
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
KIRIKKALE UNIVERSITESI KUTUPHANE VE DOKUMANTASYON DAIRE BASKANLIGI.
OTOMATİK ÖDÜNÇ VERME SİSTEMİ
tarihi itibariyle Kütüphanemiz "Yordam 2001" Kütüphane Otomasyon Programı ile çalışmaktadır. Web sayfamızda ( yerleştirilen.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ESER İSTEK KILAVUZU.
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ILL = KÜTÜPHANELER ARASI ÖDÜNÇ İSTEK KILAVUZU.
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ KATALOG TARAMA
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
Merkez Kütüphane ana sayfasında yer alan “Okuyucu işlemleri” başlığını tıklayınız.
NEDİR, NASIL YAPILIR?.  Okuyucu İşlemleri ile ödünç aldığınız kitapları ve iade etmeniz gereken tarihleri görebilirsiniz.  Başka bir okuyucuda olan.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ DERS SEÇİMİ HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Web sayfamızda ( manas. edu
KSÜ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
. Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı.
OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
American Mathematical Society MathSciNet Mathematical Reviews
Kitap Uzatma İşlemi ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI.
Başkent Üniversitesi Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Katalog Tarama İşlemi.
Dyned Tanıtım Sunusu 2014 Hazırlayan:Hasan EGE.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
hem.meb.gov.tr Kullanım Klavuzu
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Eser İstek.
Uzaktan Öğretim Online Ön Kayıt Sistemi Kullanım Kılavuzu
Açıköğretim Dersleri Uygulama ve Sistem Kullanım Kılavuzu.
Başkent Üniversitesi Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi Kullanıcı Giriş İşlemleri.
Giresun Üniversitesi Katalog Tarama
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks Ödünç Alma (İndirme ve Ayırtma)
TİF İŞLEMİ.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Aralık İçerik Dil seçimi Sisteme giriş ve şifre değiştirme Basit katalog sorgulama Materyal yeri belirleme Materyal ayırtma (Rezerve etme) Gelişmiş.
ESER İSTEK (KİTAP SİPARİŞİNDE BULUNMA) Kütüphanenin ana sayfasından Giresun Üniversitesi Katalog Tarama tıklanır. Gelen ekranda Oturum Aç sekmesi seçilir.
Web sayfamızda ( yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.
Web sayfamızda ( yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM KULLANMA KILAVUZU.
Kütüphane ve Dokümantasyon
Katalog Tarama B a s ı l ı k a y n a k l a r
ESER İSTEK KILAVUZU İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
UZAKTAN EĞİTİM DERSLERİ
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
EBSCO eBooks Uygulaması
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
EBSCO eBooks Ödünç Alma (İndirme ve Ayırtma)
EBSCO eBooks Ödünç Alma (İndirme ve Ayırtma)
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
Sunum transkripti:

Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması http://kutuphane.mehmetakif.edu.tr Ayırtma İçin Tıklayınız Uzatma İçin Tıklayınız

1-Kütüphane Web Sayfasına Giriş Uzatma İşlemi 1-Kütüphane Web Sayfasına Giriş http://kutuphane.mehmetakif.edu.tr linkini web tarayıcınızın adres bölümüne yazınız. Veya Üniversitemizin ana sayfasında “Kütüphane” linkini tıklayınız.

2-Kütüphane Otomasyon Sistemine Geçiş Uzatma İşlemi 2-Kütüphane Otomasyon Sistemine Geçiş Kütüphane sayfasında “Kitap Tarama” linkini tıklayınız.

Uzatma İşlemi 3-Özel Oturum Açılması Özel oturum açabilmek için “Oturum Aç” linkini tıklayınız.

4- Giriş İşleminin Yapılması Uzatma İşlemi 4- Giriş İşleminin Yapılması Üye Kodu Bölümüne T.C. Kimlik Numaranızı giriniz. Şifre Bölümü İçin; ilk değer 15 Nisan 2011 den önce üye olanlar için “1” dir. 15 Nisan 2011 den sonra üye olanlar için“TC Kimlik Numarası” dır. İlk girişten sonra şifreyi (Şahsi Bilgilerim bölümünden)değiştirmeniz önerilir. “Oturum Aç” butonunu tıklayınız.

5- Ödünç Aldığınız Yayınları Görme Uzatma İşlemi 5- Ödünç Aldığınız Yayınları Görme Kütüphaneden Ödünç almış olduğunuz yayınları görmek için “Üzerimdekiler” bağlantısını tıklayınız.

6-Uzatma İşleminin Yapılması Sürelerini Uzatabileceğiniz Yayınlar “Saat Sembolü” ile işaretlenmiştir. “Saat Sembolü”nü tıklayarak uzatma işlemini yapınız.

7-Uzatma İşleminin Kontrolü Saat resminin üzerine tıkladığınızda yayının Geleceği tarih ve Gün alanlarındaki tarih ve sayılar değişecektir. Örneğin bu uzatmada Gün alanında -3 yazarken uzatma sonrası -18 yazmaktadır. Yine Geleceği tarih alanında 20.10.2011 yazarken uzatma sonrası 04.11.2011 tarihi yazmaktadır. Bu veriler işlemin başarıyla yapıldığını bildirir.(Öğrenciler İçin Uzatma Süresi 15 Gündür.)

8-Ödünç Alınan Yayınların Uzatılamaması Uzatma İşlemi 8-Ödünç Alınan Yayınların Uzatılamaması Kütüphaneden almış olduğunuz yayınların ; İade tarihi geçmiş ise Gecikme cezası varsa Üzerinde Ayırtma (Rezerve) olursa İade tarihine 3 günden fazla varsa Uzatma işlemi yapamazsınız. Bu işlemi en fazla 1 (bir) kez yapabilirsiniz. Daha fazla uzatma işlemi için(Personel ve Yüksek lisans öğrencileri) kütüphaneye şahsi olarak başvurmalısınız. Sunumu Bitir Ayırtma İşlemi

1-Kütüphane Web Sayfasına Giriş Ayırtma İşlemi 1-Kütüphane Web Sayfasına Giriş http://kutuphane.mehmetakif.edu.tr linkini web tarayıcınızın adres bölümüne yazınız. Veya Üniversitemizin ana sayfasında “Kütüphane” linkini tıklayınız.

2-Kütüphane Otomasyon Sistemine Geçiş Ayırtma İşlemi 2-Kütüphane Otomasyon Sistemine Geçiş Kütüphane sayfasında “Kitap Tarama” linkini tıklayınız.

Ayırtma İşlemi 3-Özel Oturum Açılması Özel oturum açabilmek için “Oturum Aç” linkini tıklayınız.

4- Giriş İşleminin Yapılması Ayırtma İşlemi 4- Giriş İşleminin Yapılması Üye Kodu Bölümüne T.C. Kimlik Numaranızı giriniz. Şifre Bölümü İçin; ilk değer 15 Nisan 2011 den önce üye olanlar için “1” dir. 15 Nisan 2011 den sonra üye olanlar için“TC Kimlik Numarası” dır. İlk girişten sonra şifreyi (Şahsi Bilgilerim bölümünden)değiştirmeniz önerilir. “Oturum Aç” butonunu tıklayınız.

5- Rafta Olmayan Yayının Katalogda Bulunması Ayırtma İşlemi 5- Rafta Olmayan Yayının Katalogda Bulunması Oturumunuzda “Katalog Tarama” linkini tıklayınız

6- Rafta Olmayan Yayının Katalogda Bulunması Ayırtma İşlemi 6- Rafta Olmayan Yayının Katalogda Bulunması Katalog taramada arama işlemlerini yapıp kaynağı bulunuz. Kaynağın üzerine çift tıklayınız.

7- Ayırtma İşleminin Yapılması Kaynak bilgilerinin sağ üst köşesindeki “Ayırt“ butonunu tıklayınız.

7- Ayırtma İşleminin Tamamlanması Açılan penceredeki “Ayırt“ butonunu tıklayınız.

7- Ayırtma Sırası Teslim Alabilme Tarihi Ayırtma İşlemi 7- Ayırtma Sırası Teslim Alabilme Tarihi Açılan pencerede teslim alabilme tarihi ayırtma sıranız belirtilmektedir. Bilgileri dikkate alınız.Tarihin geçmesi halinde kitabı alamazsınız. (Örnekte Teslim alabilme Tarihi:18-20.10.2011 , 2.sıradasınız) Sistemdeki Tarih Ayırtanın almaması durumuna göredir.Ayırtan 1. kişinin alması durumunda tarih güncellenecektir. Son durum için sistemdeki mail adresinize uyarı bilgisi gelecektir. Kontrol ediniz.

8- Ayırtmanın İptal Edilmesi Ayırtma İşlemi 8- Ayırtmanın İptal Edilmesi Eğer ayırtmayı iptal etmek isterseniz “Ayırttıklarım” linkini tıklayınız. Açılan listede ilgili kaynak satırında sağ köşedeki iptal butonunu tıklayınız.

8- Ayırtmanın Yapılamaması Ayırtma İşlemi 8- Ayırtmanın Yapılamaması Eğer Kaynak rafta ise Kaynak ayırtma rafında ise Rafta olmayan kaynağın iade tarihi geçmiş ise Ayırtma İşlemi Yapamazsınız.

Teşekkür ederiz http://kutuphane.mehmetakif.edu.tr Ekim 2011 Merkez Kütüphane Teşekkür ederiz http://kutuphane.mehmetakif.edu.tr Ekim 2011 Sunumu Bitir