Hazırlayanlar Derya ÖKSÜZ & Lilay AKMAN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FOX TV ANLAT BAKALIM YARIŞMASI
Advertisements

RESİM VE ÇOCUK Çocuğun bize kendisini yansıtmasını ve olaylar hakkında duygu ve düşüncelerini ifade etmesinde, yalın bir anlatım aracı olan.
Hazırlayan:Zeynep Nur Kurtpınar
Empresyonizm Resimde İzlenimcilik Mert Özel 11-F 1385.
Nazım Hikmet Abidin Dino ya şiirle bir soru sormuştur
Hazırlayan: Merve BOYUN
“Resimde İç Mekan” nedir?
Edited By:Mucahit Hayır
Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.
HAZIRLAYAN: Derya Demİryürek 9/f 262
KIYAS Aşağıdaki göz kamaştırıcı kıyasa dikkatle bakın
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
NEŞET GÜNAL.
Ressam -B.R.Eyüboğlu – Oto portre
ANLATIM BOZUKLUKLARI.
LÜTFEN SESLİ İZLEYİNİZ...
PICASSO - VELAZQUEZ.
? 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, … ? ? ?.
İTEC 5. FAZ Konu:Işık Çevreyi Etkiler mi ? Takımın Adı:Işık ve Çevre
SADAKAT.
PARALARIMIZ.
Rönesans, tüm sanat dallarında sadelik, temizlik ve saflık dürtülerini güçlendirdi. 16. yüzyılla birlikte, duyguların dışa vurumu çok daha önemli.
“ AKT İ F YA Ş LANMA VE KU Ş AKLARARASI DAYANI Ş MA” Prof. Dr. Emine ÖZMETE AVRUPA B İ RL İĞİ BAKANLI Ğ I KASIM, 2012 Gaziantep.
OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
TC MARMARA ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAHAR YARI YILI ÜSLUP İNCELEME DERSİ ÖĞRETİM.
Benim gönül dostlarım: Dünyanın dört bir kö ş esinden derledi ğ im çiçekler.
11-12 YAŞ GRUBU ÇOCUKLARIN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
Masallardaki Görüş Açısı. Sanatta Görüş Açısı Sanatta bir kimsenin resim yada manzaraya baktığı görüş açısıdır. “Görüş açısını” belirlemek için bir fotoğrafa.
Günümüzden 2000 yıl önce İtalya’nın Pompei Bölgesi’nde insanlar,evleri süslemek amacıyla bu tarzda resimler yapmaya başlamışlardır. O yıllardan biraz.
Önce Merhabalar, Şu anda görmekte olduğunuz slaytta yer alan güzel sözler, internetde yayınlanan ünlü düşünürlerin sözlerinden alınıp buraya koyulmuştur.
Cem Yurtsev Dikkat : Öğrencilere göndermeyelim !
SUÇ ve CEZA DOSTOYEVSKİ
NERDESİN İSHAK SAKA.
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
RESİMLERİYLE ÇOCUKLARI TANIMA.
NUSAYBİN EMİRE GÖZÜ ANADOLU LİSESİ HAZIRLAYAN: KOORDİNATÖR REHBER ÖĞRETMEN MEHMET AYDOĞAN.
ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIK VE ŞİDDET
KISKANÇLIK VE UTANGAÇLIK. KISKANÇLIK  İnsanların sahip oldukları ya da sahip olmak istedikleri şeyleri paylaşma durumunda kaldıklarında duydukları hisler.
Afedersiniz, bay Edison ama ben bişey duyamıyorum.
Kızılderili Reisi Seattle’ın, kabilesinin yaşadığı toprakları satın almak isteyen ABD başkanı’na
ŞUBAT AYI DEĞERLERİMİZ. ÇALIŞKANLIK
MEVLÂNÂ CElÂLEDDÎN-İ RÛMÎ
Burak ÜNSAL Tarih Öğretmeni
YAŞAMIN SİHİRLİ ÖRTÜSÜ RENKLER
Uluğ Bey
MANZARA RESMİ.
Servet-İ fünun edebİyatI
"Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans, yürütülen Erasmus+
SERVET AKAYDIN ORTAOKULU
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
Pablo PiSaCCo
FOVİZM (Yırtıcılık ).   20. yy. nın modern resim akımlarından biridir. Bir grup genç Fransız sanatçılarının 1905’te Paris’te açtıkları bir.
GÖRSEL SANATLAR RESİM.
ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIK VE ŞİDDET
GÖRSEL SANATLAR RESİM.
RENK BİLGİSİ.
Soyut sanat ve wasllay kandinsky
Ludwig van Beethoven 1770 yılında Bonn’da mütevazı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk müzik öğretmeni babasıdır. Alkolik bir müzisyen olan.
P ABLO PICASSO Pablo Picasso, çalışmalarıyla resim sanatına ve anlayışına apayrı bir boyut kazandırmıştır. Onu ve sanatını anlamayan insanlar, resimlerini,
VAN GOGH HAYATI VE ESERLER İ Hazırlayan Bilge Pehlivan 10\C 368.
ÇAĞDAŞ SANAT AKIMLARI EMPRESYONİZM, FOVİZM, KÜBİZM
DIŞAVURUMCULUK VE RENK
Türk Bayrağının Ortaya Çıkışı Sunu
PİETER PAUL RUBENS. Peter Paul Rubens Flaman ressamdır. 28 Haziran 1577 Siegen/Westfalen doğumludur. 30 Mayıs 1640 Anvers’de hayata gözlerini yummuştur.
HOCA ALİ RIZA BEY HAKAN KOÇ. Üsküdar’da Kar, tuval üzerine yağlıboya, 52/81cm, Özel Koleksiyon.
Dünyaca ünlü Fransız bir ressamdır. 14 Kasım 1840 yılında Paris’te do ğ muş 5 Aralık 1926 tarihinde Fransa Giverny’de 86 yaşında iken hayata gözlerini.
METEHAN YAPICI 9/B ATT 127 LUDWİG VAN BEETHOVEN. LUDWİG Van BEETHOVEN Bu çocuğa iyi bakın, bir gün tüm Dünya onu tanıyacak." On yaşındaki Beethoven' ı.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Hazırlayanlar Derya ÖKSÜZ & Lilay AKMAN VİNCENT VAN GOGH Hazırlayanlar Derya ÖKSÜZ & Lilay AKMAN Hayatı ve Eserleri

VİNCENT VAN GOGH HAYATI VE ESERLERİ Hazırlayanlar Derya ÖKSÜZ * Lilay AKMAN

Groot- Zundert Kasabasında 1853 HOLLANDA’nın Groot- Zundert Kasabasında 30 Mart 1853’te Doğdu

Rahip babayla,terzi annenin altı çocuğunun en büyüğü idi Rahip babayla,terzi annenin altı çocuğunun en büyüğü idi. Vincent küçüklüğünden itibaren başka çocuklara benzemeyen garip bir yaradılışta olduğunu belli etmeye başladı. Yalnızlıktan hoşlanıyor,en ufak şey karşısında hırçınlaşıyordu.Saatlerce tek başına kırlara çıkar, kimsenin birlikte gelmesine tahammül edemezdi.

On altı yaşında amcasının yanında bir resim galerisinde çalışmaya gider.Ancak bu dönemde terk edilme ile sonlanan ilk gençlik aşkını olumsuz etkileri üzerinde görülmeye başlar. Londra’da, Paris’te, Lahey ‘deki galerilerde çalışarak resim dünyası ile tanıştı.Buralar da ünlü ressamların tablolarını inceleme fırsatı buldu. Amsterdam’ da ilahiyat eğitimi almaya çalıştıysa da öğretmenleri ile sorunlar yaşadı.Buna karşın Belçika’nın yoksul kesimlerinde rahiplik yapmaya başladı.Ama sorunlar nedeni ile görevden alınıp iki yıl sonra 26 yaşında babasının yanına döndü.

33 yaşında iken bir süre kardeşi ile birlikte, Paris’te yaşadı 33 yaşında iken bir süre kardeşi ile birlikte, Paris’te yaşadı. Bu dönemde Fransız Empresyonist resim akımından olan ressamlarla tanışarak kendi tarzını geliştirdi.

Patates Yiyenler tablosu kasvetli ve iç karartıcı döneminin simgesi Patates Yiyenler tablosu kasvetli ve iç karartıcı döneminin simgesi. İşçiler kendi ektikleri patatesleri paylaşarak yerken gösterilmişlerdir. Tek ışık kaynağı yukarıdan sarkan bir lambadır.Resmin genelinde yeşilin ve kahverenginin koyu tonları hakimdir. İnsanların yüzler,yoksulluğu melankolik bir atmosfer yaratıyor

Van Gogh’un 1890yılında Sonsuzluğun Eşiğinde adlı resminde yine kederler içindeki bir insanın tasviri vardır. Resimde sandalye üzerinde oturan mavi pantolon ve gömlekli yaşlı bir adamın derin acısı yansıtılmıştır.Yaşlı adam yumruk yaptığı elleriyle yüzünü kapamış,dirseklerini bacaklarının üzerine dayamış ve öne doğru eğilmiştir.

Ren Nehrinde Yıldızlı Bir Gece 1888 adlı manzarasında ışık saçan yıldızlar, kıyıdan denize vuran yapay ışıklar ve lacivertle mavi tonları resmin bütününe yayılır. Ön planda yürüyen bir çift görülür.

1889 yılında, psikolojik sorunlar nedeniyle, Van Gogh Saint_Remy_de Provence ’deki hastaneye kaldırılmıştı. Çünkü iki ay önce dostu Paul Gauguin ile büyük bir kavga etmiş, hatta onu öldürmeye çalışmıştı. Daha sonra, kendisine bir ceza olarak bir kulağını kesip, oto portresini yapmıştı.

Van Gogh bu resimle de yine kederini ve aşırı yalnızlığını iletmeye çalışmıştır.Karakuşlar ölümü çağrıştırır. Fırtınalı alçak gökyüzünde uçuşan kargalar ve gökyüzünde belirgin mor fırça vuruşları izleyende yalnızlık ve keder duygularını uyandırır. 29 temmuz 1890 ‘da kendini vuran Van Gogh iki gün sonra ölmüştür. Ölümünden sonra üzerinde bulunan kardeşine yazdığı ama gönderemediği mektupta “ kısaca sanat uğruna hayatımı tehlikeye atıyorum ve bu yüzden aklımın yarısını yitirdim.” diye yazmıştır.

Vincent Van Gogh yaşadığı süre içinde sekiz yüz kadar tablo ve dokuz yüz kadarda desen yaptı. Bunlardan sadece birini satabildi (Patates Yiyenler Tablosu) Hayatı boyunca yaşadığı büyük yalnızlığını, kederlerini, mutsuzluğunu ve yoksulluğunu eserlerine yansıtmıştır.

VİNCENT VAN GOGH’ UN ESERLERİNDEN ÖRNEKLER Van Gogh’ un odası

Yıldızlı gece

Servili yıldızlı yol

Tohum Ekle

Cafe Terrace

Günbatımında Ekim

İlk adım

Sunumuzu sabırla izlediğiniz için teşekkür ederiz...