“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çelebi Grubu.
Advertisements

KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Bunu okursanız iyi olur
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ MART
HAYAL BU YA... Bazen sensizliği düşünüyorum gecenin ıssız o iç ürperten zifiri karanlık sessizliğinde Aniden irkiliyor tüm vücudum . Birden yaşlanıyor.
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ NİSAN MUSTAFA AKGÜN.
İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar
KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FARMAKOLOJİ TOKSİKOLOJİ A.B.D.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Hazrlayan: Sebiha Şafak
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
PROJENİN HEDEF KİTLESİ İlkokul Ortaokul Lise ve Kuran Kurslarında öğrenim gören öğrenciler. İlçemizde yaşayan gençler ve yetişkinleri kapsamaktadır.
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
CUMHURİYET ORTAOKULU BENCHMARKİNG 4.ALT GRUP. 1-OKUMA SAATLERİ Okullarımızda okuma saatleri planlanarak başlatıldı.. Dönerli ve 7.ve 8 sınıflarda 7.saatte.
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU
Cin ali derslerini pekiştirmek ve eğlenmek için ttçocuk’u kullanıyordu.
Bilimsel Araştırma Yapıyorum
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
“ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ MART VEDAT SAĞLAM.
“ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ŞUBAT 2014 FATMA BARBAROSOĞLU.
‘’YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ARALIK 2013 Halit ERTUĞRUL.
Büyük adamların hedefleri, diğerlerinin ise istekleri vardır.
24 KASIM Öğretmenler Günü
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
AHMET YESEVİ ve DİVAN-I HİKMET
MESLEKLERİ ÖĞRENELİM.
OKUMALIYIZ, OKUTMALIYIZ.
“ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ŞUBAT 2014 NAZİFE ŞİŞMAN.
Hasta ve yaralı insanlara bakar ve onların iyileşmesinde de yardımcı olurum. Hastalığın belirtilerini izlerim. Hastalara ilaç.
KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI
MEVLANA YOLUNDA ARALIK 2010 KONYA
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
Tavşanlar ülkesinde o gün okullar açılıyormuş
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
KONU: OKUMA ALIŞKANLIĞI
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
Bir bilgeye sormuşlar:
Kütüphaneler haftasI.
Öğretmenler Günü.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI.
MESLEK SEÇİMİ SÜRECİNDE AİLENİN ROLÜ
Kütüphane ile ilgili özlü sözler
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
HAZIRLAYAN VE SUNAN ŞABAN DOGAN 2015
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ HAZıRLAYAN: AHMET AKTAŞ. 1- DÜRÜST VE DOĞAL OLUN Kesinlikle yapay olmayın. Siz ne kadar saklamaya çalışsanız bile mutlaka açık verirsiniz.
Okullarda Kariyer Planlama Okul – Veli İletişimi
İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
BENİM BÜYÜK YUVAM.
1EROL YETER BUGÜNKÜ ÖĞRETİM ŞEKLİ ESKİ ve YENİ YAKLAŞIMLAR.
Atatürk, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine "Çocuk" diye seslenirdi. Çocuk sözcüğünü çok severdi. Bu sözde bir sevgi, bir yaşam ve bir canlılık bulurdu.
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
Hasta ve yaralı insanlara bakar ve onların iyileşmesinde de yardımcı olurum. Hastalığın belirtilerini izlerim. Hastalara ilaç veririm. İnsanların hastalık.
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez,
ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI
Bugün neler öğreneceğiz?
Kitap Okuma Projesi “KİTAP OKU[YORUM]”
«Annem Varsa Ben De Varım»
TOLGA GÜMÜŞAY.
Neden kitap okuyoruz.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Sunum transkripti:

“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 23 OCAK 2014 DURSUN GÜRLEK

MÜSİAD) Kayseri Şubesi ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan ‘Yazarlar Okulları İle Buluşuyor’ 4. etkinlikte Yazar Dursun GÜRLEK,Ahmet Eren Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluştu.

Etkinlik ney gösterisiyle başladı

Günün anısına plaket takdimi yapıldı

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ahmet ÇOLAKBAYRAKTAR; “Sosyal sorumluluk bilinciyle Milli Eğitim ile işbirliğinde yürüttüğümüz bu projeyle, Ülkemizi daha iyi noktalara ulaştıracağına inandığımız yarınlarımız olan gençlerin sosyal ve kültürel olarak da gelişimi için gayreti içerisindeyiz. Her yönden kalkınmış mutlu ve müreffeh, daha güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberlik ruhu içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal YILMAZ, “Bu projede amacımız, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırma, çok yönlü düşünme, özgüven ve girişimcilik özelliğini geliştirme, öğrencilerin kendilerini doğru ve güzel ifade etme ve en önemlisi eleştirel bakış açısını geliştirmektir. Yazarlar Okullarda Projesi´nin ülkemiz ve şehrimiz açısından, öğrencilerle yazarları buluşturan faydalı ve çok önemli bir proje olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Çocukluğundan bahsederek konuşmasına başlayan Yazar Dursun GÜRLEK; okumaya meraklı olduğunu daha ilkokula başlamadan okumayı öğrendiğini, ilkokulu bitirince ailesinin tek erkek evlat olduğundan bağ bahçe işlerini kim yapacak diyerek öğrenimine devam etmesine izin vermediklerini, buna rağmen kendi gayretiyle tahsiline devam ettiğini genç okurlarla paylaştı. Okuma sevgisi aşkının çok evvel başladığını belirten Gürlek; “Krallar başında taç ile doğarmış, ben de elimle kalem ile doğdum. Bilgisayar kullanırım ama tüm yazılarımı kalem ile yazarım, elimde nasır vardır. Kalem ile dostluğunuz olsun, hiç yazı yazmasanız da kaleminiz olsun” dedi

"Tatmayan bilmez, dışarıdan tarif olmaz "Tatmayan bilmez, dışarıdan tarif olmaz. Bir şeyi sevmek için bizzat onunla meşgul olacaksın. Her yaşta okuyacaksın. Gençlik yaşla alakalı değildir. Kültür adamı olmak için koşuşturuyor, okuyorsa yaşı 90’da olsa daha gençtir. İyi dinleyicileri severim. Öğrendiklerimin yüzde 50´sini kitaplardan, yüzde 50’sini kulaklarım vasıtasıyla öğrendim. Ben de iyi bir dinleyiciyimdir. Allah iki kulak bir dil vermiş, bunun anlamı bir konuş iki dinledir.  Ben hala öğrenciyim, okumadan daha zevkli bir şey bilmem. Gözünüzü dinlendirmek isteyince kitaplığa bakacaksınız. Ruhun, kalbin ve beynin manevi gıdaya ihtiyacı vardır. Bunlarda kitap okumak ve sohbet etmektir. 3-5 kitap birden okurum."

Gürlek; hikâye, roman, araştırma kitabı, dini kitapları birlikte okuduğunu ifade ederken bunu da sofradaki zenginliğe benzetti. Bir kitap alma, birde gönül almayı sevdiğini vurgulayan Gürlek; “kütüphanesiz ev harabe evdir. Hayatın en güzel yılları kitapla geçen yıllardır. Kitaplığınız mutlaka olsun. Her tür kitabı alın ve okuyun. Kitapların dili ağır değildir, bizim anlayışımız hafiftir” dedi.

Öğrenciler,yazara çeşitli sorular sordular

Yazar,kitaplarını imzaladı

Yazarın 500 adet ‘Ayaklı Kütüphaneler’ adlı eseri öğrencilere ücretsiz dağıtıldı.