Farabi Değişim Programı Nedir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Farabi Değişim Programı Nedir
Advertisements

Farabi Değişim Programı Tanıtım. Farabi Değişim Programı2 Sunumun İçeriği 1.Yasal Dayanakları 2.Kapsamı 3.Özellikleri 4.Araçları 5.Organizasyonu 6.Bileşenleri.
1. DEVRE DEĞERLENDİRMESİ
ÇEVRE ORMAN SEYYAR EĞİTİM ARACI
EKONOMİK GÖSTERGELER Gayri Safi Milli Hasıla(2007): 658 Milyar ABD Doları İthalat(2008) : 201,8 Milyar ABD Doları İhracat(2008) : 132 Milyar ABD Doları.
TURKEY Black Sea Mediterranean Sea Use the BUCKET in the
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
TÜRKİYE TOPRAKLARININ AŞINIMA DUYARLILIKLARI
Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA TOPLU ANKET SONUÇLARI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, KÜTAHYA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, GAZİANTEP HARRAN ÜNİVERSİTESİ,
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Hakem İşleri Organizasyon Şeması
ALTYAPI UYGULAMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI FUAT KOÇAL MÜDÜR
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
(2. Bilgilendirme Toplantısı) 24 Şubat 2010 Pamukkale Üniversitesi.
 Farabi Değişim Ofisi  Giden Öğrenci  Gelen Öğrenci.
FARABİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
YURDUMUZUN COĞRAFİ BÖLGELERİ
KBRN FARKINDALIK EĞİTİMİ (HASTANE ÖNÜ ORGANİZASYON)
TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU
ORGAN BAĞIŞI ile İlgili Duyarlılığın Arttırılması
Fırat Nehri Şanlıurfa Platosu Dicle Nehri Gaziantep Platosu
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
Aralık  1.ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ  2.ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ  3.GAZİ ÜNİVERSİTESİ  4.KMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİV.  5.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ.
PROTOKOL.
ÜNİP KOORDİNATÖRLÜĞÜ.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI “Farabi Değişim Programı” Nedir? AMAÇ Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Bilgilendirme Toplantısı
AİLE HEKİMLİĞİ PİLOT UYGULAMALARINDA SON DURUM
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKUL VE KURUMLARINDAKİ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞARI DURUMLARI AÇIKLAMALAR 1. Bu çalışma, Meslekî ve.
İMC MÜHENDİSLİK PROJE VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
KUTLU OLSUN TUTUM ve YATIRIM HAFTASI TÜRK MALLARI.
B İ R MESLEK B İ R YAŞAM HAFTANIN MESLE Ğİ : İ LAH İ YAT KONU Ğ UMUZ: MEVLÜT ERGEN.
Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması
AKREDİTE ODA VE BORSALAR
Erasmus Hareketliliği Kapsamında Türkiye’ye Gelen Öğrenciler
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Türkiye’de Diş Macunu Kullanım Miktarı Türkiye’de kişi başına yılda 1 tüp (90 gram) diş macunu düşüyor... Bu oran Rusya’da 293 gr, Çin’de 180 gr, Filipinler’de.
(with Istanbul, Ankara, and Izmir divided for electoral purposes)
There are eighty-one provinces in turkey MEDITERRANEAN REGION: ADANA,ANTALYA,BURDUR,HATAY, ISPARTA,KAHRAMANMARAŞ,KİLİSİ, MERSİN,OSMANİYE BLACK SEA REGION.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
Türkiye’de Yoksulluk ve “Yoksulluğun Yönetilmesi” Mustafa Sönmez Ekim 2016.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ADAY Farabi Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
ÖZET GİRİŞ MATERYAL VE METOT BULGULAR TARTIŞMA VE SONUÇ KAYNAKLAR
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI TANITIMI
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU (TÜBİTAK)
Türkiye’de Yoksulluk ve “Yoksulluğun Yönetilmesi” Mustafa Sönmez Ekim 2016.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Deprem öncesi yapılması gerekenler Deprem çantası hazırlanmalı Raflar duvarlara sabitlenmeli Ağır cisimler raflarda altlara yerleştirilmeli Duvardaki lamba,
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ (KÜSİ)
TÜİK MAYIS İHRACAT RAKAMLARI
TÜİK NİSAN İHRACAT RAKAMLARI
Türkei mit Koch International
Sunum transkripti:

FARABİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMI

Farabi Değişim Programı Nedir? "Farabi Değişim Programı" Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programıdır. Üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde kurumlar arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini hedeflemektedir. Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır. Farabi Değişim Programının uygulanmasına ilişkin ilkeler, Yönetmelik ve Esas ve Usuller tarafından ayrıntılarıyla belirlenmiştir.

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Program iki yükseköğretim kurumu arasında imzalanan “Farabi Değişim Programı Protokolü ile gerçekleştirilir”. İmzacı kurumlar, “Farabi Değişim Programı Protokolü” ile kendi aralarında program kapsamında ortak faaliyetler ve programlar gerçekleştirme konusunda işbirliği yapmayı taahhüt ederler. YÖK, Farabi Değişim Programı protokollerinin yükseköğretim kurumları arasında dengeli ve etkin dağılımının sağlanması için gerekli tedbirleri alır.

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Değişim süresi; en az bir en fazla iki yarı yıldır. Programdan yararlanma dönemleri; lisans/ön lisans öğrencileri için hazırlık ve birinci sınıf sonrası, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için, hazırlık /bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitimin ilk yarı yılı sonrasıdır. Gidilen yükseköğretim kurumunun alt ve üst sınıflarından dersler seçilebilir, değişimde ders sayısı değil, derslerin kredileri dikkate alınır. Denklikler ilgili akademik birimin yönetim kurulu tarafından onaylanır. Karşı kurumdan alınan dersler transkriptte yazılı olarak belirtilir. Gidilen kurumun eğitim dili kısmen ya da tamamen İngilizce ise dil yeterlilik belgesi gerekmektedir.

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ ÖĞRENCİ BURSLARI Seçilen öğrenci için öğrenim protokolü hazırlanır, Öğrenci dersleri alacağını imza ile beyan eder, Gönderen kurumda alınacak derslerin kabul edildiğini taahhüt eder. Öğrenci kendi kurumuna öğrenci kaydını, gideceği kuruma da ders kaydı yapar. Her eğitim-öğretim kademesinde Farabi’den faydalanılabilir ama sadece bir kez burslu olarak yararlanılabilir. Ödenek yetersiz kalması durumunda programdan burssuz da yararlanılabilir. ÖĞRENCİ BURSLARI Öğrencilere 5102 sayılı YÖK kanununa göre alınan bursun bir buçuk katı burs ödenir. Bu yıl programdan yararlananlara 270 TL ödenecek. Bursun %70’i aylık (189TL), kalan %30 başarı durumuna göre ödenir.

ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ DEĞİŞİM İLANLARI Yükseköğretim kurumları her bir yarıyıl için başvuru koşullarını içeren bir başvuru ilanı yayınlar. Birinci ilan 15 Mart (yıllık),ikinci ilan ise 15 Ekim (dönemlik) tarihinden önce yapılır. ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması, Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.0/4 -53.33/100 olması, Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.5/4 – 65/100 olması. Alttan ders olması başvuruya engel değildir. BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ Başvurular not ortalaması ve varsa dil belgesine göre değerlendirilir ve çıkacak sıralamaya göre sonuçlar internet sayfamızdan ilan edilir.

ÖĞRENİM GİDERLERİ Öğrenciler Farabi Değişim Programı öğrencisi oldukları süre boyunca kendi yükseköğretim kurumlarına kayıtlarını yaptırarak öğrenci katkı paylarını ödemeye devam ederler. Değişime katılan öğrenciler kayıtlarını donduramazlar. Öğrenci, değişim programı çerçevesinde gideceği yükseköğretim kurumuna ayrıca öğrenci katkı payı ödemez.

ÖĞRETİM ÜYESİ HAREKETLİLİĞİ Başvuru; Öğretim Üyesi Bilgi Formu Öğretim Üyesi Hareketlilik Programı CV Davet mektubu alındıktan sonra öğretim üyesi bağlı bulunduğu birimden Yönetim Kurulu Kararı alır. Kabul edilen öğretim üyeleri 10 saat zorunlu ders yüklerini tamamladıktan sonra Farabi kapsamında 6 saatlik ek ders ücreti (illerin belirlenen katsayılara göre: 3,5,8 kat) ödenir. 16 saatin üzerinde girilen dersler karşı üniversite tarafından 40D kapsamında ödenir. Öğretim üyelerine; ilgili yolluk ve günlük harcırah kanununa göre ödemeler de yapılır.(Yolluk + Harcırah:İlk 90 gün içim tam,ikinci 90 gün için 2/3 oranında olmak üzere toplam 180 gün ödenir.) Öğretim Üyeleri gidilen kurumun varsa geliştirme ödeneğinden faydalanır.

ÖĞRETİM ÜYELERİNE ÖDENECEK EK DERS ÜCRETİ 3 KAT EK DERS ÜCRETİ 5 KAT EK DERS ÜCRETİ 8 KAT EK DERS ÜCRETİ ÖDEN. İLLER ÖDEN. İLLER ÖDEN. İLLER 1 İSTANBUL 29 ELAZIĞ 1 KIRKLARELİ 1 ARTVİN 2 ANKARA 30 TRABZON 2 BİLECİK 2 TUNCELİ 3 İZMİR 31 KÜTAHYA 3 KARABÜK 3 BAYBURT 4 KOCAELİ 32 MALATYA 4 UŞAK 4 KARS 5 BURSA 33 AFYON 5 BURDUR 5 IĞDIR 6 ESKİŞEHİR 34 DÜZCE 6 NEVŞEHİR 6 BATMAN 7 TEKİRDAĞ 35 KAHRAMANMARAŞ 7 KARAMAN 7 GÜMÜŞHANE 8 ADANA 36 SİVAS 8 RİZE 8 MARDİN 9 YALOVA 37 AKSARAY 9 AMASYA 9 SİİRT 10 ANTALYA 10 KIRŞEHİR 10 ARDAHAN 11 DENİZLİ 11 ÇORUM 11 BİNGÖL 12 MUĞLA 12 OSMANİYE 12 HAKKARİ 13 BOLU 13 NİĞDE 13 ŞIRNAK 14 BALIKESİR 14 GİRESUN 14 BİTLİS 15 EDİRNE 15 KASTAMONU 15 AĞRI 16 MERSİN 16 KİLİS 16 MUŞ 17 KAYSERİ 17 BARTIN 17 ADIYAMAN 18 GAZİANTEP 18 SİNOP 19 ZONGULDAK 19 ERZİNCAN 20 AYDIN 20 ÇANKIRI 21 SAKARYA 21 TOKAT 22 ÇANAKKALE 22 ORDU 23 MANİSA 23 YOZGAT 24 KONYA 24 ERZURUM 25 ISPARTA 25 DİYARBAKIR 26 HATAY 26 ŞANLIURFA 27 SAMSUN 27 VAN 28 KIRIKKALE

Yrd. Doç. Dr. EMİNE KOLAÇ DERS ÜCRETİ 11.17 Ders Ücreti 6 Saat Ders 67.02 8 (Kat) x______________ 536.16 4 (Hafta) 2,144.64 TL aylık 4.9 (ay) (Kafkas Üniversitesi akademik takvimine göre 21 hafta) 10,508.73 Toplam YEVMİYE 90 Gün x 26 TL= 2,340 57 Gün x 17.3 TL= 988,38 ___________+ 3.328,38 Toplam

GELİŞTİRME ÖDENEĞİ 921,90 TL 4. 9 (ay) __________ 4 GELİŞTİRME ÖDENEĞİ 921,90 TL 4.9 (ay) __________ 4.517,31 TL YOLLUK 15 TL Eskişehir- Ankara (Otobüs) 184 TL Ankara- Kars (Uçak) 184 TL Kars- Ankara (Uçak) 15 TL Ankara-Eskişehir (Otobüs) ----------------------------------------- 398 TL DERS ÜCRETİ : 4.9 x 2,144.64 = 10,508.73 TL YOLLUK (gidiş-dönüş) : 398 TL YEVMİYE : 3.328,38 TL GELİŞTİRME ÖDENEĞİ : 4.517,31 TL ___________________________ 18,358.40 TL

2009-2010 Akademik Yılı Hareketlilikleri MART DÖNEMİ Giden Öğretim Üyesi: 1 (Afyon Kocatepe Üniversitesi) Giden Öğrenci : 3 ( Gazi Üniversitesi,Çukurova Üniversitesi) Gelen Öğrenci : 6 (Yüzüncü Yıl ve Süleyman Demirel Ünv.) EKİM DÖNEMİ Giden Öğrenci : 18 (Yıldız Teknik, Selçuk,Anadolu, Gazi, Çukurova, İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Uludağ Üniversiteleri) Gelen Öğrenci : 2 (Anadolu Üniversitesi,Selçuk Üniversitesi)

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE ANLAŞMA İMZALANAN ÜNİVERSİTELER ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AMASYA ÜNİVERSİTESİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ MALTEPE ÜNİVERSİTESİ MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ NİĞDE ÜNİVERSİTESİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ EGE ÜNİVERSİTESİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI (KOORDİNASYON) Farabi Kurum Koordinatörü Doç. Dr. İlhan KAYA Farabi Koordinatör Yardımcısı Okt. Kadri NAZLI Fakülte / Bölüm Koordinatörleri

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI TAKVİMİ 2009-2010 Bahar Dönemi (2 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI TAKVİMİ 2009-2010 Bahar Dönemi (2. Yarıyıl) 2010-2011 Güz-Bahar Dönemi Başvuru : 28 Eylül 2009 22 Şubat 2010 Seçim süreci : 9 Ekim 2009 10 Mart 2010 YÖK’e iletme : 15 Ekim 2009  15 Mart 2010 Başvuru Yeri : Farabi Koordinasyon Ofisi ( Yabancı Diller Uygulama ve Araştırma Merkezi Kat 4 ) Başvuru Belgeleri : 1- Aday Öğrenci Başvuru Formu 2-Transkript 3-Kimlik Fotokopisi ve Fotoğraf İletişim ve Ayrıntılı Bilgi İçin: http://farabi.dicle.edu.tr/ Okt. Kadri NAZLI Uzm. Serkan EKMEN Tel: 248 84 52 / 2272

TEŞEKKÜRLER