HAZIRLAYANLAR Sinan ALAGÖZ Dilek ÖZSERİN Abdullah BODUR Ali KARABULUT

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ
Advertisements

• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2012 – 2013 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı Temmuz 2013.
Elektronik ticarette güvenlik konusunda değerlendirilmesi gereken diğer bir konu da alıcıların elektronik ticaret sitelerinden alışveriş yapmak için vermek.
Türkiye’deki Kamu İnternet Siteleri Ne Kadar Vatandaş Odaklı?
Amaçlar  Verinin üretildiği yerden ve üretildiği anda elektronik ortamdan alınması  İnsan emeği ve hataların en aza indirilmesi  Birbirine bağlı süreçlerde.
Ardesenmyo.wordpress.com.
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
Siber Güvenlik ve Kara Para Aklama BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YÖNETİM-
Doç.Dr. Kürşat Çağıltay ODTÜ
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
İNGİLTERE’ DE E-DEVLET
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
Temel Bilişim Eğitiminde Enformatik Bölümlerinin Rolü
EDM Araç Kiralama Paketi. EDM Web Paketi EDM Web Paketini satın alan müşterilerimiz kendi web sitelerini hem de en gelişmiş dizayn özellikleri ve en zengin.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
Savunma Sanayiinde Gelinen Aşama Sav-Tek 2008 Kongresi ODTÜ, 26 Haziran 2008.
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
Web Sitesi Hazırlama.
Bilgisayar Destekli Öğretim
Proje Web Sitesi ve IPPC Envanter Veri Tabanı Onur Mat
Eğitim Merkezi Seminerleri Eylül 2008 – Haziran 2009 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu Ağustos 2009.
Bilişim Teknolojileri Alanı
TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
İKİNCİ HAFTA SEYAHAT ACENTACILIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
SANAL MAĞAZA UYGULAMALARI VE STRATEJİLERİ
CANSU ALTIN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
PISA 2015 UYGULAMASI.
Çukurova Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi
2011 LDV ORTAKLIK PROJELERİ BAŞLANGIÇ TOPLANTISI.
TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM
e-MarEdu Nedir? Mihenk Taşları İlkeler Misyon ve Vizyon İstatistikler Çözüm Ortakları Önemsediklerimiz İletişim Bilgileri Servisler Uygulamalar.
Mesleki eğitime kayıt olan öğrencilerimize kitap okuma sevgisi ve alışkanlığını kazandırmak için 2012/2013 eğitim öğretim yılı içerisinde ‘HER YERDE HERKESE.
Dijital Büro İstanbul Mayıs ADK Kampanyaları.
Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2014 – 2015 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Eğitim Bölümü Temmuz 2015.
Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı ÖZGE AKMAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
Onur TAT Yasin ARMUTÇU Dursun ÜLKER
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
Bilişim Suçlarına Yönelik Diğer Kurum ve Kuruluşlar
ABDULLAH TOKUR REHBERLİK SERVİSİ 2016 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ASKERÎ LİSELER İLE BANDO ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULUNDA ÖĞRENİM GÖRECEK ÖĞRENCİLERİ SEÇME SINAVI.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
HIBRIT ARAÇLAR Hazırlayanlar: Hasan Timur Mustafa Han
Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi İktisadi İşletmesi Seminerleri
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Pedagojİk formasyon sertİfİka programI ÖğreTİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Hafta I Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Türkiye Belediyeler Birliği Online Uzaktan Eğitim DUYURUSU.
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
EN KOLAY ONLINE ÖN MUHASEBE PROGRAMI YONCAERP
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
UZMAN VE DENEYİMLİ EĞİTİM KADROSU
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Hakkımızda Birleşik Ödeme; finansal işlemleri teknoloji ile birleştirerek ürettiği inovatif, pratik, güvenilir fintech çözümleri ile müşterilerine ve iş.
Bilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler (2019)
Sunum transkripti:

HAZIRLAYANLAR Sinan ALAGÖZ Dilek ÖZSERİN Abdullah BODUR Ali KARABULUT Bayram SOLAK

Türkiye Bankalar Birliği Tanıtımı TBB-Bankacılık Eğitim Sitesinin Tanıtımı TBB’de Web Tabanlı Eğitimin Tanıtımı TBB’nin WTE Sürecinde İşbirliği İçerisinde Olduğu Bankalar WTE’de İş Bölümü WTE Kapsamında Verilen Kurslar İleride Verilmesi Düşünülen Kurslar Kurslara Katılım ve Güvenlik

Türkiye'de faaliyette bulunan tüm bankaları temsil eden tüzel Türkiye Bankalar Birliği Türkiye'de faaliyette bulunan tüm bankaları temsil eden tüzel bir kişiliktir. Amacı Bankacılık mesleğinin gelismesini; bankaların dayanısma, birlik ve bankacılık mesleğinin gerektirdiği disiplin içinde ekonominin ihtiyaçlarına uygun olarak çalışmalarını sağlamak ve haksız rekabeti önlemek üzere gerekli kararları almak ve uygulamaktır.

TBB-Bankacılık Eğitim Sitesi TBB tarafından bankacılık ve finans konularında ihtiyaç duyulan eğitimlerin zaman ve mekandan bağımsız olarak sunumunu ve web tabanlı eğitim teknolojilerinin kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur.

TBB-Web Tabanlı Eğitim Amacı: Zengin medya desteği, üç boyutlu sanal gerçeklik ve ses kullanılarak zaman ve mekan bağımlılığı olmadan bankacıların teknik bilgilerini geliştirebilecekleri bir ortam sunmaktır.

Bu amaç doğrultusunda web tabanlı eğitim projesinde; Hedef, 140 bin bankacıyı uzaktan eğitmektir.

TBB’de WTE’nin Gelisimi Yurt içi yurt dışındaki uygulamalar incelenmiş ve ilgili kurumlarla görüşmeler yapılmış. Belirlenen bankalara ziyaretler yapılmış bu toplantılar sonucunda WTE uygulamaları taslak çalışma raporu hazırlanmış

TBB-WTE Kapsamında İşbirliği İçinde Olduğu Bankalar: Akbank T.A.Ş Demirbank T.A.S. İktisat Bankası T.A.Ş. Koçbank A.Ş Pamukbank T.A.Ş. Garanti Bankası T.A.Ş. T. İş Bankası A.Ş. T.C. Ziraat Bankası T.C. Merkez Bankası Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

TBB-WTE Kapsamında İşbirliği içerisinde olan bankaların her birinden birer temsilci seçilip çalışma grubu oluşturulmuştur. Bu çalışma grubunun amacı, WTE’de çalışacak uzmanların seçilmesi, içeriğin belirlenmesi, organizasyonu sağlamak ve bütçeyi düzenlemektir.

WTE’de İş Bölümü İçerik Uzmanları(Geliştirilen WTE programları için) Bilgisayar Firması (Internet Servis Sağlayıcı (ISP) ve Grafik Tasarımcıları) Eğitim Uzmanları

TBB-BES Kapsamında Verilen Kurslar Ücretsiz Kurslar Ücretli Kurslar

Ücretsiz Kurslar Bankacılık konusunda bilgilenmek isteyen ve bu alana ilgi duyan genel kamuoyunu da kapsayan ücretsiz kurslardır.

Ücretsiz Kurslar

Bu kurstan faydalanabilmek için kullanıcı adı ve şifre gerekiyor. Ücretsiz Kurslar Bu kurstan faydalanabilmek için kullanıcı adı ve şifre gerekiyor. Kurs sürecinde ve sonunda değerlendirme yapılmıyor. Kurs sonunda sertifika verilmiyor.

Ücretli Kurslar

Her kursun: Ücreti ,10 milyon TL. Süresi, 60 gün Değerlendirme Ön Test Ücretli Kurslar Her kursun: Ücreti ,10 milyon TL. Süresi, 60 gün Değerlendirme Ön Test Son Test

Ücretli kurslar Tüm derslerin ön ve son testleri 30 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Testleri yalnızca bir kez çözme hakkı bulunmaktadır. Sınav Süresi 45 dakikadır. Değerlendirmeler web üzerinden yapılmaktadır. Kurs sonunda eğitime katılım sertifikası verilmektedir.

Bu kursların içerik planlama ile geliştirme aşamaları Siemens Business Services-Türkiye ve Humanitas işbirliği ile hazırlanmıştır. Tasarım ve uygulama aşamaları ise Siemens Business Services-Türkiye tarafından hazırlanmıştır.

İleride Verilmesi Düşünülen Kurslar       Temel Kredi Bilgiler        Temel Hukuk Bilgileri       Çek Hukuku       Uluslararası Ticaret Kuralları      Makroekonomik Göstergelerin Yorumlanması     Duygusal Zeka  Bankalar Kanunu

Kurslara Katılım ve Güvenlik

Kurslara Katılım ve Güvenlik

BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

SORULAR 1) TBB-WTE kapsamında oluşturulan çalışma grubunun amacı nedir? 2) Ücretli ve ücretsiz kurslar arasındaki temel farklar nelerdir? 3) TBB-WTE’ nin amacı nedir?