OKULUMA GÜVENLİ GİDİYORUM PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

EDEBİYAT ÇINARI PROJESİ
NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ
MÜZİKLİ TENEFFÜSLER PROJESİ
BİR TATLI TEBESSÜM PROJESİ
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
Hazırlayan; M. Doğan ERYILMAZ Okul Rehber Öğretmeni
GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE MİLLİ E Ğ İTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
Tarihsel gelişim içerisinde değerlendirdiğimizde okullarda öğrencilere sunulan rehberlik hizmetleri
Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin.
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
OKULLARDA SUÇ VE ŞİDDETİ ÖNLEME
OYNUYORUM, EĞLENİYORUM ÖĞRENİYORUM PROJESİ
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Ulusal Yeterlilik Ulusal yeterlilik; yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca yapılan değerlendirmelerle tespit edilen ve MYK (Mesleki Yeterlilik.
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ
 Cazibe Merkezi Okullar  Hacı Rafet Gümüş Lisesinin Dönüşümü  Arzulu İlk Öğretim Okulunun Durumu.
OKUL VELİ EL ELE PROJESİ ŞAPHANE 2012
BAŞARIYA BİR ADIM PROJESİ Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ORTAK SINAVLAR ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI OCAK 2015.
Menderes Anadolu Lisesi Rehberlik servisi olarak Educatürk’ün 28 kasım Cuma günü Fuar alanında düzenlemiş olduğu Yükseköğretim tanıtım günleri etkinliğine.
KAMAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOGS) Sınavına Hazırlık Ve Başarıyı Artırma.
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA
KAHTA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÖĞRENCİ TAKİP SİSTEMİ BTS HAZIRLAYAN ABDURRAHMAN ÇİÇEK 75
TRH2.IQVETII/P-03/246 AĞRI MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Gülen Yüzlerimiz Sağlığınız İçin Hep Sizinle) KAPANIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ 20 Ağustos.
OKULLARDA BAŞARIYI ARTIRMA PROJESİ (OBAP)
ÖZEL EĞİTİM SINIFI VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
KAYNAŞTIRMA VE DESTEK ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
GİRİŞ Hayat bilgisi dersinde eğitim-öğretim sürecinin başarılı bir biçimde gerçekleşmesi ve kazanımların öğrencilere kazandırılması için önemli.
İLÇEFATİH EĞİTMENİBTR ÖĞRETMENİ Akseki 12 Aksu -3 Alanya 514 Demre 12 Döşemealtı 24 Elmalı -1 Finike 12 Gazipaşa 15 Gündoğmuş 11 İbradı 1- Kaş 17 Kemer.
EMİRDAĞ ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ TOPLANTISI
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Rehber Öğretmenlerimiz Elif BAŞ BULUT Mustafa ŞENDEN Hoş geldiniz
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
OKULUMUZA YAPILAN AYNI YARDIMLAR Z KÜTÜPHANE 1 ADET FOTOKOPİ MAKİNESİ (ÖĞRETMEN ODASI ) 150 ADET PLASTİK SANDALYE 30 ADET TOPLANTI SALONU İÇİN MİSAFİR.
OTMG KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLER GELİŞİM ALANLARI EYLÜLEKİMKASIMARALIKOCAKŞUBATMARTNİSAN MESLEKİ GELİŞİM KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞM Öğrencilerin.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. TRH2.1.IAREFG-II/P03/616 Sözleşme numaralı KIZ ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM HAYATINA.
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
BATMAN YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
REHBER ÖĞRETMEN YOL HARİTASI
Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tanıtım Semineri
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Şiddetin Birey Üzerindeki Etkileri AD ve SOYAD: Yunus Emre Ataman Sınıf:9/E No:640 Ders: Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü.
Sunum transkripti:

OKULUMA GÜVENLİ GİDİYORUM PROJESİ T.C. ŞARKİKARAAĞAÇ ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ Rehberlik Servisi OKULUMA GÜVENLİ GİDİYORUM PROJESİ Hazırlayan; M. Doğan ERYILMAZ Okul Rehber Öğretmeni

1. PROJENİN ADI : Okulumuzun bulunduğu mahallede ikamet eden öğrenci sayısının oldukça az olması buna karşılık öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun okulun bulunduğu mahallenin dışından geliyor olması sebebi ile yoğunlukla servis araçlarının kullanılması ulaşımın ve servis araçlarının okulumuz için önemli bir unsur olduğunu göstermektedir. Bu konu ile ilgili bir proje hazırlanmış ve projeye de “OKULUMA GÜVENLİ GİDİYORUM PROJESİ” denmiştir.

2. PROJENİN KONUSU : Öğrencilerimiz ilçe merkezinden, ilçe merkezinde bulunan çeşitli öğrenci yurtlarından, ilçe köy ve kasabalarından her gün servisler aracılığı ile sabah, öğle ve akşam saatlerinde okula veya ev ve yurtlarına taşınmaktadırlar. Gerek servis araçlarının bakımı, gerekse servis şoförlerinin donanımı öğrencilerin güvenliği ve olumlu kişilik gelişimleri açısından önemli bir husustur. Proje konusu olarak servis araçlarının olması gereken donanım şekli ile şu anki mevcut durumları, servis şoförlerinin donanımı ve yeterlilikleri olarak belirlenmiştir.

3. PROJENİN GEREKÇESİ : Öğrencilerimizin tamamına yakınının servis araçları vasıtası ile okula taşınmakta ve servis araçlarında belli bir zamanı geçirmektedirler. Eğitim öğretim yaşantımızda servis araçlarının donanımının ve servis şoförlerinin yeterliliği öğrencilerimiz için güvenlik ve olumlu kişilik gelişimi itibari ile önemli görülmektedir.

4. SORUMLU BİRİM : Proje Okul Rehberlik Servisi tarafından hazırlanıp uygulanacaktır.

5. İŞBİRLİĞİ YAPILACAK BİRİMLER : Proje kapsamında Şarkikaraağaç Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Şarkikaraağaç Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şoförler Cemiyeti ile işbirliği içinde olunacaktır.

6. PROJEDEN BEKLENEN FAYDALAR: Uygulanması planlanan proje ile okulumuzu servis araçları ile taşınan öğrencilerimizin güvenliğinin sağlanması ve iyi bir hizmet almaları amaçlanmaktadır. Gün içinde öğrenciler tarafından dört kez kullanılan servis araçları önemli bir yere sahiptir. Servis araçlarının belirlenmiş standartlara sahip olmaları, şoförlerin gereken bilgi ve deneyime sahip olmaları, şoförlerin eğitim faaliyetlerini destekleyen yaklaşımlar içinde olmalarının sağlanması ve servis şoförlerinin yaptıkları işin önemi ile ilgili farkındalıklarını artırmak şeklinde sıralanabilir.

7. PROJENİN HEDEF KİTLESİ : Projenin hedef kitlesi servis şoförleri ve servis araçlarıdır.

8. PROJE KAPASİTESİ VE UYGULANMASI : Projenin uygulanması öğrencilerin hangi servisleri kullandıklarının tespit edilmesi, servis şoförlerinin tespit edilmesi, servis standartlarının belirlenmesi, servis araçlarının bu standartlara göre kontrolünün yapılması, servis şoförlerinin yeterliliklerinin belirlenmesi için uygulamanın yapılması, servis şoförlerine eğitim seminerlerinin verilmesi, sonuçların değerlendirilmesi şeklinde uygulanacaktır.