RESTORAN EKİPMANLARI
RESTORAN EKİPMANLARI 1)Masalar-Sandalyeler 2)Servis Arabaları (Guéridon, Trolley) 3)Mefruşatlar: Masa Örtüleri ve Peçeteler
MASA TÜRLERİ Kare Masa Yuvarlak Masa
Masa Örtüleri ve Kumaş Malzemeler Runner Peçete Kapaklar Masa Örtüsü
Garsonun Kişisel Malzemeleri Çakmak Captain Order Kalem Garson Peçetesi
4)ÇATAL-KAŞIK-BIÇAK ÇATALLAR: dessert çatalı, balık çatalı, Ana Yemek Çatalı. BIÇAKLAR: Ana Yemek , Dessert Bıçağı, Tereyağı Bıçağı KAŞIKLAR: Çorba Kaşığı, Dessert Kaşığı, Çay Kaşığı,Kahve Kaşığı 10 Balık Kaşığı 5 Dessert Çatalı 11 Sos Kaşığı 6 Dessert Bıçağı 12 Steak Bıçağı 7 Tereyağı Bıçağı 8 Balık Çatalı 9 Balık Bıçağı 1 Çorba Kaşığı 2 Ana Yem. Çatalı 3 Ana Yem. Bıçağı 4 Dessert Kaşığı
Modern Klasik Champagne cup Liquer glass White wine glass 5)BARDAKLAR: Su Bardakları, Beyaz Şarap Bardağı, Kırmızı Şarap Bardağı, Flüt bardağı Modern Klasik Klasik ve modern tarzlara göre bardakların boyutları değişebilir. Champagne cup Liquer glass White wine glass Red wine glass Water glass Flûte Water glass White wine glass Red wine glass Flûte
Kırmızı Şarap Bardağı Kadehin geniş bir ağız kısmı vardır. Böylelikle şarap havayla temas edip aromasını geliştirebilir. Beyaz Şarap Bardağı Daha ince ve uzundur. Narin bir kadeh bölümü vardır.
Shot Bardağı Likör Bardağı 25 – 50 cm³’lük hacmi vardır. Özellikle tekila ve bazı likörlerin servisinde kullanılır. Ayrıca bazı short kokteyller de servis edilebilir. Likör Bardağı Oldukça uzun bir ayak kısmı vardır yukarıya doğru ağzı daralır. 25-50 cm³ kapasitesi vardır.
Düz Tabak Çorba Tabağı Dessert Tabağı Ekmek Tabağı Yemek Takımları Show plate, Düz Tabak, Çorba Tabağı, Dessert Tabağı, Ekmek Tabağı Düz Tabak Çorba Tabağı Dessert Tabağı Ekmek Tabağı Ana Yem. Tabağı Showplate
Fincanlar ve Altlıkları Süt veya Çay Fincanı Kahve Fincanı Espresso Fincanı
Restoran Ekipmanları Sıcak Arabası Gueridon (İki Katlı) Guéridon(Üç Katlı) Şarap Arabası Flambe Arabası Tatlı Arabası
SERVANTLAR
REŞO Şarap Dolabı TEPSİ Pastırma Askısı Tabak Isıtıcısı
Masa Araçları Çay Potu Menajlar Şekerlik Biber Değirmeni Kahve Potu Süt Potu
Çeşitli Servis Malzemeleri Buz Maşası Zeytinyağı Sirkelik Masat Pastırma Bıçağı Oyma Bıçağı Soyma Bıçakları Buz Kovası Kemik Bıçağı
1 – Ekmek Sepeti 2 – Meyve Sepeti 3 – Tevzi Kasesi 4 - Sosluk 5 – Tereyağı Kabı
Restorandaki Açık Barda Bulunan Bardaklar (Look at the glasses from the left side to the right side) Barlarda Kullanılan Bardaklar: Küçük Tumbler:Meyve suyu, viski, votka vb. içkilerin servisinde kullanılır. Shot Bardağı Büyük Tumbler (highball bardağı): milk shakeler, alkolsüz içecekler vb. Martini Bardağı Kokteyl Bardağı:Kremalı kokteyller için kullanılır. Likör Bardağı Konyak Bardağı: