RESTORAN EKİPMANLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
halı kilim orman gülü yakacak kömür sevgi yolu bundan böyle
Advertisements

SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
SERVİS EĞİTİMİ 1.
SERVİS EĞİTİMİ 2.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
Bilgisayar Programlama
STEWARDİNG DEPARTMANI EĞİTİM
KİŞİSEL KAMP MALZEMEN Kamp malzemelerini şu ana başlıklar altında düşünebilirsin. Uyku malzemesi Yemek malzemesi Temizlik malzemesi Zorluklara karşı hazır.
DENGELİ YAŞAM PROGRAMI
İSKENDERUN NURAN YILMAZ Ç. P. LİSE
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME.
Düğünlerde yapılan “Çiçek” ekmeği
EVİNİZDEKİ EŞYALARI TANIYOR MUSUNUZ?
ALKOL VE ETKİLERİ.
ECE Öğretim HAZIRLAYANLAR Hülya KARAKOÇAK Gözde GÜLER
ISI&SICAKLIK SICAKLIK
SOFRADAKİ GÖRGÜ KURALLARI
BESLENME REHBERİ 2.
MADENİN HALLERİ KATI SIVI GAZ.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
BULAŞIK DOLAŞIMI Yıkama / Durulama Ön - ıslatma Basketlere dizme Ön - sıyırma Ön - ayırma Taşıma Teslim alma Depolama Porsiyonlama Taşıma Ayırma Makineden.
Akvaryumdaki balıklara sabah 6, öğlen 5, akşam ise 3 yem attım. Balıklara toplam kaç tane yem attım?
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
SIFAT ( ÖN AD ).
SIFAT ( ÖN AD ).
Var – Yok © 2010 Study Turkish Study Turkish
Yemek kültürü oluşumu ve özellikleri
ORDÖVR KISMI Yemek salonuna (restorana) yakın olur. Diğer kısımlara göre buranın çalışma alanı daha küçük olur. Soğuk mutfağa dahil veya ayrı bir yerde.
ESRA CAFE BAR.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
Ayran, maden suyu, zeytinya ğ ı, ya ğ mur, sirke, gözya ş ı Silgi, tabak, çanta, kırmızı mercimek, masa, zeytin, tuz Hava,
Mmm M m.
KİR ÇEŞİTLERİ.
Geleneksel Servis Türleri
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Geleneksel Servis Türleri
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Menü Planlama.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
Geleneksel Servis Türleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
KUVER AÇMA İki Bardak: Kuverde kullanılacak iki bardağın yeri sunulacak içkilere bağlıdır. Su bardağı ile birlikte şarap bardağı da kullanılacak ise.
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
DAVET VE ZİYAFET PROTOKOLÜ
Doğada maddeler katı, sıvı ve gaz olmak üzere 3 halde bulunurlar.
MADDE.
SERVİS.
TEMEL SERVİS BİLGİLERİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Hors d’oeuvre (Ordövr). Hors d’oeuvre (Ordövr) Hors d’oeuvreler -Türkçesi ordövrler- iştah açıcı özelliği olan yiyeceklerdir. Bir öğünde ordövr yemeği.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İSKENDERUN NURAN YILMAZ Ç. P. LİSE
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Maddenin Halleri.
İber Yarımadası Mutfağı Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN
Sunum transkripti:

RESTORAN EKİPMANLARI

RESTORAN EKİPMANLARI 1)Masalar-Sandalyeler 2)Servis Arabaları (Guéridon, Trolley) 3)Mefruşatlar: Masa Örtüleri ve Peçeteler

MASA TÜRLERİ Kare Masa Yuvarlak Masa

Masa Örtüleri ve Kumaş Malzemeler Runner Peçete Kapaklar Masa Örtüsü

Garsonun Kişisel Malzemeleri Çakmak Captain Order Kalem Garson Peçetesi

4)ÇATAL-KAŞIK-BIÇAK ÇATALLAR: dessert çatalı, balık çatalı, Ana Yemek Çatalı. BIÇAKLAR: Ana Yemek , Dessert Bıçağı, Tereyağı Bıçağı KAŞIKLAR: Çorba Kaşığı, Dessert Kaşığı, Çay Kaşığı,Kahve Kaşığı 10 Balık Kaşığı 5 Dessert Çatalı 11 Sos Kaşığı 6 Dessert Bıçağı 12 Steak Bıçağı 7 Tereyağı Bıçağı 8 Balık Çatalı 9 Balık Bıçağı 1 Çorba Kaşığı 2 Ana Yem. Çatalı 3 Ana Yem. Bıçağı 4 Dessert Kaşığı

Modern Klasik Champagne cup Liquer glass White wine glass 5)BARDAKLAR: Su Bardakları, Beyaz Şarap Bardağı, Kırmızı Şarap Bardağı, Flüt bardağı Modern Klasik Klasik ve modern tarzlara göre bardakların boyutları değişebilir. Champagne cup Liquer glass White wine glass Red wine glass Water glass Flûte Water glass White wine glass Red wine glass Flûte

Kırmızı Şarap Bardağı Kadehin geniş bir ağız kısmı vardır. Böylelikle şarap havayla temas edip aromasını geliştirebilir. Beyaz Şarap Bardağı Daha ince ve uzundur. Narin bir kadeh bölümü vardır.

Shot Bardağı Likör Bardağı 25 – 50 cm³’lük hacmi vardır. Özellikle tekila ve bazı likörlerin servisinde kullanılır. Ayrıca bazı short kokteyller de servis edilebilir. Likör Bardağı Oldukça uzun bir ayak kısmı vardır yukarıya doğru ağzı daralır. 25-50 cm³ kapasitesi vardır.

Düz Tabak Çorba Tabağı Dessert Tabağı Ekmek Tabağı Yemek Takımları Show plate, Düz Tabak, Çorba Tabağı, Dessert Tabağı, Ekmek Tabağı Düz Tabak Çorba Tabağı Dessert Tabağı Ekmek Tabağı Ana Yem. Tabağı Showplate

Fincanlar ve Altlıkları Süt veya Çay Fincanı Kahve Fincanı Espresso Fincanı

Restoran Ekipmanları Sıcak Arabası Gueridon (İki Katlı) Guéridon(Üç Katlı) Şarap Arabası Flambe Arabası Tatlı Arabası

SERVANTLAR

REŞO Şarap Dolabı TEPSİ Pastırma Askısı Tabak Isıtıcısı

Masa Araçları Çay Potu Menajlar Şekerlik Biber Değirmeni Kahve Potu Süt Potu

Çeşitli Servis Malzemeleri Buz Maşası Zeytinyağı Sirkelik Masat Pastırma Bıçağı Oyma Bıçağı Soyma Bıçakları Buz Kovası Kemik Bıçağı

1 – Ekmek Sepeti 2 – Meyve Sepeti 3 – Tevzi Kasesi 4 - Sosluk 5 – Tereyağı Kabı

Restorandaki Açık Barda Bulunan Bardaklar (Look at the glasses from the left side to the right side) Barlarda Kullanılan Bardaklar: Küçük Tumbler:Meyve suyu, viski, votka vb. içkilerin servisinde kullanılır. Shot Bardağı Büyük Tumbler (highball bardağı): milk shakeler, alkolsüz içecekler vb. Martini Bardağı Kokteyl Bardağı:Kremalı kokteyller için kullanılır. Likör Bardağı Konyak Bardağı: