.NET FRAMEWORK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Web uygulamalarında yeni bir yaklaşım AJAX
Advertisements

.NET FRAMEWORK -MASAÜSTÜ VE SUNUCU YAZILIMLARI
Bölüm 1 – Bilgisayar, Internet ve Web
SGB.NET’İN TEKNİK ALTYAPISI
Yazılım Geliştirme ve Java
C# İsim uzayları(namespace)
Silverlight Daron Yöndem INETA Türkiye Başkanı
WEB SERVİCE İDRİS YÜRÜK MAHMUT KAYA.
İŞLETİM SİSTEMİ KATMANLARI (Çekirdek, Kabuk ve diğer temel kavramlar)
İÇİNDEKİLER Hakkında Kod Editörü Hata Ayıklayıcı Tasarımcı
A. Betül Oktay Elif Edoğan Zeliha Çetin
WEB Tasarımı & .NET Bolum 1
İSİM UZAYLARI.
Önemli Programlama Dillerinin Gelişimi
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
ÖMÜR BİLGİLİ
FRAMEWORK.
Burcu Musaoğlu Data Sistem A.Ş..
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Proxy-DNS Nedir?.
Bilişim Tek. Öğrt. Cemil ŞAHİN Bilişim Tek. Öğrt. Cemil ŞAHİN PROGRAMLAMA DİLLERİ.
Copyright © The OWASP Foundation Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the OWASP License. The OWASP.
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE).
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
Bölüm 1 – Bilgisayar, Internet ve Web Giriş 1. 2
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE)
Web'i Aydınlatın: Silverlight 2 Daron Yöndem INETA Türkiye Başkanı, MVP.
.NET Teknolojileri .NET mimarisi VB.NET, C.NET, C#.NET
Görsel Programlama Dr. Muhammet Balcılar
Net Class Framework ’ ün en üst yapısına İsim Uzayı denir. İsim uzayları ; pascal programlama dilinde 1990 ve hatta öncesinden beri varolmuş, C’de yer.
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
BTP205 – Görsel Programlama
AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
GİRİŞ Yard.Doç.Dr. Cihad Demirli Sunu içeriği kaynağı: ALGAN, S. (2010). Her Yönüyle C# 4.0. (12.Baskı). Pusula Yay. İstanbul.
Quest Atlantis Dünya Üzerine Yayılmış Çok-Kullanıcılı Çevrim-İçi Eğitsel Bir Bilgisayar Oyununun Teknik Yapısı.
Mobil Web XHTML-MP .NET ve Mobil Web Uygulamalar
C# İsim Uzayları (Namespace)
1 Öğr. B.Aliyeva Öğr. B.Aliyeva Bilgisayar Yazılımı.
ALİ FINDIK Galatasaray Ünİversİtesİ 2015
Java GUI Programming.
HAZIRLAYAN:SEMİH KÜRTÜNCÜ
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Microsoft Windows Server 2003 © Yenilikler ERCAN SAPMAZ.
Programlama Dilleri Visual Basic C# C++ Pascal Delphi.
BIL MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi
Mobil Uygulama Geliştirme
SİSTEM Sistem, bir hedef veya amacı gerçekleştirmek üzere bir arada çalışan birbiriyle ilişkili parçalardan oluşan ve girdi-çıktıları olan sınırları.
Modül 1: Giriş. Genel Bakış Temel.NET kavramları Geliştirme ortamında gezinti Bir C# projesi oluştur Use Visual Studio.NET Veriye eriş Hata ayıkla ve.
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Mobil Uygulama Geliştirme Teknikleri
Genel Kavramlar Bölüm - 1. YAZILIM Bilgisayara işlemler yaptırabilmek ve karar verdirtebilmek için yazılan kalıplara denir. Yazılım, genel olarak donanım.
Barış Ceviz Yazılım Geliştiricisi Yazılım, Yazılımcı, Yazılım Dilleri.
Bilgi Güvenliği Denetim Sürecinde Özgür Yazılımlar Fatih Özavcı Bilgi Güvenliği Danışmanı
NetOpenX-REST Burak Çelik Uyarlama Araçları Uzmanı.
Asp.Net Veritabanı İşlemleri
ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
haZIRLAYAN: ELİF KARAOĞLU
C Programlama Dili Bilgisayar Mühendisliği.
C Programlama Dili Çağdaş Hakan Aladağ.
Bilgisayar Donanım ve Sistem Yazılımı
Nesne tabalı Programlamaya giriş
PROGRAMLAMA TEMELLERİ
Server Yönetim Programları
1- C# Hello world Nesne Yönelimli Programlama - i
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Dünya Üzerine Yayılmış Çok-Kullanıcılı Çevrim-İçi Eğitsel
İOS PLATFORMUNDA MOBİL TRAFİK CEZA BİLDİRİM UYGULAMASI
BLP 4210 PLATFORM BAĞIMSIZ PROGRAMLAMA
.NET Teknolojileri .NET mimarisi VB.NET, C.NET, C#.NET
Sunum transkripti:

.NET FRAMEWORK

.NET NEDİR? Microsoft .NET insanlarin, bilginin, sistemlerin ve cihazlarin iletisimini saglayan bir platformdur. Web tabanli uygulamarin, web servislerinin ve her türlü uygulamanin gelistirilip çalistirilabildigi bir platform olan .NET Framework de bulunmaktadir. .NET Framework ile uygulamalar iletisim standartlarina(SOAP, XML, HTTP vb) uygun olarak gelistirilebilmektedir.

.NET FRAMEWORK NEDİR? Microsoft .NET Framework, uygulamalarin ve web servislerinin insa edilebildigi(build), yayiminin yapilabildigi(deploy) ve çalistirilabildigi(run) bir platformdur. “Build - Deploy – Run” .NET Framework platformu için üç anahtar kelimedir. Verimliligi yüksek, standartlara uygun ve çoklu dil destegi bulunan bir platformdur.

.NET Framework de Desteklenen Programlama Dilleri APL Fortran Pascal  C++ Haskell Perl  C# Java Language Python  COBOL Microsoft JScript RPG  Component Pascal Mercury Scheme  Curriculum Mondrian SmallTalk  Eiffel Oberon Standard ML  Forth Oz Microsoft Visual Basic 

.NET FRAMEWORK NEDİR? İnternet ölçekli uygulamalarin operasyonu ve yayimlanmasi için karsimiza çikan zorluklar .NETFramework'ün sagladigi servisler sayesinde rahatlikla asilabilmektedir. . NET Framework iki temel bölümden olusmaktadir: Common Lanuguage Runtime, Sınıf Kütüphaneleri.

Common Language Runtime (CLR) nedir? Common Language Runtime çalisma zamani servislerinden sorumludur. Common Language Runtime, .NET Framework ile yazilmis uygulamalarin isletiminden sorumlu bir motor gibi görev yapmaktadir.

Common Language Runtime (CLR) nedir? CLR'nin sagladigi ve sorumlu oldugu bazi servisler asagida listelenmektedir:  Kod yönetimi(Code Management): Loading ve Execution , Uygulama belleginin izolasyonu , Tip güvenliginin(type safety) dogrulanmasi , IL(Intermediate Language) kodunun dogal makina koduna dönüsümünün saglanmasi , Yönetilebilir nesnelerin bellek yönetiminin saglanmasi , Kod erisim güvenliginin(code access security) uygulanmasi , Yönetilebilir kodlar, COM nesneleri ve hazir DLL'lerin birbirleri arasinda isletimlerinin saglanmasi , Nesne otomasyonunun saglanmasi , Uygulama gelistiriciler için servislerin saglanmasi .

Sınıf Kütüphaneleri Temel sınıflar; giris/çikiş, string islemleri, güvenlik yönetimi, ağ iletişimi, thread yönetimi, metin işleme ve kullanici arayüz tasarimi gibi standart fonksiyonlari kapsamaktadir. ASP.NET siniflari web tabanli uygulamalar ve web servisleri gelistirebilmek için destek saglamaktadir. Windows Forms siniflari ise masaüstü uygulamalari gelistirebilmeyi saglamaktadir. Sınıf kütüphaneleri, .NET Framework dilleri arasinda ortak, tutarli bir gelistirme arayüzü saglamaktadir.

Common Type System (CTS) nedir? CLR içerisine insa edilmis güçlü ve zengin bir tip sistemidir(type system). Çogu programlama dilinde bulunan tipleri ve bu dillerin operasyonlarini desteklemektedir. Birçok programlama dilinde bulunan tiplerin Common Type System içerisinde gerçeklestirimi yapilmis durumdadir.

Common Language Specification (CLS) nedir? Common Language Specification(CLS), bünyesinde barindirdigi birtakim yapilari ve kisitlari ile kütüphane(library) ve derleyici(compiler) yazabilmek için rehberlik yapmaktadir.

Common Language Specification (CLS) nedir? CLS, CTS'nin bir altkümesidir. CLS uygulama gelistiriciler için büyük önem arzetmektedir. Öyle ki bir uygulama gelistirici yazdigi kodun diger kod gelistiriciler tarafindan da kullanilabilir olmasini gözönünde bulundurmalidir. CLS'nin kriterleri ve kurallari gözönünde bulundurularak yazilan bir API(Application Program Interface), diger programlama dilleri içerisinden kullanilabilmekte, Common Language Runtime tarafindan da isletilebilmektedir.

Rumeysa Nur ARSLAN 133/11C TEŞEKKÜRLER …