Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Net Class Framework ’ ün en üst yapısına İsim Uzayı denir. İsim uzayları ; pascal programlama dilinde 1990 ve hatta öncesinden beri varolmuş, C’de yer.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Net Class Framework ’ ün en üst yapısına İsim Uzayı denir. İsim uzayları ; pascal programlama dilinde 1990 ve hatta öncesinden beri varolmuş, C’de yer."— Sunum transkripti:

1

2 Net Class Framework ’ ün en üst yapısına İsim Uzayı denir. İsim uzayları ; pascal programlama dilinde 1990 ve hatta öncesinden beri varolmuş, C’de yer almayan ancak C++’ta sonradan eklenmiş bir halde yer edinerek, C#’ta dev bir boyutta karşımıza çıkmıştır.

3 İsim alanları, yazılan programlarda mantıksal organizasyonu sağlar. Eski programlama dillerinde çok kişi tarafından yazılan projelerde, isim çakışmaları meydana gelebilmekteydi. Bu çakışmalar fonksiyon, alt program ya da sınıf isimlerinin değiştirilmesi ile çözülebiliyordu.

4 Programlama Dilleri bu karmaşanın önüne geçebilmek için modern dillerde mantıksal bir ayırma yapısı kullanmaya başlamıştır. C++ ve C# dillerindeki isim alanları(namespace) yada Java dilindeki paketler(package) buna birer örnektir..

5 -NET Framework’te programcıların işlerinikolaylaştırmak için birtakım hazır kütüphaneler vardırfakat C# dilinde hazır kütüphaneler mevcut değildir. Bununyerine Framework dediğimiz altyapıda Base Class Library adı verilen temel sınıf kütüphaneleri mevcuttur. -Temel sınıf kütüphaneleri; uygulamalarınızı geliştirirkensize lazım olabilecek birçok servisi ve nesneyi içinde barındıran bir sistemdir. Temel sınıf kütüphaneleri,isim uzayları içinde organize edilmiştir.

6 using System; namespace isimalan; public class C# { public static void Main() { Console.WriteLine (C#) } }

7 using namespace System; public static void Main() { Console.WriteLine (" C++ ") }

8 SYSTEM : Ortak kullanıma sahip değerleri, referans edilen veri türlerini, olayları ve bu olayların işleyişlerini, çeşitli arayüzleri, özellikleri ve işlem hatalarını tanımlayan temel sınıfları içerir. SYSTEM.COLLECTİONS:Çeşitli nesne koleksiyonlarını tanımlayan sınıfları içerir. SYSTEM.CONFİGURATİON: Yazdığımız programın içinden.Net Framework konfigürasyon ayarlarına erişmemizi sağlayan arayüz ve sınıfları içerir. SYSTEM.DATA : Veritabanı kullanan projelerimizde çok işimize yarayacak olan sınıftır.

9 SYSTEM.WEB.CONTROLS:Bir web sayfası üzerinde web sunucu kontrolleri yaratabilmeyi sağlayan sınıfları içerir. SYSTEM.XML: Xml dili için standartlara dayalı destek sağlar. SYSTEM.WEB: İstemci/sunucu iletişimini sağlayan sınıf ve arayüzleri içerir.Bu namespace aynı zamanda cookie işleme, dosya transferi, exception information ve çıktı ön bellekleme denetimlerini de içerir.

10 İsim alanları içersinde yalnızcasınıf(class), numaralandırma(enum), yapı (struct),temsilci(delegate) ya da arayüz(interface) bildirimi yapılabilir. İsim anları içinde değişkentanımlaması veya metot bildirimi yapılamaz. Farklı konumlarda ya dadosyalarda aynı adlı isim alanları tanımlanabilir. Bu hataya neden olmaz.

11 BUSRA YUCEL


"Net Class Framework ’ ün en üst yapısına İsim Uzayı denir. İsim uzayları ; pascal programlama dilinde 1990 ve hatta öncesinden beri varolmuş, C’de yer." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları