TAKBİS KADASTRO ÇÖZÜMÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Edirne Bölge Müdürlüğü
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
METAB ENCÜMEN TOPLANTISI
İZİN İRTİFAK İŞLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Enerji Verimliliği ve Enerji Kimlik Belgesi (EKB)
TAŞINMAZ BİLGİ SİSTEMİ
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
ORMAN KADASTRO KOMİSYONLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ CBS Web Uygulaması
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
İNTERNET.
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Harita Dairesi Başkanlığı
Türk Bankacılık Sektörü Genel Görünümü
İMAR , PLANLAMA ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
(Bilişim Sektörüne Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesi Projesi)
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
Yapılan Çalışmaların Tesis Kadastrosu ile Karşılaştırılması
Kocaeli Afet Sonrası Coğrafi Bilgi Paylaşım Sistemi TED-IMAGINS SAYISAL GRAFİK İzmit Kent Kurultayı 24 Ağustos 2000 Kocaeli Sanayi Odası.
DEREBUCAK TAPU MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU  MÜDÜRLÜĞÜMÜZ 1 MÜDÜR ODASI, 1 SERVİS, 1 ARŞİV VE 1 TAKBİS ODASI MEVCUT OLUP BİR MÜDÜR, 1 ADET BİLGİSAYAR.
Optimum İyileştirme Takımı Antalya 2012 OPTİMUM İyileştirme Takımı Çalışma Raporu.
Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı
Didem AYDAN 20 Kasım 2009 Ankara YAŞAM BİLİMLERİ VERİ TABANI.
Fizibilite Etüdü Danışmanlık Projesi
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Strateji Geliştirme Başkanlığı SGB.net Sistemi Genel Tanıtımı
 BİLFORCE; hızla dönen ve gelişen dünyada, baş döndüren teknolojik gelişimlerin en temel dinamiği olan Bilişim ve Yazılım sektöründeki.
ADRES BİLGİLERİNİN TUTULMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18 AĞUSTOS 2006 Mustafa DÖNER Genel.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
HAVZA İLE İLGİLİ HEDEFLENEN ÇALIŞMA (YANSI 13) HAVZA TEŞKİLATLANMASI YOLUYLA YENİDEN YAPILANMA 1.1. HAVZA TEŞKİLATI 2.2. HAVZA YÖNETİM HUKUKU 3.3. HAVZA.
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ÇELTİK – AKGÖL PROJESİ Feyzullah PARLAK ( Planlama Başmüh. ) Metin PEKTAŞ.
HAVZA PLANLAMA VE ARAZİ ISLAHI DAİRE BAŞKANLIĞI
TEST – 1.
KISMİ İSTİSNALAR Kültür ve eğitim amaçlı istisnalar (17/1) - İlim, fen, güzel sanatlar, tarımsal amaçlı teslimler (a) - Tiyatro, konser salonu, kütüphane.
Milli Emlak SÜREÇ YÖNETİMİ Çat İlçesi Pilot Uygulaması
PLANLAMA VE PROJE FAALİYETLERİ
KOCAELİ ARSLANBEY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2013 YILI İŞ PROGRAMI.
ARAZİ TOPLULAŞTIRMADA ÖN ETÜD RAPORLARININ HAZIRLANMASI VE ÖNEMİ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
Coğrafi Bilgi Sistemlerinde
Orman Bölge Müdürlüğü Sn Proje AdıSektörüYeriProjenin Durumu 1 Orman KadastroTarım/OrmancılıkMuhtelifİhalesi yapılmıştır 2 Orman Koruma ve İşletmecilik.
KAMU HARCAMALARININ SINIFLANDIRILMASI
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
EMLAK İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ
YÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİ
Kadastro Mülkiyet Dairesi Başkanlığı BİLİŞİM ÇALIŞMALARIMIZ 14 Nisan 2011, OGM E-Dönüşüm İçin Yolculuğumuz Özgür KARATAŞ Harita Müh.
Kullanıcı Profili Analizi
1 Yönetim Bilgi Sistemleri 2015– ANKARA Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
Yazılım Geliştirmenin Robotik Hali NETIGMA 1.
T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
Kentsel Dönüşüm (6306 sayılı Kanun Uygulamaları) Hazırlayan
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
KADASTRO
KİRALAMA-İRTİFAK HAKKI VE KULLANIM İZNİ(İNTİFA HAKKI)
Coğrafi Bilgi Sistemi Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) : Dünya üzerindeki karmaşık sosyal, ekonomik, çevresel vb. sorunların çözümüne yönelik mekana/konuma.
Sunum transkripti:

TAKBİS KADASTRO ÇÖZÜMÜ Sektör Bilgilendirme Toplantısı

“Kadastro Çözümü” TAKBİS Projesi kapsamında geliştirilen “kadastro çözümü” hakkında sektörü bilgilendirmek amacı ile bu toplantı düzenlenmiş bulunmaktadır.

“Kadastro Çözümü” Standart web servisleri aracılığı ile kadastro ve mülkiyet bilgilerine erişimin sağlanması ve kadastro işlemlerinin gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmada ISO19100 ve OGC standartları ile INSPIRE direktifleri referans alınmıştır.

PROJENİN GELİŞİMİ İteratif ve artımsal bir yöntemle yürütülen çalışmada; analiz ve tasarım ile “sınama” (proof of concept) çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmıştır. Geliştirme süreci devam etmektedir. Geliştirme sürecinde sektör görüşüne sunulacak olan, GML ve servis tanımları takbisbilgi.tkgm.gov.tr adresinden 20 Ağustos 2010 itibarıyla yayınlanmaya başlanacaktır. Geliştirme süreci sektör ve kurumlarımızdan alınacak geri beslemeler ile açık ve etkileşimli bir şekilde devam ettirilecektir. 2010 sonu itibarıyla beta versiyon tamamlanarak formal test ve sertifikasyon sürecine geçilmesi planlanmıştır.

“KADASTRO ÇÖZÜMÜ” YOL HARİTASI 2010 2011 Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak Şubat Mart Kadastro Çözümü Yol haritasının duyurulması Bilgi Portalının Açılması Alfa versiyon Beta versiyon Resmi yayım Şema ve servislerin yayınlanması ve geliştirilmesi süreci-1 Şema ve servislerin yayınlanması ve geliştirilmesi süreci-2 Şema ve servislerin güncellenmesi İstemci yazılımların test ve sertifikasyon süreci Test ortamının devreye alınması

TAKBİS WEB SERVİS TÜKETİCİLERİ Kent Bilgi Sistemi Belediyeler İl Özel İdareleri Tescile Konu harita Kadastro Müd. Lihkab Ofisleri Harita Müt. Orman Genel Müd. AltyapI-ENERJİ TAKBİS İçme suyu-atık su Doğalgaz Dağıtım Rüzgar En. Güneş En. Petrol Hat. Sulama Drenaj … Arazi-KENT planlama Belediye Bayındırlık Bak. TAU İl özel idaresi Tarım Reformu KGM DSİ TOKİ … Tüzel Kişiler Vatandaş Adalet Bak. Milli Emlak Turizm-Kültür Bak. Gayrimenkul Değer. Vb… Görüntüleme- Sorgulama

TAKBİS WEB SERVİS TÜKETİCİLERİ E-DEVLET UYGULAMALARI Kadastro Veri Tabanı Kadastro Çözümü Servis Bütünü GENEL ÜRÜNLER TAPU VERİ TABANI KENT BİLGİ SİSTEMLERİ KADASTRO MÜDÜRLÜKLERİ LİHKAB OFİSLERİ

Sistem Kavramsal Gösterimi Takbis Merkez Sistem Kadastro Servisleri Başvuru Servisi Döner Sermaye Servisi Veri Talep Servisi Uygulama Servisi Istemci Uygulama Yazılımı GML uygulama şemaları İmar Yenileme Tevhid Talebe Bağlı Ayırma Toplulaştırma Yola Terk Yoldan İhdas Cins Değişikliği İrtifak Hakkı Kamulaştırma 2-B Kadastrosu Teknik Hata Düzeltmesi Orman Haritaları Kontrolü Tescil Harici Alanların Tescili SERVİS KATMANI

Standartlar:

OGC; Organizasyon Standart Doküman İsmi Açıklama OGC WMS OGC 01-068r3 Kadastral verilerin Web Map Service standardında Internet/Intranet üzerinden sunulacaktır. WMS dinamik harita görüntüleme standartıdır. TKGM kadastro verisini kullanan tüm istemci yazılımlar harita ihtiyaçlarını WMS servisiyle karşılanacaktır. WCS OGC 07-006r1 Raster verilerin Web Coverage Service standardında internet/intranet üzerinden sunumunda kullanılacaktır. Raster veriler üzerinde herhangi bir format değiştirme işlemi yapılmadan tüm diğer kullanıcılara servis edebilme imkanı sağlayacak. WMST OGC 07-057r7 WMS ile sunulan dinamik kadastro haritaları Web Map Tile Service standardı ile statik haritalar olarak sunulacaktır. Sürekli ve dinamik haritalar, WMTS ile değişik ölçek aralıklarında hızlı bir şekilde sunulacaktır. WMTS standardı ile yayın yapan dünyadaki diğer harita servis sağlayıcıların verileri katman olarak kullanılacaktır. WPS OGC 05-007r7 TKGM nin sunduğu tüm servisler Web Process Service standardında olacaktır. Mekansal veri ile yapılacak tüm operasyonlar, hesaplamalar ve hizmetler bu standarda uygun yapılacaktır. Bu durumda TKGM den hizmet alan tüm istemciler standart operasyonlarla ve bunların sonuç ürünleri ile hizmet alacaklardır. Filter Encoding OGC 04-095 Filter Encoding WMS, WFS, WCS gibi OGC servislerinde kullanılacak olan sorguları standardize eder. Filitre ifadeleri, OGC Filter Encoding de belirtilen standardlarda alınacak ve servisler bu filtrelere göre çalışacaktır.

Technology Protocol/Standard Communication HTTPS; TCP/IP Graphics PNG; JPEG; SVG [13] Metadata ISO 19115 [15] Structured Data Markup XML [16] Feature data Geography Markup Language (GML) [17] Coverage data GeoTiff; HDF-EOS Web Mapping Service OGC Web Map Service (ISO 19128) [18] Web Feature Service OGC Web Feature Service [19] Catalogue Services OGC Catalog Services [20] Presentation XHTML [21]; CSS [22] Web Services SOAP [8]; WSDL [10];RestFull Web Coverage Services OGC Web Coverage Service [19]