AÇILIŞ TARİHİ MERKEZ ANTALYA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİ EVLERİ’NDE GÜZEL ANLAR 2012
Advertisements

Türkiye çapında hizmet veren 5 aktif gençlik derneğinin bir araya gelmesi ile kurulmuştur. Kurulacak gençlik federasyonunun alt birimi olarak hizmet verecek.
NATO Gezisi Nisan 2014.
5. Hendese Grup Toplantısı
Her Grup için Hedefler Belirlenir
AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 2: AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ.
TÜRK HALKI, VEREMİ VE VEREMLE SAVAŞI DOĞRU BİLİYOR MU?
BORUSAN ASIM KOCABIYIK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013/2014
Sinaps Alternatif İletişim Çözümleri
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
T.C DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Müftülüğü
Prof. Dr. Aysel Aziz İstanbul Arel Üniversitesi
İçerik Yönetimi Eğitimi Güz Dönemi Gökçen Fidan ODTÜ SAT-595.
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
Farklı Kültürlerde Liderlik Yapmak Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
TÜFAD BURSA ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ 2011.
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
Durum çalışması: birçok sorusu ve az cevabı olan bir kadın girişimci.
2010 YILI ÇALIŞMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ (1 ağustos-31 aralık) Hazırlayan: İbrahim TUNÇ.
TEMAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş..
1. 2 S.N.KÖYÜN SORUNLARI 1 Ankara dışındaki özellikle İstanbul'daki köylülerimiz ile toplantı yapmak ve onlarında üye olmasını sağlamak (29) 2 Köyün.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
TEST – 1.
İSKENDERUN AK PARTİ KADIN KOLLARI FALİYETLERİ
1. 2 PİKNİK DÜZENLENMESİ ( ) İSTANBUL’DAN ÜYE KAYITLARI YAPILMASI ( ) KÖY İNTERNET SİTESİNİN KURULMASI ( ) 3 İSTANBUL’DA DERNEK.
TOPLAMA İŞLEMİNDE VERİLMEYEN TOPLANANI BULMA.
Yabancı dil öğrenirken o dilin konuşulduğu ülkenin kültürünü tanımak, Farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin de yabancı dil derslerinde ve ders.
EURO 2016 TÜRKİYE Onur KILIÇ. UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası.
1 YARDIM KURULUŞLARINDA LOJİSTİK YÖNETİMİ Doç. Dr. Murat ERDAL
TOKAT KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
Hacettepe Otomotiv Topluluğu Tanıtım Sunumu
OKULLARDA SUÇ VE ŞİDDETİ ÖNLEME
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
ÇOCUGUNUZU YAŞ GRUPLARINA GÖRE TANIYOR MUSUNUZ?
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI
İNKILAP PERFORMANS ÖDEVİ
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
TÜRKİYE’NİN TURİSTİK DEĞERİ
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
ÇOCUK BÖBREK VAKFI 2014 YILI FAALİYET RAPORU
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ.
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Türkiye’de sporun başlangıcı ve gelişimi
İZCİLİK.
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
DAVUTLAR ŞÜKUFE CEMAL ÖZBAŞ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU
ADIM ADIM TÜRKİYE GÜZEL TÜRKİYE’M-2.
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
Aile Atölyeleri Projesi
MOHTİ TARIM OSMAN KALAYCI SERBEST TARIM DANIŞMANI ZİRAAT MÜHENDİSİ
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
“YARINLARA DEĞER KATAR”
BENİM BÜYÜK YUVAM.
Hep Birlikte Ünitesi.
İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
AY-TUR TURİZM SAN VE TİC A.Ş. TURUNÇ RESORT OTEL
SPOR AMAÇLI KURULMUŞ DERNEKLER
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
İSTANBUL KRAFT TORBA AMBALAJ SAN. TİC. A.Ş.
Sunum transkripti:

AÇILIŞ TARİHİ 17.04.2012 MERKEZ ANTALYA AHISKA KÜLTÜR MERKEZİ AÇILIŞ TARİHİ 17.04.2012 MERKEZ ANTALYA

ANTALYA’DA BİRŞEYLER YAPMAK AMA NE? Yaklaşık olarak 10-15 sene önce vatana hasret kalan nesillerin şanslı evlatları olarak Türkiye'ye eğitim alma amacı ile geldik,Kısmette eğitimimizi tamamladıktan sonra hasretiyle yandiğimız Türkiye'ye  Antalya'ya yerleşmek varmış.Ondan sonra geçen zamanda yeni gelen ve yerleşenlere nasıl bir yardımda bulunabileceğimizi düşünmeye başladık.

GENÇ GİRİŞİMCİ ARKADAŞLAR KENDİLERİNE ORNEK OLACAK BİR DERNEK ARAMAYA BAŞLADILAR BULABİLDİKLERİMİZ ORNEK DERNEKLER 1 İSTANBUL’DA AHİMED 2 BURSA’DA TASİYAD

İSTANBUL AHİMED ZİYARETİ İSTANBUL’DA AHISKALILARIN PIKNIK KEYFİ

İSTANBUL ZİYARETİ SONRASI İSTANBUL GEZİSİNDEN SONRA YAŞADIKLARIMIZI ÇEVREMİZE ANLATTIK. BU ORGANİZASYONLARA BİZLERİN DE NE KADAR İHTİYACI OLDUĞUNU ANLADIK. BAŞKA GEZİLER İÇİN YENİ ARKADAŞLARDAN KATILMA İSTEKLERİ GELİR, VE İKİNCİ GEZİNİN BURSA’YA YAPILMASINI KARAR ALINIR

BURSA TASİYAD ZİYARETİ

BURSA GEZİSİ DEĞERLENDİRMESİ Neden biz de Antalya’da böyle bir Dernek açmıyoruz  diye ilk fikirleri derinden düşünmeye başladık.TASİYAD’ın çalışma şeklini bugüne kadar hiçbir Ahıskalı kuruluşlarında böyle bir ilgi ve alaka görmeyen bizi ve gençleri adete büyüledi. Uzun çalışmalar sonucu açacağımız yerin Ahıska Kültür Merkezi olmasını karara bağlayarak çalışmalarımıza start vermiş olduk.

KÜLTÜR MERKEZİMİZİN AÇILIŞI

KÜLTÜR MERKEZİMİZİN AÇILIŞI

KÜLTÜR MERKEZİMİZİN AÇILIŞ DEĞERLENDİRMESİ Merkezimizin açılışına katılanlardan çok güzel ve olumlu tepkiler aldık. Kültür Merkezimizin gençler tarafından açılması halk içinde umut ve güven oluşturmaya başlamıştır. Bu tepkiler üzerine Kültür Merkezi Yönetimi çalışmalarına hız vermiştir.

ANNELER GÜNÜ

KİMSE YOK MU DERNEĞİ ZİYARETİ BİZİM MİLLETE YARDIM EDEBİLECEK KURULUŞLARI ZİYARET VE TANIŞMA İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK. ÇALIŞMALARIMIZ İNTERNET HABERLERİNDE YERİNİ ALMAKTA VE KÜLTÜR MERKEZİ SİTESİNDE BULUNMAKTADIR

RAMAZANDA ULAŞABİLDİĞİMİZ MUHTAÇ AİLELERE GIDA YARDIMI YAPTIK RAMAZANDA ‘’KİMSE YOK MU’’ İLE ORTAK ÇALIŞMA YAPARAK 200 AİLEYE GIDA PAKETİ DAĞITTIK.

FAALİYET PLANI 1. Tercüme işleri.  2.  Haftada 1gün (Pazar Günü) Ahıskalı Avukatların halkımıza Hukuki konularda  danışmanlık yapması.  3.  Haftada 1 gün (Pazar Günü)   Ahıskalı Emlakcıların halkımıza   Emlak Danışmanlığı yapması.  4.  Halkı Arasında Anket Yapıp, Psikolog uzmanların desteği ile araştırma yapmak.  5.  Ahıskalı yaşlıları bir araya toplayıp Kafkasda yaşadıklarını yazıya döküp, internet ve çeşitli basın yayın mecralarında  yayımlanmasını sağlamak.

FAALİYET PLANI  6.  Yeni gelenler için Antalya’daki yerleşim bölgeleri ve şartları hakkında bilgi vermek, tanıdığı veya akrabası ile buluşturma.  7.  Orta ve Lise öğrencilerine derslerinde yardımcı olmak.  8.  Değişik konularda Egitici Seminerler düzenlemek (Çocuk Terbiyesi, Türkiyeye Adaptasyon v.b) .  9. Halkımızın bir biriyle kaynaşması için Toplu piknik, gezi, Bayram günlerinde Bayramlaşma gibi sosyal aktiviteler düzenlemek.  10. İhtiyaç sahibi Ailelere prosedürler çerçevesinde uygun görüldüğü takdirde maddi yardım sağlamak.

FAALİYET PLANI 11. Ceşitli etkinliklerde Ahıska Türkler adına katılma ve temsil etme.  12 .Kültür Merkezimizde  çeşitli etkinlikler  düzenlemek (Kına gecesi, Kur-an okutma, Doğum günü). Masraflar düzenleyenlere aittır.  13.  İş arayanlara iş bulma konusunda yardımcı olmak, ve çalışanların çalıştığı yerde uğradığı haksızlıkları gidermeye yardımcı olmak.  14. Çeşitli spor faliyetleri organize etmek.

YIL SONUNA KADAR PLANLANMIŞ ÇALIŞMALAR 27.10.2012 BAYRAMIN 3. GÜNÜ GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTEDİĞİMİZ YEMEKLİ TOPLU BAYRAMLAŞMA PROGRAMI 18.11.2012 SÜRGÜN ANMA PROGRAMI. ANTALYADA İLK DEFA YAPILACAK PROGRAM

YIL SONUNA KADAR PLANLANMIŞ ÇALIŞMALAR 1 İNGİLİZCE DİL KURSU 2 FUTBOL TURNUVASI 3 GEZİ (İSTANBUL, AHISKA) 4. KENDİMİZİ DAHA FAZLA İNSANLARA DUYURMAK

GELİN BİRLİKTE OLALIM GÜÇ OLALIM

1944’TE YOLA CIKAN TRENİ DURDURALIM