REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEREDE VE NASIL YAŞIYORUZ
Advertisements

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL MERKEZİNDE EĞİTİM SEMİNERİ
Ukrayna Ukrayna.
•Ayder, Çamlıhemşin ilçesinin 19 km. güneydoğusunda 1350 m. yükseklikte çam ormanları ile kaplı daha ziyade yayla niteliğinde bir yerdir. •Fırtına.
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
Ankara Ankara Güzel Ankara
FRİG VADİSİ VE AFYON’DA KAPLICA KEYFİ EKİM TARİHİNDE 2 GÜNLÜK PROGRAM.
MARKA YÖNETİMİ HAFTA IV. Türkiye’nin Marka Değerleri 1972 tarihli Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme çerçevesinde evrensel değerlere.
TURİZM DEĞERLERİMİZ.
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
Çanakkale
Doğu Anadolu Bölgesi.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
MEVSİMLER.
TURİZM COĞRAFYASI.
TÜRKİYE’NİN YERALTI ZENGİNLİKLERİ
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
YAMBOL VE CİVARINDA TATİL TEREZA VE TANYA’NIN TEKLİFİ
BURSA.
Grup karakartal Karadeniz bölgesi.
Müze Nedir?.
ADI: ÜLKEMİZİ GELİŞTİRELİM
Safranbolu
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
KAPADOKYA.
Karadeniz İklimi Hazırlayanlar: Onat Özçelik, Meltem Tutar,
Konu : türkiye’de iklim bölgeleri
Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6
Belçika.
LONDRA.
NEVŞEHİR COĞRAFYASI HAZIRLAYANLAR BAHAR KİRŞAN
Küresel Isınma ve Türkiye. Türkiye’de beklenen yüzey sıcaklığı değişiklileri.
Hazırlayan ve Sunan Ela Nur ÖZKAR TÜRKİYE’DE BULUNDUĞU YER ( ANKARA )
Coğrafi Bölgeler.
İsviçre.
SİBEL UCAR Doğu Anadolu Bölgesi.
ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ
No Konu Ürettiklerimiz
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
PINUS HALEPENSİS (HALEP ÇAMI).
TÜRKİYE’DE ULAŞIM:.
TÜRKİYE'DE GÖRÜLEN İKLİMLER
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Turizm Nedir ? Başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve alıveriş yapmak için yapılan gezilerdir. Bu gezilere katılanlara turist denir. Turizm;
UYGARLIKLAR BEŞİĞİ ANADOLU
NEH İ R KARAHAN-BORA ÖNCÜL 4C. Do ğ u Anadolu Bölgesi Türkiye’nin en büyük yüzölçüme, en fazla yükseltiye ve en engebeli yapıya sahip olan bölgesidir.Cilo.
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
İletişim fakültesi ŞEHİRLER VE İMAJLAR: MARKA ŞEHİR OLMA SÜRECİNDE TÜRKİYE’DE MALATYA İMAJI.
ÖĞRENCİ EĞİTİM KAMPLARININ YAPILDIĞI GENÇLİK VE İZCİLİK EĞİTİM TESİSLERİ İLE İLGİLİ TANITIM BİLGİLERİ VE FOTOĞRAF GÖRÜNTÜLERİ AŞAĞIDA SUNULMAKTADIR. 1)Çanakkale.
Kurulduğu 1993 yılından günümüze kadar, otuz yıllık mesleki birikimin önderliğindeki deneyimli ve dinamik kadrosu, zengin bitki çeşitlerine sahip fidanlığı.
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN BAŞLICA İKLİM TİPLERİ
MARMARA BÖLGESİ.
Ege Bölgesinde hangi halk oyunu oynanır?. Bir yerin uzun yıllar boyunca değişmeyen hava durumuna ne denir?
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
YAŞADIĞIMIZ BÖLGE.
FUAR PAZARLAMA & TANITIM SÜREÇLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu Beylikleri Dönemi
Marmara Bölgesini Tanıyalım
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
Ankara Ankara Güzel Ankara
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
SOSYAL YAPI İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası Çalışma alanı
ATATÜRK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İSTİRAHATINI YAPTIĞI YER.
TÜRKİYE’DE ULAŞIM SİSTEMLERİ. A.DOĞAL FAKTÖRLER 1.COĞRAFİ KONUM  Ülkemiz konumu itibariyle üç kıta arasında köprü konumundadır.  Bu özelliği ile Kafkaslar,
TÜRKİYENİN SU VARLIĞI.
KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ
BİTKİ ÖRTÜSÜ VE UĞRADIĞI ZARARLAR
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN.
Sunum transkripti:

REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ ESKİŞEHİR REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU İCLAL ERTEN TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ 4/A

ESKİŞEHİR Eskişehir ili, Türkiye’nin başkenti olan Ankara’nın batısında ve İç Anadolu Bölgesi’nde bulunmaktadır. Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerine ev sahipliği yapar. İlde önemli oranda Tatar Vatandaşlarımız mevcuttur.

ESKİŞEHİR Tarihteki eski adı Dorlion'dur. Selçuklu ve Osmanlı Dönemi'nde de önemli bir kavşak noktası olmuştur.

ESKİŞEHİR Lületaşı çıkarımının tamamına yakını bu ildedir. Eskişehir sanayisi, eğitim düzeyi, ekonomik seviyesi, mimari ve tarihi önemiyle zenginliklere sahip bir şehirdir.

ESKİŞEHİR Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyük illerin Eskişehire yakın oluşunun yanında demiryolu ağının Eskişehir'den geçerek batı ve doğunun birleşmesinde bir kavşak olması Eskişehir'in coğrafi ve ekonomik yapısına ayrı bir renk katar.

ESKİŞEHİR Maden yataklarının ve işletmelerinin oldukça fazla olduğu söylenebilir. Türkiye'deki hatta Dünyadaki Bor rezervinin önemli bir bölümü Eskişehir de çıkartılmaktadır.

ESKİŞEHİR Demiryollarının bel kemiğini oluşturan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi, Askeri ana jet üssü, uçak bakım ve üretimi, Türkiye ve dünyada marka olmuş bir çok firmanın fabrikası ve ana merkezi bulunan bir şehirdir.

ESKİŞEHİR Porsuk nehri şehir merkezini ortadan ikiye böler. Son yıllarda yapılan düzenleme lerle nehir güzelleştirilerek, şehre ayrı bir çehre ve ulaşım yolu olarak ön plana çıkmıştır.

ESKİŞEHİR Şehir toplu ulaşımında otobüs ve botların yanında oldukça modern olan tramvay sistemi önemli yer tutmaktadır.

ESKİŞEHİR İklim : Eskişehirde sert bir kara iklimi hakimdir. Kışlar sert ve süreklidir. Yaz ayları ise gündüzleri sıcak, geceleri serindir. Gece ve gündüz sıcaklıkları arasında büyük farklılıklar gözlenir. İlin yıllık ortalama sıcaklığı 11 °C civarındadır.

ESKİŞEHİR Sakar Ilıcaları : Eskişehir'in kuzeyinde yer alır. Eskişehir'e uzaklığı 32 km.'dir. Orman içerisinde turistik belgeli tesisin yanı sıra çadır alanları da vardır. Doğa ile iç içe olunabilecek bir kaplıca merkezidir

ESKİŞEHİR Hasırca: Porsuk Barajı üzerinde çam ormanları içerisinde cilt hastalıklarına iyi gelen; birisi açık iki tane de havuzun yer aldığı bir mekandır.

ESKİŞEHİR Karahisar Kaplıcaları: Sivrihisar-Polatlı yolunda Eskişehir'in Karahisar Köyü'ndedir. Cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.

ESKİŞEHİR Kızılinler: Eskişehir'in merkezine 14 km uzaklıktadır. Zengin sıcak su kaynaklarına sahiptir. Kaplıca suyu başta cilt hastalıkları olmak üzere mide ve bağırsak hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

ESKİŞEHİR Müzeler : Sivil Havacılık müzesi, Demiryolları Müzesi, Etnografya Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Osmanlı Tarihinin parçası olan Odunpazarı evleri vs. Eskişehir tarihine ışık tutarak ziyaretçi akınına uğrayan yerlerdir.

ESKİŞEHİR Mesire yerleri: Yeşil alan ve mesire yerlerinin herkesime hitap ettiği şehirde; Fidanlık orman içi dinlenme yeri, Bademlik, Musaözü Barajı, Son yıllarda yapımı tamamlanana Kentpark ile Türkiye'nin ilk denizi olamayan plajı halkın kullanımına sunulmuştur. Ayrıca hizmete açılan Sazova Bilim ve Kültür Parkı da oldukça ilgi çeken parklar arasındadır.

ESKİŞEHİR Külliyeler: Seyit Battal Gazi Külliyesi, Kurşunlu Külliyesi Seyitgazi yolundaki büyük küllüye. Odunpazarı Evleri Eskişehir'in ilk yerleşim yerini oluşturan Osmanlı Dönemi'nden kalma tarihi evlerdir.

ESKİŞEHİR Frigya Vadisi: Antik Frigya‘ nın kalbi olan Midas Anıtı yada diğer adıyla Yazılıkaya, Eskişehir il merkezine 80 km uzaklıkta olup, Han ilçesi sınırları içerisindedir. Bölgede kapadokya bölgesindeki peribacalarını andıran bir çok anıt ve doğal coğrafik yontuya rastlamak mümkündür.

ESKİŞEHİR Eğer yolunuz bir gün ESKİŞEHİRE düşerse tatarlara özgü yemeklerin başında gelen Çiğbörek (Şırbörek) yemeden dönmeyin.