Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu Beylikleri Dönemi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu Beylikleri Dönemi"— Sunum transkripti:

1 TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu Beylikleri Dönemi

2 TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu Beylikleri Dönemi
Kösedağ Savaşı’ndan sonra Anadolu’nun büyük bölümü Moğol hâkimiyetine girdi. Türkler, Türkiye Selçuklu Devleti’nin zayıflaması ve yıkılması sürecinde beylikler kurarak bağımsızlıklarını korumaya çalıştılar. Böylece Anadolu’da siyasi birlik parçalandı; yeniden beylikler dönemi başladı. Bu beylikler, özellikle Anadolu’nun batısında Moğol baskısından uzak Bizans İmparatorluğu sınırında kuruldu. Bizans sınırında kurulan bu beyliklere uç beyliği denir.

3 KÖSEDAĞ SAVAŞI SONRASINDA ANADOLU’DA KURULAN BEYLİKLER
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu Beylikleri Dönemi KÖSEDAĞ SAVAŞI SONRASINDA ANADOLU’DA KURULAN BEYLİKLER

4 BEYLİKLER KÜLTÜR VE MEDENİYET - AYDINOĞULLARI
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu Beylikleri Dönemi BEYLİKLER KÜLTÜR VE MEDENİYET - AYDINOĞULLARI Aydınoğlu Ömer Bey; cömert, dindar, gaza ve fetih yapan bir kahramandır. Gaza için hazırladığı donanma ile Bizans’ın başkenti İstanbul’a kadar akınlar yapar, elde ettiği ganimeti Müslümanlara dağıtırdı.

5 BEYLİKLER KÜLTÜR VE MEDENİYET - KARAMANOĞULLARI
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu Beylikleri Dönemi BEYLİKLER KÜLTÜR VE MEDENİYET - KARAMANOĞULLARI “Bundan sonra hiç kimse, divanda (devlet dairesi), dergâhta (saray), bargâhta (resmi toplantı), mecliste (eğlence yeri) ve meydanda (çarşı, pazar) Türkçe’den başka dil konuşmayacak”.

6 BEYLİKLER KÜLTÜR VE MEDENİYET - CANDAROĞULLARI
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu Beylikleri Dönemi BEYLİKLER KÜLTÜR VE MEDENİYET - CANDAROĞULLARI Sadece cami değil külliyedeki medrese, han ve türbe gibi diğer müştemilatı temel kazılmaksızın kayaların üzerine inşa edildiği için ‘temelsiz cami’ olarak da isimlendirilen İsmail Bey Camisi, geçen yıllara rağmen bugün bile dimdik ayaktadır.

7 BEYLİKLER KÜLTÜR VE MEDENİYET - OSMANOĞULLARI
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu Beylikleri Dönemi BEYLİKLER KÜLTÜR VE MEDENİYET - OSMANOĞULLARI Anadolu beylikleri arasında Osmanlı Beyliği zaman içinde bu beylikleri hâkimiyeti altına alarak 600 yıldan fazla devam eden büyük bir devlet kurmayı başaracaktır.

8

9


"TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu Beylikleri Dönemi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları