Bölüm 1 Genel Kavramlar Bilgi Saklama

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgisayar Programlama I
Advertisements

ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMALARI.
ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMALARI.
İŞLETİM SİSTEMİ KATMANLARI (Çekirdek, Kabuk ve diğer temel kavramlar)
Problemi Çözme Adımları
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Bilgisayar Programlamaya Giriş
Bölüm 1 Genel Kavramlar Bilgisayarın Temel Birimleri Bilgi Saklama
4 Kontrol Yapıları: 1.Bölüm.
AKIŞ DİYAGRAMLARI Yard.Doç.Dr. Cihad DEMİRLİ
Programlamanın Yapı Taşları
BPR151 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - I
Bölüm 3 – Yapısal Programlama
PROBLEM ÇÖZME (PROBLEM SOLVING) “nereden başlamalı ?”
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri Genel Kavramlar
Yapısal Program Geliştirme – if, if-else
CEIT 101 Teorik Emrah Soykan - Konu 2 -.
CEIT 101 Teorik Vasfi Tuğun - Konu 2 -.
ALGORİTMA ve PROGRAMLAMA
Görsel C# ile Windows Programlama
Bilgisayar Programlama
PROGRAMLAMA VE ASSEMBLY DİLİ
Temel tanımlar ve işleyiş
AKIŞ ŞEMASI Akış şeması belirli bir işin yapılabilmesi için, basit işlemlerle şema halinde gösterilmesidir. Kısaca algoritmanın şemalarla gösterilmesidir.
İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. S.Serkan TAN.
DEĞİŞKENLER VE VERİ TİPLERİ
ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMASI
AKIŞ ŞEMASI Akış şeması belirli bir işin yapılabilmesi için, basit işlemlerle şema halinde gösterilmesidir. Kısaca algoritmanın şemalarla gösterilmesidir.
Temel Kavramlar, İşlemler, Operatörler
UZAKTAN EĞİTİM Prof.Dr.Petek Aşkar
1 Öğr. B.Aliyeva Öğr. B.Aliyeva Bilgisayar Yazılımı.
CNC tezgah ve sistemlerde; tezgah, parça ve takım olmak üzere üç ayrı koordinat sistemi vardır. Bu koordinat sistemlerinin  orijinlerine; tezgaha ait olanına 
ALGORİTMA.
ENF 204 Bilgisayar Programlama Algoritma ve Akış Diyagramları
Problem Yaklaşım Temelleri, Algoritma ve Akış Şeması
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ ***** Prof.Dr. Mustafa Ergün
Programlama Dilleri Visual Basic C# C++ Pascal Delphi.
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
ALGORİTMA VE AKIŞ ÇİZELGELERİ
DERS 4 MİKROİŞLEMCİ PROGRAMLAMA. Dr. Emin Argun Oral, Atatürk Üniversitesi 2008 Ders 4, Slayt 2İÇERİK Yüksek seviyeli programlama dilleri Düşük sevyeli.
Adım Adım Algoritma.
Ders 2 Algoritma İfade Şekilleri
Bilgisayar Programlama
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
Genel Kavramlar Bölüm - 1. YAZILIM Bilgisayara işlemler yaptırabilmek ve karar verdirtebilmek için yazılan kalıplara denir. Yazılım, genel olarak donanım.
PROGRAMLAMA MANTIĞI, ALGORİTMA PROBLEM ÇÖZME
Visual Studio 2010 Menüler. File Tümü Kaydet Şablonu Ver Kaynak Kontrolü Sayfa Ayarları Yazdır Ctrl+P Çıkış Alt+F4 Seçili Nesne. Farklı kaydet Kapat Dizini.
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri Genel Kavramlar Yazım ve Noktalama Kuralları C Kütüphaneleri C Dilindeki Sözcükler Değer Sabitleri Veri Tipleri Değişkenler.
Akış Diyagramları - 1. Akış Diyagramı  Algoritmalar doğal dille yazıldıklarında herkes tarafından aynı biçimde anlaşılmayabilir.  Ancak, akış diyagramlarında.
ALGORİTMA DERS 3 AKIŞ ŞEMALARI.
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
O R T L G İ M A A Ve Akış şemaları.
T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ – 2 DERSİ ALGORİTMALAR.
DERS 5 PIC 16F84 PROGRAMLAMA.
ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMASI
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
PROGRAMLAMA VE KODLAMAYA GİRİŞ
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
Problem Çözme Yaklaşımları
Örnekler.
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
ALGORİTMALAR VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
Bölüm 1 Genel Kavramlar Bilgi Saklama
Bölüm 1 Genel Kavramlar TOC Bilgisayarın Temel Birimleri Bilgi Saklama Bilgisayara İstediğimiz İşleri Nasıl Yaptırırız C Programlama Dili Nedir? C Programının.
Sunum transkripti:

Bölüm 1 Genel Kavramlar Bilgi Saklama Bilgisayarın Temel Birimleri Bilgi Saklama Bilgisayara İstediğimiz İşleri Nasıl Yaptırırız C Programlama Dili Nedir? C Programının Derlenmesi TOC

Bilgisayarın Temel Birimleri

Bilgi Saklama Bir Bit Bilgi Saklama Bir Bayt Bilgi Saklama Bir bayt alanı içinde 256 (28) farklı bilginin saklanması mümkündür.

Bilgi Saklama (101)2 = (1 x 22) + (0 x21) + (1 x 20)

Bilgi Saklama ASCII Karakter Seti 1 2 3 4 5 6 7 8 9 nul soh stx etx 1 2 3 4 5 6 7 8 9 nul soh stx etx eot enq ack bel bs ht nl vt ff cr so si dle dcl dc2 dc3 dc4 nak syn etb can em sub esc fs gs rs us b ! " # $ % & ‘ ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z [ \ ] ^ _ ` a c 10 d e f g h i j k l m 11 n o p q r s t u v w 12 x y z { | } ~ del ASCII Karakter Seti

Bilgisayara İstediğimiz İşlemleri Nasıl Yaptırırız? Algoritma Örnek: Telefon Etmek Başla Ahizeyi kaldır Sinyali kontrol et, sinyal yoksa arızaya haber ver ve 9. adım’a git Eğer telefon numarası yurt dışında ise iki kere sıfır tuşuna bas ve ülke ve alan kodunu tuşla, 6. adıma git Eğer telefon numarası şehir dışında ise bir kere sıfır tuşuna bas ve alan kodunu tuşla Telefon numarasını tuşla Eğer hat meşgul ise ya da cevap vermiyorsa 9. adıma git Telefon konuşmasını gerçekleştir Telefonu kapat Bitiş

Bilgisayara İstediğimiz İşlemleri Nasıl Yaptırırız? Akış Şeması Komut İşlem (Process): Yapılması istenen işlemle ilgili tanımlamalar Koşul Karar (Decision): Bir karara bağlı olarak farklı yolların izlenmesi Veri Veri (Data): Her farklı veri grubu için farklı isim verilmelidir. Doküman Doküman: Çıktı olarak gösterilmek istenen veriler ve işlemler Bağlantı: Büyük yazılımlarda bir sonraki sayfadaki işlemlerin hangi noktadan devam edeceğini göstermesi Başla/Bitir: Akış şemasının başlangıç ve bitiş noktaları A Başla/Bitir

Telefon konuşmasını gerçekleştir Bilgisayara İstediğimiz İşlemleri Nasıl Yaptırırız? Başla Ahizeyi kaldır Sinyal var mı? Hayır Arızaya haber ver Evet Yurt dışı mı? İki kere sıfıra bas ve ülke , alan kodunu tuşla Şehir Bir kere sıfıra bas ve şehir kodunu tuşla Telefon numarasını tuşla Telefon konuşmasını gerçekleştir Telefonu kapat Meşgul/ cevap yok? Bitir Örnek: Telefon Etmek

C Programlama Dili Nedir? Makine diliyle iki sayıyı toplamak: 01000011100011010000111000... Assembly diliyle iki sayıyı toplamak: LOAD X ADD Y STORE Z C derleyicisi bir çok farklı donanım üzerinde çalışabilir. C ile sistem üzerinde en alt düzeydeki fonksiyonlara erişilebilir C ile yazılmış olan programlar oldukça hızlı çalışabilmektedir.

C Programının Derlenmesi Programın yazılması Yazım kuralları kontrolü Ön işlemcinin çalışması ve programın derlenmesi Programın kütüphaneden kullanılan fonksiyonlar ile bağlanması (Birleştirme) Çalışabilen program kodunun elde edilmesi Programın çalıştırılması

C Programının Derlenmesi