Hoşgeldiniz bu toplantıya Hauptschulede- hangi imkanlar var?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Eğitim Konulu Çalışma Toplantısı
Advertisements

Avrupa Üniversitelerinde Turizm Bölümü çerçevesinde yabancı dil öğretimi Araştırma sonuçları ‘SLEST’ çalışma grubu tarafından ‘Leonardo-da-Vinci’ projesi.
BBC - SEMINER ZAP-Sinavlari
ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
ALMANYA EĞİTİM SİSTEMİ
ŞEVKET RAŞİT HATİPOĞLU ANADOLU LİSESİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
DÜNDAR UÇAR LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
DÜNDAR UÇAR LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
EDİRNE İLHAMİ ERTEM ANADOLU LİSESİ
NAMIK KEMAL LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
SINIF GEÇME ve DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
Almanya’da Uzaktan Eğitim
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
Efor Dershanesi Rehberlik Birimi
Werkrealschule’yi Tanıyalım
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar
SINIF GEÇME ve Ders seçimi.
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği RG Değişiklik Sayı Tarih
Nakipoğlu cumhuriyet ANADOLU LİSESİ
VEZİRKÖPRÜ ANADOLU LİSESİ
GÜRÇEŞME ANADOLU LİSESİ
MEHMET GÖKHAN AY ANADOLU LİSESİ
KARATAY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PDR HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. O eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
Sınıf Geçme Yönetmeliği
13.Gün MATEMATİK 1.KİTAP Şimdi Test Zamanı ANTRENMANLARLA
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sema TÜRKMEN Rehber Öğretmen.
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
2015 Doğru Tercih Hoşgeldiniz.
Ders seçimi veli, “öğrenci” tarafından yapılır.
LİSE HAYATI HAKKINDA BİLGİLER. KİMYA BİYOLOJİ TARİH COĞRAFYA DİL VE ANLATIM İNGİLİZCE ÇİNCE MATEMATİK FİZİK EDEBİYAT Beden eğitimi Temel dini bilgiler.
8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER.
MODELİN AMAÇLARI ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN VE OKUL İLİŞKİSİNİ GÜÇLENDİRMEK.
ÇAPA İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ. 8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
Hangi çocuk hangi okula ? Die Gemeinnützigen Elternstiftung Baden-Württemberg‘in Düzenlediği Etkinliğe Hoşgeldiniz İlkokul – Ya Sonra ? 1.
GÜVERCİNLİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
İlkokuldan Sonraki Okullarda Nasıl Destekeleyip Motive Edebilir
Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Rehberlik Servisi.
Çocuğum için Doğru Okul Nasıl Doğru Karar Verebilirim? Die Gemeinnützigen Elternstiftung Baden-Württemberg‘in Düzenlediği Etkinliğe Hoşgeldiniz İlkokul.
KABATAŞ İLÇESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SBS İSTATİSTİKLERİ
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
SINIF GEÇME SİSTEMİ Sevgili Gençler ; Öğretim Yılının sonuna yaklaştığımız ve Sınavlarınızın yoğunlaştığı bu günlerde sizlere Sınıf Geçme Sistemi konusunda.
Hedef Belirlemelisiniz Tutarlı ve Gerçekçi İlgi Yetenek Kişilik Değer.
Hayat Biçimini Seçmektir
REHBERLİK SERVİSİ Haftalık ders çizelgelerinde ortak dersler, alan/dal dersleri (mesleki ve teknik ortaöğretim okulları) ve seçmeli dersler bölümleri.
Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve dünyadaki gelişmeler, çocukların yetenek alanlarının saptanması ve desteklenmesinin önemini ortaya koymuştur.
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
ORTAK SINAVLAR (YAZILILAR) TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ.
SEVGİLİ GENÇLER; İLKÖĞRETİM 8. SINIF ÖĞRENCİSİ OLARAK HAZİRAN AYINDA BİR KARAR VERECEKSİNİZ. BEN OKULU BİTİRİNCE NE YAPACAĞIM? OKUYACAK MIYIM? OKUMAYACAK.
SINIF GEÇME VE DERS SEÇİMİ
Bir öğretmen neden fazla ödeve ihtiyaç duyar? Derste işlenen konuyu pekiştirmek için Öğrencilerin eksik kalan yönlerini tamamlamak için KENDİ İŞYÜKÜNÜ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
Herkese Açık Okul Adı Tarih.
LKS (Liselere Kayıt Sistemi)
KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM
LİSELERE GEÇİŞTE YENİ UYGULAMA
Matematik Performans Ödevi Ad: Salih Soyad:AkkanNo:1137Sınıf:10/D.
Sunum transkripti:

Hoşgeldiniz bu toplantıya

Hauptschulede- hangi imkanlar var?

Bavyera okul sistemi (Bayrisches Schulsystem) Lise (Gymnasium) M-Sınıf (M-Zweig) Ekonomi okulu (Wirtschaftsschule) Orta- okul (Realschule) P-Sınıf (P-Klasse) Haupt/ Mittel- schule İlkokul (Grundschule)

Liseye geçiş (Übertritt auf das Gymnasium) Haupt/ Mittel- schule İlkokul (Grundschule)

Liseye geçiş (Übertritt auf das Gymnasium) 5. sınıftan geçiş: Almanca ve Matematik notu: Not ortalaması 2,0 olması gerekir Velilerin dilekçe doldurmaları gerekir

Örnek: Matematik notu + Almanca notu :2 =2,0 yada daha az 2 + :2 =2,0

Sorunuz varmı?

Ortaokula geçiş (Übertritt auf die Realschule) Lise (Gymnasium) Orta- okul (Realschule) Haupt/ Mittel- schule İlkokul (Grundschule)

Ortaokula geçiş (Übertritt auf die Realschule) 5. - 7. sınıfa kadar geçme imkanlari vardır 5. Sınıf: Almanca ve Matematik notu - Not ortalaması 2,5 olması gerekir 6. –9. Sınıf: Almanca, Matematik ve İngilizce notu - Not ortalaması 2,0 olması gerekir Velilerin dilekçe doldurmaları gerekir

Örnek 7. sınıf Matematik notu 2 + + Almanca notu İngilizce notu :3 :3 =2,0 yada daha az 2 + :3 =2,0

Sorunuz var mı?

M-Sınıfı ne demek? (M-Zweig?) Lise (Gymnasium) M-Sınıf (M-Zweig) Orta- okul (Realschule) Haupt/ Mittel- schule İlkokul (Grundschule)

M-Sınıfı ne demek? (M-Zweig?) M-Sınıfları Hauptschulede özel sınıflardır Realschule seviyesinde 7. sınıftan 10. sınıfa kadar sürüyor Almanca, Matematik ve İngilizce notu M7 ye geçiş: Not ortalamasi 2,66 M8–M10 geçiş: Not ortalamasi 2,33 Ortaokul-Diplomasi

Sorunuz var mı?

P-Sınıfı ne demek? (P-Klasse?) Lise (Gymnasium) M-Sınıf (M-Zweig) Orta- okul (Realschule) P-Sınıf (P-Klasse) Haupt/ Mittel- Schule İlkokul (Grundschule)

P-Sınıfı ne demek? (P-Klasse?) Bir sene sürüyor Genel sınıfta zorluk çeken ve diploma alma imkanı olmayan ögrenciler için İmkanlar: Meslek ögrenmek Genel sınıfta 9. sınıfı tekrar okuyabilmek -Karne alabilmek

Sorunuz var mı?

Ekonomi-okulu (Wirtschaftsschule) Lise (Gymnasium) M-Sinif (M-Zweig) Ekonomi okulu (Wirtschaftsschule) Orta- okul (Realschule) P-Sınıf (P-Klasse) Haupt/ Mittel- Schule İlkokul (Grundschule)

Ekonomi-okulu (Wirtschaftsschule) 7. sınıfa geçiş : Not ortalamasi 2,66 Almanca,Matematik ve İngilizce notu 8.-9.sınıfa kadar geçme imkanları vardır: Almanca,Matematik ve İngilizce: Not ortalamasi 2,33 10. sınıfa geçiş için Quali ve İngilizce notu 3 olması gerekir Velilerin dilekçe doldurmaları gerekir

Hauptschule Yanlış yol mu?

„Hauptschule“-Diplomaları (Hauptschulabschlüsse) Zeugnis über den mittleren Schulabschluss der Hauptschule Zeugnis über den qualifizierenden Hauptschulabschluss Zeugnis über den erfolgreichen Hauptschulabschluss Jahreszeugnis der Hauptschule für die Praxisklasse Jahreszeugnis der Hauptschule mit Entlassungsvermerk Praxis-sınıf Regel-sınıf M-sınıf

Son sınıf „Hauptschule“ ve şimdi? Diplomasız Erfolgreicher Hauptschulabschluss (Basarılı Hauptschul-diploması) Qualifizierter Hauptschulabschluss (Basarılı imtihanlı Hauptschul-diploması)

Diplomasız Dikkat! 9.sınıfta not ortalaması 4,0`dan kötü olursa 9. okul- senesinden sonra okul yönetimi talebeleri problemsiz okuldan atabilir!

Başarılı Hauptschul-diploması (Erfolgreicher Hauptschulabschuss) 9.sınıfta not ortalaması 4,0 yada daha az İmkanlar: 9. sınıfı tekrarlayabilmek Meslek ögrenmek Meslek okuluna gidebilmek -Qualiyi yapabilmek

Quali - ne demek? (Qualifizierter Hauptschulabschluss) Hauptschulenin diploma imtihanı: 6 dersten sınav Almanca, matematik ve „Arbeitslehre“ mecbur geri kalan 3 derste seçebilme imkanı var not ortalaması: 3,0 - 9.sınıftaki bütün senenin notları önemlidir

Quabi – ne demek? (Qualifizierter beruflicher Bildungsabschluss) Ortaokul diploması gibi: Quali + meslek Meslek: Not ortalaması 2,5 İngilizce=3,0 (ya Qualide yada meslek okulunda)

Hauptschulede çok imkanlar var!

Daha sorunuz var mı?

Başarı – ama nasıl? Almanca Ev ödevleri Okul/ögretmenle ile iletişim Gerekirse: hort, özel ders, ... Almanca kitapları okumak Çocuklara karşı ilgi göstermek Arkadaş çevresine dikkat