KADEM KIBRIS TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ HEKİM ÇALIŞMA KOŞULLARI, SORUNLAR VE ÖNERİLER ARAŞTIRMASI MART 2010.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Insan hakları için.
Advertisements

Kıbrıs Gündem Araştırması Araştırma Sonuçları Sunumu BRT 22 Ocak 2003.
Teknoloji Omnibus Teknoloji kullanıcıları raporu Mart 2007.
MODÜL 10 Müşteri Hizmetleri.
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
WINDOWS Internet Ortamında Yazarlık Dilleri Dr. Hakan TÜZÜN.
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIKTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Nobody’s Unpredictable what do we see? STF004 Yerel TV Paneli
1 Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği 2 Koç Üniversitesi
TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Ekim Haziran 2005 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu.
KalDer - Üye Memnuniyeti Araştırması TMME Araştırma, KalDer’in 2005 yılından bu yana KA Araştırma tarafından yürütülen TMME modelinin KalDer müşterileri.
ARAŞTIRMAÖNERİLERİRESEARCHLAYOUT DbaseCATI. 2 MODEL YAPISI CATI (Computer Aided Telephone Interview), Bilgisayar destekli telefonla anket sistemidir.
ProDent
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
KESİTSEL ARAŞTIRMALAR
NEDEN TIP FAKÜLTESİ. Derya SEZEN. , Aysun KELEŞOĞLU. , Emine KARAHAN
Confidential & Proprietary Copyright © 2009 The Nielsen Company Reklam Endeksi Nielsen Media Research & Nielsen Consumer İşbirliği İle Yürütülmektedir.
HIV+ Farkındalık Araştırması Raporu.
1 “Selas-KALITATIF” GRUP GÖRÜŞMELERİ MODELİ. Selas-KALITATIF Modeli “Paket Çözüm” “Selas-KALITATIF” Soyut kavramların, somut bilimsel temellere oturtulması.
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
Makalenin Yazarları: Vehbi Aytekin SANALAN Esra TELLİ Yavuz SELİM
1 İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ “Hocaların Gözüyle 2011 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması” Kantitatif Araştırma Özeti 16 Şubat 2011 Nippon.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
Okulda Yönetime Ve Karara Katılım TUNCAY TAŞBAŞ , ALPER ALEMDAR , Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve.
Siyasal Eğilimler Aralık 2014 Kudret Akay. Araştırmanın Amacı KKTC seçmenin özellikle Kıbrıs sorununun çözümü konusundaki tercihlerini belirlemek.
Siyasal Eğilimler Ocak 2015
5.GRUP Şule Şahin Tuğba Karakuş Gizem Osan
HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI
TELEVİZYON GAZETECİLİĞİ VE SAĞLIK İLETİŞİMİ Esra Kazancıbaşı Öztekin.
Hekimin ve Hastanenin Sorumluluğunda Bilirkişi’nin Rolü Dr. Kandemir Berova Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı.
TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Eylül 2006-Haziran 2007 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu Temmuz, 2007.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FORMATÖR ÖĞRETMENLERİNİN BAKIŞ AÇISI İLE OKULLARDAKİ BİLGİ TEKNOLOJİSİ SINIFLARI.
Anket Geliştirme.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
EVDE HASTA BAKIMI.
Sağlık Ortamlarında İletişim
GRUP SEMPTOM Konu : Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine Başvuran Hasta ve Hasta Yakınlarının Sağlık Hizmetleri Hakkındaki Bilgi ve Yararlanma.
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
1. Sınıf 86 nolu kazanım etkinliği
Hazırlayan: Uzm. Nazan TORUN
Kütüphan-e Türkiye Eğitim Çalışma Grubu Webinar Serisi 24 Mart 2015
EĞİTİMDE ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
ÖĞRENME AMAÇLARI Çeşitli veri toplama yöntemlerinin avantaj ve dezavantajlarını anlamak. Kişisel görüşme, telefonla anket ve çevrim içi anketleri.
Müşterilere Karar Vermelerinde Yardımcı Olmada Pazarlama Araştırması Kullanma Bu bölüme araştırma sürecini ele alarak başlanmaktadır. Daha sonra.
İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ İnsan Kaynakları Müdürlüğü 1 KARİYER İMKANI ÇALIŞAN BİLGİLERİ STAJ BAŞVURUSU SOSYAL İMKANLAR AÇIK.
Araştımanın Kapsamı Her ay Türkiye kent / kır genelini temsili nitelikte, toplam 18 ilde gerçekleştirilen OMNIBUS araştırmanın EYLÜL ayı çalışmasında C-LINE.
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
AMAÇLAR, ANKET FORMU VE ANKET TASARIMI
Bölüm 04 Veri Toplama ve Örnekleme
Ahmet ÖZSOY Gökhan ÇAKMAK
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE TEKNİKLERİ
 Meslek seçimi konusunda gerçekçi ve doğru karara ulaşabilmek için öncelikle kendinizi tanımalısınız.
NİCEL ARAŞTIRMA DESENLERİ
INBOUND PAZARLAMADA SOSYAL MEDYA VE KADIN TÜKETİCİLERDE SATIN ALMA DAVRANIŞINA OLAN ETKİSİ Yrd. Doç. Dr. Pınar Bacaksız.
SAĞLIĞIN GELECEĞİ şubat 2017.
Kadir Has Üniversitesi
SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
TÜRKİYE REFERANDUMA GİDERKEN ARAŞTIRMASI
SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
Dan. Öğretmen: Abdurrahim ÇELİK
Otizm Farkındalık Araştırması
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Abdullah Alper ERTEM Enver AYDOĞAN
SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
Sunum transkripti:

KADEM KIBRIS TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ HEKİM ÇALIŞMA KOŞULLARI, SORUNLAR VE ÖNERİLER ARAŞTIRMASI MART 2010

ARAŞTIRMANIN AMACI-HEKİMLER Araştırmanın genel amacı Kuzey Kıbrıs’ta gerek kamuda gerekse özelde çalışmakta olan hekimlerin çalışma koşulları, sorunları ve beklentileriyle ilgili veriler elde etmektir. Bu genel amaç doğrultusunda aşağıdaki spesifik konular araştırılmıştır. – Kuzey Kıbrıs’taki sağlık sistemiyle ilgili genel düşünceler – Pratikle ilgili Sorunlar – Hekimin mesleki gelişim olanakları – Çalışma Koşulları ve tatmin – Tabipler Birliği’ne ilişkin tutumlar – Tıp pratiğiyle ilgili tanıtım ve reklam çalışmalarına yönelik tutumlar – Hekimlerin demografik özellikleri

ARAŞTIRMANIN AMACI-VATANDAŞ Araştırmanın genel amacı Kuzey Kıbrıs dejure nüfusunun (hanelerin) almış olduğu sağlık hizmetlerinin niteliğini, sıklığını ortaya koymak, bu hizmetlerle ilgili deneyimlerini öğrenmektir. Bu genel amaç doğrultusunda aşağıdaki spesifik konular araştırılmıştır – Kuzey Kıbrıs’taki sağlık sistemiyle ilgili genel düşünceler – Alınan sağlık hizmetleri – Sağlık hizmetinden memnuniyet/tatmin – Sağlık hizmetleriyle ilgili kurumlara duyulan güven – İlk yardım

ARAŞTIRMANIN METODOLOJİSİ-HEKİMLER • Araştırma kantitatif yöntemlerden “telefon ile görüşme yöntemi” ile gerçekleştirilmiştir. Üye hekimlerle randevu alınmak suretiyle uygun gün ve saatlerde görüşmeler gerçekleştirilmiştir. • Görüşme raporları enetlenmiştir. Denetim sonrasında her anketin tutarlılık testleri yapılacak ve çelişkili bilgiler, tekrar aranmak suretiyle görüşme yapılan kişiyle tekrar konuşularak giderilmiştir. Bundan sonraki aşamada ucu açık ya da yarı-açık sorular kodlanmıştır. Kodlanması tamamlanan anketler bilgisayar ortamına aktarılmış ve sonuçlar çoklu tablolar olarak hazırlanmıştır. Çoklu tablolar sayesinde her bir soru ile ilgili sonuçlar yaş, cinsiyet, çalışma alanı, çalışma yeri, bölge ve ilçe temelinde ayrıntılandırılmış şekilde izlenebilecektir. Son aşamada elde edilen tablolar analiz edilmiş ve raporlanmıştır.

ARAŞTIRMANIN METODOLOJİSİ-VATANDAŞLAR • Araştırma kantitatif yöntemlerden yüz yüze görüşme tekniği ile gerçekleştirilmiştir. Evlerinde ziyaret edilen katılımcılarla standart soru formu temelinde görüşme yapılmıştır. Görüşme sırasında tüm hane üyeleri hakkında bilgi toplanmıştır. Elde edilenveriler yerinde denetlenmiştir. Bu denetim sırasında anketörün, – Görüşme yapacağı evleri kendisine önceden verilen yürüyüş şemasına göre seçip seçmediği, – Belirlediği haneden görüşme yapacağı kişiyi “hane halkı kişi seçme kriterlerine göre seçip seçmediği, – Görüşme yapılan kişiye bütün soruları sorup sormadığı denetlenmiştir. • Denetim sonrasında her anketin tutarlılık testleri yapılmış ve çelişkili bilgiler, merkezden aranmak suretiyle görüşme yapılan kişiyle tekrar konuşularak giderilmiştir. Bundan sonraki aşamada ucu acık ya da yarı-açık sorular kodlanmıştır. Kodlanması tamamlanan anketler bilgisayar ortamına aktarılmış ve sonuçlar çoklu tablolar olarak hazırlanmıştır. Çoklu tablolar sayesinde her bir soru ile ilgili sonuçlar yaş, cinsiyet, eğitim düzeyi, meslek, bölge ve ilçe temelinde ayrıntılandırılmış şekilde izlenebilecektir. Son aşamada elde edilen tablolar analiz edilmiş ve raporlanmıştır.

ARAŞTIRMALARIN ÖRNEKLEMİ • Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin toplam 765 üyesi bulunmaktadır. Hekimlerle yapılan araştırmada 307 kişilik bir örneklem grubu kullanılmıştır. • Vatandaşlarla gerçekleştirilen çalışmanın örneklem sayısı ise 1003 olmuştur. Ancak bu hanelerde toplam 3,316 kişinin sağlıkla ilgili bilgileri toplanmıştır.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI

VATANDAŞ HASTAHANEYE/HEKİME/ÖZEL KLİNİĞE EN YÜKSEK ORANDA HANGİ RAHATSIZLIĞI İÇİN BAŞ VURUYOR?

VATANDAŞ SAĞLIK SORUNLARI İÇİN NEREYE BAŞ VURUYOR?

Araştırma sonuçları vatandaşların acil vakalar için ağırlıkla Devlet acile başvurdukarını ortaya koymuştur. Özel Acile başvuranların payı 25,5% olmuştur YILI İÇİNDE ACİL İÇİN NEREYE BAŞVURULMUŞ?

VATANDAŞ GENEL OLARAK ÜLKEMİZDEKİ SAĞLIK HİZMETLERİ NE KADAR GÜVENİLİR BULUYOR? 11

VATANDAŞLARIN DEVLET HASTAHANESİNDE SUNULAN ÇEŞİTLİ HİZMETLERİ TATMİN EDİCİ BULMA DURUMU 12

Siz veya hanenizde yaşayanlar son 1 yıl içinde aşağıdaki sorunları yaşadınız mı? Yaşadınız ise bu hangi sıklıkla oldu? 13

VATANDAŞIN TEDAVİ SONUCUNDAN ŞİKAYETÇİ OLMA DURUMU

HEKİMLERİN DEVLET HASTAHANESİNDE SUNULAN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ TATMİN EDİCİ BULMA DURUMU

Devletin sunmuş sağlık hizmetlerinde bir reform yapılması konusundaki düşünceler

Genel olarak değerlendirdiğiniz zaman, aşağıdakilerin her birinde son 3- 5 yılda genel gidişi nasıl buluyorsunuz?

Size göre sağlık sisteminde yapılacak bir reformda ele alınması gereken öncelikli 2 konu nedir?

Bir hekim olarak aşağıdaki her bir konuda ne derece bir sorun yaşadığınızı ya da yaşamadığınızı söylersiniz?

Bir hekim olarak aşağıdaki her bir konuda ne derece bir sorun yaşadığınızı ya da yaşamadığınızı söylersiniz? –Büyük bir sorun

Emeğinizin karşılığı olarak elde ettiğiniz kazanç konusunda aşağıdakilerden hangisi sizin düşüncenizi en iyi ifade etmektedir?

Ücretlendirmeyle ilgili olarak aşağıda belirtilen konulardaki görüşünüzü almak istiyorum. Size göre bu ücretler az mı, yaklaşık olarak makul düzeyde mi yoksa fazla mı?

Siz koşullarınızı dikkate aldığınız zaman aşağıdaki hangi statüde çalışmayı tercih edersiniz?

Hekimlerin reklam/tanıtım yapmaları konusundaki görüşünüz