IV. ULUSLAR ARASI MARSYAS KÜLTÜR SANAT VE MÜZİK FESTİVALİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Advertisements

HÜKAM Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BOSAV İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
Güzel Sanatlar Fakültesi
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ BAŞKANI SAYIN PROF. DR. FÜSUN ÖZTÜRK KUTER.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURUL.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Gölcük Vizyon 2023  Kocaeli Üniversitesi bulunduğu kentle bütünleşmek adına, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi ile bir işbirliği içine girerek,
Topluluk amblemimiz, tarihteki ilk Türkologlardan biri olarak görülen Kaşgarlı Mahmud’un Divan-ı Lügâti’t Türk adlı ölümsüz eserinin son kısımlarında yer.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kardeşliğe Çağrı Topluluğu Celal Akbaş Topluluk Başkanı.
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJELERİ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Diyalog için Halk Bilimi Folklore as a Mean of Dialogue.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
YABAN HAYATI VE DOĞA BELGESELCİLİĞİ TOPLULUĞU
OYA KARAAĞAÇ ARYA SPONSORLUK VE İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
HUYEL’in Amaçları * Yelken, Denizcilik ve Yatçılığı üniversitemiz öğrencileri arasında tanıtmak düzenli etkinlikler aracılığıyla yaygınlaştırmak, * Türkiye’de.
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
Hacettepe Üniversitesi Uzakdoğu Dilleri ve Kültürleri Topluluğu HUDOT
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DANS SPORLARI TOPLULUĞU
SOSYAL VE KÜLTÜREL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
BÜTÜNLEŞİK KIYI YÖNETİMİ
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI TANITIM GÖSTERİMİ Yrd. Doç. Dr. Metin REYHANOĞLU HATAY – MAYIS, 2013.
SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
KIRGIZİSTAN – TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ, 2015 NİSAN 2016.
G U R U R D U Y D U K L A R I M I Z D A N Ö R N E K L E R.
2.ULUSLARARASI KATILIMLI TERMAL SAĞLIK TURİZM ZİRVESİ EYLÜL 2017 / PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ HİMAYE: T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI
BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ TOPLULUĞU
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN ENDÜSTRİ BİLİM TOPLULUĞU
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI
MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ
- Coğrafi konum (yeryüzü şekli, iklim…) Dinsel inanışlar
Türk Hava Kurumu Üniversitesi
BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

IV. ULUSLAR ARASI MARSYAS KÜLTÜR SANAT VE MÜZİK FESTİVALİ 24-27 MAYIS 2013 DİNAR Afyon Kocatepe Üniversitesi Dinar Belediyesi

İÇERİK 24-27 Mayıs 2013 tarihleri arasında Dinar ve Afyonkarahisar’da düzenlenecek IV. Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali” ile Dinar başta olmak üzere Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Kütahya, Burdur, Denizli illerinde yaşayan sanatseverlere nitelikli bilimsel ve sanatsal etkinlikler sunulacaktır. Festival bünyesinde; uluslar arası keman yarışması, ulusal güzel sanatlar ve spor liseleri flüt yarışması, uluslararası resim yarışması, sempozyum, ülkemizin ve dünyanın saygın sanatçılarının dört farklı müzik türünde (Klasik Müzik-Türk Halk Müziği-Türk Sanat Müziği, Popüler Müzik) vereceği konserler, sergi, belgesel gösterimi, panel, fotoğraf sergisi yer alacaktır. Dinar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşecek olan festival aynı zamanda halkla bilimin iletişimi, sanatın geniş kitlelere ulaşabilmesi, somut olan ve olmayan kültürel mirasların korunması, sanatın ekonomik, kültürel, bireysel, toplumsal ve eğitimsel işlevlerinin hayata geçirilmesi bakımlarından önem taşımaktadır.

DİNAR BELEDİYESİ VE AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ   Üniversitelerin ihtiyaçlar doğrultusunda bölgesel, ulusal ve uluslar arası projeler üretme görev ve sorumlulukları vardır. Afyon Kocatepe Üniversitesi halkla bütünleşen, verdiği eğitimin niteliği, gerçekleştirdiği bilimsel ve sanatsal faaliyetler ile ülkemizi çağdaş toplumlar düzeyine yükseltmeyi öncelikli amaçları arasında yer alan ülkemizin seçkin kurumlarındandır. Üniversitenin bilimsel ve sanatsal faaliyetleri Afyonkarahisar’ın sosyal, kültürel, toplumsal, ekonomik gelişim ve değişimine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu etkinliklerin en önemli paydaşlarından biri hiç kuşkusuz Belediyelerdir. Belediyelerin kendi imkânları, tecrübeleri ile gerçekleştirdikleri etkinliklerin “üniversite” eliyle daha nitelikli, etkin ve verimli olacağı, diğer yandan üniversitelerin bu işbirliği sayesinde halka daha yakın olabilme, halk ile bütünleşebilme ve daha güçlü bir ekonomik yapıya kavuşabilecekleri düşünülmektedir.

NEDEN MARSYAS   Dünyanın ilk Müzik yarışmasının Dinar’da yapılması, bu yarışmanın ülkemizdeki ve dünyadaki tüm sanatseverlerin ilgisini çekebilecek bir mitoloji olması, festivalin ilgi çekebilecek uluslararası bir ad ile adlandırılmak istenmesi sonucu festivalin adı “Uluslar arası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali” olarak belirlenmiştir.

FESTİVALİN ÖNEMİ VE AMACI Dinar’ın ve üniversitemizin sadece ülkemizde değil tüm dünyada tanınmasını sağlamak, Dinar’ı dünyanın “önemli festivali” olan şehirlerinden biri olarak akla gelmesine yardımcı olmak, Dinar’ın ve bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sağlamak, Somut olan ve somut olmayan kültürel miraslara sahip çıkmak, Yerel halk ile üniversite işbirliğini geliştirmek, Üniversite öğrencilerinin ve eğitimcilerinin festivalde aktif katılımları ile akademik gelişimlerine destek olmak, Dünyadaki ilk müzik yarışmasının Dinar’da yapılmış olduğunun dünya çapında tanıtılması sağlamak ve pekiştirmek, Kültür turizmine katkı sağlanmak…

KURULLAR ONUR KURULU Ertuğrul GÜNAY Kültür ve Turizm Bakanı İrfan BALKANLIOĞLU Afyonkarahisar Valisi Prof. Dr. Mustafa SOLAK Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Avni KULA Dinar Kaymakamı Saffet ACAR Dinar Belediye Başkanı

FESTİVAL YÜRÜTME VE DENETLEME KURULU Uğur TÜRKMEN AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü İbrahim BALIK AKÜ Dinar Meslek Yüksekokulu Müd. Kazım ÇENGELCİ Afyonkarahisar İl Kültür Müdürü V. Mevlüt ÜYÜMEZ Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi Müd. Ahmet İLASLI Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi Mustafa ACAR Dinar Marsyas Musiki Dernek Başkanı

FESTİVAL GENEL KOORDİNATÖRÜ Fakı Can YÜRÜK Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı FESTİVAL GENEL KOORDİNATÖR YARDIMCISI Serkan UTKU Dinar Belediyesi

Belgesel Fİlm Projesİ DİnaR DEPREMİ PROJE BAŞKANI Öğr. Grv. Hakan YILMAZ Afyon Kocatepe Üniversitesi PROJE EKİBİ Resul DÜNDAR Afyon Kocatepe Üniversitesi Kadir ÖZDEMİR Afyon Kocatepe Üniversitesi Elif ÇANĞA Afyon Kocatepe Üniversitesi Elçin AKÇORA Afyon Kocatepe Üniversitesi

PANEL DİNAR’IN SOMUT OLAN VE OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASLARI PANEL DÜZENLEME KURULU BAŞKANI Yrd. Doç. Dr. İbrahim ÖZKAN Afyon Kocatepe Üniversitesi PANEL KATILIMCILARI Prof. Dr. Raif SOMER Ege Üniversitesi Öğr. Gör. Eyüp KOCA Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaşar SAĞLAM Dinar Halk Eğitim Müdürü Raif SOMER Araştırmacı-Yazar

ULUSLARARASI KEMAN YARIŞMASI DÜZENLEME KURULU BAŞKANI Yrd. Doç. Dr. Sevgi TAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi JÜRİLER CİHAT AŞKIN (Başkan) İstanbul Teknik Üniversitesi ŞENOL AYDIN Anadolu Üniversitesi DŽEVAD ŠABANAGIĆ Bosna Hersek Üniversitesi HAKAN ŞENSOY İstanbul Teknik Üniversitesi ALEKSANDR VİNNİTSKY Moskova Üniversitesi

SEMPOZYUM DİNAR, FRİG VE FRİGYA ARAŞTIRMALARI DÜZENLEME KURULU BAŞKANI Yrd. Doç. Dr. Selim PULLU Afyon Kocatepe Üniversitesi BİLİM VE DANIŞMA KURULU Prof. Dr. Taciser SİVAS Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. A. Bülent ALANER Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Muhsin MACİT Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Gocha R. TSETSKHLADZE Avustralya Melbourne Üniversitesi Doç. Dr. Hakan SİVAS Anadolu Üniversitesi Doç. Dr. Uğur TÜRKMEN Afyon Kocatepe Üniversitesi

RESİM SERGİSİ SESTEN RENGE YÜRÜTME KURULU BAŞKANLARI Yrd. Doç. Dr. Hülya ULAŞ FEYZİOĞLU Afyon Kocatepe Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. F. Nuri KARA Afyon Kocatepe Üniversitesi

FOTOĞRAF SERGİSİ Tutku ve Dans DÜZENLEME KURULU BAŞKANI Hayati ULUSAY Afyon Kocatepe Üniversitesi AMAÇ Sempozyum süresince bilim insanları ve davetlilerin aynı zamanda Dinar’lı öğrencilerin bilim ve sanatın bütünselliğini görebilmeleri amaçlanmaktadır.

KOCATEPE CD PROJESİ ESER CİHAT AŞKIN

SÜLEYMAN UYSAL CD PROJESİ ŞİİRLER SÜLEYMAN UYSAL BESTELER UĞUR TÜRKMEN

ÖĞRENCİ/OKUL KONSERLERİ DÜZENLEME KURULU BAŞKANI Öğr. Gör. Yıldırım AKTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi KLASİK MÜZİK TÜRK HALK MÜZİĞİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ POP MÜZİK ÖĞRENCİ/OKUL KONSERLERİ

MÜZİKÇE DUYGULARLA