Teknik Eğitim Fakültesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Seramikler Metal veya yarı metallerin metal olmayan elementlerle yaptığı bileşiklere Seramik denir. Kimyasal açıdan inorganik özellik taşırlar. Atomlar.
Advertisements

DEAERASYON.
Prof. Dr. ERGUN GÜLTEKİN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
BİTKİLERİN BESLENMESİ İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR:
Süperkritik Akışkanların Özelikleri
DOĞAL TAŞLAR VE MERMERLER HAKKINDA GENEL BİLGİLER
OLFAKTOMETRE HAZIRLAYANLAR: Prof. Dr. Aysel Atımtay
MOTOR PERFORMANSINA ETKİLERİ
YERKÜRE Kabuk Manto Üst Alt Çekirdek  İç Dış.
KUM KALIBA DÖKÜM YÖNTEMİ
Dislokasyon yoğunluğunun dayanıma etkisi
Akışkanlar ve Reaksiyonlar
KALSİYUM, FOSFAT, MAGNEZYUM, KÜKÜRT
İlk hareket ve kontrol sistemleri
ENTEKNO, Endüstriyel Teknolojik ve Nano Malzemeler Ltd. Şti.
GÜÇ ELEKTRONİĞİ Doç. Dr. N. ABUT
Aşınma Uygulamalarına Yönelik SiAlON Esaslı Seramik Malzemeler
KÜRESEL DÖKME DEMİRLER. KÜRESEL DÖKME DEMİRLER GRAFİT KÜRESİNİN OLUŞUM TEORİSİ-1.
Dr. ZEYDANLI Ltd. Şti. Biological Industries Türkiye Temsilcisi.
MAC KARBON REFRAKTERLER
DÖKÜM TEKNOLOJİSİ ve PRENSİPLERİ
Silisyum Karbür Refrakterleri
HAVUZ SUYU KİMYASI KİMYA Y. MÜH. ERDİNÇ İKİZOĞLU
BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ ve MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TOZ METALURJİSİ DENEYİ Arş. Gör. Yasin ÖZGÜRLÜK.
BETONDA DAYANIMI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
KUM KALIBA DÖKÜM YÖNTEMİ
Exm: 8 mol N2 ile 12 mol H2 alınarak reaksiyona
YAYGIN MALZEMELER -Kireç, harç, beton -Cam, seramik, porselen -Boyalar
KABUK KALIBA DÖKÜM YÖNTEMİ
ÇÖKELTİ POLİMERİZASYONU
BİYODİZEL ÜRETİM PROSESLERİ
Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri, Ekim 2007, Konya İNSAN KAYNAKLI İKLİM DEĞİŞİMİNİN DİNAMİĞİ: KAMU EĞİTİMİ İÇİN ÖNERİLER Ali Kerem.
Durgun sularda yetiştiricilik Durgun sularda yetiştiriciliği etkileyen doğal faktörler; İklim kuşakları •Havuzlardaki yetiştiricilikte verimi etkileyen.
Bioatıklardan Aktif Karbon Üretimi ve Metal Adsorpsiyonu
KOROZYONDAN KORUNMA.
TB 201 TOPRAK PROF.DR. MUSTAFA R.ÇANGA.
Toprak Oluşumunda Aşınma Ayrışma ve Birleşme olayları
KİMYASAL METALURJİ (Refrakter Malzemeler ) Yrd. Doç. Dr
DERS-4 ENDÜSTRİYEL HAMMADDELER KROMİT
STAVROLİT.
Alümiyum Şekillendirme Teknolojileri
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Döküm Prensipleri.
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Alümiyum Şekillendirme.
Yüksek Lisans Semineri Danışman : Prof. Dr. İbrahim MUTLU
METALURJİ ve MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Döküm Prensipleri.
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Alümiyum Şekillendirme.
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Alümiyum Şekillendirme.
Refrakter Metaller Toz Metalurjisi ve Sinterleme.
İMAL DÖKÜM BÖLÜM 4 DÖKÜM YÖNTEMLERİ.
POLİMERLERİN ÖZELLİKLERİ
Teknolojik Seramikler
UÇUCU KÜL ve KIREÇ ile HAFİF YAPI TUĞLASI ÜRETİMİ TUBİTAK DESTEKLİ ARAŞTIRMA PROJESİ PROJE NO: 111M694 Doç. Dr. Tayfun Çiçek Prof. Dr. Mehmet Tanrıverdi.
Karmaşık Tepkimelerin Kinetiği
Sedimantolojik olarak; tane boyu 4m’ un altında olan partiküllerdir.
REFRAKTER MALZEMELER SİLİKA REFRAKTERLER.
Aslı AĞCABAY Tuğba YÜCEL Gülnihal CANER
AZS, Cam Fırını Refrakterleri
ALÜMİNYUM ERGİTME POTALARI
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Tekstil Mühendisliği Bölümü TEK 4070 Seminer II Dersi İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KULLANILAN TEKNİK TEKSTİL MALZEMELERİ.
SERAMİK MALZEME ÖZELLİKLERİ
AST207 Güneş Sistemi Prof. Dr. Selim O. SELAM
Prof.Dr. Hasan Sabri Öztürk
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
Polimer nedir Polimerler çoksayıda molekülün kimyasal bağlarla düzenli bir sekilde bağlanarak oluşturdukları yüksek Molekül ağırlıklı bileşiklerdir. “Poli”
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MADDEYİ OLUŞTURAN TANECİKLER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Teknik Eğitim Fakültesi Sepiolit- Poliakrilonitril`in Ayrıştırılması ile Silisyum- Nitrür Eldesi Ali Osman Kurt Muğla Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi 15-17 Eylül 1999

Teşekkür Prof. Tom J. Davies Prof. Süleyman Sarıtaş Prof. Frank Sale Muğla Üniversitesi Personeli Manchester Materials Science Centre Teknisyenleri

İçerik Giriş Araştırmada kullanılan yöntem ve teknikler Karbothermal İndirgeme ve nitrürleme Kil-monomer sistemleri Araştırmada kullanılan yöntem ve teknikler Sepiolit`in saflaştırılması Sepiolit-PAN karışımı Nitrürleme Presleme ve sinterleme Bulgular ve değerlendirme Sonuç

Giriş Karbothermal indirgeme-nitrürleme SiO2 + C + N2  Si3N4 + CO Kil-monomer sistemleri kil+monomer  polımerizasyon  stabilizasyon  nitrürleme  ürün Si2AlO5 + N2  SiAlON + CO

Kullanılan Yöntem ve Teknikler Sepiolit`in saflaştırılması Magnezyum silikat + dolomit (CaMg(CO3)2 ) * Sulandırılmış HCl solüsyonu (0.21M-1.5h) Sepiolit-PAN karışımı Sep+AN  polımerizasyon  stabilizasyon (24h) (60C,12h) (225C,20h)

Kullanılan Yöntem ve Teknikler Nitrürleme Stab. Sepiolit-PAN + N2  Si3N4 +Mg(g) + CO(g) (1300-1475C; 0.1-8h) Sıkıştırma ve pişirme

Bulgular ve değerlendirme Saflaştırma işleminin sepiolit üzerine etkileri Dolomit sistemden uzaklaştırıldı Sepiolitin lifli yapısı korundu Sepiolitin molekül yapısı korundu Yüzey alanında artış gözlendi

Bulgular ve değerlendirme Sepiolit-PAN  Si3N4 üretimi İşlem parametrelerinin (sıcaklık, zaman, N2-akış hızı, vs.) ürün kalitesine etkisi Sıcaklık faktörü 3Mg2SiO2 + N2 + 12C  Si3N4 + 6Mg + 12CO Yüksek -Si3N4 oluşumu (11.5m2/g)

Bulgular ve değerlendirme Sıkıştırma Tek yönlü kalıpta ön-presleme  CIP (400MPa) Sinterleme Vakum altında, grafit fırın içerisinde 1atm N2 1700C, 1h %80 Teorik yoğunluk eldesi

Sonuç Sepiolit saflaştırıldı Değişik oranlarda ikinci fazlar içeren, birim yüzey alanı yüksek -Si3N4 tozları üretildi SiC arafazı görülmedi Forsterit gibi nitrürleme yan ürünleri sinterleme aşamasında avantaj sağladı Basınçsız sinterleme ile yüksek yoğunluk elde edildi