Visual Basic ile Grafik. Grafik Nesneler DrawArcYay çizer DrawBezierKübik kapalı eğri çizer DrawBeziersKübik kapalı eğriler serisi çizer DrawClosedCurve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sık Kullanılan Kontroller
Advertisements

ÇEMBERDE AÇILAR.
facebook.com/livesmart360turkey Sağlıklı Yaşam ve Kazanç Fırsatına
DOĞRULTMAN VEKTÖR:  .
POWER-POİNT SUNU 2-Her görseli tek konu ile sınırlayın!.
VS2005 Yönetilen Kodlarla Office Uygulamaları Geliştirmek Atakan Kesler Yazılım Danışmanı Microsoft Regional Director
Oyun Programlama (Grafiklere Giriş)
5. FONKSİYONLAR VE ALT PROGRAMLAR
10. DOĞRUSAL DENKLEM TAKIMLARININ ÇÖZÜMÜ (Matris Uygulamaları)
Yard.Doç.Dr. Selim YILDIRIM
Visual Basic 6.0 Ders Notları
Yollar ve Pen Aracı Çizim çalışmasında Yolların Kullanılması Arkaplan için Vektör nesneleri oluşturmak Tanımlanmış özel şekilllerle çalışmak Bir Akıllı.
HTML’ye GİRİŞ Dr. Devkan Kaleci
Stil Sayfaları HTML dosyaları oluştururken her satır ve paragraf için gerekli biçimleri ilgili yerlerde her seferinde belirtmemiz gerekir. Bazı durumlarda.
2. VISUAL BASIC PROGRAM YAPISI
5. FONKSİYONLAR VE ALT PROGRAMLAR
Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders 4
Visual Basic Windows Programlama.
ÇEMBERDE AÇILAR SİTELER ÖĞRENCİ YURDU KÜTAHYA EĞİTİM KOMİSYONU.
7. DİZİLER Diziler birçok değişkene aynı adla ulaşmayı sağlayan bir grup veri yapısıdır. Bir dizi aynı tipte ve aynı adı paylaşan bir grup değişken demektir.
CSS CSS- Cascading Style Sheets: Stil şablonları HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir.
Vbnet access bağlantısı, ekleme, güncelleme, silme
EDUTIME applet Day 7 Serdar TÜRKEL.
20 oC de 250 gram su ile hazırlanan doymuş çözelti 10 oC ye soğutulduğunda kaç gram madde çöker?
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 6. Metinleri biçimlendirmek için kullanılır. Özellikleri ve aldıkları değerler:  Color: Metnin rengini belirler.
CSS Birimleri.
CSS’de Class ve ID. ID Bir HTML dosyasının içeriğinde, sadece bir öğeye verilebilecek bir değerdir. id tektir. id'ler sayfada sadece tek bir html etiketine.
Öğretim Görevlisi Rıdvan yakut
Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders 3
Sütun Grafiği.
İKİ BOYUTLU DÖNÜŞÜMLER
Font Özellikleri Web sayfamızdaki metinlerin font ailesini, boyutunu, kalınlık ayarlarını, büyük-küçük harf olmasını ve stilini değiştirmek için kullanılır.
Yrd. Doç. Dr. Yuriy Mishchenko
8. VİSUAL BASİC İLE TEMEL DOSYALAMA İŞLEMLERİ
Hazırlayan:Emin BORANDAĞ 4/3/ HTML HTML (Hyper Text Markup Language) internet üzerinde web sayfası oluşturmak için kullanılan bir betik dilidir.
CSS – Stil Şablonları (Cascading style Sheet)
Chapter 6: Using Arrays.
ÇEMBER ve DAİRE.
BIL528 – Bilgisayar Programlama II
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
Geometri Öğrenme Alanı Temel Beceriler
SQL (Structured Query Language). MySQL de Temel Komutlar : CREATE DATABASE isim; verilen isimde bir veri tabanı oluşturur. SHOW DATABASES; Tüm yaratılan.
VİSUAL BASIC İLE GRAFİK ÇİZİMİ
Menu ve Toolbar oluşturma
BİL 102 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA
ÜÇGENDE AÇILAR 7.sınıf.
Visual Basic Windows Programlama.
Değişken Türleri.
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
11. MÜHENDİSLİK PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜ
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
Adobe Aftereffects Tutorial Basic Animation Meryem Özkan SAT 110.
Nesneye Dayalı Programlama
Gereksinimler 1 Adet Textbox (metin kutusu) 1 Adet Label 4 Adet CommandButton (düğme) Pehlivanköy Atatürk Ortaokulu Len() Space() Int() DateTime fonksiyonları.
Modül 1: Giriş. Genel Bakış Temel.NET kavramları Geliştirme ortamında gezinti Bir C# projesi oluştur Use Visual Studio.NET Veriye eriş Hata ayıkla ve.
GÖRSEL PROGRAMLAMA II (Visual Basic .NET)
Grafik ve Animasyon-II
UYGULAMA 4 Uygulama 4.1: Aşağıdaki kodlardaki hataları/eksiklikleri belirleyerek düzeltiniz, ekran çıktılarını yazınız. Programı yazıp çalıştırırarak.
2. VISUAL BASIC PROGRAM YAPISI
Kapak Sayfasında sadece logo ve fon görseli kullanılır.
1- SIT DOWN A. OTUR B. KALK GİT.
ATLAS RESİMLERİ.
BİL 102 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA
S1. Aşağıda Form dizaynı Şekil 1’de verilen Visual Basic projesinde;
5. FONKSİYONLAR VE ALT PROGRAMLAR
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MTM216 GÖRSEL PROGRAMLAMA
NAME : ARDA SURNAME : BÜYÜKASLAN CLASS / NUMBER : 9/C, 429 SCHOOL : FATSA ANADOLU LİSESİ TEACHER : MELTEM KÜÇÜKER ÖZKAN.
Sunum transkripti:

Visual Basic ile Grafik

Grafik Nesneler DrawArcYay çizer DrawBezierKübik kapalı eğri çizer DrawBeziersKübik kapalı eğriler serisi çizer DrawClosedCurve Tanımlanan dizi noktaları kullanılarak kapalı eğriler çizer DrawCurveTanımlanan dizi noktaları kullanılarak eğriler çizer DrawEllipseElips veya Çember çizer DrawImageBir nesne çizer(resim) DrawLineÇizgi çizer DrawPathGraphicsPath tarafından belirlenen eğri ve çizgiler çizer DrawPiePasta dilimi çizer DrawPolygonBir poligon çokgen çizer DrawRectangleDikdörtgen çizer DrawStringMetin çizer

Grafik Nesneler FillEllipseSınırları belirlenmiş bir elipsin içini boyar FillPathBelirlenen yolun içini boyar FillPiePasta diliminin içini boyar FillPolygonDizi noktaları tarafından belirlenmiş çokgenin içini boyar FillRectangleDikdörtgenin içini boyar FillRectanglesDikdörtgenler serisinin içini boyar FillRegionBir bölgenin içini boyar

DrawLine Private Sub Form1_Paint(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.PaintEventArgs) Handles MyBase.Paint Dim g As Graphics = e.Graphics Dim pn As New Pen(Color.Blue, 5) Dim pnt1 As New Point(10, 10) Dim pnt2 As New Point(100, 100) g.DrawLine(pn, pnt1, pnt2) End Sub

DrawEllipse Private Sub Form1_Paint(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.PaintEventArgs) Handles MyBase.Paint Dim g As Graphics = e.Graphics Dim pen As New Drawing.Pen(System.Drawing.Color.Red, 5) Me.CreateGraphics.DrawEllipse(pen, 10, 10, 100, 100) pen.Dispose() End Sub

DrawString Private Sub Form1_Paint(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.PaintEventArgs) Handles MyBase.Paint Dim g As Graphics = e.Graphics Dim pen As New Drawing.Pen(System.Drawing.Color.Red, 5) Me.CreateGraphics.DrawEllipse(pen, 10, 10, 100, 100) pen.Dispose() Me.CreateGraphics.DrawString("Şekil ismi", New Font("Arial", 12, FontStyle.Bold.Underline), Brushes.Black, 12, 50) End Sub

DrawPie Private Sub Form1_Paint(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.PaintEventArgs) Handles MyBase.Paint Dim g As Graphics = e.Graphics Dim pen As New Drawing.Pen(System.Drawing.Color.Red, 5) Me.CreateGraphics.DrawPie(pen, 5, 5, 200, 200, 0, -90) pen.Dispose() Me.CreateGraphics.DrawString("Yay", New Font("Arial", 12, FontStyle.Bold.Underline), Brushes.Black, 110, 50) End Sub

MouseUp Mouse ile tıklanan yere çember çizimi : Protected Overrides Sub OnMouseUp(ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Dim pen As New Drawing.Pen(System.Drawing.Color.Red, 5) Me.CreateGraphics.DrawEllipse(pen, e.X, e.Y, 50, 50) Me.CreateGraphics.DrawEllipse(pen, e.X-25, e.Y-25, 50, 50) pen.Dispose() End Sub

HatchBrush, FillRectangle Imports System.Drawing.Drawing2D Protected Overrides Sub OnPaint(ByVal e As System.Windows.Forms.PaintEventArgs) Dim g As Graphics = e.Graphics Dim firca1 As New HatchBrush(HatchStyle.DarkHorizontal, Color.Tomato) Dim alan1 As New Rectangle(0, 0, Me.Width, 50) g.FillRectangle(firca1, alan1) End Sub