Improved Perfomance Holding Sirketin Adresi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İNŞAAT SEKTÖRÜ YAPI MALZEMELERİ ÜRETİM SÜREÇLERİNİN KULLANIM ALANLARINA GÖRE İYİLEŞTİRİLMESİ, ENERJİ VE ÇEVRE BOYUTU Elif GÖKÇAY BİLİCİ Mersin Ticaret.
Advertisements

T SU SORUNU VE SU İHTİYACI E K S T İ L S E K T Ö R Ü
MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI
Cevre Kirliği Hakkında Bilgi
ULAŞIM VE EKOLOJİ.
Çevre kİmyasi.
COPERT 4 Eğitimi 2. Genel Metodoloji.
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Dökmecilik Sektörü İçin Mevcut En Uygun Teknikler (BAT)
ATIKLAR VE ATIK YÖNETİMİ
Baraj Rüzgâr Akarsu Dalgalar Jeotermal Petrol Su Güneş Doğal gaz Kömür
Silgili Kurşun Kalem. Tahta kısım. Şekillendirme – Donanım (Makine, teçhizat vb) Metal – Hammadde » Madencilik » Yerküre oluşumu » ENERJİ » İşgücü-GİT.
PV Modüller  PV hücreler güneşten aldıkları enerjiyle elektrik üreten yarı iletken malzemelerden üretilmişlerdir. Bu hücrelerin boyutları genelde kare,
PİL KULLANIMI VE ATIK PİLLERİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ
Tahsin Serkan KOCAEMRE Çevre ve Şehircilik Uzmanı T.C.
İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ
ENERJİYİ VERİMLİ KULLANMAYA NEDEN İHTİYACIMIZ VAR?
GRUP ENERJİ AYŞE SELMA DUYGULU NİHAL KURAKCI GÜLSEREN OKATAN
Mineraller Yrd. Doç. Dr. Bekir Engin Eser
KIRMA-ELEME TESİSLERİNDE
Yeni Nükleer Reaktörler: Tasarım Kriterleri
BİYOKÜTLE.
ATOMİK ABSORPSİYON SPEKTROSKOPİSİ
TIBBİ ATIKLARIN ÜNİTE İÇİNDE TOPLANMASI, TAŞINMASI VE GEÇİCİ
Merhaba arkadaşlar konumuz ..ÜLKELER ARASI ALIŞVERİŞ
HAZIRLAYANLAR Kurtuluş BULUT M.Selim ÖNER Taner AKÇAY Tolga KEÇECİ.
NÜKLEER ENERJİ.
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Tahta + Grafit uç + Silgi + Silgi tutucu + Tasarım Rev 0 –
TOPRAK KİRLİLİĞİ Eko Tim üyeleri Derya GÜRCAN 6-B 1247
BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİMİ -ÇEVRE ve GERİ KAZANIM
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
Metaller, Ametaller ve Yarı metaller
GİRİŞ. YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM PROJESİ KOFERMENTE, ANEOROB, BİYOGAZ ÜRETİM SİSTEMİ.
ENERJİ VE YAKMA TESİSLERİNİN SKHKKY KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
Kimya performans ödevi
ONUNCU HAFTA Geçiş metalleri. Krom, mangan, demir, kobalt, nikel. Kompleks bileşikleri. Geçiş metallerinin reaksiyonları. 1.
SICAK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
Elemetler Ve Bileşikler
Temiz Enerji Kaynakları
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ, BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
Çevre Dostu Poşet Tasarlayalım
ATIKLARIN YAKILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
ÇEVRE İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik,
PİROLİZ.
STOKİYOMETRİ Kimyasal ve fiziksel değişmelerdeki kütle ve enerji değerlerinin, kimyasal prensipler ve mol kavramından çıkarılan bilgiler yardımıyla hesaplanmasına.
Anaerobik Arıtma ve Biyogaz Üretim Tesisi
Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm
FATİH ENES ALEMDAR: İSMAİL CAN YAVUZ:
DEMİRDIŞI METALLER.
Yasal Mevzuatla Belirlenmiş Sınır Değerlere Dayalı Çevre Yönetimi Anlayışı (Command and Control) 13 Nisan 2016 Ortolano 1996, 8.Bölüm pp
LABORATUVARDA ATIK KİMYASALLARIN SINIFLANDIRILMASI VE DEPOLANMASI
ELEKTRONİK ATIK GERİ DÖNÜŞÜMÜ VE ÖNEMİ.
12. İNORGANİK VE ORGANİK KİRLETİCİLERLE MİKROBİYEL ETKİLEŞİMLER
TOPLAMA VE AYIRMA TESİSİ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
ELEMENTLERİN TEKERLEME YÖNTEMİYLE ANLATIMI HAZIRLAYAN: Özmüt ALTINTAŞ Uzman Kimya Öğretmeni.
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
METAL ESASLI DIŞ CEPHE KAPLAMALARI
BİTKİSEL ENERJİ KAYNAKLARI. Bitkisel enerji kaynağı nedir? Günümüzde hemen hemen her bitkisel kaynağının ana enerji kaynağı güneştir. Çünkü bitkilerin.
TEMEL ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMİ. ÇEVRE Bir kuruluşun faaliyetlerini içinde yürüttüğü hava, su, toprak, doğal kaynaklar, belirli bir ortamdaki bitki ve hayvan.
KONULAR  Çevre kirliliğine neden olan bazı durumlar  Çevre kirliliğine sebep olan bazı maddeler  Hava kirliliği  Toprak kirliliği  su kirliliği.
T.C IĞDIR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ KONU: METAL ALAŞIMLAR Dersin Adı: Genel Kimya Ders Hocası : Zeynep ŞilanTURHAN.
Korozyon ve Katodik Koruma
Şişecam Ürün Yönetim Şefi
Sunum transkripti:

E-Mail : office@environment-waste.com Improved Perfomance Holding Sirketin Adresi Pretschgasse 12 A-1110 Wien E-Mail : office@environment-waste.com Web: www.environment-waste.com

Dünya`nin Cöp sorunu

Atık imhası Dünya çapında önemli bir konu haline gelmiştir.

Çöplerin Sorunlari ? Acik hava cöp depolama alanlari, her an patlamaya hazir bio-kimyasal reaktörlerdir. Bu alanlarin harekete gecilmedigi taktirde gelecek nesiller icin önü alinamaz sorunlar cikacaktir. Atmosferin, kuyularin, nehirlerin, ve su kaynaklarinin kirlenmesi. Salgin hastalik tehlikesi. Artan ve karsilanamayan giderlerin olusumu. Enerji ve hammadde israfi. Artan halk protestolaridir.

IPH teknolojisi nasil calisir ? IPH`nin önerdigi yeni teknoloji Parcalama. Karistirma ve homojenize etme. SIKISTIRMA ve Foylo paketleme sistemiyle yüksek is hacmi yaratarak, atik materyallerin mümkün olan en saglikli kosullarda korunmasini saglar.

Cöpler ne olacak ? Cözümü IPH sunuyor Yerlesim ve Sanayi bölgelerindeki atiklarin ufalanarak paketlenmesi. Kereste ve silte gibi islenmemis hacimli atiklarin ufalanarak paketlenmesi. Biyokütle, gübre ve sulu camur gibi organik atik döküntülerinin toplanmasi ve paketlenmesi. Kagit, karton ve plastik gibi tasnif edilmis atiklarin paketlenmesi. Atiklardan elde edilmis yakit paketlenmesi.

Metal ve Plastik geri kazanimi Atiklarin uygun bir bicimde bir cok alana ayristirilmasi ile deger kazanimlari saglanmaktadir Kompostlama Metal ve Plastik geri kazanimi Cam geri kazanim Elektrik üretimi Metan gazi kazanimi Kagit ve Karton satisi

SAR-SIKISTIR-PAKETLE Roll-Press-Pack SAR-SIKISTIR-PAKETLE Örnek

SAR-SIKISTIR-PAKETLE Roll-Press-Pack SAR-SIKISTIR-PAKETLE Anlatimi IPH tarafindan kurulan paketleme tesisleri SAR-SIKISTIR-Paketle süreci dogrultusunda faaliyet göstermektedir. Bu sürec icersinde yuvarlak balyalar haline getirilmeye uygun olan materyaller SIKISTIRILIR ve sonradan su gecirmez polietilen folyolarla kaplanirlar. Bu yöntem uzun yillardir,hayvan besinlerinin uzun süreli muhafazasi icin tarim sektöründe kullanilmaktadir. Sisteminin evsel atiklar gibi homejen olmayan atiklari isleyebilecek silindir presler üretilinciye kadar atik imha ünitelerine adapte edilebilmesi mümkün olmamistir. IPH paketleri, yeni teknolojisiyle kendini dünya capinda kabul ettirmeyi basarmistir.

Elde edilen folyolanmis Balya Sizinti su ve koku olusumu engelleyerek cevre kirliligini ortadan kaldirir. Atik kaplama alanini kücülterek nakliye masraflarini azaltir. Atik depolama alanlarinin kirlenmesini önler. Atiklari uzun süre muhafaza edilebilir hale getirir. Paketlenen atiklar yakit olarak kullanilabilme özelligi tasirlar.

Güvenlik Folyesi Her mevsim icin güvenlik

Balyalar`in Piramit sekli

Elektrik ve Gaz üretimi

Emisyon değerleri Toz Hidrojen Klorür (HCI) Hidrojen flüorür (HF) Sülfür dioksit (SO2) Karbon monoksit (NO2) Azot oksit (NO2) Hidro-Karbon

Kurşun, çinko, krom (Pb, Zn, Cr) Arsenik, kobalt, nikel (As, Co, Ni) Antimoni, arsenik, kurşun, Krom, kobalt, bakır, Manganez, nikel, vanadyum, Kalay (Sb, As, Pb, Cr, Co, Cu, Mn, Ni, V, Sn), Kadmiyum (Cd) Kadmiyum ve Talyum (Cd, TI) Cıva (Hg) Poli-klorlü dioksinler ve furanlar (PCDD / PCDF) Atık Yakma Direktifi 2002 Isıtma Santralinden Emisyonlara karşı koruma yasası 2004 İzin tebliğ Ortalama değer 2006

Zamanlamada Esneklik Balyalanmis atiklar belirli süreler icersinde yada balya- lamanin hemen sonrasinda degil istenilen herhangi bir Zamanda imha edilebilir ve bu zamana kadar ic mekanlarda saklanabilir. Imha Güvenligi Islenmis balyalar icin IPH farkli amaclar icin kolaylikla Kullanabilecek ikinci bir ambar olusturur. Bagimsizlik Balyalarin ambarlarda saklanabilmesi cöp tacirlerinin elindeki nakliye hizmetlerinin kullanilmasi zorunlulugunu Ortadan kaldirir.

Yakit yönetiminde düzenlemeler Yuvarlak balyalardaki atilklarin yakilisi mevsim gerekliliklerine göre farklilik gösterebilir. Istikrarli Kapasite Kullanimi Atik paketlemesi,saklamasi ve yakimi mevsimsel olarak farklilik gösteren atik miktarlarina göre ayarlanabilir ve kapasite fazlaliklari ve gereksiz islemler ortadan kaldirilmis olur. Yatirim Planlamasinda Avantajlar Atiklarin yuvarlak balyalar halinde ambarlarda saklanabilmesi yakin dönemde yatirim yapma zorunlulugunu ortadan kaldirir ve daha güvenli yatirimlar yapilmasina olanak tanir.

Örnek Tesislerden biri

IPH`nin Referanslari Tamamlanmis Projeler Avusturya Slovakaya Polonya Rusya Romanya Italya Ispanya Fransa Almanya Bulgaristan Etiopya TÜRKIYE

Kilitlendigimiz hedef

Hedeflerimiz`in Özetleri Projeyi sizlerle beraber gerceklestirmek. Cevre ve Toplum icin temiz bir Vatan. Gelecegin Anavatanina Yatirim. Gelecek nesillere bir emanet birakabilmek. Is Sahasi.

Artık en yeni teknolojiler için doğru zaman

Bizleri sabirla dinlediginiz icin hepinize ayri ayri Tesekkür ederiz.