Ülkemizdeki Kardeş Okullarla Video Konferanslar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Toplu SMS Toplu MMS Hedefli Mesaj Sesli Mesaj / IVR Akıllı Yetenekler
Advertisements

BİLGİSAYAR PORTLARI.
Prokart Promosyon Sistemi Version: Temel Özellikler  Kullanıcı dostu kolay kullanım.  Alışveriş Merkezi ortamında dahi kolayca çalışabilme.
NASIL ÖĞRENİYORUM?.
Google Analytics Nedir?
‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’
Prof. Dr. Aysel Aziz İstanbul Arel Üniversitesi
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR
Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Uzaktan Eğitimde Yayın Yolu ile Öğrenme Ortamları
Senaryolar, öğrenme hikayeleri ve aktiviteleri
Uzaktan Eğitimin Temelleri 2
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
İNTERNETİN FAYDALARI Hazırlayan: Azime Semra AY.
İletişim Araçları.
Muhammed ALTINTAŞ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni 2012
DOKUN BANA Gelişmiş teknolojiler her alanda boy gösteriyor. İletişim çağı vitrinlere yansımaya başladı. İşte bu noktada mağaza vitrinleri.
MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
UZAKTAN EĞİTİM.
. ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Nedir ? ? ? Gençlik Gündemi Derneği’nin Dünya Bankası'nın Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması için proje sunmuştur. 792 proje.
E-postanın nasıl kullanılır?
UZAKTAN EĞİTİM Uz. Fezile ÖZDAMLI.
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
OKUL AİLE BİRLİĞİ GÖREV VE YETKİLERİ
Akademik Bilişim Muğla Üniversitesi
TELİF HAKKI.
DAHA ETKİN BİR ÖĞRETME-ÖĞRENME VE DAHA GÜZEL DAVRANIŞ KAZANIMI
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
Etkinlikler ve Örnek Formlar
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
BİLGİ VE GÜVENLİK Hakan TÜZER B.T. Öğretmeni.
Fatih İlkokulu Rehberlik Servisi
ÖDÜLLÜ ZEKA SORULARI 3 adet sorunun çözümünü yapan öğrenciler Cuma günü 3.teneffüste (saat 11: 30 da) md. yard. odasında hazır bulunmalıdır.
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
Yapılan Çalışmalar Sunusu
ŞEMSETTİN BULUT TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ( 2.SINIF ÖRGÜN)
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
“Ideal” eÖğrenme Ortamı… Ulaşmak için Neler yapılabilir?
Kasım Webinarı Ü. Esra KÖROĞLU - Alparslan MESRİ.
İNTERNET ÇOK GENİŞ BİR ALAN
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
İnternet Okur Yazarlığı
MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM
Bilgi Nedir ? Öğrenme, araştırma veya gözlem yaparak elde edilen sonuç.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
MED 167. Frekanslı Serilerde Standart Sapma Örnek XfX.fX-Xbarf.(X-Xbar) ,1259, ,1171, ,1510, ,1453, ,184,05.
3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda.
KULLANIM ADIMLARI Adım 1: Okulunuzu Kaydedin Adım 2: Okul Ayarlarını Keşfedin (ThinkQuest Projects) Adım 3: Hesaplar Oluşturun (ThinkQuest Projects) Step.
Okul Öncesi Dönemde Problem Çözme
Giriş ve Çıkış Birimleri
Düzgün ve Doğru Yapacağız, Adam Gibi Adam Olacağız.
SOSYAL MEDYA.
İletişim Araçları.
CLASS DOJO.
Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. Çıkış tarihine göre bazı web tarayıcıları : 1- Internet Explorer –
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ TEMEL KAVRAMLAR
1. SINIF VELİSİ OLMAK.
İNTERNETİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMI
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
TÜRKÇE ÖGRETİMİ. YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ TÜRKÇE EĞİTİM SEVİYELERİ TÜRKÇE EĞİTİM SEVİYELERİ A1 A1 A2 A2 B1 B1 B2 B2 C1 C1 C2 C2.
Uzm. Rıdvan YAYLA – Bilecik Üniversitesi Müh. Fak. Bilg. Müh. Bölümü
Leap Motion Hazırlayanlar:Beyza AKSOY Eyşan EKİCİ Hatice Nur UZUNKOL
Sunum transkripti:

Ülkemizdeki Kardeş Okullarla Video Konferanslar Hilal Loxdale

Eğitimin öğrenciler için sınırlı sınıf ve kitap ortamından çıkarılarak daha geniş çevrelere yayılması, kısıtlı imkanları olan bölgelerdeki öğrencilerimize de mali açıdan sıkıntıya düşmeden, dünyalarını daha zenginleştirecek gezi ve etkinlikleri ayaklarına getirecek fırsatların sağlanması ne kadar güzel olurdu.

Günümüzde var olan iyi ve ucuz teknoloji, video konferans sağlayan sitelerin hızla artması ile bu eğitim aracını daha büyük kitlelere ulaşılabilir ve mali açıdan karşılanabilir duruma getirmiştir. Buna rağmen, bu teknoloji ülkemizde sınırlı sayıda ve belli bir gelir seviyesi üstündeki öğrencileri eğiten kurumlarda kullanılmaktadır.

gösterilen bir video bantı değil, interaktif bir etkinliktir. Video konferanslar öğrencilere gösterilen bir video bantı değil, interaktif bir etkinliktir. Uzaklık ve masraf nedeniyle, başka türlü kolayca ulaşamayacakları bir ortamda öğrenciler sorular sorarak, cevap alıp vererek derslerin içinde yer alır ve bilgi alış verişinde bulunurlar.

Ülkemizdeki bazı okulların bir süredir yurt dışında, kendilerinin ya da bazı kurumlar aracılığıyla ‘partner’ olarak belirledikleri okullarla video konferanslar düzenledikleri bilinmektedir. Bu okulların öğrencileri ‘pen-pal’ olarak düzenli bir şekilde birbirleriyle yazışıp video konferanslar yapmaktadır. Bunlardan en belli başlıca olanı da NASA ile yapılandır.

Fakat kaç okul, ülkemizdeki kendileriyle benzer fırsatlar yakalayamamış bir kasaba okulunu ‘kardeş okul’ olarak belirleyip, video konferanslar aracılığıyla birbirlerini görerek ve duyarak dersler işlemiş, birlikte etkinlikler düzenlemiş, müze ve kütüphanelerde sanal gezintiler yapmıştır?

Maddi olanakları geniş öğrenciler, kardeş okul için gerekli cihazların satın alınabilmesi için kendi aralarında bağış toplar, ya da çeşitli etkinlikler düzenleyerek, bunlardan elde edilen geliri bizzat kendileri, okulu ziyaret ederek ulaştırırlar. Öğrenciler ayrıca cihazların alımı ve kurulumu için gerekli çalışmaları da yaparlar. Okulun bilgi işlem görevlisi bu konuda yardım eder ve kardeş okul öğretmenlerine eğitim verir.

Yalnızca ülkemizin uzak köşelerindeki okullarda değil, yaşadığımız şehirde dahi böyle bir çalışmayı hayal bile edemeyecek öğrencilerin de bu fırsatlardan yararlanabilmesi amacıyla gerekli cihazların sağlanması için kampanyalar başlatılıp devlet ve özel kurumlardan destek alınır.

Bu çalışma ayrıca maddi olanakları olan öğrencilerin, görerek ve yaşayarak, kendileri kadar şanslı olmayan başkalarının var olduğunun bilincine varmalarına yardımcı olur. Bunu görmek ve onlar için bir şeyler yapmak, bu öğrencileri daha olgunlaştırarak sorumluluk sahibi yapacaktır.

Hem başka bir ülkede hem de kendi ülkemizde edineceğimiz kardeş okul öğrencileri ile, herhangi bir sınıf içi etkinlik yaparken video konferans yaparak onları da etkinliğe dahil edebiliriz. Konferans sırasında kardeş okul öğrencilerinin karşılaşabileceği dil sorunu, yabancı dil bilen öğrencilerin yardımıyla çözülür.

Bazı ülkelerdeki bilim ve teknoloji merkezleri öğrencilere, video konferanslar yoluyla bilim, teknoloji ve icatları deneyler yaparak öğrenebilecekleri ‘workshop’lar sunuyorlar. Örneğin, Avustralya’daki Milli Bilim ve Teknoloji Merkezi öğrencilerin bir bilim adamı ile bağlanarak, bilim, teknoloji ve yeni fikirleri keşfetmelerini, düşünerek ve deneyerek interaktif etkinlikler yapmalarını sağlıyor.

Kitabını okuduğunuz bir yazarla tanışabilirsiniz Kitabını okuduğunuz bir yazarla tanışabilirsiniz. Müzelerde ve kütüphanelerde sanal gezintiler yapabilirsiniz. Bu etkinlikler arada sırada yapılsa dahi öğrenciler için oldukça zevkli olacaktır.

Video Konferans için gerekli cihazlar: Televizyon ya da Monitör ekranı, Web kamerası, Mikrofon ve hoparlör(çoğu web kamerasında zaten vardır.) İnternet bağlantısı, Geniş bant ve IP hattı, Video konferans programı.

İlk kez oluşturulduğunda IP kullanımı için gerekli cihazlar yanı sıra teknik bir kişinin yardımı da gerekir. Fakat sistem oturtulduktan sonra herhangi bir öğretmen de onu rahatça kullanabilir.

Karşılaşılabilecek sorunlar: Bağlantı sırasında oluşabilecek teknik sorunlar, Cihazların bakımı için düzenli görevlendirilmesi gerekebilecek teknik eleman ve diğer bakım masrafları, Başka ülkelerle yapılan konferanslarda doğabilecek saat farkı, Konferanslara uygun hazırlanması gerekebilecek ders planları. (Etkinlik Müfredat dışı da yapılabilir.)

Yine de bunların hiç biri üstesinden gelinemeyecek sorunlar değil!...

Video konferanslar sizin için çok yeni olmayabilir Video konferanslar sizin için çok yeni olmayabilir. Fakat bunun ülkemizin çoğu insanı tarafından hiç yapılmamış olduğu, hatta böyle bir şeyin bilinmediği bir gerçek. Bunun gibi bir fırsat verilmiş yurdum öğrencisinin yüzündeki gülümseme ve mutluluk ifadesini gözümüzde canlandırmak zor olmasa gerek....

TEŞEKKÜRLER