KAZANIMLAR 6. Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemini ve görevlerini kavrar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULUSAL GÜVENLİK MİLLİ GÜVENLİK KAVRAMI VE KAPSAMI
Advertisements

TSK VE MİLLİ SAVUNMA tskvemilisavunma.wordpress.com.
KAZANIMLAR 25. Onuncu Yıl Nutku'ndan hareketle yapılan inkılapları, Atatürk'ün geleceğe yönelik hedeflerini ve Türk milletinin özelliklerini değerlendirir.
KAZANIMLAR 5. Bir Türk vatandaşı olarak cumhuriyetin Türk milletine kazandırdığı vatandaşlık temel hak ve sorumlulukları bilincini kazanır.
PYD’nin Suriye’nin Kuzeyindeki Faaliyetleri ve Türkiye
KAZANIMLAR 22. Atatürk döneminde sağlık alanında yapılan işleri devletin temel görevleri bağlamında inceler.
KAZANIMLAR 1.Lozan Barış Antlaşması'nın Türk dış politikasının gelişimine yaptığı etkileri değerlendirir. 2.Atatürk Dönemi Türk dış politikasının temel.
KAZANIMLAR 3. Atatürk'ün Hatay'ı ülkemize katmak konusunda yaptıklarını ve bu uğurda gösterdiği özveriyi fark eder.
KAZANIMLAR 6.Atatürk'ün milliyetçilik ilkesinden yola çıkarak millî birlik ve beraberliğin önemine inanır. 7.Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye.
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
SÜRE BİTTİ
“YURTTA SULH CİHANDA SULH”
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
KIBRIS. Kıbrıs Adası…Kıbrıs Türkiye‘ nin Akdeniz sularında bulunmaktadır.”Yavru vatan” olarak da bilinmektedir.
MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY.
CUMHURİYET BAYRAMI.
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKASI ( ) Yılları Arasında Türk Dış Politikası İkinci Dünya Savaşı sonrasında ABD ve Avrupalı devletlerin.
Milletler Arası Kuruluşlar ve Türkiye
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKASI ( ) Yılları Arasında Türk Dış Politikası   İkinci Dünya Savaşı sonrasında dünya tam anlamıyla.
SAVAŞTA VE BARIŞTA TÜRK ORDUSU
TÜRK TARİHİNE YOLCULUK…
Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı nasıl başlattığını anlatalım
LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI (24 TEMMUZ 1923)
Yunanistan temsilcisi Mazarakis, görüşmelere
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
KAZANIMLAR 3. Türkiye’nin dünya üzerindeki konumunun öneminden yola çıkarak İkinci Dünya Savaşı sonrası değişen ülkeler arası ilişkileri değerlendirir.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1945 SONRASI İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ
AMBARGO Gerekçeleri ve Neticeleri.
Çanakkale Cephesi 1915 yılına dek hiç bir
İpek Yolunda Türkler Ünitesi 3. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
ATATÜRK’Ü ETKİLEYEN OLAYLAR
Sosyal Bilgiler TÜRKLERİN YENİ YURDU ANADOLU
KURTULUŞ SAVAŞI CEPHELERİ
MUDANYA ATEŞKES ANTLAŞMASI (11 Ekim 1922)
MEHMET KÜÇÜKYILMAZ TARİH ÖĞRETMENİ.
I. DÜNYA SAVAŞI ÖSS- YGS SORULARI.
20. YÜZYIL BAŞLARI OSMANLI DEVLETİ
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.
Çalışma soruları 8. video
AİT Ders - Çalışma Soruları. 1. Osmanlı Devleti’nin Trablusgarp’ta İtalya ile mücadele halinde olması, aşağıdaki savaşlardan hangisinin başlamasında.
Sosyal Bilgiler BEYLİKTEN DEVLETE
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi
Çalışma Soruları 8.ders. Türkiye Cumhuriyeti daha önce kaybettiği Boğazlar üzerindeki tam egemenlik hakkını hangi antlaşmayla yeniden elde etmiştir? A.
KUZEYDOĞU ASYA’DA GÜVENLİK
İlk çağlarda vahşi hayatın,günümüzde ise
MİLLİ MÜCADELE.
ATATÜRK VE MİLLİ MÜCADELE CEPHELER
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
KIZILAY, SAVAŞ ALANINDA YARALANAN YA DA HASTALANAN ASKERLERE HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN YARDIM ETMEK ARZUSUNDAN DOĞMUŞTUR.  11 Haziran 1868 tarihinde.
TOPRAKLARIMIZIN PAYLAŞILMASI
5.ÜNİTE: ATATÜRKÇÜLÜK ATATÜRK İLKELERİ KAZANIM TESTİ
LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI (24 TEMMUZ 1923)
ATATÜRK DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKASI
ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI HİZMETLER
BAŞKOMUTANLIK MEYDAN SAVAŞI (30 AĞUSTOS 1922)
Türk Sİlahlı Kuvvetlerİ
ATATÜRK DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKASI VE ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜ TEST SUNU
Savaşın Nedenleri 1870 yılında siyasi birliğini kuran İtalya'nın sömürge yarışında geri kalması Sanayileşmesini tamamlayan İtalya'nın ham madde ve Pazar.
KAZANIMLAR 1.Destan, yazıt ve diğer belgelerden yararlanarak, Orta Asya ilk Türk toplumlarının siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda.
Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
BÜYÜK TAARRUZ (20 Ağustos-18 Eylül 1922)
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi
MİLLİ UYANIŞ: YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER
TÜRKİYE VE ULUSLAR ARASI ÖRGÜTLER II
Sunum transkripti:

KAZANIMLAR 6. Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemini ve görevlerini kavrar.

Atatürk bu demecinde genel olarak neye vurgu yapmaktadır? Türk Ordusunun görevi nedir? Atatürk bu konuşmasında kime seslenmektedir?

Atatürk’ün dünya barışı için hangi sözünü hatırlıyorsunuz? Atatürk’e göre dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen bir sorun tüm dünyayı etkileyecektir. Bu sebeple dünya barışı ancak dünya ülkelerinin işbirliği ile sağlanacaktır. Atatürk’ün dünya barışı için hangi sözünü hatırlıyorsunuz?

Türk Silahlı Kuvvetleri hangi bölümlerden oluşmaktadır?

Bu birliklerin görevleri nelerdir? Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı İç işlerine bağlıdır. Savaş zamanında Kara Kuvvetlerine ve Deniz Kuvvetlerine bağlanırlar

Ordumuzun modernizasyonu için Atatürk’ün bu sözünden ne anlıyorsunuz? hangi kurumlar vardır? Atatürk’ün bu sözünden ne anlıyorsunuz?

Ordumuzun silah ihtiyacı için Makine ve Kimya Endüstrisi kurulmuştur TSK’nın elektronik alanda modernizasyonunu yapar Havacılık alanında çalışmalar yapar Yazılım alanında çalışmalar yapar Füze ve roket yapımında çalışmalar yapar

Türk Ordusu Kıbrıs’ta

II. Dünya Savaşı bitti. Artık sömürgelerimizden çekiliyoruz II. Dünya Savaşı bitti. Artık sömürgelerimizden çekiliyoruz. Bu imzaladığımız Zürih ve Londra anlaşmaları Kıbrıs Cumhuriyetinin kurulmasını sağlayacaktır

Bu durum üzerine Türkiye Kıbrıs’a askeri müdahale kararı almıştır. EOKA’yı zaten Kıbrıs’ı Yunanistana bağlamak için kurmuştuk. Türkleri adadan çıkarmamız gerekir Enosis’i gerçekleştirip Kıbrıs’taki hakimiyeti tek başımıza ele geçirmemiz gerekir Kıbrıs’taki Rumlar Türklere karşı baskı, zulüm ve şiddet uygulamaya başladı Kıbrıs’taki Rumlar Enosis’i gerçekleştirmek için neler yapmış olabilir Sizce, Türkiye Kıbrıs’a askeri müdahale kararını neye dayanarak almış olabilir? 1964’de BM tarafından Adaya olayları önlemek için birlik gönderilse de Rumların hareketleri durmadı

Türkiye Başbakanı Türk Ordusu’nun adaya savaş için değil barış için ve sadece Türklere değil Rumlara da barış için gittiğini belirtiyordu

Türkiye’nin Kıbrıs Barış Harekatı sonucunda Türklerin can ve mal güvenliği sağlanmış ve ada fiili olarak ikiye ayrılmıştır 1983’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulmuştur. Kıbrıs’ta güvenliği ve barışı sağlamak için Türk ordusu görev yapmaktadır Türk Ordusu dünya barışını sağlamak için başka nerelerde görev yapmaktadır?

ÖRNEK CÜMLELER Doğru Yanlış Türk ordusu kendini yenileyerek caydırıcı kuvvet olmalıdır Türk Silahlı Kuvvetlerinin tek amacı yurda karşı dıştan gelen tehlikeleri önlemektir Enosis, Kıbrıs adasında ortak yönetimi isteyen Rumlar tarafından kurulmuştur Rumların katliamlarını önlemek ve barışı sağlamak için Türkiye Kıbrıs’a barış harekatı düzenlemiştir Türk ordusu dünya barışına katkıda bulunmak için BM’ye bağlı olarak bazı yerlerde görev yapmaktadır

A)Dünya barışına katkıda bulunmayı SBS 2009 Türkiye, yandaki tabloda adı geçen yerlere asker göndermekle aşağıdakilerden hangisini amaçlamış olabilir? A)Dünya barışına katkıda bulunmayı B)Türkiye’yi gittiği yerlerde tanıtmayı C)Kendi kültürel değerlerini tanıtmayı D)Uluslar arası ticareti geliştirmeyi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk yurdunu ve Türkiye Cumhuriyeti'ni iç ve dış düşmanlara karşı korumakla görevlidir. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri, I. Yabancı devletlerin topraklarımıza saldırmaları II. Terör örgütlerinin cumhuriyet rejimine karşı silahlı eylemler yapmaları III. Sivil toplum örgütlerinin protesto gösterileri düzenlemeleri durumlarından hangisi veya hangilerini önlemekle görevlidir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II

Şanlı ordumuz dünyada kendine haklı bir nam edinmiştir Şanlı ordumuz dünyada kendine haklı bir nam edinmiştir. Adaletli, hoşgörülü, yardımsever, barışçı ve kuvvetli ordumuz her karışık bölgede bulunması istenen bir güçtür. Tüm özgürlüklerin bekçisidir. Buna göre Türk Ordusu için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? A) Yalnız iç barışı ve güvenliği değil dünya barışı adına da çalışmaktadır. B) İç ve dış tehditlere karşı en büyük güvencemizdir. C) Tarihi zaferlerle doludur. D) Yayılmacı bir politika yapılmaktadır

Ordumuzun silah ihtiyacını karşılamak için hangi kuruluş kurulmuştur? MKE

Ordunun elektronik alanda yenilenmesini sağlayan kuruluş hangisidir? Aselsan

Türkiye Yunanistan ve İngiltere İngiltere'nin Kıbrıs Adasından çekilmesinden sonra garantör devlet olarak kimler yer alacaktı? Türkiye Yunanistan ve İngiltere

Rumların Kıbrıs adasında tek başına hakim olmasını istediği düşünce nedir? Enosis

Kıbrıs adasının yunanistana bağlanması düşüncesi için ne kurulmuştur? EOKA