ankara ekol elektronik telekomünikasyon ve güvenlik sistemleri tic. san. ltd. şti.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri
Advertisements

AĞ ALTYAPISI KURULUMU DOĞRU ve HATALI UYGULAMALAR
ENERJİ VERİMLİLİĞİ.
–  Ev ve Ofis çözümleri için ideal ekonomik ve kaliteli çözümler  32 kanala kadar ücretsiz Zavio yazılım  Nuuo ile.
–  Ev ve Ofis çözümleri için ideal ekonomik ve kaliteli çözümler  32 kanala kadar ücretsiz Zavio yazılım  Nuuo ile.
KABLOLU AĞ Özden SERTÇELİK Koray Adil YILMAZ. Türkiye Çapı Genel Ağ Yapısı.
FIBER OPTIK Teknolojisi
Güvenlik & Savunma F/O Kablo Sistemleri.
Eğitimde Fatih Projesi
Решения нового поколения коммуникаций
Gömülü Sistemler İçin Kullanıcı Ara Yüzü Tasarımı
Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş.
NEDEN İNVERTERLİ KOMPRESÖR?
ZİRVE ELEKTROMEKANİK Zirve Elektromekanik 2014.
7/ 24 1 YIL ALARM KONTROL MERKEZİ İLE BİRLİKTE
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler
Akıllı Yapı Sistemlerinin Enerji Tasarrufuna Etkileri
‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’
Okul Keşif Formunun İncelenmesi (EK-9A)
İzpark İşyerleri Kamera Sistemi Projesi
Eğitimde Fatih Projesi
10 IP TERCİH ETMEK İÇİN NEDEN! NEDEN IP SİSTEMLER?
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
MERKEZİ TV DAĞITIM SİSTEMLERİ
2014 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
KESİCİ ÖLÇÜ KABİNİ VE İNDİRİCİ TRAFO MERKEZİ
/620/660 XP95 Analog Adresli Optik Duman Dedektörü
2014 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ YAPI TESİSAT BİLGİSİ.
BİNA OTOMASYONU VE YANGIN SİSTEMİ BİNAMIZDA TOPLAMDA 1200 OKUYUCU SENSÖRLE KURULMUŞ BİR OTOMASYON VE YANGIN ALGILAMA-SÖNDÜRME SİSTEMİ YARDIR.
© PRIME Alliance, Proprietary & Confidential prime-alliance.com ÜLKEMİZ İÇİN İDEAL OSOS.
YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
MAXLOGIC Akıllı Adresli Yangın Alarm Santralleri Giriş
ML-222X Serisi Konvansiyonel Yangın Alarm Santralleri
SAN-TEZ Bilgilendirme ve Tecrübe Paylaşım Günü
2014 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
ESKİ YENİ.
Assessed to ISO 9001 LPCB ref. no. 926
ŞİŞECAM’DA BİLGİ GÜVENLİĞİ
GİRİŞ Simulator Tech. Berkay KABAKCIOĞLU.  Simulatör Donanımları  Simulatör Yazılımları.
2013 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
YAPISAL KABLOLAMA HATALARINA KISA BİR BAKIŞ
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
ŞEHİT TEĞMEN AHMET ÇITAK İLKOKULU FAALİYET RAPORU.
FiDAN 1982’den beri TANITIM.
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
KUVVETLİ AKIM DEVRELERİ
AĞ ALTYAPISI KURULUMU BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
GEZER ELEKTRİK- MÜHENDİSLİK
1 KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI “Minimum Enerji, Maksimum İş” MAYIS 2015.
Eğitimde fatih projesi yerel alan ağı kurulumları
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ. Felaket Kurtarma (Disaster Recovery) Her kurum için, vermekte olduğu hizmeti herhangi bir nedenden dolayı veremez duruma.
Haziran 2014 DSİ Genel Müdürlüğü ile yapılan toplantı İZLEME VE SU BİLGİ SİSTEMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Büyük Menderes Havzası Gerçek Zamanlı İzleme İstasyonlarının.
Yerel Alan Ağı Altyapı Sorumlu Firma Sentim Bilişim Sorumlu Firma Yöneticisi Ahmet Cimilioğlu Cep Tel: Arıza Kaydı Setim Çağrı Merkezi:
2016 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
SİSTEM ODA ELEMANLARI.
DST ELEKTRONİK VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ Copyright © PechoM Tüm hakları saklıdır.
2017 Yılı Devam Eden Projeler
Okullarımızda FATİH Projesi 2
TARİHÇE 1979 tarihinde ‘FEN ELEKTRİK’ olarak kuruldu.
2018 Yılı Devam Eden Projeler
2018 Yılı Devam Eden Projeler
Çınar Mh. Eren Sk. No:5/22 Maltepe/İSTANBUL
Sunum transkripti:

ankara ekol elektronik telekomünikasyon ve güvenlik sistemleri tic. san. ltd. şti.

faaliyet alanlarımız Yapısal Kablolama DATA kablolama ve Sonlandırma Fiber optik kablolama ve Sonlandırma Dijital Görüntü & Ses kayıt TV – SAT Yayın sistemleri FM 200 Gazlı söndürme Analog & IP Kamera sistemleri Yapısal Kablolama Adresli & Konvansiyonel Yangın algılama Güvenlik sistemleri & Alarm İzleme Merkezi Geçiş Kontrol Mekaniği ve Yazılımları (Parmak izi & Yüz Tanıma) Analog – Sayısal – IP tabanlı Telefon santralleri PVC Kanalet ve Tava Uygulamaları Rack Kabinet & Sistem Odası çözümleri

Belli bir standardı olmayan ve yıllar içerisinde yıpranmış Keçiören Belediyesinin kablolama alt yapısı; günümüz ve gelecek standartlarına uygun olarak yenilenmiştir. Yapısal Kablolama Projesinde, Data Hatları ile birlikte, UPS Hatları, Fiber Hatları yenilenmiştir.

Yapısal Kablolama Sonrası Veri Tünellerimizin Rakamsal Değerleri 93 Km Data Kablosu 174 Km UPS Kablosu 12 Km Merkezi Uydu Kablosu 14 Km Yangın Algılama Kablosu 2.5 Km Fiber Kablo Bu Kablo Ağını Barındıran 7 Km Kablo Kanalı Şaftlarda ve Sistem Odalarında 400 Mt Sac Kablo Tavaları

Yeni Sunucu Altyapısı: -12,4 TB Storage -Yedekleme Ünitesi Var -Type Kütüphanesi Var -Cihaz Başı 10 Gb Veri Akışı -Fiber Bağlantı Var Eski Sunucu Altyapısı: -7 TB Storage -Yedekleme Ünitesi Yok -Type Kütüphanesi Yok -Max. 1 Gb Veri Akışı -Fiber Bağlantı Yok NOT: Sunucuların temini/kurulumu tarafımızdan yapılmamıştır.

İnşaat Kareleri

Terasa depolanan 1. Parti pvc kanaletler montaj için taşınıyor Çekilmeye hazır beklenen kablolar Teknisyenimiz priz montajında Kat koridorundan bir görünüm Biten onlarca makara kablodan bir grup

Döşenen tavalarımızdan Trafo dairesine çekilen 240’lık kablo Arkadaşlarımız dağıtım panosundan gelen diğer 240’lık kabloya ek yapıyor Hazırlanan kablolar önce trafo odasına alınıyor ve ana panoya bağlantısı yapılıyor

Kat sistem odalarından gelen kolon kabloları dağıtım panosuna taşınıyor Teknisyenimiz kat dağıtım panosunu işliyor Diğer bir arkadaşımız data kablolarını patch panele çakıyor Bitmiş durumları

Yeni Sistem Odamız Yangın Algılama Yangın Söndürme Nem Algılama Sıcaklık Algılama Su Sensörü Elektirik Sensörü Yüz Tanıma Sistemi Yangına Dayanıklı Çelik Kapı

Yeni UPS Odamız

Kurum İçi Kesintisiz Elektrik Hali hazırda Sistem odasında konumlandırılmış UPS sistemimizin Aktif Cihazlar ile iç içe çalışmalarından kaynaklanan aşırı sıcaklık ve arıza durumunda müdahalenin zorluğu gibi sıkıntılar sonrası Standartlara uygun ayrı bir UPS oda planlaması yapılmış olup yapısal kablolama çalışmalarımızla birlikte bitirildi. Yeni bir transfer panosu ile 3 adet 120 kWA’lık upslere güç girişleri ve çıkışları başarı ile yapılarak ana dağıtım panosuna aktarılmıştır. Bir adet 120 + 30 kWA’lık mevcut güç kaynakları 120 + 120 + 120 kWA’lık 3 adet güç kaynağı ile uzun yıllar Belediye Hizmet Binamızın ihtiyacını karşılayacak şekilde dizayn edilmiştir. Proje yöneticimiz transfer panosunu inceliyor

Geleceğe Sağlam Bir Altyapı Bırakıyoruz Yıllar içerisinde eskiyen, hasar gören; artan bilgisayar ve aktif cihaz sayıları karşısında ihtiyaçları karşılamayan Keçiören Belediye binası kablo altyapısı 2011 yılında başlatılan Yapısal Kablolama Projesi ile firmamız tarafından modernize edilmiştir. Tüm katlardaki Network ve Elektrik Kabloları yenilenmekle birlikte tek tip bir kanal içerisinden dağıtımı yapılmış ve daha önemlisi network uçları ve ups prizleri etiketlenmiştir. Katlardaki Aktif cihazlarımız yenilenmiş, akıllı pacth paneller yardımıyla ileride oluşacak network arızaların merkeze bildirilmesi sağlanmıştır. Ekol elektronik Ltd. tarafından gerçekleştirilen Yapısal Kablolama ile bütün kablo altyapısı Sertifikalı ve tek tip standarda dönüşmüştür.

Merkezi Uydu Sistemi Bina İçerisinde bağımsız ve düzensiz bir şekilde konumlandırılan bireysel uydu hatları tamamen kaldırılarak yerine merkezi uydu sistemi yapılmıştır. Sistemde 110 adet pvc kanal üstü legrand TV-SAT prizi, 10 adet multiline switch ve 9 adet çanak kullanılmıştır.

Yemekhane Ses Sistemi Yemekhanede müzik yayınının yapılabilmesi, toplantı ya da etkinlik günlerinde yemekhanenin kullanılabilmesi için kapalı ortam ses sistemi kurulumu yapılmıştır.

Adresli Intelligence Yangın Algılama Sistemi Keçiören Belediye binamızda eski ve çalışmayan yangın ihbar sistemi tamamen devre dışı bırakılarak, yeni nesil ve dünyanın en ciddi markalarından ZİTON ile tüm sistem yenilenmiştir. Yangın Algılama sistemi 3 ayrı binaya yine 3 farklı loop kapasitesindeki panellerle birlikte; kablolama alt yapısı – montaj ve devreye alma olarak 3 aşamada tamamlanmıştır. Keçiören Belediyesi Ana Hizmet Binası Başkanlık Binası Güçsüzler Yurdu olmak üzere; Toplam 1000’e yakın dedektör sayısı mevcuttur. Bununla birlikte sistemde adresli butonlar ve flaşörlü elektronik sirenler ile acil aydınlatma armatürleri de mevcuttur.

PARATONER SİSTEMİ Ana Hizmet Binamızın eskiyen paratoner sistemi değiştirilmiş, gerekli topraklama ölçümleri yapılarak Fen İşlerine teslim edilmiştir.